- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Változatos hardverbokréta
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Egérpad topik
Hirdetés
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
HD5670 támogatott Lion alatt ?
-
benyboy
tag
Találkoztatok már olyan jelenséggel, hogy az egér nem folyamatosan mozog? Leszedtem már az AppleuserStream kextet, mert valahol olvastam, hogy az megoldás lehet, de nekem nem segített... Van valakinek ötlete?
-
sp@rtan
senior tag
Vallási kérdés:
Lnx2mac 0.9 vagy Realtek drivereket preferáljátok?
-
bobooo
addikt
válasz
tDr1v3r #16887 üzenetére
még semmit nem vettem meg, egyelőre tervben van az új gép de én mindenkép mac os x-el szeretném használni
amit Máté javasolt gigabyte lapot azt megnéztem de ha jol láttam nincs benne annyi hely h a videó kártya és a hálózati kártya is elférjen benne szóval most ezt találtam: Gigabyte GA-H61M-S2PV Alaplap ezzel megoldható lenne a sleep is ?
-
bobooo
addikt
üdv,
ezen a konfigon telepíthető a mac os x lion ?:
Asrock H61M-VS
Intel s1155 Celeron Dual Core G540
CSX 4GB 1333Mhz DDR3
ASUS HD6670 1GB GDDR5
TP-LINK TL-WN781ND 150M Wireless PCI-E hálózati kártya
illetve régi gépből +1GB RAM, + 80GB winchester (persze ezt is bővíteném)a válaszotokat előre is köszönöm
-
törölt tag
válasz
benyboy #16879 üzenetére
igen.
gondolom te is fényevő vagy.
ha mégsem akkor pénzből élsz,bejársz a munkahelyedre ledolgozod az óráidat aztán a pénzedből meg bevásárolsz.
Mi bsd/unix adminok,fejlesztők meg térdeljünk ingyen minden fórumos pistike elé.
a segitség is más meg driverek megirása portolása is más.
segiteni segitek bármi egyszerü dologban egyébként,ha nem hiszed olvass vissza párszáz kommentet.
-
rooney8
aktív tag
még egy olyan kérdésem lenne, hogy a home/end billentyűzetek működnek, kivéve ha szöveget írok. ott nem a szöveg elejére/végére ugrik, hanem pl. a weboldal tetejére/aljára. az első hsz-ban van egy leírás, az erre vonatkozik?
a másik pedig a teljes képernyő. ott hiába nyomogatom a kis "zöld plusz"-t, nem teszi teljes képernyőre. chrome-ba már találtam egy bill. kombinációt, viszont ott meg zavaró, hogy abszolút teljes képernyőre teszi, nekem kellene a fenti címsor, lapok... stb. az nem megoldható, hogy ott maradjon?
-
törölt tag
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
kisjimy #16868 üzenetére
hali
google első találatom ez volt
eszerint, ha csak simán ráhúznád a liont, akkor elvileg dobna egy kernel panic a powermanagement-es kext miatt, de attól eltekintve menne, de dsdt legyen a gyökérkönyvtárban(azt nagyon kiemelte, mint fontos dolog)
talán megpróbálhatnál csinálni egy unibeastes usb telepítőt és azt ráhúzni és friss installt csinálnék a helyedben, ha kivitelezhető.
de várj meg további tippeket is. még sosem frissítettem korábbi verzióról, mindig csak friss installt toltam. -
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy a dell 1525 inspiron laptopmon a 10.6.8 fut beton stabilan.(retail)Nos olyan kérdéesem lenne ha mondjuk megvenném appstorból a lion-t,és felfrissiteném,futna rajta? vagy esetleg dobna egy KP?
-
RaZroX
addikt
Na kipróbáltam a Final Cut Pro X-et, beszarás milyen jó
Sokkal gyorsabb (még 2 giga rammal is!!) mint Windows 7 alatt Sony Vegas Pro-val.Szóval tökjó
-
tDr1v3r
veterán
-
sp@rtan
senior tag
válasz
#92942848 #16861 üzenetére
Tudod mi lesz rosszabb? Amikor miután letöltötte közli, hogy indítsd újra a frissítéshez. Akkor lesz a szokásos linen háttér meg egy kis doboz, benne egy AppStore ikon, és hogy ő most frissít. Na ezt min. 10 percig fogod nézni, és nem tudsz csinálni semmit.
Kicsit Windows feeling. -
törölt tag
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Phantomhive #16856 üzenetére
su= Software Update
Amúgy nekem tetszik, főleg az új Safari meg az iCloud appok (Notes, Reminders, Messages - iOS eszközzel nagyon jók)
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #16856 üzenetére
szopverápdét a su
-
törölt tag
omfg.
10.8dp4 fujjdexar.
su bekoltozott appsztórba köszönjük körte.
notifikésönareja bugos mint allat.
sok felesleges és haszontalan ficsör van ujdonságok helyett.
axxem ez megint nem egy sikerült os.
-
rooney8
aktív tag
na srácok, már minden tökéletesen működik, csak a hang nem perfekt. konkrétan hang az van, csak kb. csutkára fel kell tekernem a hangszórót, hogy legyen egy kis hangja is. beállitásokat néztem, minden max-ra fel van húzva. 6.0-ban még mindenféle kext nélkül volt hang, aztán 6.8-ban nem volt, majd voodoohda-val sikerült a mostani állapotot előhozni. ötlet? asus p5k integrált hang
-
rooney8
aktív tag
na fönt is van a snow leo, letöltsem a 6.8-at, vagy maradhat a 6.0?
-
rooney8
aktív tag
válasz
Phantomhive #16801 üzenetére
köszi, végül én is erre gondoltam, rádugtam egy másik gépre a hdd-t és jó pár óra sz!%ás után, de sikerült visszaszereznem a cuccokat
-
törölt tag
4 db törött kő meghívó keresi gazdáját...
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Máté94 #16836 üzenetére
Igen, azt olvastam. Amivel bajban vagyok, hogy nekem az 5770-em ~3 slotot foglal, szóval valamit kezdeni kell vele. Vagy max. pár ezer forinttal ráfizetek valami hasonló teljesítményű újabbra, vagy akkor új CPU is, és HD4000.
Vagy nem lesz semmi.Prodigy nekem rohadtul bejön a Mac Pro stílusa miatt, csak ezért mennék vissza ITX-re. Más ház nem nagyon van, ez nekem tökéletes lenne.
-
sp@rtan
senior tag
+1 az FCPX-nek, iMovie-nál szerintem sokkal egyszerűbb és okosabb. i3 2100+6GB+HDD-n azért néha jól jött volna egy kis plusz kraft, de még így is teljesen jó volt.
Amúgy nem nyugszom, amint lesz új ITX-es lap, valószínűleg VGA csere és Bitfenix Prodigy.
De lehet nem, a múltkori ITX-es projekt után is visszatértem mATX-re.
-
-
RaZroX
addikt
Áááá felkapcsolta magát a VGA hűtő
Akkor nem kell félnem működik ez
-
RaZroX
addikt
Videó szerkesztőnek mit ajánlotok ? Olyan kéne amit nem túl bonyolult kezelni de sokat tud
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Phantomhive #16823 üzenetére
ja és az AppleGraphicsPowerManagement.kext-et is érdemes lenne túrkálni, ott is lehet játszani az smbios-vga párosokkal. pár hónapja említette valaki itt, hogy az smbios-ban a macpro 3,1 4,1 stb.. megadása kozmetika és akkor azt hiszem már felvetettem, h annál azért mélyebb hatásai is vannak, pl. az alapján szabályozza be a vga hűtését.
-
Phantomhive
aktív tag
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=227787
erről tudok, mint ati kártyás megoldás
illetve az ATI5000Controller.kext-ben vannak a dev id-k alatt valami megadható értékek, de nem értek hozzájuk és még nem játszadoztam velük, de azok is valami teljesímény/hőmérséklet aránya utalnak, amennyire ki tudtam bogozni. -
RaZroX
addikt
válasz
gabo89 #16808 üzenetére
Hát jó
Csak még nem volt olyan kártyám aminek nem mertem hozzáérni a hűtőbordájához mert féltem hogy odaég a kezem
(Illetve volt, csak az olyankor felhúzta a ventit autómatikusan)
Más: A közeljövőben úgy néz ki, hogy összevágok egy komolyabb videót, ezt már régen is csináltam, de Windows alatt baromi lassú volt. Állítólag OS X-el ez az idő a töredéke, mert marha gyorsan kezeli az egészet. Szóval ez Hackintosh-ra is érvényesül ? Illetve elég neki a 2GB ram ?
-
RaZroX
addikt
Üdv! Lenne egy kis problémám. A 4850 nem bírja a meleget
Baromira forrósodik és nem állítja magától a ventit feljebb. Tudtok valami appot amivel felhúzhatom a ventijét Lion alatt ?
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
rooney8 #16799 üzenetére
legjobb ötletem az lenne, h a másik winyóra(azt írtad kettő van) felrakni 1 windowst. a töredezett partíciós winyót meg se érintsed majd windows alól felrakni a GetDataBack NTFS progit és azzal megpróbálni helyrekalapálni.
illetve van 1 acronis nevezetű cucc. keress rá, hogy mi az
azt tudom, h egyszer kiírtam cd-re és arról bootolva egy hdd mentő progi jön be, partíciós táblát lehet vele gyógyítani meg ilyenek, de adatmentésre nem tudom h jó-e.
de ez a legutolsó lépés legyen. a getdatabacket mindenképpen próbáld meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest