- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
qamu74
őstag
Az iATKOS_L2 -öt betölti f@szán , de a roh@dt egér nem mozog!
Ez miért van? -
qamu74
őstag
na most segítsetek.
Vettem intel pentium cpu-t és alaplap is inteles,ha most nem megy a mac...... -
krsztn81
csendes tag
válasz Phantomhive #14388 üzenetére
win7 alatt Virtualboxon telepítettem csak eddig, ott működött, megtetszett és szeretném élesben is kipróbálni. Win7 mellé szeretnék osx-et.
Viszont élesben bebootolva egyáltalán nem indul el a telepítő, iboot-nál meg hibaüzenetet ír ki: no ramdisk config
Most az üres vinyót próbálom fat32 formázni lehet segít. (bár szerintem az iboot-nak indulnia kéne enélkül is)[ Szerkesztve ]
-
krsztn81
csendes tag
válasz Phantomhive #14385 üzenetére
Ntfs-re lett formázva a vinyó, win7 alatt mást nem is enged.
c: rendszerpartició (win7)
d: ntfs aktív elsődleges
Hogy kellene átparticionálnom, van erre vmi program? Nem nagyon csináltam még ilyet
Még azt is kipróbáltam, hogy kiszedtem a win7-es vinyót és csak az üres volt benne, de az sem segített, ugyanazt írta ki.Ultraiso-val írtam ki egy újraírható cd-re, szerintem azzal nem lehet gond.
-
Phantomhive
aktív tag
-
krsztn81
csendes tag
Sziasztok!
Számítógépemre szeretném felrakni a Lion-t (iATKOS L2) win7 mellé de sajnos nem sikerül. ( Virtualboxon működik a Lion, internet és a frissités is )
Szeretnék bebootolni a Hackboot lion vagy iBoot egyikével de egyik sem sikerül. "no ramdisk config"-t ír. iAtkossal egyáltalán nem tudok bootolni. Hol szúrom el, van ötletetek?-------------
Gépem:Alaplap: Gigabyte GA-EP43-UD3L
Cpu: DualCore Intel Core 2 Duo 2666 Mhz
Mem: 2GB DDR2
VGA: Ati Radeon 4600 (512 MB)HDD: 200 GB 7200 RPM Sata-II (Windows 7)
200 GB 7200 RPM Sata-II (Üres)Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: Krisz -
csabi94
őstag
Üdv!
MSI-CX620-ra érdemes feltenni? Működne vele minden?
Köszi a választ előre is!
Üdv: Csabi. -
qamu74
őstag
válasz farrvince #14365 üzenetére
Még feltelepíteni sem tudom Ezt írja ki már az elején a rendszer!!Számomra ez davincci kód, megfejthetetlent!
-
odessa32
tag
válasz qamu74 #14361 üzenetére
De a snow leot mivel bootoltad???
Lehet rosszul tudom de magátol nem bootol, kell az iBoot.
Az eleve chameleont inditja, mikor bejött a képernyön az iBoot lemez ki, snow leo telepitö berak majd ha elindult f5 kiválasztani a s l lemezt s enter.Bocs, vizibicikliről vagyok.
-
qamu74
őstag
válasz Phantomhive #14360 üzenetére
na már most a másik kérdésem az,hogy hogyan telepítem a chameleon-t?
-
Phantomhive
aktív tag
válasz qamu74 #14359 üzenetére
ha gyári telepítőt használtál, akkor elméletileg legacy kerneled van.
ha valami egyedi, akkor csak simán felrakod a .pkg filet
dupla katt, next,next,jelszó,next,tölt,finish. tiszta windows.
gyakorlati esetben a kernel a rootban foglal helyet "/"
de a chameleonnal be lehet tallózni egyedi kernelt is más helyről, ha épp olyan igény van.[...] and on the sixth day God created Manchester
-
qamu74
őstag
Hi!
Kéne egy kis segítség,ha a gépet bekapcsolom(dvdíróban a mac-el)snow leopard, egy fekete képernyő fogad az adott verziót kiírja és boot> ezzel végződik!!
Milyen parancsot kell beírnom, hogy bootoljon a lemez? -
sp@rtan
senior tag
válasz Phantomhive #14356 üzenetére
Én értem, nekem teljesen jó a GUID...
-
Phantomhive
aktív tag
válasz sp@rtan #14354 üzenetére
minél több ilyesmivel baszakszik az ember, annál instabilabb a rendszere és annál több hibalehetőség elé állítja magát az ember.
ilyen dolog az amd proci, mbr partíció, nem támogatott integrált vga-k, stb..
lehet, h rálehet erőszakolni, de ez egyben önmagad megerőszakolása is.
csak magát szívatja az ember; érted.[...] and on the sixth day God created Manchester
-
farrvince
csendes tag
válasz qamu74 #14343 üzenetére
itt vannak a lepesek
Elmeletileg fog.....
Az iAtkos megy AMD-n is!
Ami fontos,hogy a telepitesnel ne jelolj be olyant a Customnal amit nem kell
Elmondom elmeletileg,miket kell kipipalnod! De ez nem biztos,mert ezek az en gepemre vannak!
Itt vannak a képek, hogy mit csinálj:
1.
http://img814.imageshack.us/img814/11/screenshot20100612at656.png
2.
http://img849.imageshack.us/img849/5766/screenshot20100612at657.png
3.
http://img802.imageshack.us/img802/5766/screenshot20100612at657.png -
farrvince
csendes tag
válasz qamu74 #14340 üzenetére
Elmeletileg fog.....
Az iAtkos megy AMD-n is!
Ami fontos,hogy a telepitesnel ne jelolj be olyant a Customnal amit nem kell
Elmondom elmeletileg,miket kell kipipalnod! De ez nem biztos,mert ezek az en gepemre vannak!Itt vannak a képek, hogy mit csinálj:
1.
http://img814.imageshack.us/img814/11/screenshot20100612at656.png
2.
http://img849.imageshack.us/img849/5766/screenshot20100612at657.png
3.
http://img802.imageshack.us/img802/5766/screenshot20100612at657.png[ Szerkesztve ]
-
farrvince
csendes tag
válasz qamu74 #14336 üzenetére
Nekem ugy mukodott,hogy telepitettem az iAtkos S3 V2-t ami 10.6.3!
Utanna elso dolgom volt,hogy feltelepitettem a 10.6.7 Combo Updatet(Amit az Apple oldalan meg lehet kapni)!!
Fontos, hogy Combo Update legyen,mert nem szabad meg utanna ujrainditani!!Szoval:
-iAtkos S3 V2
-10.6.7 Combo Update
-Legacy_Kernel : http://blog.nawcom.com/?p=640 (katt az install package utani linkre!
-Feltelepited a Legacy_Kernelt!
Ujrainditas!
Ennyi!"ezek utan meg nem art feltenni egy Chameleon V2 RC5 bootloadert sem es a linken levo SleepEnablert sem art felinstalalni!A kext instalalasat megcsinalhatod a Kext Wizard nevu programmal es instal utan futasd le a "kext utility" nevu programot,majd ismet restart es van 1 mukodo 10.6.7-ed!"
Ennyi!
[ Szerkesztve ]
-
qamu74
őstag
Hi!
Telepíteni próbálom a leírtak alapján a
Mac OS X Snow Leopard 10.6.7 -et, de csak a szürke alma logo ig jutok el utána semmi.
Mi lehet a hiba?
Vagy mit kell tennem?
Választ előre is +köszönve,THX! -
curvedpin
tag
válasz AdamP900 #14327 üzenetére
hihetetlenül stail és bugmentes, hiába csak DP, egy vérből származnak a Lionnal
de tényleg, szerintem pl a kernelen se változtattak semmit (nem tudom hogy most örüljünk vagy sírjunk az Apple új politikája miatt )
Gyorsabb mint a lio, egyedül néha fullscreen appoknál lép ki...
A Safari és az NC kurvajó!!! -
farrvince
csendes tag
válasz curvedpin #14305 üzenetére
Szia.Koszi az este, hogy segitettel!
Vegul megoldottam,bekotottem a gepet egy TV-be,visszaalitottam a felbontast majd ujra a gep monitor es most megy!Meg annyi gondom lenne,hogy szoktam eleg sok KP-t kapni!
Full Screen film,ha sokat nem nyulok a gephez es ilyesmiknel!Ez megoldhato?
"A kerdest mas is megvalaszolhatja ha tudja"[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy ideje fontolgatom a Lion laptopra telepítését, de az, hogy az Nvidia (GT540) nem támogatott és a HD3000-el pedig gondok vannak elrettent. Miféle grafikai hibái vannak a HD3000-nek?
-
ko9
addikt
Van ez a TP-Link TG-3468 kártya. Ebbe elvileg RTL8168B chipset van, amit elvileg támogat. Ha neked megér 2500Huf-ot egy próba, ne késlekedj. Hangsúlyozom ELVILEG mennie kell, a gyakorlatot nem tudom.
Szerk.: Itt írják, hogy jó vele.
[ Szerkesztve ]
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Xero
nagyúr
Minden eszköz gigabites és/vagy n-es wifivel rendelkezik. Kábelből is mindenhova CAT6-ot húztam be. A két router egy Time Capsule és egy TP-Link WR1053ND. Ezért is az aggodalom kissé.
Isten igazából gyári megoldás felé hajlanék, de itthon beszerezhetetlen a dicsért Sonnet kártya. Talán a német amazonról begyűjtöm, bár először mindenképpen megnézem majd mit tud az on board cucc ebben a környezetben.A tippet mindenesetre köszi!
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
1 kérdés: Gigabites routered van? Mert a 80/25-ös net nem jelent egy gigabites kártyának nagy terhelést. Ha a NASban sem gigabites kártya van (bár ha újabb akkor ezt nem tartom valószinűnek), és nem gigabites routered van (esetleg csak egyik portja gigabites), akkor se lesz nagy terhelés...
Ha esetleg külsőt akarsz mégis, akkor ilyen chipes hálókártyákat keress:
RTL8168 / RTL8168B / RTL8168C
RTL8111 / RTL8111B / RTL8111C / RTL8111CP / RTL8111D / RTL8111D(L) / RTL8111DP--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
Alaplapi hálókártyával nem lesz baj, a Realtek RTL81xx sorozatára tökéletes kext van Lnx2Mac-nak köszönhetően.
Bár pont most nézem, hogy a 8111E-vel vannak problémák... Bár kimerül sleep problémában[ Szerkesztve ]
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Xero
nagyúr
válasz Máté94 #14313 üzenetére
Na szóval erre jutottam:
MOBO: Gigabyte GA-Z68MA-D2H B3
CPU: Intel i3-2100 3.1GHz BOX
VGA: Sapphire Ati RadeOn HD6670 1GB (vagy ugyan ez Gigabyte-ból) (csak egy DVI lesz használva rajta)
DVD: Sony Optiarc AD-7260S
RAM: Corsair 8GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz
SSD: OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB (AGT3-25SAT3-60G)
TÁP: Corsair CMPSU-430CXV2EULAN: Szeretnék venni egy külön kártyát, mivel látom, hogy az integráltak betegeskednek, és itt elég nagy terhelést kapna (NAS és 80/25 külső elérés). Erre még jöhetnek tippek, mivel az ajánlottat itthon nem találtam csak ezt pedig nem akarom kintről megrendelni.
Ezt most véglegesnek tekintem. Ha más szerint is jónak tűnik, akkor a héten meg is rendelem.
[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
CPU-ból 2100 már ki is esik, abban HD2000 van. 2105, 2125, 2500K, 2600K, 2700K. Ezekből lehet válogatni, ha HD3000-et akarsz.
Lap: Gigabyte Z68MA-D2H-B3
Videokártya: A legközelebbi OOB kártya a HD6850. Ezen kívül amit ajánlanék az egy HD5570 és HD6670. Vagy HD5770 használtan.
A többi jó.[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
Akkor nem olvastál eleget. Tele van az egész, 550 találatot dobott ki összesen. Mindegy, majd megtapasztalod. Amióta kint van a HD3000, azóta olvasom őket, nagyon jól tudom miről beszélek. Nem hiába próbállak lebeszélni.
Videovágáshoz... nem hiszem, hogy jó ötlet.[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz Máté94 #14310 üzenetére
Ezeken már régen túl vagyok. Mielőtt döntést próbálok hozni, mindent átolvasok.
Családi FullHD videok megtekintése és amatőr vagdalása. A felesleges pénzt inkább a cpu-ram-ssd szentháromságba ölöm.
szerk:
Egyébként akkor így teszem föl a kérdést:
Ki mit vásárolna, ha az adott alkatrészek illetve márkák kötöttek és feltétel a költséghatékonyság, a bővíthetőség és a minél inkább oob működés.
Lista:
-Lap legyen Gigabyte (chipset tipus mindegy)
-CPU Intel i3 2100 vagy 2105 (HD3000 esetén)
-Ha veszek külön VGA-t az legyen minél olcsóbb, de teljes körű támogatás és lehetőleg OOB működés kell. 3D nem szempont.
-SSD OCZ Agility 3 60GB
-ODD Sony Optiarc AD-7260S
-Ram Corsair 8GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz (igen ezen változtattam)
-Táp Corsair CMPSU-430CXV2EUSzóval lehet okoskodni.
[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
Mindegy, legalább javított chipset-es legyen a lap. Vagy várhatsz egy kicsit Asus-okra.
Szolgáld ki magad. 1
Szolgáld ki magad. 2.Egy anyának a gépébe minek 2500K?
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz Máté94 #14306 üzenetére
A lapot ez alapján a lista alapján választottam.
Z68 azért kell, hogy ha később bekerül egy 2500K, akkor normálisan lehessen rángatni a bajuszát, de az integrált videorol sem szeretnék lemondani.Láttam pár buildet HD 3000-el és nem igazán láttam problémákat vele.
Esetleg egy kis info a graf hibáról jól jönne, sőt egy linket még többre becsülnék. Egy 6670 meg legalább 20e Ft. Annyit nem ér. -
pieces
csendes tag
válasz sp@rtan #14304 üzenetére
Esetleg próbáld meg "UseKernelCache=0" -val indítani a rendszert.
Nekem ezért állt le.
Egyébként megy majdnem minden a 10.8-on.A sleep egyenlőre nem működik.
Érdekes ez az új frissítési rendszer az App Store-on keresztül.Tetszik a Safariban , hogy nincs külön keresési sáv.Az értesítési rendszer sem rossz.Viszont magyarra állítva kicsit bugos még ami érthető is.Igazából nem akkora durranás. -
sp@rtan
senior tag
Na, mondtam én hogy nem fog többet bebootolni: [link] ezután jön "still waiting for root device) hát már megint fejjel lefelé rakta, ilyen nincs..
Amit csináltam: töröltem a NullCpu-t (előtte KP-t dobott nélküle), majd MultiBeastből nyomtam egy UserDSDT-t, ez a mostani 10.7.3-on szépen működött. Mi baja lehet?[ Szerkesztve ]
-
farrvince
csendes tag
Koszi mindent,ne tord tovabb a fejed!
Valamit atalitottam es mostmar be sem indul a rendszer!
KP-t kapok!Muszaj lessz ujratelepitenem!
Esetleg annyit sughatsz meg,hogy a lementett kext-et meg lehet valahogy menteni hogy ne keljen minden ujra betennem es ujra beirni a vendor&device id-at,installani elolrol az osszes kextet,stb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest