Hirdetés
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
curvedpin
tag
válasz
farrvince #14294 üzenetére
akkor indítassz "-s" -ben
betölt a parancssoros felületnano /Extra/org.chameleon.Boot.plist
így tudod szerkeszteni
ha a Library/Preferences-ben van, akkornano /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist
aztán Control-X a mentéshez!
ez kábé minden szöveges fájlhoz jó ha tudod, hogy hol van,
tehát beírod:
<key>Graphics Mode</key>
<string>1024x768x32</string>így indítassz simán
-
sp@rtan
senior tag
Megszelidítettem a vadmacskát.
Bár van egy olyan érzésem, hogy reboot után nem fog elindulni.
-
farrvince
csendes tag
válasz
curvedpin #14283 üzenetére
Nem szedi ki semmi fele keppen sem azt a video felbontast,mindig bejon a Can't display this.... uzenet....
Kerlek segits hogy szedjem ki ebbol valahogy,mert csak ennyi kell meg hogy ismet mukodjon a Video Kartyam!Nem akarok ujratenni a rendszert mert megint 100 het lessz mire ismet mukodesbe hozom a netet!
-
Tucsok04
csendes tag
Na király sikerült, de most olyan probléma lépett fel, hogy felraktam a Multibeastot és felraktam! Elindítottam elég sokmindent telepítettem vele, de miután újra indult, bejött a logó utána egy fekete háttér sok szöveggel és kijött egy ablak, hogy kapcsoljam ki a gépet utána pedig kapcsoljam be! Megcsináltam, de utána megint ez jött ki! Valamit tudtok rá mondani ?
-
curvedpin
tag
nekem már megy
igaz még csak GE=No-val, de megy -
farrvince
csendes tag
Van-e valami otletetek arra,hogy hogyan tudom visszaalitani a kepernyo felbontast....??
Beindult vegre a videokartyam es a Display menuben tul nagy felbontast valasztottam es nem ugrott vissza 15 masodperc utan es most csak feket es irja hogy VGA can't display this screen resolution!Hogyan tudom visszatenni?
-
Tucsok04
csendes tag
Valaki segítsen! Tudtok valami megoldást arra, hogy hogyan másoljak a iAtkoshoz fájlokat? Drivereket akarok rárakni,de mivel a hálókártya drivert se tudtam rárakni így nem valami egyszerű! Linuxról próbáltunk rámásolni, de nem engedi, mert ugye védett fájlrendszer! Próbáltam iPhoneról, de nem bírja az iTunes csatlakoztatni a telefont, mert régi az iTunes a iAtkosban-en :S Windowsról meg nem is látom a partíciót! De amúgy nem azt írta itt valaki, hogy a fatos partíciót látja? Mert arra tudtam windowsról másolni, de hát azt meg nem olvasta be! Próbáltam DVD-ről rámásolni, de azt se nagyon olvasta!
-
sp@rtan
senior tag
Így se jó.
Más ötleted nincs? Mert nekem legelőször az ugrott be, hogy haver gépén a Lion telepítőnek csak a háttere jött be GE=Yes-szel, csak GE=No-val működött. Itt GE=Yes-re bejön a szétcsúszott alma, No-val csak a fehér háttér.mod: insanelymacen találtam már két embert akinek ugyanez van (hd6850,hd4870) de megoldást még nem.
mod#2: GE=No-val egyiknek működött, akkor viszont valahol még valami gáz van..
-
farrvince
csendes tag
Tenyleg semmi otlet a Self-Assigned IP-re?
-
curvedpin
tag
kúszik fel a ML majd beszámolok!!!
-
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #14260 üzenetére
Lehet baj...
Írd át ilyenre:
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GeneratePStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>npci=0x2000</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Theme</key>
<string>LoginToLion</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>No</string> -
ginfoka
tag
még mindig nem jöttem rà hogy lehet azt a partriciòt aktiválni amin a bootloader van
valaki tud segìteni?
-
farrvince
csendes tag
Senki sem tud megoldast a Self-Assigned IP hibara iAtkos s3 V2 update to 10.6.7 utan?
-
sp@rtan
senior tag
r1820, elvileg ez a jó a hegyi
kecskeoroszlánhoz.
Az nem baj, hogy a mostani 10.7.3 extra mappáját fogtam és beraktam?
Így néz ki a org.chameleon.boot.plist :<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GeneratePStates</key>
<string>Yes</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1440x900x32</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>npci=0x2000 darkwake=0</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Theme</key>
<string>LoginToLion</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>Yes</string> -
odessa32
tag
Sziasztok. Milyen belsö wifi kártyát ismer fel az osx airportnak???
Lenne tippetek??? -
Xero
nagyúr
Haliho!
Édesanyámnak szeretnék összerakni egy PC-t itthonra, de cél az OS X futtatás. Mivel jelen esetben az időtállóság, a budget és a meglévő monitor is szempont, így hackli lesz belőle.
Az elérhető infok alapján az alábbi listát pakoltam össze:
-Gigabyte GA-Z68M-D2H
-Intel i3 2105 (HD 3000 GPU)
-Kingston DDR3 8GB 1600MHz HyperX 2x4GB Kit
-OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB (AGT3-25SAT3-60G)
-Sony Optiarc AD-7260S
-Corsair CMPSU-430CXV2EUPerpill így áll a lista. A tápon még gondolkozom, lehet elég lenne valami kisebb is. Az SSD szintén képlékeny még, nem biztos, hogy a 60GB elég lenne a rendszerhez, viszont ugye szempont erősen a költség és később, ha normalizálódnak a HDD árak, bekerül egy nagyobb tároló lemez.
Lion-ból van még bőven licenszem, telepíteni pedig rBoot és MultiBeast segítségével szeretném.
A kérdés, hogy ez az összeállítás jónak tűnik-e? Nincs tapasztalatom hacklival, így nem akarok nyakra főre vásárolgatni, hiába nyálaztam át a releváns wikiket.
-
sp@rtan
senior tag
-
sp@rtan
senior tag
Én eddig nem jártam sikerrel a Mt. Lionnel..
Nagy nehezen eljutottam odáig, hogy bejöjjön a telepítő, akkor fehér képernyőn nyom egy KP-t AppleIntelCPUPowerManagement-tel.
Nem baj, azért is felrakom. -
ficere
aktív tag
Sziasztok olyan problémám lenne,hogy a gépemen van egy osx,és egy win7.újra akartam rakni a win 7-et,előtte töröltem a particiót,és a win telepitő nem látja külön a particiót hanem egyben van az osx-el.de amikor inditom a mac rendszert ő látja az üres particiót.hogy tudnám külön választani a win számára?
-
farrvince
csendes tag
Sziasztok.
Sikeresen feltelepitettem az iAtkos S3 V2-re a 10.6.7 Combo Updatet
De egybol akadt is egy kis gondom!Eddig mukodott az internet,tokeletesen!
De most nem megy!
Self-Assigned IP a hiba,az Internet es a Server Piros,a Network Settings SargaHogyan tudom megcsinalni, hogy ismet mukodjon?/
Via Rhine III a kartyam,Kext telepitve a S/L/E-ba
-
Kommy
veterán
válasz
peterattila #14241 üzenetére
Apple jel / about this mac / more info és a serial number ki van töltve?
Mivel nekem tökéletesen működik, igaz én eredeti Lion-t használok, semmi módosítás a telepítőben.
-
peterattila
aktív tag
Sziasztok!
Ismerkedem néhány napja a MAC-el, szép, új világ
. Viszont kezdő MAC felhasználóként beleszaladtam egy problémába. Csináltam AppleID-t, beregeltem vele a Developer oldalra (Thank You for Registering as an Apple Developer), itt működik is. Lion 10.7.3 naprakész. Ismerkednék az Xcode környezettel, irány az AppStore, ahol is ez fogad: Your device or computer could not be verified. Most akkor ehhez a felülethez hw-es azonosítás tartozna? A gépem sima PC, nem eredeti MAC. Az Apple ID máshol működik, de ide képtelen vagyok bejelentkezni. A gépen iATKOS L2 fut egyébként.
Köszi, ha valaki tud segíteni. -
ko9
addikt
Reggel lejött a 10.8DP, azt hiszem megvan a hétvégi program
-
törölt tag
Hali!
Tudja valaki hogyan lehet kext-et integrálni OSX telepítőbe úgy, hogy az a telepítő boot-olásakor be is töltődjön?
Vagy lehet egyáltalán ilyet?
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Máté94 #14200 üzenetére
Szememet tágra nyitottam, csak ha rossz kereső szavakat (H67N beta..) használok, akkor úgy nehéz.
Btw, ez nem oldotta meg a problémát, de van egy sejtésem hogy miért nem:
Jelenleg két Lion van a gépen, a régi 10.7.2 (pár file miatt még megvan, hamarosan formázva lesz, addigra remélem lesz valami Mt. Lion próba
) és a most is használt 10.7.3. A 10.7.2-n telepített Chimera működik, vagyis azt a org.chameleon.boot.plist-et tölti be, és még a régebbi verzió számú is. Ha jól tudom, akkor a Chimera/Chameleon tölti be a DSDT-t is, így gondolom, a régit tölti be. A 10.7.3-mon már lefuttattam egy Chimerát, remélve hogy felülírja, de nem tette. Hogyan tudnám felülírni a régit?
-
Tucsok04
csendes tag
Sziasztok!
Fel szeretném rakni valamelyik OS X-et, igazából néztem, hogy iAtkos l2 elég "egyszerű", de a konfigom nem valami fényes!
HD 2600
Core 2 Duo E4500
MSI P965 Neo-F
2 Giga ram!Szerintetek mit lehetne felrakni rá ?
-
ginfoka
tag
válasz
Phantomhive #14228 üzenetére
hogyan?
-
ginfoka
tag
Kezdek megtörni
Elöször a PH megy el, utána pedig nem sikerül megcsinálni a iAtkos L1-met :\
Valaki tud segíteni, hogy amikor a rendszer bootloaderjével próbálom elinditaní a rendszert, bármit írhatok be (-v esetén hosszabb idő után, de ugyan úgy) újraindul a gép és kezdhetem előröl... ha viszont az iAtkos L1 lemezével indítom el (-v parancsal) akkor simán elindul..
Bármi bootloader-t rakok fel valamiért ugyan az a bootloader marad...
Megoldás? -
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
-
DanielK
addikt
válasz
Máté94 #14211 üzenetére
Igazából abban reménykedtem, hogy itt több Mac-
hez értő van és ők tudnak segíteni benne.
De ha fix, hogy fel tudom majd tenni a jelenlegi gépre (fut rajta a Lion - próbáltam már), akkor felteszek egy Lion-t újra. Csak annyi van, hogy azt akit múltkor megkértem, most nem akarom zaklatni. Hogy nyerhetnék egy új lion usb telepítőt? Akár virtuálisan is?!
Esetleg a virtuálisról egy jó leírás valahol? Előre is köszönöm! -
z0d1AK
nagyúr
-
DanielK
addikt
válasz
Máté94 #14209 üzenetére
Nagyon tetszik!!!
Lassan úgy érzem, hogy kell egy Mac nekem. Mikor érkezik a 10.8?
Illetve melyik mostani hardverre megy majd fel? (Apple)
Mit érdemes venni? MacBook, Mac mini vagy iMac?
Jelenleg van otthon egy iPhone 4, iPad 2, egy Acer laptop és egy asztali gép (Intel Core 2 Duo 2,73 GHz, 4 GB ram, Ati Radeon 5770, 128 GB SSD + 500 GB HDD) Ritkán játszok winen (régebbi játékokat: Fallout 3 vagy Company of Heroes). -
Máté94
addikt
-
ginfoka
tag
Hali, az miért lehet, hogy amikor el akarom inditani a Hackintosh-t akkor ahogy rányomok az enterre, újraindul a gép?
-
Kommy
veterán
Milyen jó, hogy 10.6.3 alatt nincs Exfat támogatás, tegnap jól megnyújtotta emiatt a telepítésemet, ráadásul unibeast sem használható 10.6.3 alól mert nem másolja át az Mac appstore-os lion telepítőből a szükséges fájlokat. De most már ismét Lion-on vagyok unibeast-es telepítővel.
Elég volt a Windows-ból a 4-5 nap, már kezdett kikészíteni. Nem volt képes kicsomagolni semmilyen program egy Lion alatt készített zip fájlt (igaz 140Gb volt), most lion alatt simán kicsomagoltam
.
-
1972
csendes tag
Pár hét használat után belassult a Lion .
Mitől lehet?
PL: Bekapcsolás után a top-site elemek betöltése csak pár perc után történik meg. -
powerwade
senior tag
válasz
powerwade #14196 üzenetére
Csak az archivum kedvéért: ha DVI-VGA átalakíótval használod a HD3000 -t akkor nem működik a nagyfelbontás, beragaszd 1024x768-ba. Amint csak simán DVI -on kezdtem használni, tökéletesen működött minden.
Már csak a boot nem működik. rBoottal tökéletesen betudom indítani a 10.7.3-at, de anélkül nem megy.
-
Kommy
veterán
Exfat meghajtót ugye látni a kéne a snow leo 10.6.3-nak, mert sajnos nem látja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest