- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mini PC
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolko
őstag
Használ valaki PCI-E 4.0 SlimSAS 16x riserek-et?
Cpayne -es en kívül van valami olcsóbb és megbízható?[ Szerkesztve ]
-
-
havri1
félisten
Zergpool is elmehet a 3.14csába. Lehúzós banda. Nem első alkalommal veszem észre, hogy eltűnnek kreditek. A pendigbe ott van, és egyszer csak eltűnik, nem írja jóvá.
Múltkor 16 DOGE-m ugrott így. Most 1-2 simán...havri
-
koko52
nagyúr
-
koko52
nagyúr
válasz
chungey9 #85345 üzenetére
De jó hogy áttettem ETH-t BTC-be, akkor fájt de most már nem annyira. Csúfosan fest, biztosan örül a fejlesztő csapat a nagy ötletnek, hogy ne lehessen bányászni.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
chungey9
tag
válasz
havri1 #85340 üzenetére
2x3080Ti 1x 2080Ti 60% TDP 4-500Ft naponta.
Gondoltam ránézek a zephyr tárcámra, majd egy éve nem néztem, a CPU-k mentek októbertől, biztos gyarapodott, látom 0 az egyenleg, redditet panaszkodnak tegnap óta sokaknak nullázódott, egyelőre nem mondanak sokat a support részéről, app nem működik persze, 24 óra alatt nem tudta megcsinálni a rescant. Ebbe is beleléptem -
havri1
félisten
válasz
chungey9 #85339 üzenetére
Hű, én 200e-ről tudok, de akkor ennek utána kell nézni.
Igen, egy ideje minden érkezőnél rákérdez. :/
Milyen VGA-id vannak, hogy ennyit termel?
Nicehashen én ezt még megúsztam ahogy látom, nem találok + számlát. De köszi az infót, figyelem, és kiutalgatom ha összegyűlik egy fél doboz cigi
Ráadásul pár napja marha gyengén muzsikál minden pool. Nicehash alig dolgozik, zergpoolt leállítottam, litecoinpool még dolgozik, de ott is beesett a végeredmény. Eddig 8 DOGE- volt 24/h alatt, most leesett már 6.3 DOGE-ra.
99%PPS..[ Szerkesztve ]
havri
-
chungey9
tag
válasz
havri1 #85338 üzenetére
Most úgy van hogy csináltak egy másik számlát ahova átraktak 8000Ft-ot és levontak 4000Ft díjat. A 8k-t nem tudom kiutalni mert nem éri el a minimumot kb. 12000Ft
Szóval csak úgy tudom kiszedni ha teszek mellé 4k-t, amire 4k a fee. Ki van ez találva.
A gyűjtőszámlát kiürítettem lightningen sikeresen, aztán meglepett hogy már a coinbase is nyaggat személyes adatokért, kitől kaptam. Egyrészt nekem pont mindegy mert egy tél alatt a 3 vga 60K HUF-ot bányászik ha jól tudom annyi az adómentes jövedelem kriptóból kishazánkban jelenleg. Szóval ha lejelentik sincs semmi., másrészt elvették az egész hangulatát, így nem más mint számlát rendezni az MVM-el. Csurran, cseppen.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz
chungey9 #85337 üzenetére
Nálam 2 gép bányászgat, egyelőre nem vettem észre semmit. (nem egyértelmű számomra, mi számít inaktivitásnak náluk)
Újra megy a Lightning network kiutalás, így most el is utaltam azt a kis coint, biztos ami biztos.
Kaptál róla számlát vagy valamit, a mozgatásról?havri
-
chungey9
tag
Akinek még van aktív nicehash fiókja figyeljen elkezdték nyúlni a pénzeket, mozgatják az 50 napnál régebben bejött coinokat automatikusan, jobb esetben a saját külső tárcádra rosszabb esetben ahogy én is jártam egy általuk generáltba, ahonnan csak a fee levonása után jön vissza, ha visszajön. Átverés amúgy ki is vannak akadva, mert csak tegnap küldtek emailt róla, már aki kapott.
-
havri1
félisten
válasz
varmi2 #85326 üzenetére
2 db L3+.
Még pár napot/hetet üzemeltetem, és leállítom, mert elfogyott a delej.
Ismerem, 2-3 hónapig használtam (egy gpu még most is oda megy, mert nem akarom hogy inaktiválják az accot, ugyanis az is költséggel jár).
Sajnos nem korrektek már. Nagyon magas a fee, ami egy dolog lenne, de a svájci átállással most a Lightning network-ös utalást felfüggesztették, és csak a BTC network van, ami 0,0001 BTC díjjal megy, limit 0,0005 BTC. Hitegetnek össze vissza. Soha nem érem el..bent maradt 0,00022250 BTC ~8100 Ft-om, amit nem tudok kiutalni jelenleg.
Egyébként jó a wines programjuk, jók a felületek, mobil app is, csak hát..havri
-
havri1
félisten
válasz
varmi2 #85323 üzenetére
1,5TB a wines telepítőnek a minimum. Ezt később le lehet csökkenteni conf-ban, de nem éri meg.
[link] itt a táblázat, amiben lehet kalkulálni a várható bevételt. Zöld oszlop. Első 9 hónapban ne várj profitot, utána indul be. Én új HW-t nem vennék, annyit soha nem fog visszahozni..Összeszedtem a régi HDD-ket (1-3TB), amik már semmire nem jók, és RAID-be fűzve mennek. SMR-es HDD nem jó, belassul, és nem fog menni. Erre figyelj.
A fórumon sokan rpi-vel, vagy NAS-al oldják meg, ami amúgy is megy, vagy minimális a fogyasztása. Nálam a gép mindig megy, így + költségem nem származik belőle. RAID esetében ha egy elszáll, ugrik a projekt. Illetve ha sokáig vagy offline, hw hiba stb, kizárhatnak, szintén ugrik. Nem egy életbiztosítás, inkább kihívás
Én amennyit szívtam vele...netem szarakodott, az adatfileokat nem tudta olvasni hdd lassulás miatt --> töredezettségmentesítés és vagy adatfileok áthelyezése SSD-re megoldotta.
Aztán a eggy hiba miatt a log filet meghízlalta 140GB-ra, ennyi hely volt a C-n, így leállt minden..úgyhogy volt vele szívás wines környezetben..
Linux ill Docker alatt jobb állítólag..havri
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Érdekelne a storj. tudtok valami leírást adni a beüzemélére?Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
V!ck
senior tag
válasz
havri1 #85316 üzenetére
Az alapján dönt, ha egy algón belül több coin van, hogy éppen aktuálisan melyik a legmegérősebb.
Ezzel az a baj, hogy ha épp egy kisebb nethashrate-tel rendelkező coin az, akkor mindenkit ráugraszt és akkor már nem is éri meg, aztán leszed róla mindenkit és ez megy folyamatos körforgásban.
Ezért érdemes kiválasztani egy coint és azt kaparni.
Scrypt-ben nem vagyok képben mert nincs asic-om, meg már nem is bányászok, de szerettem a zergpool-t és sikerült kismernemJól értem DOGE-ba kéred amit bányászol?
Akkor így kell kinéznie a password mezőnek: "c=DOGE,mc=SHIC" és így csak azt fogja túrniMomentán a pool sebessége ennél a coinnál 117Gh/s (nethash: 2,5Th/s) és kb 25 percenként várható a blokkok megtalálása. A reward meg kb 4 EUR/Gh/nap amit ír, de érdemesebb kevesebbel számolni és ez amúgyis folyamatosan változik ha még többen bányásszák és/vagy változik a coin árfolyama.
[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
havri1
félisten
Zergpoolon ma az algoritmus (vagy nem tudom mi alapján dönti el, hogy mit bányászok) rácuppant a ShibalnuCoin-ra. Eddig Infiniteon-t bányászott.
Utóbbi még megosztva is baromi keveset hozott. Ez az új viszont darál keményen, legalábbis a másikhoz képest. 1 óra alatt 2 DOGE-t dobott. Kíváncsi vagyok meddig marad. Legalább behozná a lemaradást
Próbáltam célzottan a bányászást, de nem veszi figyelembe, a pool dönti el éppen mire áll rá.Ennyi van még a listában, amit nem hagyott jóvá a rendszer:
[ Szerkesztve ]
havri
-
westlake
félisten
Olyan DP dummyt keresek, ami az FHD-t nem csak maximum 60 Hz-en tudja. HDMI-hez már találtam ilyet (120 Hz), de DP-hez csak 60-ast találok. A dolognak egyébként semmi köze a bányászathoz.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
burtione
tag
Sziasztok,
kérdéssel fordulnék hozzátok. Egyik ismerősöm felszerelt napelemeket és lett neki átlagban kb. 1,5KWh visszatermelése. (éves szinten kb. 15000KWh) Szeretnénk egy RIG-et építeni, hogy ez a megtermelt áram ne menjen a levesbe vissza a szolgáltatóhoz. Ha 0-ás áramszámlával számolunk, mibe lenne érdemes belefogni, milyen kártyákkal? A keret olyan 1-2 millió lenne rá.
Köszi a segítséget.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Ciccuka #85308 üzenetére
Ha bemákolsz egy blokkot akkor a mostani BTC block reward alapján 3.125BTC üti a markod
így ezt megszorzod a napi árfolyammal és megkapod az értékét.
Nekem is akad pár darab ilyen itt ott... de kb. az ötösre nagyobb esélyt látok úgy, hogy nem is lottózok
THUNDERDOME TILL WE DIE
-
Reggie0
félisten
válasz
Ciccuka #85306 üzenetére
Azt irja h lottery. Ezt a nagyon kis teljesitmenyu minerekre irjak, amivel nem eri meg izombol banyaszni, hanem abban remenykedsz, hogy bemakolsz egy blokkot es megutod a fonyeremenyt, mint a lotton.
Ertelme sok nincs, de ott tudsz par darabot hagyni mindenhol amerre jarsz, pl. munkahelyen, szallodaban, stb. es a hardver arat leszamitva ingyen lottozol. de az igazsag szerint ezzel a hardver gyartoja jar csak jol, annyi esely sincs mint az igazi lotton.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Ez mi a fene lehet, vagyis mi értelme?
NerdMiner NerdAxe
Van többféle is
Kalkulátorba beírva a jellemzőket mínusz szám jön ki
Itt találtam némi infót[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
havri1
félisten
válasz
madpapa #85299 üzenetére
Illetve még annyi kérdésem lenne, hogy ameddig a blokk nem kerül megtalálásra valaki által, addig a jutalom elméleti? Tehát csak akkor adja hozzá a tárcához, amikor valaki megtalálja, és akkor lép életbe az arányos szétosztás?
Tehát a képen pl a dogecoin a tervezett találat ~4 nap, addig nem profitál, mert nincs mit?
A sötét zöld sorok a merge mining, a világosabb pedig a solo?[ Szerkesztve ]
havri
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Windows 11
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- HP ZBook 15 G6 i7 9850H(9.Gen)--6 mag, 12 szál--32GB RAM--512GB SSD--NVIDIA Quadro T2000
- AMD Ryzen 5 5600 sAM4 OEM processzor Cikkszám: 100-000000927
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Sony KD55-X80J TV
- Keresem - Scooter No Time To Chill - Limited Edition, Digipak 2CD (1998)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest