Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
Urak, az Immature Balance-ből idővel elméletileg minden átkerül majd a Unpaid Balance-be?
Tehát pl 0,1 kiutalási küszöbnél, ha van 0,05 a kifizetetlenben és 0,05 az Immature-ben, akkor még, ha le is állok a bányászattal, akkor is átkerül majd unpaid-be, és a 0,1-et elérvén kiutalásra kerül?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
szazbolha
addikt
válasz szazbolha #30997 üzenetére
Továbbgondolva a mért eredményeket
Ha azzal számolunk, hogy a hardvert el lehet adni használtan az új ár 60-70%-ért, akkor egy nullszaldós bányász kalandot csak 4 hónapig kell csinálni. Aki előtte kiszáll az csak veszteséggel teheti. Ez durva becslés, de a mai állapotokra ráhúzható.
Ha valaki csak azért vesz hardvert hogy bányásszon (pl. 1 gép + 6x1060/3GB = 550 eFt), akkor abban kell reménykednie hogy 4 hónapig nem változnak a feltételek és akkor veszteség nélkül kiszállhat.
10 hónap után megtérül a beruházása (úgy hogy el sem kell adnia a hardvert) és tiszta nyereséget termel a 11. hónaptól.Feltételezve az ideális esetet, vagyis azt hogy nem változnak a körülmények és a gépek napi 24-ből 24 órát mennek hibamentesen.
-
szazbolha
addikt
válasz outdoor #30990 üzenetére
Igen, sajnos forintban értendő a napi bevétel.
A pirossal szedett szerintem a leggazdaságosabb 70-80% powertarget között.Egy darab GTX1060-as ára kb. 1 éve alatt jönne vissza ha semmi sem változik. (ha 6 db van egy gépben akkor már csal 10 hónap alatt, ha nincs áramdíj akkor 7 hónap alatt ). Ezen kicsit lehet javítani kis fogyasztású PC-vel és 90+ táppal, de az ingyen áramos 7 hónapnál jobb sosem lesz.
Általánosságban a 10-12 hónapos megtérülési idő is nagyon jó, de mindig az volt a baj hogy egyre nehezebb volt bányászni, vagy az árfolyam ingadozás hozott meglepetéseket.Persze erre van optimista képlet is, mert az elmúlt 4 évben sorra jelentek meg új coinok, és bár nem követtem a dolgot, de a biznisz önfenntartónak tűnik. Most azt hiszem, hogy mindig lesz mit VGA-val bányászni. Mindig történik valami ami új embereket új beruházásokat von be, valószínűleg egy érdekcsoport gazdagodását szolgálva.
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #30971 üzenetére
Infónak leírom, hogy a Gigabyte RX560 2GB OC Gaming kártyán Elpida ramok vannak. Ha jól tudom ezek a legrosszabbak...
Megcsináltam a BIOS mod-ot, az 1625 érték időzítéseit másoltam át, valamint engedélyeztem a 2200 MHz-es ram órajelet. BIOS mod után és 2100 MHz-es ram órajelnél elértem a 400 H/s értéket, bár az átlag úgy tűnik inkább 390 körül van. Az, hogy ez mennyire jó érték gy 38k-s VGA-nak meg mindenki döntse el maga.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Tamás9x
őstag
Még 1 pool, nem volt még idpm vele foglalkozni: https://dwarfpool.com/
Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
BandiT85
aktív tag
Én még amazonról soha nem rendeltem, nincs vele tapasztalatom. Látom hogy a két legolcsóbb a seller fülnél nem is az amazon (prime), hanem valami e-joker nevű hirdető. Szabad ilyentől venni, vagy csak közvetlenül az amazontól? Vagy rá ugyanúgy vonatkozik az amazon szabályzata, feltételei?
Egyébként most már csak 342 euró... -
ff-thomas
aktív tag
Ha érdekel valaki, a BTG-t (Bitcoin Gold) a hitbtc.com -hoz lehet küldeni és ott átváltani. Másik épkézláb váltót nem találtam, mindenhol ki van kapcsolva a BTG deposit funkció (nyilván ezért lehet magasabb az árfolyama a BTG-nek az ilyen váltókon, mivel csak az alapból a váltón lévő mennyiséggel kereskednek). Changelly -n még pénteken lehetett váltani, de hétvégén már nem volt fent a BTG a választható coinok között.
find a way or make one..
-
szazbolha
addikt
válasz szazbolha #30981 üzenetére
Nagy nehezen kiszámoltam a valós bevételeket is.
Táp = 82%-os hatásfok, PC fogyasztása VGA nélkül = 50W, az áram díja kerekítve 37 Ft/KW/h
A számítás nem tartalmazza a valós pénzre váltás költségeit, és a mai napi árfolyamot veszi figyelembe.
GTX 1060 két beállítással. Eredmény: 70-80% közötti power target adja a legtöbb bevételt.
A nettó bevétel jelenleg a bányászott érték kb. 58%-a.Ha jól számoltam, akkor az a csúf helyzet, hogy amikor nicehash és winminer programban bámuljuk, a napi bevételünket, akkor annak kb. fele lesz a valós bevétel.
-
C64
őstag
Másnál is nagyon magas (20-30%) a stale shares aránya ethermine-on, vagy csak nekem?
minexmr meg egy napja nem akarja kiutalni a zsét[ Szerkesztve ]
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
outdoor
aktív tag
Ez a topik aktív a legtovább. Addig maradok fenn, mint ti. Hamarosan olyan ügyesen bányászom a vastag altcoint, mint ti.
A proper digital assistant could be my best friend
-
szazbolha
addikt
válasz Yuhfej #30980 üzenetére
Elég loneárisan változik a Sol és a Watt
De ha niceHash-al úgyenezt a sort végig mérem (csak lira2rev2) akkor értékelhetetlenül változó értéket kapok . Az MH/S csak kis mértékben változik, mig az eredményül kapott BTC jutalák ingadozik. Akkor is ha 10 percre hagyom, hogy beálljon egy állapot.
Teljesen tanácstalan vagyok, mert néha ügy tűnik, nem érdemes csökkenteni a fogyasztás limitet, néha meg azt számolom, hogy a csökkentéssel nyerek pár% profitit.[ Szerkesztve ]
-
Yuhfej
kezdő
korábban írtátok, hogy 1060-al össze lehet hozni 3,5 Sol/W-ot, milyen beállításokkal jön ez össze, mert én 3,2 fölé nem nagyon tudom vinni, úgy hogy stabil is legyen ...?
jelenlegi sokadig konfig:
- Power limit: 71
- CC: 160
- MC: 200 -
Zoo123
senior tag
-
Yany
addikt
Vazeg! Néztétek?? Bezuhant a 1070 Armor OC nem kicsit: €335,- !!! Ha valaki be akar szállni a bányászatba, most van itt az ideje!
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Tamás9x
őstag
válasz B4l!nt #30976 üzenetére
Az utasítás végére kell bigyeszteni a "--pec" parancsot, de bárhova tesszük nekem mindenhol elfogadja. Jelenleg készül egy wachdog ami képes ujraindítani a gépet szoftveresen, a hardveres fagyást nem tolerálja, ha van rá igény publikálom .
[ Szerkesztve ]
Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
Tamás9x
őstag
válasz szazbolha #30972 üzenetére
www.cryptocompare.com itt algoritmus szerint nézhetőek a dolgok. DE ezen kívül rengeteg van még ami szinte ismeretlen ehhez a fórumokat kell bujni.
Én most egy kicsit visszábbvettem, mert tényleg nem kellene meggyilkolni a kártyákat.solo miningben otthon van valaki?
-
szazbolha
addikt
válasz Fiddlestick #30970 üzenetére
Sejtettem, mert többen is erre utaltak, akik nem nicehash meg winminer eszközöket használnak.
.
Kicsit segíthetnél, hogy hol nyissak pénztárcát, ahonnan a pénzt könnyen kivehetem 1-2 havonta.
És annak a címét melyik EWBF batch fájlba írjam. (ha azt kell az "--user" után írni.)
.
Van itthon 1030,1060, 1080 és kölcsönbe jön 1050 is. Szeretnék valami reális képet látni (saját tesztekkel), hogy mivel a leghatékonyabb, nem csak sol/w tekintetében, hanem a beruházás megtérülése terén is.
Most az olcsó 1060-ra szavaznék, de lehet a valós tesztek mást mondanának. -
sanzi89
addikt
válasz aleister #30968 üzenetére
Pontosan: Gigabyte RX560 2GB OC GV-RX560GAMING OC-2GD
Köszi mindent!
Csak Monero-ra vettem, szóval elvileg nem gond, hogy nem 4GB a memória, neten azt olvasgattam, hogy ugyanannyit hash-elnek. Igaz ott ilyen 400-500-as értékekről is olvasni...
@szazbolha
Én is azt számolgatom, hogy a 70k-s 1060 3GB éri meg legjobban.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
szazbolha
addikt
válasz Tamás9x #30966 üzenetére
Két dolog miatt érdeklődőm.
1. A niceHash-on kívül szeretnék úgy is bányászni (kipróbálni), hogy nem csak a számítási teljesítményem adom el, vagyis ismerek és átlátok minden paramétert ami egy átlag userre vonatkozik. Most csak hiszem, hogy nem húznak le.
2. A fórumtársak eredményeit elemezve szeretném belőni a legjobb Sol/W vagy H/W arányt.Szóval bármit bányásznék ami 1060/3GB VGA-val a leghatékonyabb, vagy a tesztelés configolás és összehasonlítás miatt, amit a többiek. zcash-en bányásznak.
Bocsi a sok altcoinről azt sem tudom milyen methoddal megy.... kéne egy tábblázat is. Amíg csak bitcoint lehetett bányászni legalább azon nem kellet agyalni, hogy mit és hova.És persze a kérdésem megmaradt (vagy nem értetem a választ). A batch file-odban a kiemelt karaktersor a saját pénztárcád amely bárhol lehet vagy a csak a fypool-on van ilyen .rig1 kiterjesztés?
Olyan pénztárca lehet csak ami tudja fogadni az itt termelt coin típust?"miner --server s.zsolo.bid --port 4057 --user t1dbqTmViK8dLxgAf2oWjLg1xBcfXaoJh7h.rig1 --p x"
[ Szerkesztve ]
-
Tamás9x
őstag
válasz szazbolha #30964 üzenetére
Mit szeretnél bányászni? jaxx az egy multi pénztárca(csak őt ismerem mélyrehatóbban), itt lehet létrehozni magunknak azonosítót vagy direktbe pénzváltókba, amiben nem tudok segíteni, mert Krakenen vagyok jelenleg aminek egyre jobban romlik az elérési ideje.
-
Zlcsi
senior tag
melyik multi walletet érdemes használni?
-
Tamás9x
őstag
válasz szazbolha #30962 üzenetére
miner --server "kiszolgáló" --port "port" --user "azonosítód".rig1 --p x
Nvidia esetén.
Nem kell megadnod jelszót, marad az x az enyém :
"miner --server s.zsolo.bid --port 4057 --user t1dbqTmViK8dLxgAf2oWjLg1xBcfXaoJh7h.rig1 --p x"[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
válasz Kavinton75 #30956 üzenetére
Köszi! Megvan. EWBF letöltve.
Kéne egy kis segítség (bárkitől): Melyik batot futtasan? És mit írjak az userhez?fypool: --user t1QmwNgVc6VrhTuGgL9so7jeVz1BYcN3dPz.rig0
Az első rész az ottani pénztárca a pont után meg valami bányagép azonosító?niceHash: --user 1BQ9qza7fn9snSCyJQB3ZcN46biBtkt4ee --pass x
Ez az ottani pénztárca és az oldalon használt passwordje?De ezekkel kiadom a hozzáféréseket a regizett és máshonnan is töltött.pénztárcámhoz.
Ez nem gond? -
Tamás9x
őstag
válasz tom120514 #30958 üzenetére
A gyári érték 250W max, sajnos auton hagyva megemeli 75 fok felé ott pedig jön az error nekem.
A kártyák garosak 36 hónap vonatkozik rá.. még így is kevesebb sokkot kap folyamatos üzem mellett mint otthon aki játszik vele és hagyja felmelegedni majd kihülni ( BGA-ztam 2 évig)Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
deadwing
addikt
válasz Zoo123 #30952 üzenetére
Kocabányász vagyok csak
Most 5 db 1080 G1 van 1 rigben + a játszós gépben 2 db 1080 Ti.
3 db 1080-at még venni fogok valszleg, aztán szétosztom őket 2 rigbe, mert még 5 kártya is soknak tűnik nekem 1 rigben. Sokallom a hőfokokat. Vagy másképp osztom el a mostaniakat és több kártya lesz. Nem tudom még...
Így néz ki most.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
-
tom_tol
addikt
válasz Fiddlestick #30955 üzenetére
Ezt kifejthetnéd, szerintem nem ok a matek.
-
Fiddlestick
aktív tag
-
Iginotus
addikt
Van egy scaleo home server-em amiben van egy szabad pcx4x es hely egy VGA nak.
Egész nap megy a server amúgy is. Érdemes lenne bele tenni egy VGA-t ami csákányozik? Ha igen mivel? r9 290-est tennék bele[ Szerkesztve ]
Plug and Pray... :)
-
outdoor
aktív tag
Múltkor a Média Marktban a srác lehúzta az Nvidiát, és kizárólag AMD-t javasolt. Majd hozzátette, hogy csak összeállított gépben árulják. Becsületére legyen mondva, hogy másik boltot javasolt végül.
A proper digital assistant could be my best friend
-
aleister
veterán
válasz deadwing #30947 üzenetére
Igen, otthon egyértelműen nem jó választás ez a kari. Csak azért hoztam fel példának, hogy vannak nagyon jó ár/értékű AMD kártyák, amik több esetben jobban megérik, mint az NV-k.
Ott van az említett dual mining is, amiben szintén nagyon jók, de az áramszámlának ez sem kedvez éppenséggel.
-
szazbolha
addikt
válasz Fiddlestick #30940 üzenetére
Csinálta magamnak táblázatokat, grafikonokat sol/w vagy H/W értékekkel. A techpowerup és a nicecash adati alapján. (mindkettő 100% P.Target)
Nekem az jött ki, hogy fentről indulva a 1060-ig kb azonos ez az arányérték, viszont H/Ár tekintetében a 1060 3GB volt a legjobb. https://prnt.sc/hbypt4
Csináltam olyan ábrát is, ahol 1000 H/s eléréséhez mennyi hardver kell: https://prnt.sc/hbyplw Itt is a 1060 és kisebb kártyák nyernek.Ez persze csak egyfajta megközelítés. Nincsenek benne a járulékos költségek, pl, hogy 6 -8 kártyánként kell egy gép is. Különböző módon bányászunk különböző eljárásokkal. És az sincs benne, hogy bukás vagy befejezés esetén mit lehet eladni jobban. 1080-at? 1060-at? vagy 1050-et?
-
Kis beruházásnál (amit én is indítottam) az olcsó 1060 3GB tűnt jó választásnak, egy 0 FT-os C2D géppel, ami lehet többet fogyaszt mint egy mostani, de nem avultálódik, és évek mire a fogyasztában ledolgozza a másik árát.Persze 1db 1060 minimálisat termel, de szórakozni jó. Tapasztalni tanulni és tervezni vagy elvetni egy nagyobb beruházást.
Alapszinten (1-2 napos utánolvasással, minimális tech. érzékkel) a Winminer és Nicecash tűnik a legegyszerűbb megoldásnak. Feltételezve és elfogadva, hogy akár 10-20% többet is profitálhatnék szofisztikált eljárásokkal, nagyobb odafigyeléssel.Régebben minden sokkal nehezebb volt és 10-ed ennyi infó sem volt. Talán hetekig tartott míg egy jól működő linuxos gépet 2 VGA-val összebarkácsoltam. Most pár nap.
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz aleister #30944 üzenetére
Neked okafogyott, én fordítva nézem. Így is elég sok időt fordítok rá, nekem az amd karik simogatása már nem fér bele, de ezen sztem nem fogunk összeveszni
Kinek ez, kinek meg az...280-at meg az vesz maximum, akinek nem számít az áram, azoknak viszont tuti jó. Én eladtam őket pár éve, volt belőlük elég, de lezabálták rólam a gatyát.
[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
aleister
veterán
válasz Fiddlestick #30945 üzenetére
"Es a vegere megjegyeznem hogy meg mindig van boven mit tanulnom !"
Bizony-bizony! A töredék idejét tudom csak én is rászánni erre az egészre, mint amennyi az igazi lenne. Biztos vagyok benne, hogy egy napi szinten, kellően tájékozott ember (gondolok itt a pénzügyi részére) sokkal optimálisabban tudná ezt csinálni, mint pl én.
ZEC-re valóban nem jó az RX 560, ellenben ETH-t 14-15 között bányászik.
[ Szerkesztve ]
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz aleister #30944 üzenetére
En emlekszem mikor anno belekezdtem, minden nap vervoros volt a szemem, mert reggeltole stig ezt olvasgattam, sot, meg lefekveskor is kb hajnalig. Es ez igy ment honapokon at, mindegy egyes nap ! Es a vegere megjegyeznem hogy meg mindig van boven mit tanulnom !
rx 560nak hiaba kicsi a fogyasztasa, 50wattal, eth 12-4 zec-et pedig 130korul szed. Szerintem ertelmetlen vele foglalkozni. szvsz
[ Szerkesztve ]
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
aleister
veterán
válasz deadwing #30893 üzenetére
Nézd, ha összeszámolnám, hogy egy értelmes hozzáállással rendelkező bányász mennyi időt tölt információszerzéssel (értem ez alatt, hogy elolvassa az összefoglalót itt, pár linkelt oldalt, nagymértékben felállít egy "üzleti tervet", ehhez kiválaszt 1 vagy 2 vga-t, ezeknek utánaolvas, kiválasztja közülük az ideális típust, modellt, ugyanezt megteszi alaplappal, táppal, kiszemeli a bányászandó coint, hozzá walletot, minert, váltót), ehhez képest annyira minimális időt és energiát vesz egy a romolás, hogy ezen problémázni teljes mértékben okafogyott.
(#30941) Fiddlestick:
Egyrészt sokan nem otthonról bányásznak. Másrészt számold ki, hogy a kb 30k diferencia mennyi idő alatt kompenzálódik mondjuk 100 watt töbletfogyasztásnál.
Harmadrészt, ha a fogyasztás a szempont, akkor ott a kis RX 560, aminek a 45 wattos TDP-jét -49- -19 powlim mellett gyakorlatulag egy cpu szintjére lehet csökkenteni.[ Szerkesztve ]
-
XP NINJA
őstag
válasz Fiddlestick #30940 üzenetére
Azt jól látom hogy 1060-nál zcash-en mindegy hogy samsung/hynix?
-
Fiddlestick
aktív tag
Miert nem vesztek 1060-at ? 80W 290-295 sol/s 3,5 sol/ w es 60-70ezres kartyak. maximum 8honap a megterulesuk, nem ugy mint a 1080-1080ti-knel
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
Tamás9x
őstag
válasz deadwing #30935 üzenetére
Olyan 50.000 óra az élettartama,(Asus 1080 ti turbo ref hűtő, 2 csapágyas) de ha kikopik a hűtőből lehet utánrendelni kínából, és ha jól néztem ebből ki lehet tolni a csapágyakat. Még csak próbálgatom mire is képesek, ezért krtem jól bevált konfigot, hátha van valakinek.
szazbolha: Crome-ban ki lehet kapcsolni az ellenörzést:
Beállítások
Speciális
Védje meg magát és eszközét a veszélyes webhelyektől[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
válasz deadwing #30935 üzenetére
EWBF-ből ez a legújabb? 0.3.4b.
bitcointalk-ról próbáltam letölteni, de e googledrive blokkolja mert szerinte vírusos. A mega.nc-ről letöltve meg a chrome blokkolja. Honnan töltsem le?Ha jól olvastam van neki valami nicehash kapcsolata is. Ez azt jelentené hogy a nicechash-on lévő pénztárcára is mehetne? Ez így elég hülyeségnek hangzik.
Máshol kéne pénztárcát nyissak? Hol? (a régit nem tudtam még visszaszerezni) -
aleister
veterán
válasz Fiddlestick #30892 üzenetére
Az "Ati kártyások"-ról annyit, hogy egy több éves, kifutott, öregecske R9 280X 280-300 SOL-t kapar. 35-40-ért kapható. Na egy 60+ k-ba kerülő 1060 3 GB kapar mondjuk 270-290-et. Szóval ráérsz még ilyen kérdéseket feltenni.
A dual miningról nem is beszélek...
(#30891) sanzi89
Persze. Nekem az 1650 MHz-hez tartozó beállítások jöttek be. Azokat felmásoltam felfelé, meg átírtam a max memória órajelet 2000-ről 2200-re. A feszültséget csökkentettem 250 mV-tal[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz BandiT85 #30916 üzenetére
A sol/w arány az minden esetben rajtunk múlik, hogy mennyi powert engedünk neki.
(#30925) Tamás9x: 100% ventivel szted hány hónap után adják meg magukat a ventik? 120% limit, ó jajj. Értem én, hogy fűtesz velük, de azért nem ártana vigyázni kicsit a vasra is...
(#30932) szazbolha: EWBF miner kiírja, ha a konfigba beleírod, hogy --pec. Ez után már csak a power limittel kell játszani, hogy elérd a megfelelő értéket.
[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
vizimento
senior tag
válasz littlemole #30924 üzenetére
És mit csinálsz nyáron a padláson lévővel? Mert akkor gondolom nem érzi olyan jól magát...
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
szazbolha
addikt
válasz Kavinton75 #30918 üzenetére
Hogy jöhetnek ki ekkora különbségek azonos VGA esetén? A tied nagyon jónak tünik.
Létezik valamilyen benchmark program, amivel sol/w vagy a H/w korrekt módon ki lehetne mérni?Próbáltam kártyákat összehasonlítani, de azt tapasztaltam, hogy különböző methodok esetén két NVIDIA gpu között mások az arányok.
1060 vs 1030 - lyra2rev2 arány 3,2
1060 vs 1030 - equihash arány 5,1. -
Tamás9x
őstag
válasz Zoo123 #30927 üzenetére
Jelenleg a fűtés a cél, a másik konfig:
310W a plafon jelenleg nekem 770-780 sol között de az már vállalhatatlan 100%-os venti mellett 75 fok.
Itt fagy a miner, és 5 óránként eldobálja az egyik kártyát, wachdoggal nem probléma, hardveresen kuka 3 hónapon belül.A mért adatok 20-22 fokos teremben készültek, ez már a felfűtött üzemi hőmérséklet.
-
ktg3
őstag
Olyan jelenséggel találkozom amit nem igazán értek. Adott egy adott hashrate a pool oldalon. Arra a hashrate,re azt írja a whattomine, hogy brutto 0.3622 coin/nap. Ehhez képest a pool calculator 0.2975 coin/nap-ot ír?
Azért az igencsak lényeges különbség. Régebben jól mutatta. És itt nem a minir kliens által kiírt értékről van szó hanem amit tényleg a pool oldalon látok.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Fiddlestick #30926 üzenetére
Én ezeket az 1 ventis "mini"-ket nem erőltetném (legalábbis bányászatra semmiképp), a hűtésük brutál gyenge.. 1060-nál és 1070-nél egyaránt.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
Zoo123
senior tag
válasz Tamás9x #30925 üzenetére
280 W fogyasztás? Wow, az nem semmi!
Nekem +75 MHz GPU, +550 MHz Mem, 70% TDP limit mellett fogyaszt 180 W-ot és termel 660 Solt.
Neked meg 280W-os fogyasztással 750 Solt, alig hoz többet a konyhára mint amit pluszban elfűt, vagy az a cél? Mondjuk fűtésrásegítésnek megteszi!Urak: 1070 hány Solt tol másodpercenkként? Whattomine szerint 400-420-at 120w fogyasztás mellett, de kíváncsi vagyok a gyakorlati tapasztalatokra is.
[ Szerkesztve ]
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
Fiddlestick
aktív tag
Zotac nvidia 1070minije van valakinek ? Szemelyes tapasztalatok, velemenyek ?
[ Szerkesztve ]
-
littlemole
őstag
válasz Fiddlestick #30921 üzenetére
Kroy19 tagunktól kérdeztem picit régebben mert neki voltak ilyen kártyái és terveztem ezekkel én is. Azt mondta jól mentek és samsung ramok voltak rajta.
+800-at a memóriákra, a powerpoint target-et 70%-ra így kb. 24 MH/s-et tudtak a kártyák
Hangban talán nem a legjobbak de ez egyénfüggő.
De aztán mégsem ilyen kártyát vettem mert felment az ára (Amazon).(#30871)
Én belekalkulálom de csak fejben. Az egyik rig lenn van a nappaliban. Így csak néha kell bekapcsolni a kazánt rásegítésnek este. Amúgy kellemes 21-22 fok van lenn. ( Most épp 0 fok van kinn) Az emeleten meg sohasem megy a radiátor mert oda is jut a meleg levegőből.Nálam a másik gép fenn van a padláson. Nah az jól étzi magát a 14 fokban. Nem kell aggódni a ventik meg túlmelegedés miatt.
[ Szerkesztve ]
"We believe we have a moral responsibility to keep porn off the iPhone. Folks who want porn can buy an Android" From Steve Jobs to a Customer (Xiaomi Note 3 PRo)
-
BandiT85
aktív tag
válasz Kavinton75 #30917 üzenetére
Az nagyon szép!
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz s7evcsenko #30919 üzenetére
Jol, bar nekem az van alatta
-
Fiddlestick
aktív tag
Zotac Mini GTX 1060 6GB -os velemeny valakinek ? Erdemes meg ilyet venni ?Allitolag meg mindig ezek a legjobb ar/aranyu kartyak. 70-80eft kozott hozza lehet jutni. Erdemes meg veluk foglalkozni, 1080melle raknam, hogy teli legyen a masik rig.
-
s7evcsenko
addikt
Jól gondolom, hogy bánya alá nem kell ssd, jó lesz az winyóval is, ugye?
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
BandiT85
aktív tag
válasz XP NINJA #30908 üzenetére
Mindenképp olyat válassz, amelyiknek 1x8 pines tápcsatija van, ne vegyél gamer verziót, pl msi gaming x.
Nálam van 2 ilyen, 3,5 sol/w-nál nem tudok többet kihozni belőlük. Aztán van 4 Asus dual, azok többnyire 3,8- 3,9 sol/w-ot tolnak. Aztán a két vizes FE, stabilan 4 fölött vannak, de ha nagyon leveszem a tdp-t, akkor 4,5 sol/w.
-
bobalazs
nagyúr
whattomine ki se dobja
whattomine -
JoinR
őstag
Nekem ismerősöm zCoin-t bányászik 1080ti-vel, azt mondja az éri meg legjobban, és a whattomine ki se dobja. Mivel több, mint 50 db gpu-val nyomja, gondolom alaposan utánanézett
-
Zoo123
senior tag
Szia, a 1080 Ti árából 2 db 1070 is kijön, a whattomine szerint azok kb 20-30 %-al több profitot hoznak. A 1080 Ti nagyon jó pl lyra2rev2-ben 65Gh/s, azt sokat bányászik, skunkhash-t is szereti, equihashben 650 sol, viszont eth 35Mh/s, cryptonight nem a kedvence. Nézegettem a 1070-eket, azok elvileg (arányosan) nagyobb profitot hoznak, szerintem veszek párat. Nézegettem még a 1080-ast is, van valakinek tapasztalata vele?
[ Szerkesztve ]
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
haxiboy
veterán
válasz Fiddlestick #30903 üzenetére
Rossz emberhez vitted. Hoztam már vissza a halálból olyan kártyát amit gariban nem voltak hajlandóak visszaflashelni.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
XP NINJA
őstag
válasz Fiddlestick #30905 üzenetére
Én mondjuk egy kicsit kevesebb fogyasztásra számítottam
Amúgy a 1080ti-t milyen 1070-re cserélted? És azok hogy szerepelnek?
Próbálom kiválasztani az ideális vga-t, de elég fontos lenne a fogyasztás -
Fiddlestick
aktív tag
válasz BandiT85 #30860 üzenetére
Sikerult megnezni:
1. 189w - 589/sol 3.03 és 3.25 sol/w kozott ugral !
2. 145w - 520/sol 3.4 és 3.50 sol/w kozott van, azzal a beallitassal amit te mondtal !
[ Szerkesztve ]
-
Tamás9x
őstag
válasz Fiddlestick #30903 üzenetére
Sajna bevsároltam belőle 5db-ot, 2kw-os Leadex 80 Plus Platinum 8Pack-al.
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz Tamás9x #30900 üzenetére
Az lehet, de aki mar a flasheleshez sem ert, kijavitani biiztos nem tudja a hibat, es nem egyszeru. En egyszer 1perc alatt tinkre tettem egy 470-et es ket hetig hozaerto emberek nem tudtak nekem helyrehozni sajnos.
En 1080ti-t csereltem 1070-ekre. Nagyon draga, es nagyon lassan terul meg (bar attol fugg menyniert veszed). szvsz
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz Fiddlestick #30899 üzenetére
Sok ethash alapú másik coin van, amire jobb az amd, mint az nvidia. Pl: etherium classic, musicoin,expense, ubiq, és még van, plusz ott vannak a cryptonithe alapuak, amik szintén jók.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Microsoft Excel topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AliExpress tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- Reklámblokkolók topikja
- Tippmix
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Synology NAS
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Laptopok alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest