- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Novemberi hardverkavalkád
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyrin
addikt
XNviewMP jó választás, régen windows-on mindig azt használtam, Linuxon azért nem, mert a módosításokat képtelen volt elmenteni. Nemrég viszont feltettem a legújabbat és azzal már nincs ilyen gond. Visszatérek hozzá.
Más: A VLC 3.0 települ már a flatpak-ból, viszont nem látja a chromecast-ot. Úgyhogy ez még várat magára linux alatt.
A programok kicsit régimódi kifejezés sztem, inkább alkalmazások...
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
Nem hiszem, másfél hónapja próbáltam a bétát nem flatpak, hanem közvetlen letöltéssel, és az is ezt produkálta, és akkor meg is találtam a leírásban, hogy linuxon ez nem működik, csak a többin.
Lehet ez nem változott, de majd olvasom a tapasztalatokat más fórumokon ha lesznek.
Sztem azért is van úgy eldugva a menüben, és nem egy dedikált cast ikon, mert még nem betonbiztosan működőképes.
-
nagyúr
Nem tudom még, nekem is gyanús, hogy sok funkciója a TLP-nek kifejezetten TP-n működik.
Semmi nincs még fenn a gépen(mármint TLP és társaira gondolok itt), most a bővítés volt a cél eddig, most már 8GB-tal tényleg bármivel futni fog.A fenti gyanú szerint akkor HP-vel nincs akku küszöb állítás valószínűleg?
(belevetem majd magam a TLP manjába, de igazából hálózaton nem sok hasznos funkciója van a fentin kívül))[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Fred23
nagyúr
Csak kényszerből használom ablakban, mikor CPU használatot nézek. Viszont nagyon szimpatikus kis progi, amit ajánlottál, biztosan fel fogom tenni -nem is feltétlenül csak játék miatt! Úgy 2003 óta linuxozok baromira kevés tudással, és sokszor évi néhány alkalommal csak, sosem mélyedtem el benne, mert a játékok miatt a Windows nálam az alap. Talán most kezdett el érdekelni kicsivel jobban az egész, szóval biztos vagyok benne, hogy millió alap program van, amit nem ismerek. Most szerintem maradni fog sokáig az Ubuntu, tegnap és ma például be se léptem Windows-ra. A barátságosság jegyében pedig a terminált is átszíneztem prohardveresre:
-
GreenIT
tag
Inkabb a sok suttyo linuxost kellene vegre valahogy megnevelni, hogy kepesek legyenek egyetlen ertelmes mondatot irni, hogy a programjuk mire jo, mit csinal.
Hihetetlen, hogy milyen idiota neveket talalnak ki a programoknak, latszik, hogy honapokig ragjak a kormuket, hogy milyen liszenszet valasszanak, ami tobbnyire a kutyat nem erdekli, de nem kepesek egyetlen epkezlabb mondatot lirni, hogy a programjuk mit csinal es hogyan es mire jo.
Persze, tudom, muszaki egyetemistak egy resze odavan erte, hogy kiprobaltak es megjegyeztek sok program nevet, de az atlagembernek a program neve alapjan fogalma sincs, hogy az adott program mire jo.
-
GreenIT
tag
sudo apt-get update volt már?
Amint irtam, az volt az elso parancs, amit kiadtam, annak az utolso sorai latszanak a kepen.
Internet van?
Persze, a bongeszo normalisan mukodik, es a terminal is mukodott ket nappal ezelott, python telepites sikeres volt.
Próbáltál másik tükörszervert?
Ezt dekodolnod kell.
Terminalt elinditom, sudo apt-get es install parancsok mennek - azt senki se mondja, hpogy a terminal milyen serverhez kapcsolodik, meg honnan szedi az infot. -
GreenIT
tag
Ezt tegnap csinalta, mert az update-t is lefuttattam a biztonsag kedveert, hogy lassatok, hogy internet kapcsolat van, nem az a gond.
Korabban update nelkul csak az also parancsokat adtam ki, ugyan azt a valaszt adta, mint most.
Van valahol naplofajl, ahol meg tudom nezni, hogy mikor milyen programok / csomagok voltak telepitve?
ui:
Ne menjunk at inkabb ezzel a temaval linux kezdo vagy linux mint topicba? -
Rimuru
veterán
Transmission is tudja de a lokalis default nem irja felul a globalis(/alternate/turtle)t ami amugy logikus is.
Viszont ki lehet eroszakolni.transmission-remote
kapcsolodo beallitasai (ezt ismerem)-hl --honor-session Make the current torrent(s) honor the session limits
-HL --no-honor-session Make the current torrent(s) not honor the session limits
-u --uplimit <speed> Set the max upload speed in kB/s for the current torrent(s) or globally
-U --no-uplimit Disable max upload speed for the current torrent(s) or globally
-d --downlimit <speed> Set the max download speed in kB/s for the current torrent(s) or lobally
-D --no-downlimit Disable max download speed for the current torrent(s) or globally[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Opel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest