-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz
Dhampir #7817 üzenetére
Akkor talán ideje lenne, hogy a gépről is írj valamit. Főleg a videókártya a lényeges.
csixy: Sajnos manapság egyre gyakoribb, hogy a rendes Intel támogatás az újabb eszközökhöz hónapokat, vagy akár többet is késik. Így meg maradnak a minél újabb kernelek és frissebb alsa csomagok próbálgatásai. -
lev258
veterán
válasz
King Unique #7714 üzenetére
Az fdisk -l és a parted -l pontos üzenetei mindent tisztázhatnak.
Én nem hátramaradt partíciókról beszélek. A partíciós tábla leíró részében maradó információról, aminek új partíciós tábla készítésénél el kellene tűnnie. Ezt a Windows nem mindig teszi meg, vagy csak nem érdekli. -
lev258
veterán
válasz
King Unique #7712 üzenetére
Pedig létező jelenség.
Több kérdezőnél is találkoztam már olyan Terminál információval, hogy a partíciós tábla GPT-s nyomokat tartalmaz MBR létére. És a javasolt módokon tudtuk megszüntetni, helyre hozni. A "vagy" szót ki kellett volna hagynom a zárójeles megjegyzésből. -
lev258
veterán
válasz
FLATRONW #7709 üzenetére
Akkor ez lehet a gond. Előfordul, hogy a Windows felemás partíciós táblát csinál (vagy nem takarítja el a korábbi maradékait). Így előfordulhat, hogy a hátramaradt nyomok miatt a Linux nem tudja, mihez kezdjen vele. Ilyenkor lehetőség: a Windows újratelepítése, figyelve, hogy minden szabályos/szabványos legyen; esetleg partíciós tábla javítása. Utóbbi magában hordoz kockázatot is, ha valami félresikerül. Rajtad áll.
Vagy próbálgathatod pendrive-ról még egy darabig. -
lev258
veterán
válasz
kraftwerkfan #7649 üzenetére
Milyen parancsot írsz be?
-
lev258
veterán
válasz
st3v3np3t3r #7534 üzenetére
Az intel-microcode újabb proci firmware-t tesz fel. Ha azt nem eszi meg a gép, az igen érdekes.
Ctrl+Alt+F2-re bejön a konzol? -
lev258
veterán
Röviden átfutva én úgy látom, hogy a Remix a korábban létező wubi megoldáshoz hasonlóan egy képfájlba települ (ezért létezhet egy ntfs partíción belül, egyedi fájlrendszerrel), hasonlóan a virtuális rendszerekhez. Innentől kezdve viszont igen valószínű, hogy nemcsak arra a partícióra van szüksége, amelyre betelepült, hanem az anyaOS-re is, ami nálad a Windows, emellett közvetlenül annak betöltőjéhez adja magát hozzá.
Mivel a Remix finomságait nem ismerem, így nem tudok mit javasolni neked.
A swap egyébként a lapozófájl megfelelője. -
lev258
veterán
Nem úgy értettem.
A Steam-es programok futásához kell, hogy elinduljon a Steam kliens, akár offline módban is (pontosabban néhány Steam-es komponens). Ez egyfajta védelem. Te viszont csak magát az indítófájlt próbáltad, ahogy láttam.
Másrészt. Az este kísérleteztem a DRI_PRIME-mal, valamint egy alkalommal sikerült a Heaven-t az AMD kártyával indítani. Az viszont kiderült számomra, hogy valami mélyebb bug is van az egész mögött. Épp készülök hibabejelenteni. -
lev258
veterán
Ha Steam-es, akkor a ./Terraria paranccsal nem is fog indulni.
Én így indítom az egyik Steam-es játékot, AMD videókártyával.
env DRI_PRIME=1 steam steam://rungameid/220200
A szám a végén játékonként más, az indítóikonja részleteinél tudod kideríteni.
A Heaven-t megpróbálom, még sosem használtam. -
lev258
veterán
Annyit még megpróbálhatsz, hogy
env DRI_PRIME=1 programnév
paranccsal indítod. Pontosan még nem látom át, mit csinál, de elvileg jobb.
Próbáld csak simán, mindenféle kártyaváltás nélkül indítani a Terraria-t, Terminálból. Talán elmondja, mi a baja.
Vagy úgy érted, bármit indítasz AMD-vel, csak fekete képernyőt kapsz? -
lev258
veterán
Az egy kicsit más tészta.
A Catalyst valóban a 16.04-gyel szűnt meg végleg, de a 14.04-nek is vannak alverziói. És a Mint 17.3 emlékeim szerint már olyan alverzióra épül, amin problémás a Catalyst.
Szerintem a 18-astól nem kell megszabadulnod, csak néha talán nem fog működni a váltás. Esetleg megpróbálhatod, hogy korábbi kernellel indítod, hátha segít.
A bajom nekem is az, hogy nehéz rákeresni a problémára (arra, hogy nem mindig működik), mert az Nvidia drivernek van egy prime nevű része, és a keresők a dri_prime-ra ezt dobják vagy egy pumpát, ami értelemszerűen nem kapcsolódik ide.
Mellesleg én most azt várom, hogy kijöjjön a 16.04.2. Mert ezzel több fontos frissítés is érkezik, ami akár javíthat is ezen. -
lev258
veterán
Nem ismerem a programot, így nem tudom megmondani, jól működött-e.
Ha a glxinfo|grep OpenGL parancsot futtatod, akkor videókártyától függően mást kell mondania. Ez jelzi, hogy működik. Nem mellesleg váltáskor jönnek a hőmérséklet adatok az AMD kártyától, ha épp figyeled (egyébként le van kapcsolva).
A program csak OpenGL 2-t vizsgál, ahogy látom. -
lev258
veterán
Pontosan mit is szeretnél? Két monitort használni a két videókártyával?
A Catalyst-tal azért van bajod, mert már megszűnt, nem működik. A rendszer által alapból használt nyílt driver a jó, de nem árt engedni a kernelfrissítést Mint-en, valamint frissebb Mesa-t használni (van hozzá stabil ppa). Utóbbi inkább játékok esetén hasznos. -
lev258
veterán
-
lev258
veterán
válasz
zambozoli #7074 üzenetére
Van egy driver, az iwlwifi. Ez az általános Intel driver. Van egy firmware, ami egy zárt kód, az Intel adja. Utóbbi ilyen régi, mint látod. Előbbi meg nem tudom, lehet kezeli az n-es sávot rendesen néhány eszköznél, de ennél úgy tűnik, nem. És könnyen lehet, hogy a zártban keresendő a hiba oka.
-
lev258
veterán
válasz
zambozoli #7062 üzenetére
Nézd meg, a routerben mi a beállítás. Kizárólag az n-es legyen, ne csak a javasolt.
Ha van firmware feliratú frissítés Mint-en, azt tedd fel.
Nem garantálható, hogy mindezek után is menni fog, de meg kell próbálni. Az Intel wifikkel az n-es sávban voltak gondok Windows-on is, de ott valószínűleg az elmúlt pár évben nagyjából helyrerázták. Linuxon úgy látom, főleg instabilitást okozott, nem egyszer még lassabb is lett tőle a net, ezért inaktiválták többen is. Nem tudom, a te eszközödnél mi a helyzet. -
lev258
veterán
válasz
Mtbsrác #7002 üzenetére
Annyit találtam a témában, hogy vannak hangeszközök, amik zajosok, Windows-on is. Csak utóbbi esetén a gyártói szoftverben van egy Noise reduction opció (az sem kizárt, hogy hellyel-közzel a gyári hibát korrigálja) . Valami hasonlót lehet Linux alatt is használni, angol oldalakon van erről leírás. Ez viszont inkább általános, nem specifikus hardverre van írva. Így nem tudom, mennyire működhet. Sokadik opció meg valamilyen egyéb hangkártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
- War Thunder - MMO Combat Game
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest