- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- 3DMark 11 eredmények
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxkex
senior tag
válasz
ubyegon2 #7248 üzenetére
Amít ígértem azt (nem) tartom meg
Sikerült a problémám megoldása!
A probléma röviden:
Adott volt egy olyan "gond", hogy nem tudtam bizonyos programokat futtatni a Dell Inspiron 3537 laposomon a dedikált vidi karival csak az integráltal.A probléma megoldása: (lev258 kolléga segítségével)
1. Az Intel és az AMD driverek részei a rendszernek (ez meglepett - anno amikor utoljára mint-eztem akkor nagyon nem voltak)
2. Kernel frissítéséket át engedni (azokkal frissülnek a driverek - kérdés: mindig mehet fel a legfrissíebb a kernel frissítőből vagy csak amit feldob a frissítéskezelő?)
3. stabil mesa ppa -> Összefoglalóban
4. majd amit szeretnék indítani amd kártyával azt az alábbi commanddal indítom el terminálbol -> "DRI_PRIME=1 program" - esetleg eléréssel ha úgy van. Vagy csinálok hozzá egy indító ikont.Ennyi volna
További...
Sajnos a tearing-et nem tudtam teljesen megszűntetni. Bár nem olyanokat tapasztalok mint amiket YT-n láttam, hogy teljesen áttűnő lesz a program és széjjel villog az egész mint ha ki be húzgálna az ember egy hdmi-t- Hanem "csak" amikor görgetek (pl itt a hsz-k között) akkor átlósan egy csík szerűség van mintha szét csúszna és az egyik fele gyorsabb mint a másik.
Szerk.: Őőm, mégse vagyok annyira biztos abban, hogy átvált a másik kártyára, ugyanis csináltam egy glmark2 bench-et az intelel (az az nem használtam a dri-t) és az amd-val (azaz használtam a dri-t) és nem nagyon éreztem javulást.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- MacBook White unibody eladó töltőárban
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest