Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
De. Lehet tanulni Debianon is, de kezdőket óvva szoktam intenteni tőle. Szopni fognak a régi csomagokkal, meg hogy a nonfree tároló alapból nincs bekapcsolva, se a Wi-Fi, se a GPU-használata, se a médiaformátumok lejátszása nem fog menni adott esetben, ami kezdő desktop usereknek marha frusztráló lesz, csak elveszi a kedvüket az egésztől.
Kezdőknek Manjaro, Ubi, Mint-et szoktam ajánlani. Solust csak azért nem, mert még én sem próbáltam ki, nem ismerem.
Alapvetően nem attól függ, hogy rolling-e vagy nem. A kezdőknek a lényeg, hogy kezdőbarát legyen, sok csomag legyen a tárolókban, és alapból vigyen minél több hardvert, hogy ne kelljen vele nekik fetrengeni, míg 0 tudásuk van a témában. Meg ma már annyira kifejlődték magukat ilyen tekintetben a disztrók, hogy ha a distrowatch top10/20-ból választ valaki, és az Arch, Debian, TrueOS, ReactOS-t kizárja előre, akkor nem tud egyikkel sem mellényúlni. Igazából oda redukálhatók le a dolgok, hogy kinek milyen felület jön be, meg mennyire kőkorszaki gépen akarja használni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- OLED TV topic
- E-roller topik
- Mikrotik routerek
- Diablo IV
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Világrekordot ünnepel az ASRock
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mazda topik
- További aktív témák...
- 512GB, 256GB m-SATA SSD-k
- Orionix 32 GB (2 x16 GB) DDR4 3600MHz CL18 ram kit
- ÚJ Lenovo LOQ 15AHP10 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 250 - 16GB 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150M i5 7400 8GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Rowon