- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen processzort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
J97
tag
Ez Audiophile Linux. Kicsit átbuherált Linux Mint Cinnamon [32-bit]. Azt hiszem ez 2013.03. -as verzió. A támogatás alapból működik mint kiderült. A felbontással "sincs" már gond. A probléma az volt, hogy rá volt dugva a notira D-SUB -on egy külső megjelenítő. Nos ennek az adatait nem tudja lekérni mivel nincs. Ezért ehhez mérten állította be a notin is a legnagyobb felbontást, ami 1024. Mihelyst lehúztam a külső megjelenítőt a felbontás beállt. Ettől függetlenül ez probléma, mert a külső megjelenítőn nézek filmet. Gondoltam a xorg.conf -ban lövök hozzá felbontást kézzel, de nincs xorg.conf.
Valószínűleg kernel szinten van a vga driver? Szóval erre még nem találtam ki megoldást. A másik a rendszer dual graphicos. Egy AMD A4 APU van a gépben és egy 6470M. Sysinfó -ban látja mindkét kártyát de mégis csak a diszkrét kártya van használatban, ami szintén gond. Mivel így a noti ventijét állandóan pörgeti a gép, ami elég zavaró, mert hangos. Még lövésem sincs, hogy kényszerítem ki az APU használatára. A hardveres videogyorsítást a wines DXVA megfelelőjére értem. Annyira nem gond ha nem megy sose ment igazán más disztróval sem, ez már inkább amd gond. Az fglrx -et megpróbáltam feltenni saját tárolóból, amd oldaláról a letöltöttet. Mindegyik esetben eredményül az X összeomlását okozta.
AP Linux faq -ban ez áll:
We choose Linux Mint Debian as base OS because of good native support for ATI cards and video. If you have an ATI graphic card, no proprietary drivers are needed. Proprietary drivers are bad. They crash X windows and mess with the kernel. So If you can, use native drivers.
Tipp a megoldásra?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Synology NAS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- PlayStation 3
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest