Hirdetés
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tovább tarthat a memóriakrízis, mint gondolnánk
- Blu ray írás és írási hiba
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
J97
tag
Ez Audiophile Linux. Kicsit átbuherált Linux Mint Cinnamon [32-bit]. Azt hiszem ez 2013.03. -as verzió. A támogatás alapból működik mint kiderült. A felbontással "sincs" már gond. A probléma az volt, hogy rá volt dugva a notira D-SUB -on egy külső megjelenítő. Nos ennek az adatait nem tudja lekérni mivel nincs. Ezért ehhez mérten állította be a notin is a legnagyobb felbontást, ami 1024. Mihelyst lehúztam a külső megjelenítőt a felbontás beállt. Ettől függetlenül ez probléma, mert a külső megjelenítőn nézek filmet. Gondoltam a xorg.conf -ban lövök hozzá felbontást kézzel, de nincs xorg.conf.
Valószínűleg kernel szinten van a vga driver? Szóval erre még nem találtam ki megoldást. A másik a rendszer dual graphicos. Egy AMD A4 APU van a gépben és egy 6470M. Sysinfó -ban látja mindkét kártyát de mégis csak a diszkrét kártya van használatban, ami szintén gond. Mivel így a noti ventijét állandóan pörgeti a gép, ami elég zavaró, mert hangos. Még lövésem sincs, hogy kényszerítem ki az APU használatára. A hardveres videogyorsítást a wines DXVA megfelelőjére értem. Annyira nem gond ha nem megy sose ment igazán más disztróval sem, ez már inkább amd gond. Az fglrx -et megpróbáltam feltenni saját tárolóból, amd oldaláról a letöltöttet. Mindegyik esetben eredményül az X összeomlását okozta.AP Linux faq -ban ez áll:
We choose Linux Mint Debian as base OS because of good native support for ATI cards and video. If you have an ATI graphic card, no proprietary drivers are needed. Proprietary drivers are bad. They crash X windows and mess with the kernel. So If you can, use native drivers.
Tipp a megoldásra?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 / GT 1030 - Low profile is (LP)
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) SAMSUNG/ KINGSTON DDR4 8GB RAM - Memoria modul
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Valószínűleg kernel szinten van a vga driver? Szóval erre még nem találtam ki megoldást. A másik a rendszer dual graphicos. Egy AMD A4 APU van a gépben és egy 6470M. Sysinfó -ban látja mindkét kártyát de mégis csak a diszkrét kártya van használatban, ami szintén gond. Mivel így a noti ventijét állandóan pörgeti a gép, ami elég zavaró, mert hangos. Még lövésem sincs, hogy kényszerítem ki az APU használatára. A hardveres videogyorsítást a wines DXVA megfelelőjére értem. Annyira nem gond ha nem megy sose ment igazán más disztróval sem, ez már inkább amd gond. Az fglrx -et megpróbáltam feltenni saját tárolóból, amd oldaláról a letöltöttet. Mindegyik esetben eredményül az X összeomlását okozta.
Rowon