-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
egerj
tag
Sziasztok !
Nem vagyok egy Linux guru, eddig négy Mint et telepítettem különböző gépekre.
Most telepítettem egy új gépre egy Linux mint 17.3 at:Eszköz Acer noti, Win 10 telepítve, UEFI BIOS , GPT merevlemez, Linux mint 64 bit 17.3 verzió, gyors rendszerindítás kikapcsolva, BIOS ban secure boot kikapcsolva
Telepítés után nem indul a GRUB, így csak win10 belépés van.
Sok infó összeszedése után ha LIVE módban átállítom - efibootmgr el - a boot sorrendet, ez után NÉHA elindul a GRUB. és a felajánlott lehetőségek is korrektek, a linux is korrekten működik.
Most azt vettem észre, hogy az efibootmgr outputjában a Boot0000 név nélkül szerepel, pedig ez lenne (szerintem) az efi partició.
Vagyis kérdés: mit csináljak, hogy elinduljon a GRUB ?
Jenő
ui: bocs ez új üzenet akart lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest