-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
egerj
tag
Sziasztok !
Nem vagyok egy Linux guru, eddig négy Mint et telepítettem különböző gépekre.
Most telepítettem egy új gépre egy Linux mint 17.3 at:Eszköz Acer noti, Win 10 telepítve, UEFI BIOS , GPT merevlemez, Linux mint 64 bit 17.3 verzió, gyors rendszerindítás kikapcsolva, BIOS ban secure boot kikapcsolva
Telepítés után nem indul a GRUB, így csak win10 belépés van.
Sok infó összeszedése után ha LIVE módban átállítom - efibootmgr el - a boot sorrendet, ez után NÉHA elindul a GRUB. és a felajánlott lehetőségek is korrektek, a linux is korrekten működik.
Most azt vettem észre, hogy az efibootmgr outputjában a Boot0000 név nélkül szerepel, pedig ez lenne (szerintem) az efi partició.
Vagyis kérdés: mit csináljak, hogy elinduljon a GRUB ?
Jenő
ui: bocs ez új üzenet akart lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest