Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ez tényleg nem sw hiba lesz, hanem hw, amit nem lesz egyszerű kiszűrnöd, mert ezek alapján több komponenes is ludas lehet! Memória tesztet tud csinálni a Linux telepítő is, de legtöbbnek van olyan opciója is, hogy hardver összetevők vizsgálata.

Emellett érdemes megnézni a logokat is a /var/log mappában, dmesg, kernel.log, xorg.0.log.

Ha neked nem mondanak ezek sokat, akkor tedd be ide pastebin-nel mindenképp, mert hosszúak kicsit, és egy hozzáértő hátha kiszúrja a hiba forrását. ;)

Köszönöm. Az nekem is egyértelmű volt hogy hardware hiba, csak a Linuxokat nem ismerem annyira hogy a tünet jellegéből kiszűrjem melyik hardware a valószínű ok. Windows alatt talán egyszer fagyott le a gép, de amint letiltottam a hibásnak gyanított SSD-t a probléma megszűnt.
    A Memtestet természetesen elindítottam, de az sajnos sokat nem jelent ha az hiba nélkül lefut. (legfeljebb extrém tuning vagy abszolút halott cellák esetén dob hibát)
    A rendszer merevre fagy, szóval nem hiszem hogy eljut odáig, hogy bejegyzés készüljön a hiba forrásáról. Meglátjuk új RAM-mal is ugyanez lesz-e a helyzet...

Új hozzászólás Aktív témák