Új hozzászólás Aktív témák

• JPeti86

csendes tag

Sziasztok! segítséget szeretnék kérni, ha van ötletetek. Már a hajam tépem....

Linux Mint 17-et tettem anyám netezős gépére (ubuntu alapú 64 bites letöltött iso-ból telepítve), és olyan sacc 3 hete baj van a mobilnettel. Konkrétan egy Huawei E173 tipusú mobilnetről van szó, itt a pontos adatlapja (bezzeg Win 7 alatt a saját gépemen tökéletesen megy ... most is erről írok...)

A tünetek:
    1. korábban:mobilnetet a gépbe bedugom, feldob egy ablakot, ami kéri a PIN kódot, utána volt netem.

2.Bő egy hónapja: nem dobta fel az ablakot, megnéztem lsusb-vel, "modem off" volt. Korábban már volt ilyen, tehát megkerestem a megfelelő usb-modeswitch parancsot, és kiadtam. Utána volt net.

3. most, meg már az elmúlt 3 héten: ugyanaz az usb-modeswitch parancs kiad, a terminálban szépen lefut az utasítás, még egy lsusb utána, látom hogy "modem on". Várok az ablakra ami kéri a pin kódot, de semmi se történik fél percig. Utána lefagy az egész rendszer, nem mozdul az egér, nem reagál a Num Lock-ra, Ctrl+Alt+Backspace-re, Ctlr+Alt+Del-re, Magic SySRQ soha nem is működött, Ctrl+Alt+F1 terminál-váltásra se reagál, csak a reset gomb használ. (A furcsa, hogy 1 hete még a sokadik fagyás és reset után egyszer csak minden ment normálisa, és lehetett netezni. Emiatt is tépem a hajam, hogy látszólag nem következetes a rendszer.)

Az említett gépen az 1 héttel ezelőtti rendszer és program frissítések vannak telepítve. Tehát valami nem túl régi frissítésben bug lehet, ami okozza. Nem tudok a hibáról részletesebb infót szerezni.

A hardver: újonan összerakott gép, a memória, táp, meg HDD használt benne, de mindet teszteltem. Egy hétig folyton be volt kapcsolva a memtest és badblocks teszt miatt, semmi fagyi. A táp meg korábban 2 évet ment egy saját asztali gépben. (rendeltem helyette anyum gépébe egy új seasonic tápot, hátha mégis a vacak használt táp a gond.)

Konfig: Asus Z97i mini ITX lap, 16GB Kingston DDR3-1600 ram, 120 GB Kingston SSD, 2TB WD green 2.5" hdd, Core i5-4460T, Zalman hűtővel, Lian Li gépház és egy noname Rasurbo 650 wattos táp,Asus dvd-író,meg egy nagy fullHD Acer monitor HDMI-ről.. (Tudom, netezésre kicsit overkill, de azt akartam, hogy vigye az aktuális Firefoxot 5-10 év múlva is. Ha meg tévedek, 5 év múlva vaterázok egy belevaló i7-est.)

A hibát sikerült reprodukálni a saját gépemen, ami dual-bootol Linux Mint-et is,és egészen más konfig, (a dual xeon, amit egyszer már lefotóztam ide a fórumra) de mostanában nem frissítettem rajta a Linuxot. De itt más jellegű a hiba, nem vesztem el a teljes irányítást a rendszer felett:az usb_modeswitch után fura módon az egér mozgásban marad, csak az X-terminál kurzorja hagyja abba a villogást, egy Ctrl+C helyre teszi. De ezután mondom hogy lsusb, akkor semmi. Ha bezárom az ablakot, és új terminált nyitok, szintén nem fut le az lsusb. meg valahogy a rendszer nem állt le tisztességesen, csak az ikonok tüntek el, mikor kiadtam a leállítás parancsot. Aztán resetelni kellett.

Ha ez így folytatódik, kitépem az összes hajam... (aztán ha végre lejutok edzeni, én leszek a kigyúrt kopasz rosszfiú :D )

Új hozzászólás Aktív témák