- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #10552 üzenetére
Egyet értek a kijelentéseddel.
Mint-nél annyival "szerencsésebb" a helyzet, hogy opcionálisan lehet Flatpack csomagokból is telepíteni. Viszont az Ubuntu eleve bedrótozva hozza a Snap-et és prioritás van adva neki, még terminálban is. Ha például beírjuk egy olyan progi nevét, ami nincs telepítve, de elérhető a disztróban. Akkor a snap csomagot dobja elsőként, majd másodlagosként a rendes apt-s csomagot.
Eleve a Gimp is pl. snap-ből van csomagolva.
A grafikus szoftver kezelőben meg nincs külön szekcióként kezelve a hagyományos csomag és a snap csomag.
Amit lehet snap-ből rakat fel a user-el. Ezt a kezdők látják kárát leginkább, amikor baj van valamelyik app működésével. Aztán csak bámulnak, amikor megkérdezik, hogy miből telepítetted és hogyan.
Szerintem felesleges ennyire erőltetni a snap-et, pláne kezdőknek.
Szóval én úgy látom, hogy nem jó irányba mennek a dolgok. Az utóbbi 1-1.5 évben megfigyelhető a tömeges érdeklődés a Linuxok iránt, ami Win10-ből kiábrándulásnak köszönhető.
Viszont a Canonical ilyen húzásai meg inkább egy két próba után erősen a Manjaro felé tereli a frissen váltókat. Mivel hamar szembe találkoznak azzal is, hogy az Arch az mindig nagyon friss és hamar ott van minden új dolog benne. Hiába hallják a rolling hátulütőit és az Arch felkészültség igényét.
A Windowst sem úgy használták, ahogy azt egy egészséges biztonsági szinten lehetne. Itt meg lehet root, ha úgy akarja akár 24/7-ben is.
Ubuntun bontogattam a szárnyaimat anno én is, de sok minden elcsábított másfelé.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3078, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest