Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2
    félisten

:F

Megnéztem mielőtt írtam ide de nem találtam erre a kérdésre választ.
    Az "Mik azok a kiadások, változatok és verziók?" részben nincs semmi csak egy felsorolás.
    A "Linux Mint 17.x és 18.x LTS telepítése" ahol gondolnám hogy lenne leírás hogy melyiket telepítsd mire, "az oldal nem elérhető".
    A felhasználói kézikönyvben lévő leírások se segítettek sokat:
    "A Linux Mint MATE Edition az intuitív és elegáns MATE asztali környezetet használja."
    "A Linux Mint Xfce Edition az egyszerű és kis gépigényű Xfce asztali környezetet használja"

Persze lehet hogy van benne nem néztem át mindent csak átfutottam :B
    De kb azt szerettem volna hogy
    - ez ennyit fogyaszt, ennyi ramot eszik
    - ebben csillivilli animáció van, a másikban meg nincs
    stb

Köszönöm a segítségeket majd akkor kipróbálom a 32bites xfce változatot.

No pont az a rész elég.....mindegy, mivel nincs gazdája a topiknak, így nem is lesz karbantartva, pedig eléggé ráférne már. :(

A barátságos Linux cikkben szerintem jól leírják a DE-ket ..........

"Melyiket válasszuk?

A Linux Mint támogatja a 32 és 64 bites rendszereket is. Általánosságban: minden gépen, ahol 4 Gigabyte vagy annál kevesebb memória van, a 32 bites operációs rendszert ajánlott feltenni. Ha a gép memóriája bővíthető 4 Gigabyte-nál nagyobbra is, vagy már eleve több van benne, akkor érdemes a 64 bites verziót telepíteni.

A felhasználó szempontjából a legfontosabb és talán legnehezebben eldönthető kérdés, hogy milyen asztali környezetet használjunk. Mivel ez erősen ízlés kérdése, erre nyilván nem lehet általános tanácsot adni. Viszont a különféle környezetek és a hozzájuk való ablakkezelő hardverigénye eltérő, így a telepítés céljául választott számítógép képességei is befolyásolhatják döntésünket. Általánosságban elmondható, hogy a KDE és a Cinnamon asztali környezetek rendszerigénye a legnagyobb. Ezeket legalább 2 Gigabyte memória esetén ajánlható. Ha a rendszer memóriája kevesebb mint 1 Gigabyte akkor a Xfce az elsődleges ajánlat, valamint 1 Gigabyte-tól a MATE is megfelelő sebességgel fut majd."
    ................
    ......... folyt.

.....és az említett YT videocsatornán is van kifejezetten ezzel foglalkozó rész, ott akár láthatod is.
    Linux Mind #09 - Asztali felületek alapozó

*****************************************************************************
    - ez ennyit fogyaszt, ennyi ramot eszik
    - ebben csillivilli animáció van, a másikban meg nincs

halkan jegyzem meg, hogy az alábbi szavak azért valamit sugallnak:

intuitív és elegáns
    egyszerű és kis gépigényű

Az, hogy kinek mi a csilivili, egyéni preferenciáktól függ, ráadásul rendkívül jól testreszabható minden DE, így ha akarod egyszerű kinézete lesz, ha akarod csilivili. Ez nem Windows, hogy így néz ki ezt kaptad!
    A RAM-fogyasztás is sok mindentől függ, de annyit azért már csak kilogikáztál az egyszerű és kis gépigényű-ből, hogy az eszik kevesebb memóriát! ;]

Új hozzászólás Aktív témák