- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Mondjuk attól függ milyen programokat használsz, de a "sima" Gentoonál pont a system telepítése vesz igénybe kevesebb időt. Mondjuk én még C2Duo-s géppel nyomattam, de halál amíg lefordultak a programok amiket használtam. Akkoriban a KDE egy egész éjszakáig tartott Ezt persze csak egyszer kell kibírni, de a Firefox is egy óra, Thunderbird se sokkal rövidebb, na és amikor érkezik hozzájuk frissítés...
A portage system amúgy nagyon über, de az a rossz a gentooban, hogy ki akarsz próbálni valami programot, az nem úgy megy hogy gyorsan felrakom kipróbálom, áá nem kell, felteszek egy másikat gyorsba... Szóval oké, hogy ezt az Exgent felrakod 3-10 perc alatt, de a rá kellő programokat már szerintem nem
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
F34R
nagyúr
Annyit meg hozzatennek, hogy Arch-n nem lehet megoldani teljesen hogy kiiktasd a systemd-t.
Ugyanis amikhez kell a fuggosege, azt ugy oldja meg hogy libsystemd csomagot felrakja, igy attol fuggetlenul hogy nem az az init a programok telepulnek es azt a lib-t fogjak hasznalni.
(Ez azert kell mert nem fogjak atforgatni az osszes csomagot, hogy mukodjon az eudev libjeivel, mert nem is ez a fo vonal naluk, paran csinaltak egy alternativat akiknem nem tetszik a D.)Es amennyiben nem az open-source driver-t akarod hasznalni, pl Nvidia kartyadon akkor sajnos a xorg is marad systemd libbel.)
-
F34R
nagyúr
Archnak is van Openrc variansa (csak viszonylag kevesen tudnak rola.)
Systemd nelkul??? minden jobb... ha az udev-t is tudnam szamuzni akkor meg boldogabb lennek.
(Gentoo-n sikerult)Ha egyszer oda keverednel akkor csak szolok nem az igazi az OpenRC integracio... (az megintcsak masik dolog, hogy 0.17-tol elbasztak az egeszet..... most 0.23-nal tartanak es valtozott egy csomo dolog benne), de meg igy is jobb mint a F*ckmysystemd.
-
nagyúr
Szia!
Tudom, hogy Archos vagy, olvasgattam régebben az Arch topikot.
Sokszor olvasok érdekes kérdéseket a kezdő topicban, ami sztem már inkább haladó téma lenne, ezért sztem a kezdő kontra haladó topic halott ügy.
Akkor ezt most nem értem, nem emiatt lenne értelme szétválasztani?
egy összevont általános linux topic létrehozását
Ettől jó páran azonnal tökönszúrást követnének el.
Sajna ilyen altopik ezen a fórummotoron nem megoldható, pedig az lenne az igazi valóban.Még mindig a többek által támogatott felosztás a legjobb a mostani katyvaz állapot helyett. Rengeteg alvó topik van, sokan nem is ismerik jó részüket. Külön kell valahogy szedni a milyen Linuxot..., Windows mellé telepítenék....., nem látja a HDD-met az Ubuntu...., mivel tudom lejátszani.... tipusú kérdéseket a normál home user használat közben felmerülő kérdéseitől, amiket az abszolút kezdő nem ért, a mélyhaladókat meg nagyon nem érdekli egyik témakör sem. Teljesen jogosan őrülnének meg, ha ezeken kéne átrágniuk magukat!
(#8348) lev258
A változtatás oka, lényege az, hogy kevesebb topikgazda kelljen
Ez nem biztos, hogy az okok között szerepel. Egyébként az összevont topikokba talán még több is lesz, mint így volt, mert egy biztosan kevés lesz és mint tudjuk bármennyi lehet! ( akár én is vállalhatom rendfenntartói szempontból, sokan örülnének)
ahol egymás mellett ugyanazokat a kérdéseket teszik fel.
Ez tényleg katasztrófa a kezdő, Mint és Ubuntu hármasnál!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
tvamos
nagyúr
Jo, es akkor ennek mennyi lesz a permutacioja? Azt legalabb tudja egy kezdo is, hogy bubuntu tiz pont hat, de hogy mi az az az ize, meg az a masik hogyishivjak....
Oke, ennekem asszem van systemd, de amugy abszolut nem tudom, hogy mi az.(#8332) F34R
Vegulis, ha nincs jobb...[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
spammer
veterán
Nem lenne igazán jó, mert pl. a Chakra, Manjaro és Arch is pacmant használ, de sok közük nincs egymáshoz. AUR szintén külön téma mindegyiknél. Ráadásul a Manjaroval elbírnak a kezdők is, esetleg még a Chakrával is, de Arch már nem kezdőnek való (kivéve, ha hajlandó és akar is tanulni és olvasni a júzer). Továbbá a csomagkezelés sokadik szempont, amikor tudásszint alapján kell szétbontani a topikokat: sokkal fontosabb, hogy alapjáraton milyen tudásszintet igényel egy diszró, milyen/mekkora community áll mögötte, mennyi infó/leírás található vele kapcsolatban netszerte stb.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
F34R
nagyúr
Betyar, gondolom jo kis kajcsi volt utanna
(#7102) tvamos
The Raspberry Pi 2 has a quad-core 900MHz CPU, the Pi 3 a quad-core 1.2GHz one. Both have 1GB RAM and both use a fourth-generation VideoCore CPU.
Achitekturat valtottak, megemeltek az orajelet mind CPU mind GPU tekinteteben igy erosebb lett egy magra levetitve is. Medialejatszasban elenyeszo, annyi hogy itt bovult a 4k-val de nem valoszinu hogy ertelmes anyagot talasz hozza amit egyebkent is nyogdosve vinne.(#7104) bob.zxr
Ne tagadd, hogy te vota'
-
BoB
veterán
Igen, én mindig ezt ajánlom kezdő nyelvnek.
Magyar anyagot viszont nem tudok hozzá, sosem néztem (nekem jól megy az angol).
Viszont nem "magát a python"-t kellene elsősorban tanulnod akkor, hanem programozási alapokat. Ehez pedig a python-t (mert valami nyelv kell). Viszont hol van ilyan magyar kurzus, mint pl ez az 5 részes angol: [link], passz.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
-
spammer
veterán
Épp ez az, hogy nem csak elméleti (vagy elvi) kérdés, gyakorlati is, bambano is leírta miért, meg én is leírtam már a böngészős példával. Gyakorlatilag elég gáz, hogy nem tudsz megszabadulni olyan komponensektől, amik nem kellenek, esetleg nem tudod (vagy csak körülményesen tudod) lecserélni őket. Míg ha kisebb darabokból áll össze, könnyebb megoldani az ilyen dolgokat.
Értem azt is, hogy valakinek tökmindegy, amíg az működik. Csak működhet valami jobban, hatékonyabban is, ha úgy oldják meg. És akkor nem kellene lassan 8 GB RAM meg 4-8 mag egy rohadt telefonba, hogy a bloated androidon smooth legyen a böngészés.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
nagyúr
Aki ilyen szimpatikusan fejezi be az írását, azzal nem lehet vitatkozni! Mondjuk türhék mindig is voltak!
(#6592) tvamos Szinte direkt a te kedvedért használtam, mert kedveled az ilyen érdekes kifejezéseket, így már kettő van tőlem!
SSD az SSD, de remélem az optimalizálásról/ellenőrzésről szóló írást átfutottad!
Még két szó a gyüjteményedbe: türhe, rüparaszt(#6594) Iscariah
Nem a linux guruk miatt aggódom, hanem a linux miatt.
Csak túléli valahogy! Én emiatt a mai világban nem aggódok, örülnék, ha 10 év múlva itt akármilyen Linuxot is tudnék használni, mert mondjuk nem pusztulok éhen, nem robbantanak fel, nem igáz le bennünket Oo. vagy mondjuk a kedves kormány nem zár be 10 évre, mert valamit tikosítva használok.
Te csak aggódj a Linux miatt!
Istju linkjéből is olvashatod - szerencsére végigpörgettem, milyen hosszú és a befejező mondatnál ki is lőttem a linket, ilyen rüparaszt szinten írhat bárki bármit, nem szoktam elolvasni!
Előre leqrvanyázza, aki hozzászólna? köszi,de van más olvasnivaló is(#6595) F34R
Téged is megértelek, egyszer talán a problémátokat is meg fogom érteni!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
F34R
nagyúr
Nem azert mert a DWM sem volt rossz valasztas, csak kicsit eljart felette az ido, es kellett egy jobb atgondoltabb fork. Mivel a Monsterwm teljesen halott, igy nem volt kerdeses hogy egy masik keszitovel tovabb elljen ez a projekt.
Lehet meg ezt fokozni a megunhatatlansagig, pl ott van az idokozben mar sok felhasznalotabboral rendelkezo BSPWM-m is vagy a nixers-en elterjedt wmutils is ami gyakorlatileg egy tool tehat nincs windows managered sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hálózati / IP kamera
- TV antenna és jelerősítés
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Kinek milyen a desktopja?
- Asszociációs játék. :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés