- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gigabyte alaplap topik
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
-
-
Istju
senior tag
Hát akkor a windows előtt járunk:-) a systemdvel nem biztosan jó példával, abban viszont biztosak lehettek, hogy a microsoft követni fogja a systemd nyomvonalat, ha jó, ha rossz egyaránt.
A bonyolultság elrejtése még bonyolultabb rendszert eredményez, és ezért kerülendő. KISS
-
Apollyon
Korrektor
Igen ez igaz, viszont ott a systemd mint a vérbeli guruk nagy aggodalma. Lassan már csak a bsd-ben nem lesz.
Apropó: Néha előfordul hogy ha videokártyát váltok biosban (diszkrétről integráltra) akkor a közvetlen utána lévő debian bootkor kifagy a betöltés. Ilyen jelenség 7-es debianban nem volt, és nem lehet kernelfüggő mivel ott is 3.16-ot használtam.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
"s töretlenül hisz abban, hogy az operációs rendszer idővel az asztali számítógépek és a notebookok piacán is meghatározó lehet. "
Szerintem én vagyok a fórumon egyedül aki annak ad(ott) hangot hogy a linux soha ne terjedjen el így. Mert ha így lesz, akkor elég nagy az esély hogy elwindózosodik, azaz tönkreteszik. (Látva ezt a mai trendekből.) Gondolom Linus nem fog örökké élni.
Ugyanakkor a windows manapság megsemmisíti az azt használók magánéletét, akik többségében erre vagy magasról tesznek mert nem tudnak róla, vagy nem érdekli őket mert tudatlanok, ignoránsak.
Így igazából nem is lehet eldönteni hogy mi lenne a jobb, mindkét opcióval veszítünk valamit. Nem is vagyok már biztos benne, hogy nincs szükség arra a bizonyos provokációnak használt "linux évére".
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Raynes
tag
Ha hamarabb tudom, hogy vannak ilyen szoftveres megoldások és ilyen hasznosak, akkor már évek óta használnám őket. Már egy évtizede azon kínlódok, hogy lehetőleg minden programban (szövegszerkesztő, fájlkezelő, terminál, böngésző) valami szemkímélőbb, sötét, meleg színekkel rendelkező színsémát állítsak be, ez általában a mozillás Bespin-színösszeállítás vagy valami hasonlóan sötét, matt, szempihentető téma, pl. a vim solarized dark színsémája. Viszont vannak helyzetek, mikor ez az út nem vagy csak túl nehezen járható.
Most éjszaka a kijelzőt pl. levettem úgy, mintha gyér, gyertyás háttérvilágítása lenne, egyből más használni a gépet, telefont este, éjszaka. Arról nem is szólva, hogy nem csak a szem egészségét védi, hanem a fogyasztást is csökkenti, ezáltal növelve az akkuidőt.
Az egész úgy indult, hogy pár napja kezdtem keresni az androidos telóra valami alkalmazást, amivel jobban le lehet venni a fényerejét, mert hiába van automata szenzorra állítva, és veszi le a fényességet a kijelző minimumra sötétben, még úgy is túl világos és fényes, éjszaka ha megébredek, megnézem hány óra, kiveri az álmot a szememből. Az első néhány találat a Google Store-ban ilyen képernyőmaszkoló appok voltak, majd ott az alsó sorban ajánlott szoftvereket, és közöttük volt a Twilight. Már elsőre látszott, hogy nagyon faszányos megoldás, gyorsan rákerestem, azonnal tudtam, hogy PC-re is kell lennie ilyennek, és lám tényleg. Nem lep meg egyáltalán, hogy többféle alternatíva is van rá.
-
Apollyon
Korrektor
Komolyan már röhögök azon, mekkora öngól ez az egész. Az ottlévő kommentekbe beleolvastam, a színvonal valami elképesztően alacsony, kritikán aluli. Már csak nem is sajnálom ezt a sok tudatlant, meg is érdemlik.
-
-
tvamos
nagyúr
Az agymukodesem kizarta ezt a valtozatot, mint letezheto szenario.
Koszonom, hogy elmagyaraztad!De neeeeem! Nem hiszem, hogy leteznek ilyen emberek!
Szer: Na jo, persze, elhiszem, cask valahogy nekem ez tul meredek![ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Vladi
nagyúr
Nagyon meredek. Most tudnék erre olyat írni, ami ban pozitív.
Igen, vannak olyan emberek... izé humanoidok, akik úgy vélik, nekik minden jár. Most. Ingyen.(#3557) bambano:
Én meg farönkre véstem fel és bebszam a folyóba, me az öcsém 3 faluval lejjebb lakott. csak visszaírni nem tudott. IE 4000 tájékán bevezették a füstjeleket. Örültünk, de nagyon büdös volt. Evan.[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
Apollyon
Korrektor
Igen, valóban opensuse, ebből gondolhattam volna is hogy KDE. De a téma és színséma az valszeg Adwaita black, ami xfce alatt is van, és pont ugyanúgy néz ki, legalábbis a network manager ikonja a tálcán, illetve az ablakkezelő gombok is ilyenek.
(#2430) Tim82:
"Azé' nem horror, attól odébb van."Hogymi?
Ha a sorozatok közül valamelyik horror, akkor ez bizony az! Nálam legalábbis annak számít, a vámpírokkal teli, csápos, nyakratapadó vérszívókkal teli film, amiben még a gyerekeket sem kímélik...
Arról nem is beszélve, hogy mennyire trancsíroznak benne. Erősen vetekszik a The Walking Dead-del, amiben szintén vannak aranyos belezős jelenetek#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
Fritz Teufel
addikt
Nem a fallback-et használom, nem komálom a start menüt, a Gnome 3 rajongója vagyok.
Jelenlegi állapot: 1.1 GiB memória foglalt, Swap 384 MiB
Folyamatok:
Chrome 4 nyitott tabbal
Felcsatolt tablet
qBittorrent - egy letöltés, kettő feltöltés és kettő leállított letöltés előre foglalt területtel
az apróságokat nem íromA memória nagy részét a qBittorrent viszi. A Gnome ~750 körül szokott foglalni, ha ugyan így használom, de nincs qBittorrent rázavarva.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Apollyon
Korrektor
Igen, az az api. a default még nem néztem utána másnak.
De amikor az egyik fórumtársnak ment, nekem nem .)
BTW, szoktalak látni itcafés windoge hír topikokban (az avatar alapján könnyű felismerni ), és csak a statisztika kedvéért kérdezem, Te milyen disztró(ka)t használsz?
-
Apollyon
Korrektor
Off topikban elvileg semmi sem off, mivel az OFF lényege a kötetlen téma, amibe a szakmai rész is beletartozik
Más:
Nézem most a The Office c. sorozatot, és beugrott hogy a múltkor még nem ment SM playerben a felirat keresése, és arra tippeltem hogy valszeg a router nem engedi ki..Most viszont működik, pedig a router nem változott csak az oprendszer. Mondjuk magyar feliratot most sem talál, de sebaj angol van az a lényeg
-
N0zer0
senior tag
Az nem tudom, hogy nálad mit jelent a használható, a linuxos alap dm crypt is nagyon jó, nálam bevált (a cryptsetup csomagot kell hozzá feltenni). Igaz én egész partíciókat titkosítottam vele, de lehet csak konténerfájlt és egész lemezt is. Egyedüli hátránya, hogy nincs hozzá GUI (vagyis én nem találtam hozzá), így terminálból kell mókolni, de csak egyszer kell megcsinálni.
Itt van hozzá részletes leírás, hogy hogyan kell konténert titkosítani vele.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest