Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• IstvánLászló

őstag

válasz growler #44988 üzenetére

A rutremhez lanon csatlakozom és még két gép is csatlakozik-rá.
    A routerben csak a jelszót módosítottam és mást nem állítottam át, minden gyári defauton van.
    A tűzfalat routerben külön kell beállítani?
    A lényeg úgy tudom hogy nem kell semmit sem állítanom, mióta megvan csak használom..

(#44989) PumpkinSeed köszönöm hogy te is segítesz.

Nem reagálom túl a dolgot hiddel, :)
    Kérdezném hogyan kell értenem amit mondasz.
    "Ha routered gyári tűzfalát használod az úgyis csak a már felépült kapcsolatokat engedi át a gép fele."

A téma szerintem eléggé komoly én meg, tanácstalan vagyok jelenleg...

:) :R

• IstvánLászló

őstag

A tűzfal tesztelés eredménye itt van lenti sorokban, szerintem rendben van, mi a véleményetek mert az angolom gyenge a témához.

Starting Nmap 4.76 ( http://nmap.org ) at 2016-03-15 16:58 CET
    Note: Host seems down. If it is really up, but blocking our ping probes, try -PN
    Nmap done: 1 IP address (0 hosts up) scanned in 1.06 seconds.

PING ipcim után eszt írja 56(84) bytes of data
    ping statistics ---
    7 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 5999ms

(#44985) ubyegon2 és (#44984) growler , te mit mondasz erre és ezek láttán?
    A tűzfalamat jól állítottam-be?

• IstvánLászló

őstag

válasz growler #44984 üzenetére

Köszönöm a segítségedet és (#44985) ubyegon2 nek is. :) :R
    Hát látom megint sok olvasnivalóm lesz, de megpróbálom átrágni a sok infót..

• IstvánLászló

őstag

válasz lev258 #44982 üzenetére

A parancsot beírtam: sudo ufw status és a válasz is jött a terminálból Állapot: aktiv
    Tehát működik a tűzfal, igazam van.
    A leírást köszönöm, igaz angol de nem adom-fel, tehát lesz megint mit olvassak. :R

• IstvánLászló

őstag

válasz lev258 #44980 üzenetére

A gépemet ruter védi és gyári tűzfala van remélem hogy jól is tudom mind eszt.

Még egy kérdésem lenne a tűzfal működését hogyan tudom megnézni én is kezdőként hogy minden rendben van?
    A komolyabb védelmet hogyan kell értenem csak körülbelül hogy tisztában legyek magammal?

• IstvánLászló

őstag

válasz lev258 #44978 üzenetére

Köszönöm válaszodat: Lev258

"Nem Linux sebezhetőséget használtak ki, hanem a Wordpress nevű platform hibáit, amivel a weboldal üzemel"
    A Wordpress csak a veboldalt érinti, nekünk milyen gondunk lehet ezáltal.
    Mondod hogy nézzek utána, mit támadtak, én a Linux Mint Magyar oldalán olvastam támadásról.
    A lényeg a magyar oldalon minden rendben működik..
    A Linux megbízhatóságában nem kételkedem de máshol több oldalon olvastam a tűzfal témáról.
    A Magyar oldalakon és teljesen belekavarodtam mit írnak a tűzfal beállításáról, mert más kollégák véleménye szerint be-kell kapcsolni.

A Bejövő Tiltáson van, most csináltam meg, így jó lesz nálam is?
    Légyélszíves kérhetnék pontosabb infót az általad ajánlott beállításokról, mert tényleg bekavarodtam.

• IstvánLászló

őstag

Tiszteletem és üdvözletem minden kollégának, szép napot lehetőleg ám időjárás pocsék.... :)

A lényeg több linux-os oldalt támadás ért és ezért mos hozzátok fordulok. :W :)

A segítségeteket kérném szépen én még kezdő-vagyok linux témában, hallottam a tűzfalról hogy szükséges, mint win-en?

Tűzfal - Kell tűzfal egy gépre Linuxhoz, eszt nem tudom???
    A gépemben 160Gb hdd-re telepítettem külön direktben, Linux Mint 17.3 Rosa Cinnamon 64 bit HU remastert, win...nincsen telepítve mert tele a bugyrom vele....
    A gépemen jelenleg is most működik élesben is már két-hete stabilan működik..
    Most kezdem belakni éppen és remélem nem is ér csalódás, mert szépen és jól kidolgozott disztroról beszélek...
    A kérdésemet most ide is írom remélem érthető is lesz...

Én az alapértelmezett, GUFW-ot szeretném használni amivel a disztró rendelkezik is.
    Az alapból meglévő tűzfalat szeretném alapbeállításra állítani, mik az alap beállítások kérdezném??

Amit idáig csináltam a GUFW-t indítottam és a profilt>>Home>>Tűzfal állapot>>BE>>Bejövő>>Elutasítás>>Kimenő>>engedélyezése és ezután program bezárására.
    Ha lehetne kérném szájbarágósan válaszoljatok, mert rahedli oldalt olvastam már el és nem is találom az utat hogy mit csináljak??

Üdvözlettel: István László

• IstvánLászló

őstag

válasz ubyegon2 #43749 üzenetére

Szia! ubyegon2 :)

A válaszom dehogy szórakozom... :) félre értés ne történjen csak tényleg minden vicc nélkül köszöntem meg: (#43736) Syl kollégánk segítségét és gúnyolódni vele és veled és többi kollégával sem szándékozom nem is tenném meg sosem.
    A lényeg most is dolgozom még 16-órája és hullafáradt vagyok már a melóban, csak éppen van 10-perc szünetem és hogy ne is legyen félreértés vagy sértődés tisztázni szeretném a komentemet most.....
    A lényeg figyelmetlenségből véletlen neked írtam választ és elnézést kérek ezért tőled és Syl kollégánktól is mert senkit sem volt szándékom meg is bántani...............
    Remélem igaz megkésve éjfél után írom és mondom is de remélem semmilyen harag nincsen.....
    Küldenék egy bocsánatkéréses dalt is itt a linkje: https://www.youtube.com/watch?v=BGLR25EJtfE
    Küldöm mindenkinek nagy nagy tisztelettel aki szereti a jó zenét.............

A Hsz-edet (#43750) growler Kolléga most olvastam el és értem. :R

Üdv, István László

• IstvánLászló

őstag

válasz CPT.Pirk #43743 üzenetére

Óriási köszönetünk a segítségedért, köszönjük nagyon szépen. :R :C
    (#43744) King Unique kollágának is. :) :R :C

• IstvánLászló

őstag

válasz CPT.Pirk #43738 üzenetére

Igen gépemen csinálja Windows alatt, de nem bootol a linux penröl.
    Eszt én sem tudtam hogy Linux disztrót nem mindegyiket lehet kiírni penre, ez nagyon komoly téma, tehát ezért nem bootol neki a linux..
    A Linux Mint 14 32 és 64 bites disztrót mondta hogy tetszik neki és ki is próbálja, erre mondtam hogy hajrá.
    Ha lehetne mondanál egy párdarab szép disztrót ami penröl bootolna, mert neki a szép asztal felület tetszik és játszani is szeretne.
    Köszönjük minden válaszod ha időd is engedi.

• IstvánLászló

őstag

válasz Syl #43735 üzenetére

Most beszéltem vele telon hogy pillanatnyilag az én gépemmel, írta is rá pendrive-re linuxot hogy boot-oljon live módban a linux..
    Megmondom őszintén itt én nem örülök hogy gépemet nyúzza, de kell ennyi segítséget adnom fiamnak....
    Ez nem is tudom hogy ez most jelenleg mit számíthat????
    A lényeg annyit mondott az előbb elkeseredve telon hogy nem idul pen-röl ell de a win telepítőt, próbálta az simán bootol... .
    A kérdés mit mondjak most mert nem ülök otthon...

• IstvánLászló

őstag

válasz CPT.Pirk #43728 üzenetére

Kedves kollégám, CPT.Pirk

A fiammal most beszéltem egy perce telon a kedvét nem akarom elvenni, hogy linuxot akarjón használni, én inkább most örülök hogy érdekli végre, ez nektek köszönhető főleg és köszönöm is most itt eszt is meg mindenkinek. :) :R :C
    A 8Gb-os pendrájáról neki ez nem sikerült bootolni és mondtam neki hogy F11-et nyomjon és bejön a biosa boot menüje és válassza ki hogy pendrájáról induljon a gépe.
    A bios uefi-e?, buta a kérdésem ezért bocsánat, mit mondjak a fiamnak?
    A régi hagyományos bios-nak a neve, mert idáig nem foglalkoztam ilyen mélységben biossal?
    A lényeg én biztatom öt hogy ne adja fel semmi képen.

Keves kollégám, (#43730) Syl Ere a hozászolásodra reagálnék mint szülő.............

A fiam szerencsémre eléggé makacs is tanulásban is kitartó típusú.
    A nagy szerencsémre igen igaz az állításom mert sosem kell noszogatnom ezért....
    A lényeg írod és mondod is gépen nincs OS igen direkt nincsen mert, így engedtem csakis meg hogy gépet vegyen saját zsebpénzéből.
    Tehát most aszt mondod akkor bármelyik linux telepítővel elbír még egy kisiskolás gyerek is.
    Hát biztosan igaz is tényleg de fiamnak nem bootol a pendrájáról, pedig én a távolból biztatom is hogy ne add fel........
    Mit is csináljon és hogyan...
    Üdv, István László

• IstvánLászló

őstag

Sziasztok!
    A fiam segítséget kért de most nem vagyok még otthon, meló miatt ezért kérdezném...
    A fiam :W vett magának saját gépet, proci amd 5800+os és egy msi alaplapot integrált vga-val ami nvidiás csipszettü, 4Gb ddr2-es rammal és linuxot szeretne telepíteni,8Gb-os pendrájáról és neki ez nem sikerült mostan.
    A lényeg én nem vagyok linuxban tapasztalt és ezért kérnék és kérnénk segítségeteket,ha lehet konkrét magyarázattal.

• IstvánLászló

őstag

válasz King Unique #43350 üzenetére

Szívesen segítettem, lényeg hogy minden jól működik.
    A segítséget tőled is kaptam már Linux témában és én is köszönöm a segítségedet!
    Köszönöm a köszönöm öt, később én is kérdezek biztosan még itt Linux témában.
    A fórum nagyon nagyon jó és grat érte mindenkinek hogy ilyen segítőkész emberek vannak itt.
    A soraimat amigámról írom most is neked, a cuccok archiválása Linux-ra jól halad k.b. 5%-nál tartok.
    Üdvözlettel minden jót kivánok.
    István László

• IstvánLászló

őstag

válasz King Unique #43347 üzenetére

A laptopod doksija biztosan ad pontosabb leírást mint én, mert minden laptopnak és desktopnak hardvereit nem ismerhetem.
    A laptopod pontos típusát és bios verzióját írd is le, semmi pánik segítek.

• IstvánLászló

őstag

válasz King Unique #43345 üzenetére

Üdv!
    Csináljál egy cmos rezetet, de laptopod tejesen ki is kapcsolod!!
    Az aksit is kiveszed és mehet a cmos reset.

• IstvánLászló

őstag

válasz Lathronos #42862 üzenetére

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok neked és mindenkinek! :)

• IstvánLászló

őstag

Elnézést hogy most válaszolók, rendszer újrahuzása miatt idáig nemvolt gépem.
    Szerencsémre eszt találtam ki hogy a probléma meg oldodjon.
    .
    A válaszomat most a hiba forrása miatt mondom el.
    A lényeg hátha--más is ilyen hibába futna itt legyen mindenkinek a pontos gyakorlati megoldása.
    (#42372) herdsman12 (#42407) King Unique

A gépemen rendszer hiba okozta pennes problémát és mondom is.
    A Rufus 1.4.11-es t használtam idáig, >>de most jön a lényeg, automatikusan frissítette magát a 2.5.799-es verzióra és minden jól működik jelenleg is.
    A lényegre térve végre Linux-ot ki írja penre iso -ból és bootol is rendesen a penn-ről.
    Hát én sosem gondoltam hogy a redszer hibás lehet.
    A gyerek bevallotta hogy valamit csinált de, lényeg megtaláltam a hibát.

Köszönök nagyon nagyon minden segítségeteket. :R
    Üdv, István László

• IstvánLászló

őstag

válasz herdsman12 #42372 üzenetére

A pendrive író program, Win Xp-n, rufus-1.4.11 et használtam, sikerült saját origi Xp-m telepítőjét isoból írni penre.
    Láma a kérdés de xp-t simán írtam penre, Linux isonál mást kel csinálnom és hogyan,
    A gépem jó de hogyan tudom tesztelni, USB-t hogy ígazam van e?, soem csináltam még USB tesztet.
    Melyik prógi ajánlót erre acélra hogy ki derűjőn az igazság.

• IstvánLászló

őstag

válasz Lathronos #42366 üzenetére

A hozzászólásodat nem vettem sértésnek és köszönöm a (#42367) Hsz-t is.
    Tiszteletem!
    Lathronos kollégám remélem hangnemem nem személyeskedő, szándékomban nem áll.

A kérdésem lényegét mondom, >> Pc-n Limux os disztró futna, >> nálam és adataimat, >>LINUX alapú gépre tehetném, >>átörökítés céljából archiválnám, >>mostani generáció számára is, >> mert stabil megbízhatónak láttam halottam is, >>ha eszt félreérthetően írtam akkor elnézésedet kel kérnem és küldöm a bocsit is....................
    A lényeg konkrétan, >> Linux támogatottsága, >> több mint príma, >>jó életérzés lehet de vannak reményeim hogy megismerhetem én is.

A lényeg neten elérhető minden tudom, >>Amiga distrók is hegyekbe, >>Be-tömörítve, >> Pc-n adott a lehetősége, >>számodra is elérhető, >>letölthesd és megismerhesd.
    Az életérzést és világát is, >> tiszta szívvel ajánlom és csalódás nem ér, >> tutira mondom, nem a LIinux elemébe mondom, >>tudásodra értem én oksa.
    Az oprendszerét még most is merem ajánlani, >> tisztelt figyelmedbe, >>Linux ost -- használsz, >>remasterezel spéci distrót építesz nem egyet készítettél már, >> simán menni fog egy Amiga op rendszerének használhatóságát, >> meg is tapasztalhatod biztosan..................................
    Egy igazi vason tényleg élmény a billencs és egér érintése, mint nekem is, >>még Pc mellet is más...........................
    Ígen életérzésről beszélek direkben, >> Linux-os- - en is, elérhető jobban támogatót, >>Linux-os kifejezést használva, >>csomagokban, letőltheted, >>Amiga Család közös munkájának, >>köszönhetően élhet tovább remélem őrükké, >>mint a Linux is továbbfog, >> túlélni-minket is nembaj, >>legalább nyomot hagytunk magunk útán, >> jövő nemzedéke számára és nem dolgoztunk hiába, >> és éltünk ezért mi, >>nem a dicsőség érdekében tesszük mindannyian és elismerést nem is várunk ezért .................
    A Linux os disztróknak is köszönhetően, >>által is, >>élni fog Amiga neve tovább napjait életét meg is mentve ezzel adatait, >>Amiga-- jó hírnevét és életét mert megölték már rég, >>csak aszt a tévhitet terjesztik róla, >>hogy game over..................

A szlogenünk ezért, >> Amiga él és élni is fog, többi platformokon is, >>ezen dolgoznak mások éjjel és nappal is..................
    Az időm engedi segítek én is de ők a fontosabbak nem én, >> userek is sokan vannak még, >>hogy gépeik előtt ülve míg működnek még biztosan, >>bármely táborra vonatkozik, >>összetartunk, >>segítjük--egymást, >>mi is eszt tesszük, >>de ártani?, >>nem és nem akarunk, >> Linuxnak sem ez a szándéka, életezésről ősszétártásról szól.
    A Linux hoz is ambíció kitartás kell, ne feled el hisz te jobban ismered nálam.
    A linkeket, köszönöm megnézem, de most a Linux érdekel.
    Zárom mondanivalómat.

Üdv! (#42368) bob.zxr
    Köszönöm a komentet és segítségedet.
    Köszönöm munkádat, hogy időt szaki totál rám, szabad idődből.
    AmigaOS témában.

• IstvánLászló

őstag

válasz Tim82 #42315 üzenetére

Köszönöm hogy kommentet írtál, és útba igazítást adtál, Amigások családja nevében köszönöm korrekt írásodat is.
    Mondod szerettem volna én is Amigát, de sajnos nem volt és nem, ismered szoftveresen, remélem nem haragszol hogy válaszolók erre. :R :)

Ha érdekel a disztrója mint a Linux-é és agyonszidott, AMIGA CSALÁDOT- szívesen beszélgetek is róla, sokat tudnék mondani órákat mesélni, beszélni róla szoftveresen és hardveresen is.
    A javításukkal már nem foglalkozom csakis saját örömömre teszem még??
    A karbantarthatóságára strapabíró alkatrészek miatti képessége, gyárilag fantasztikusan jó tervezéssel készült, csak agyonütni lehet vagy direkt összetörni, de remélem senki nem teszi meg. .
    Pc-s szemmel nézve is Xt; At-snek odatesz egy 386-os fullós gépnek simán, akkoriban útálták az AMIGÁSOKAT, alapból multimédiás sztereó hifi hangzás, futtatható rajta ms-dos is ha akarja, felhasználója és hajlandó tanulni egy kicsit gépétől
    Egy rövid szó vagy mondatba tömörítve, szöveges formában tud segíteni beszélni gazdájához.
    A hiba ha nem talál valami pogit, még a Linux is hasonló os hozzá.

Az Öreglányról tömören annyi egy életérzés egy kihaló generáció számára is.
    A lényeg nem akarok ömlengeni de belelehet szeretni, nem kell 10-perc hogy megszeresse a kezelését, az ember, egér, billencs, botkormány és lehetőségek tárháza.
    Igen nagy szavakat használók, mert minden szó igaz anyagi érdekeltség nélküli saját véleményemet mondom.
    A lényeg aktívan nyomom billentyűit, mint most is semmi varászlat?
    AMIGA kérdeznék mások is hogy öreg masina, válasz de még is sok mindent tud ha csak rajtam múlik.

A válaszom mit akarok, ez nem sértő van rá korrekt válasz is ha-kellene, de mondom, Amiga él és élni fog egy legenda, mindörökké fent marad hírneve.
    Pc..., nem kedvenc de nincs Jób árban elérhető.
    A boltokban hegyekben árulják dömpingbelik és nem ócsó.
    A háttér kapacitását csak HDD-t veszem figyelembe pont jó sebességet biztosít adat tárnak.
    Az Amiga is régen sem volt ócsó és most-sem az, de lezárom a témát, ha gondolod és kérdésed lenne segítőkészen válaszolók neked és mindenki másnak is ha komolyan kérdez.
    Üdv, István lászló :) :R

• IstvánLászló

őstag

válasz herdsman12 #42362 üzenetére

Kedves kollégám remélem nem sértelek meg ezzel a köszönésemmel? :) :R Herdsman12

Felém irányuló szándékodat köszönöm hogy segíteni szeretnél és üdvözöllek most itt. :) :R
    Most találtam egy perce egy jó disztrót>> lxle-12.04.5.iso , ezen a néven és most kezdtem DVD+ra újraiható lemezre ki írni, hogy melyik Linux butu, nem tudom már a működésének is örülnék.
    A célomnak megfelelőnek látszik a képek alapján és reménykedem abban hogy végre be is fog bootolni már drukkolok, összetett kézzel, hogy végre nekialhatok gépelni, autodidakta módon mert, így csináltam mindig és bevált a módszer nálam is .
    A tanulásban nagyon gyakorlatiasan szeretek hozzá állni a dolgokhoz, mint most is eszt teszem mint midig.

A lényeg most döbbentet meg valami nem kompatibilitást fedeztem fel, idáig is sejtettem de a hiba misztikus jellegű, igen meg is döbbentet mostan rendesen mondom is.
    A lényeget nagyjából visszaidézve mondom, totál bizonytalan lemez írás, pedig írom új meg is kímélt állapotú, pendrive-ot, írására vettem már vadi újat, ami 1- hetes nincsen még, vagy van más is értem, de az a lényeg hogy soha nem megy a bootolás és ezért a telepítés kizárva és kó kó vagyok már most is még?

Akkor mondanám DVD+ra tenném az imiget, el is inditotam írási folyamatot és írom kidobta, a lemezt azzal az üzenettel hogy DVD-ra tudja csak írni és ezért, döbbentet meg valami nem kompatibilitás lehet biztosan 100% kiderült most biztosan igazam lehet de ez kérdőjeles???
    Iso fájlokkal kapcsolatban itt meg is kérdeztem a topikbam hogy elképzelhető? e hogy hibás minden állomány.
    Kaptam rá válaszokat ki is próbáltam összes leehetőséget és csak kudarc ért mindig, de most derült-fény rá hogy jó irányban gyanakodtam.

A lemez írása most készült el végre beteszem gépembe és nem hiszed, vagy hiszitek el én sem látom van autó boot ja?? és most, bejön a választó menü.
    Kiválasztóm hogy Live cd módban bootoljon, induljon el és láss csodát végre folyamatosan dolgozik DVD olvasom, és most míg írom válaszomat bejött valami kép, egy pillanat türelmet kérek oda ugrok rögtön Amigám mellől Pc-hez.
    Láss csodát én is meg mindenki más is, asztal csodásan szép, jól kidolgozott grafikus képernyő, igényes tervezéssel és képernyő bal szélére húztam egeremet, és függőleges rendezett sorban előugró menüsorral, rendelkezik, mint mekinél OS 10.-en, látható megoldással működik.
    A témát egyenlőre azzal zárom le hogy más Iso-knál mia az eltérés.

A megoldást erre, most sem tudok mondani, de biztosan mondom már 100%-ra, Iso-t más módon kell írni.
    A felajánlásodat köszönöm hogy kölcsön adnál, egy pendrive-ot is nekem ismeretlenül is.
    A min Lubuntu LTS 32-bit telepítő van.
    Tuti, hogy működik mondod, a napokban telepítetted, mivel írtál penre os-t is, beleszámitva hogy képbe is legyek.
    A gépem konfigját ide teszem alulra kicsit hosszú lesz bő infóval és búcsúzóm jó ét, többit megbeszélhetjük priviben, ha nem rabolom idődet dumcsival is.

Az alaplapom GA-MA69VM-S2-es;AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz;GeIL CL4-4-4DDR2-800-as-ram;MSINX8800GT-E-videokártya;Képernyő 1280 x 1024 55 Hz-es;Chieftec GPS-550AB-A 550W-os táp.

Érzékelő tulajdonságai
    Érzékelő típusa ITE IT8716F (ISA 228h)
    GPU érzékelő típusa Analog Devices ADT7473 (NV-I2C 2Eh)
    Alaplap neve Gigabyte MA69G / MA69V Series
    Burkolatba behatolás történt Nem

Hőmérsékletek
    Alaplap 45 °C (113 °F)
    CPU 27 °C (81 °F)
    1. CPU / 1. mag 42 °C (108 °F)
    1. CPU / 2. mag 42 °C (108 °F)
    Aux 48 °C (118 °F)
    GPU 57 °C (135 °F)
    GPU memória 49 °C (120 °F)
    GPU környezete 38 °C (100 °F)
    WDC WD3200AAJB-00J3A0 44 °C (111 °F)

Hűtőventilátorok
    CPU 1513 RPM
    GPU 1550 RPM (56%)

Feszültség értékek
    CPU mag 1.344 V
    +3.3 V 3.360 V
    +5 V 4.946 V
    +12 V 11.904 V
    +5 V készenléti 5.027 V
    VBAT telep 2.928 V
    DIMM 1.888 V
    GPU mag 1.050 V
    GPU Vcc 3.347 V
    A config állapota 1000%.os fagyásmentes működéssel, "Win...p", alatt is, tuningolva nincsen, alapbeállításokon primán működik minden, monitorom Fujitsu Siemens 1280x1024 max felbontást tud, állapota szép mert vigyázókra mert nekem jó.

• IstvánLászló

őstag

válasz Lathronos #42316 üzenetére

Bocsánatot kérek itt mindenkitől egy Kiss Amiga analógiát kell mondanom minden ellenérzés ellenségeskedés nélkül és Linux-al kapcsolatban teszem most is meg, mert Linux os -a téma itt....... :) :C
    Hát csodálkozom is rendesen most de szívesen mondom most el és válaszolóm meg a mi értet is jó?
    A mostani generációnak is hogy tudják mi is az a számítógép, jó hátha el is olvassák egyszer talán?

A lényeget le is kell szögeznem én nem tartozom, gyűlölködök táborába és egyéb fajta számítógépet is használó kollégákkal nem vagyok ellenséges szándékú mert, nem is teszem meg sohasem.................
    Régebben itthon nem is voltak igazán számítógépek kaphatok mint ma.................................
    A teljesség igénye nélkül mondom és rövidítve sorolnám fel gépek nevét most, de nem mindet mert mindegyiket nem ismerhetem én sem................
    Tehát gépnevek: Zx81; Zx speki; Comodore család összes tagjai; Xt- At; Meki; és még sokan más gép......

Ez ugye most csak vicc és kérdezed is gondolom de válaszolók is röviden jó megpróbálóm rövidítve?
    Egy 20 éves Amiga 1200-at hálózatba kötni egy PC-vel? :) :R :C :C :C
    Ez nem vi....ces..hanem hát valóságos virtuális komoly világban már tény.
    LIVE- -írok most is Amm-ről-itt komentet is ha kell, eszt a tésztát régen és sajnos most is elkelet mondani most is.
    A pc-s tábora és más táborok sokat bántották minden más számítógép táborát is.....................
    A lényeg itt van nehezen tudták és tudják el is viseli és lenyelni a békát mit is tudnak tudtak azok a gépeink még ma is ha kérdezed tőlem most??

Mi akkoriban mosolyogtunk klubbókba járva és tömörülve hogy nem baj, mert tanultunk egymástól és nem nevet tűk ki a másikat ha kérdezett valamit és most sem tenném meg, mert én is tanulók itt sok sok újat tőled és mindenkitől................
    A másik lényeg mi sosem voltunk ellenszenvesek mert ők is többnyire itt is vannak biztosan, még ezeken gépek valamelyikén nőttek fel és lettek programozók és más szaki--kollégák is. :) :C

De mai világban még mindig haragszanak ezekre--gépcsaládokra pedig nem versenytársak már régóta.
    El nem tudom képzelni sem miért haragszanak még ma is rá................... :W :) :DD
    Kedves kollégám és kollégáimból remélem is hogy -- ,nem váltottam ki ellenszenvet, csak egy példát mondtam itt neked is és mindenkinek el jó érzéssel és semmi más, alantas gondolat-nélkül tettem meg .
    Az öreglány mint drágaszágóm munka eszközöm és róla írom a soraimat most mondtam már el mint előbb.

Ma írtam és tegnap is mert gondjaim vannak bőven, rövid-példát had mondok, több disztrót írtam ki.
    A célom kipróbálni egy kézre álló os-t amit fixen használni szeretnék és szándékom biztosan érdekes os-el kapcsolatban és nem részletezem mert nem mesét mondok.................................
    Itt a PH-n Linux disztró kezdők topijában.
    A téma Linux és még sosem csalódtam ha kérdeztem sok sok mindent, amit ezúton is köszönök mindenkinek hogy segített nekem.....
    Az Amiga 1200-as gépemmel szeretném össze hozni a Linux-ot, mondanám mert Junix alapú ha jól tévedek.
    Két napja olvasóm és nem vagyok a végén még a 25. fejezetnél tartok, de itt egy link is mindenkinek ajánlóm.
    A link>>>>>> http://www.tferi.hu/konyv5/fej25.html
    A,jól fogalmazót LINUX alapjai leírás biztosan hozzáértő írta vagy írja is tovább, de eszt még nem tudom hogy így van e?
    A témát majd magamban jól megrágva fojtatom tovább és majd szeretnék még kérdezni mert a Linux csapatmunkáról szól.
    A lényeg jól és helyesen így hozták létre lehetőségét hogy használhassuk közösen együtt a Linuxot.
    Köszönöm hogy írhattam itt a fórumon és reményeim szerint érthetően fogalmaztam félreérthetőség nélkül igyekeztem meg is tenni.
    Üdv, István László

• IstvánLászló

őstag

válasz agy73p #42360 üzenetére

Nem bootol dvd-ről és le fagynak ??, de nem tudom az okot kideríteni mert monitoron semmi sem látszik egy betű sem.
    A DVD-ost és +ost is próbáltam de nincs váltózás.

• IstvánLászló

őstag

válasz agy73p #42358 üzenetére

Bocs most tudok válaszolni, ki is írtam penre is.
    De nem bootolnak vagy talán le fagynak de monitoron semmisem látszi.
    A kép fekete 6-perc után moncsi kikappcsol.........miért nem tudom megmondani........

Hardver biztosan ló 1000% ig biztosan......

• IstvánLászló

őstag

válasz spammer #42314 üzenetére

Manjaro Linuxot nem próbáltam aszt-hiszem de nem tudom már mert túl is vagyok 30 disztrón.
    Az Q4OS-sel mondjuk oké kipróbálóm mindjárt kb 1-óra ámulva...........

.(#42322) Tim82 válaszod megerősítem és köszi hogy be is segítesz és üdvözletemet küldőm. :) :R

• IstvánLászló

őstag

válasz spammer #42314 üzenetére

A Linux abszolút kezdőknek (kiemelt téma) el is ovastam mindent csak gratulálni szeretnék a szerző önzetlen munkájáért mert príma segítség........ :R :C

Köszönöm tanácsodat amit meg is szívlelek csak nehéz röviden is írni egy abszolút kezdőnek mint én.
    Az off topik-ba írtam direkt mert hosszúra sikerült Linux-os-es kérdésem abszolút kezdőként.
    A lényeg nem szándékozom az idődet és mindenkinek másnak sem rabolni drága idejét.

Az Amiga 1200-as gépemmel szeretném össze hozni a Linux-ot igen igen, nem akarok Linux-al vetélkedni de használni is szeretném.

A válaszom igen de nem részletezem de javítanom kel soraimat, mert kimaradt hogy PC-n Linux futna és így működne minden terveim szerint 100%-os biztonsággal.

Itt a hsz-ben: (#42315) Tim82 köszönöm szépen a kiegészítésedet mert igazad is van mindenben.
    A hardveres támogatás tényleg nem gond,"nekem?", Amigákon megoldott téma régóta, de nem részletezem tovább mert.........
    Linux-os-e fő szempontom neken is..
    A lényeg PC- lenne a,"szolga", persze idézőjelesen értem és..........

A Linux iránti érdeklődésem komoly mert rengeteg distró létezik és támogatótsága egyszerűen príma.
    A Linux os 10 meg is tetszet ám de jött a gebasz bőven kihangsúlyozatlan és most-már kó vagyok.
    A lényeg 3-napi kitartó munkám közben tapsztaltam meg hogy............
    Az ÓS ugyebár valami frissítést csinált és nem mentettem semmit el bízván abban hogy minden oké......??
    Szeretném kérdezni mi lehet a probléma mert nem tudók tóvá-b jutni segítség nélkül??

A kernel pánik hibáról mi a vélemény, lehet az oka et gőzőm sincsen?
    A lényeg utána is olvastam de hozzáértés hiányában nem is tudok továbbjutni mit tegyek, milyen bug lehet??
    Az hogy kb 20 distrót is hiába próbáltam már indítani hát...., mert hol buootol-nak- - és hol egyáltalán nem és lefagynak valószínűleg de hozzáértők jobban is tudjál mint én.
    A zorin os 10 most delelőti munkám közben kért újra indítást azóta nem indul-t el gépemen.
    Automatikus frissítést csinált előtte és azóta nincs kép csak fekete képernyő fogad.
    A bios poszt után monitorom 5-perc után készenléti módba vált és nem csinál semmit és szöveget sem látok hogy ki írna valamit is ez idő alatt??
    Mit tegyek mindent próbáltam amit tudtam??
    Kezdő vagyok segítsetek mit csinálhatok még.

• IstvánLászló

őstag

Sziasztok!
    A kérésemet off topic-ba tettem direkt hogy fórumot ne zavarjam meg a témát, de segítségegeket kérem. :) :R
    A hsz-em (#42289) itt leírtam mindent és köszönöm ha elolvassátok.
    Üdv. István László

• IstvánLászló

őstag

Tiszteletem és üdvözletem!
    (#42254) Lathronos és (#42256) spammer kollégáknak és mindenkinek akik idáig is segítettek nekem is. :) :R

Szíves elnézéseteket kérem most ezúton is, hogy csak most tudtam csak elolvasni válaszaitokat kérdéseimre.

A soraimat ezzel kezdeném ká ó :W vagyok de leírom a problémámat nem lesz rövid, 1-hónapos tapasztalataimat osztanám meg összességében hogy mekkora pechem van most is.
    Már azon gondolkodom hogy leülök vissza, "AMIGA SZÁMÍTÓ GÉPEM ELÉ", ott nemért ennyi csalódás még sosem.

Megint itt vagyok és nagy problémába ütköztem most az előbb most már kezd a türelmem a határára érni, de azért sem adom fel.
    A kérdésem most kapcsoltam be gépemet és Zorinnal van valami de nem tudok rájönni mi lehet a gond.
    Kérdezném én?, rontottam el valamit mert nem is tudom.
    A sikerélményem újból kudarcba fullad megint de nem adom fel.

A lényeg idáig szépen működöt és látszólag most is működik még de meddig??
    Miért csinálja a Zorin eszt a jelenséget hogy biós posztolása után a monitoromon sötét a kép, és 1-2 perc is eltelik míg bejön a kép.
    Erről halván fogalmam és elképzelésem nincsen mer gépem 100%-os.
    A képernyőn a boot menü ahol ki választhatóm hogy Zorin > win xp>Memteszt86+> Memteszt86+>Serial console 115200>Advanced option for Zorin.
    A másik tényező biztosan fontos hdd-m tölti az adatokat rendesen, állapota 100%-os kondícióban van.
    A disztribúció legalább 15-percig töltöget míg meglátóm, monitoron az asztal kezelő felületét és most ez problémás számomra megdöbbentő.
    Egy játékot szerettem volna ki is próbálni kikapcsolódás képen.
    A másik tényező bitosan fontos nettkapcsolata állandó és tőszőr töltőt le automatikusan frissítéseket ma is már.
    A frissítések létöltése után újra meg is dolgoztatta, a hdd-t és megint 15-percig gépemet csak nézhettem mikor már megint újraindítást kért és után is csak várakozással ment el az időm.

Legyetek szívesek mondjatok egy pár Ditrót nekem amivel végre őrömet lelhetném mert ez katasztrófa és jó lenne ha kicsi játékkal is tudnék foglalkozni, lehetőleg linket is kérnék szépen..

Az Amiga 1200-as gépemmel szeretném össze hozni a Linux-ot.
    Most kaptam egy hiba üzenetet kész végem van sőt már de ide is ki íróm mindenkinek tanulságul.

Zorin os 10 eszt miért írja ki mi lehet a hiba óka, le fordítása net segítségével csináltam meg.
    Temporary Guest Session
    Ideiglenes Vendég Ülés
    All data created during this guest session will be deleted when you log out, and settings will be reset to defaults.
    Minden adat alatt létrehozott, a vendég ülésén kerül törlésre, ha kijelentkezik, és a beállítások visszaállnak az alapértékekre.

Please save files on some external device, for instance a USB stick,if you would like to access them again later.
    Kérjük, mentse a fájlokat valamilyen külső eszköz, például egy USB stickre, ha szeretné elérni őket később.

Elnézést kérek a hosszú hozzászólássómért, de fontosnak tartottam hogy itt megosszam veletek tapasztalataimat.
    A moderátorokat kérem szépen hogy, kommentemet törölni legyenek szívesek ha úgy látjátok jónak.
    Üdvözlettel, István László :) :R

• IstvánLászló

őstag

Üdv mindenkinek. :)
    A gondolataimat megosztanám most veletek itt, remélem nem baj? és remélem ide illik a téma is, mert hátha másnak is segítségül szólgálna amit mondani szeretnék Linux-al kapcsolatban.

A Zorin os 10-et végre sikerült ki is ínom dvd-re, de más disztrokat is probáltam körübelül 20-darabot de nem sikerült eggyikel sem be bootolni. :W
    Lehetséges hogy pont én a hibás iso-kat fogtam ki a letöltésüknél??

Az lehetséges hogy szándékosan töltötték fel a hibás iso-kat, hogy aki Linux-ot szeretne használni elmenlyen a kedve töle az élet-kedve is?? :)
    A számomra nem igy történt, sőt-inkáb jobban fel is keltette érdeklődésemet Linux iránt mert használni szeretném mert nagyon megtetszet kezelhetősége és asztala is.

A disztrokat nem sorollom fell mert bántani ezért a Linuxo-t nem is akarom.
    A mai napig nem is tudom az okát pontosan hogy mi is lehet a hiba okozoja mert, Linux-hoz abszolút kezdőknek számitok de nem adom fel mert ilyen vagyok.

A töb napi tesztelés után végre ráakadtam, a Zorin os 10.iso-ra és végre be is tudok bootolni vele live modba is.
    A telepitése ma sikeresen meg is történt és jó hosszú időt igényelt, amin meg is lepődtem kezdőként. :)
    A W....fs hoz képest telepitési ideje lényegesen rövideb.

A lényeget íromle nem elhanyagólható mert kapásból települt és felismerte gépem ősszes ősszetevőit hardveresen, ráadásul hiba nélkül tette is meg.
    Most jelenleg már úgynézki a dolog hogy meg is találtam eszt a disztrot ami nagyon tetszik nekem és fiamnak is.

Az asztalala kinézete szerintem prima szúperre sikerúlt, mert szépen összeállitot disztro-ról beszélek és le a kalappal fejlesztő csapat munkájáért és más kollégák kitartásáért is. :R :C
    Az öröműnk meg van végre most már tényleg. :)
    A gépemen primán fut és neten is jól teszi a dolgát és már síkerült majdnem teljesen belaknom és fiamnak meg is barátkozni vele.

A fiamnak is tetszik mert játszani is tud rajta végre, én csak mosolygok a sikeren hogy sikerült megismertetni egy jó disztrot vele. :)
    A fiam már önnállóan telepiti magának a játékokat mintha Linux-on nőt volna fel és már gépemhez sem enged oda.
    A lényeg vennem kell majd egy gépet magamnak is hogy Linux-ot használhassam és ne csak nézhessem, hanem használhassam is.

Két kérdésem is lenne most még, de majd későbbiekben biztosan kérdezni szeretnék sok mindent ha időm is engedi.

A kérdésem ez lenne, a Software Center-t csak angolul tudom nézni mert gyenge az angolom hozzá, van rá lehetőség hogy magyarul is elérhető legyen??

Ubuntu Software Center : Ez linux-nál mit jelent pontosan?, csak Ubuntu-ra készült programokat és játékokat lehet elinditaní mert eszt nem is tudom még??
    Tudom ti jobban tudjátok mint én, asziszem tárólónak vagy minek hívjátok elnézést a megjegyzésért de még nagyon kezdő vagyok ebben a témában is.
    Köszönök minden segítséget ha kaphatnék.

• IstvánLászló

őstag

Erre a Hsz-re (#42217) esetleg valami megoldást kérnék szépen, nem vagyok türelmetlen csak érdekel a megoldás.
    A héten szabin vagyok hogy végre linuxal tudjak ismerkedni, sokat olvastam már róla de elakadtam hogy mit hogyan kellene csinálnom.

Üdv, István :R

• IstvánLászló

őstag

Sziasztok!
    Zorin-os-10-core-32-öt telepítettem gépemre xp-m mellé és jó hosszú installálás volt, ami körülbelül 1-órát vett igénybe.
    A telepítés befejezése után ki írta végre hogy indítsam újra a gépemet.
    A bootol-ás megtörténte után jött a meglepetés, körülbelül 15-perc elteltével indult el mire bejött az asztal kezelőfelülete végre és nagyon lassú lett a gépem mint a csiga.
    A kérdésemet kezdőként teszem fel, miért lett nagyon lassú csiga a gépemen mert fogalmam nincsen hogy miért?
    A procim szerintem elégerős, AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz, Ram 2GB DDR2-800 MHZ, VGA NVIDIA MSINX8800GT-E 512MB.
    Az xp-m körülbelül 30-40-másodperc alatt bootol be és nem tapasztalok semmilyen lassulást, például Firefox indításánál sem.
    A Zorin-os-10-core-32-ön például Firefox indításánál a gépemen mint a csiga módjára indult el.
    A lényeg linuxot szeretnék használni, böngészésre és játékra is mit tudnátok javasolni hogy sikerüljön nekem?
    Minden segítségeteknek nagyon örülnék hogy mit csináljak.

• IstvánLászló

őstag

válasz King Unique #42018 üzenetére

Megint itt vagyok kezdőként és mint ígértem visszajelzek mi sikerült.

Az írómat PIONEER DVD-RW-t kivettem gépemből és usb2.0-ás ide és sata átalakítóra kötöttem.
    A win felismerte külső usb portra csatlakoztatva, usbs dvd írónak és néróval direkt, képfájl írási sebességet 4x-re állítottuk be lemezre barátommal.
    Az írás rendben ment gépemet újraindítottam és ezután usbs dvd ként bootoltam be.
    A meglepetés most jön csak usbs dvd ként tud bootolni a linux disztro és működik vége a live linux.
    Az okát nem tudom megmagyarázni hogy miért van így, de lényeg megvan a megoldás ha másnak is ilyen gondja lenne.
    A lényeg végre holnap ha időm is engedi belevágok a live linux telepítésébe.

Köszönök minden segítséget amit kaptam.

• IstvánLászló

őstag

válasz King Unique #42018 üzenetére

A barátom most átjött otthonról Maxell újraírható DVD + RW-t 1-4x sebességjelzésűt hozott.
    Most fogjuk megnézni hogy mi fog történni én csak reménykedem a sikerben.
    Később visszajelzek mi sikerült és köszönöm segítségedet.

• IstvánLászló

őstag

válasz King Unique #42016 üzenetére

Az újraírható TDK DVD - RW 2-4x sebességjelzésűek, bocs hogy nem írtam le.
    A nerot 2x-es írási sebességre állítottam be és max 4x-es sebességen is próbáltam már az előbb.
    A Verbatimot kifogom próbálini és az egyszer írhatóval is.
    PIONEER DVD-RW Régiókód 2-es ez számíthat valamit nem tudom mit jelenthet, most jutót az eszembe.

• IstvánLászló

őstag

válasz CPT.Pirk #42014 üzenetére

Köszönöm a proci infot. :R

(#42012) hcl
    A mini ISO CD-ről bootol, már kezdek be kavarodni mert linux.iso képfájlt dvd-re szeretném írni ami 2.6GB.

• IstvánLászló

őstag

válasz King Unique #42011 üzenetére

King Unique

Kész kabaré ez a dolog nálam már mert, 2.hetem ment rá és mindent megpróbáltam amit tudtam.
    Szerinted a Nero ki tudja jól írni a linux.iso képfájlt, én véleményem szerint is igen a válaszom.
    De a megoldást nem találtam meg, pedig direkt, képfájl írása lemezre írást választottam és látszólag minden rendben ment hibajelzés nélkül.
    Az újraírható TDK DVD - RW-t vettem 6-darab ujjat.
    Létezhet hogy 6-ból 6-darab hibás lenne.
    Máma hoz barátom át otthonról Maxell újraírható DVD + RW-t, 1-óramulva mert öt is érdekli a megoldás.
    A Pioneer írómon idáig a linuxot is beszámítva összesen 25-írást csináltam írási sebességet 2x-re állítottam be és bootolásra is csak linux miatt használtam idáig.

Már teljesen kész vagyok ez ügyben mit tehetnék még.

(#42012) hcl Ha nem PAE támogatós a proci ez mit jelent.
    A mini ISO CD-ről bootol, már kezdek be kavarodni.

• IstvánLászló

őstag

válasz CPT.Pirk #42008 üzenetére

CPT.Pirk Köszönöm válaszodat.

A dvd lemezt néróval írtam ki iso-kép hozzáadásával és látszólag minden rendben ment.
    Próbáltam letölteni újra az ISO-t többször is mert én is sérült letöltésre gyanakodtam.
    A lemezírást idáig csak saját adatmentésemre használtam 1x-er, a lemezt lezárást gondolom néró automatikusan csinálja.
    A linuxmint-17.2-cinnamon-32bit.iso-t újraírható DVD-lemezre írtam ki és nem bootol.
    A DVD-lemezt teszteltem az előbb mit írhat-rá rosszul a néró nem tudom.

(#42009) hcl Nem tudom mit csinálok rosszul?

Ha lehetne, kérnék konkrét linket is.

• IstvánLászló

őstag

(#41992) István László hsz-emre segítségeteket kérném.

Melyik linux disztrot tudnám újraírható DVD-lemezre írni, amit végre gépemre tudnék feltelepíteni, mert idáig csak csalódás-ért és csupa kudarc.
    Minden segítségnek örülnék és ha lehetne, kérnék konkrét linket is.

Üdv, István

• IstvánLászló

őstag

Megint itt vagyok kezdőként és új gondom akadt, kérdezném újraírható DVD-lemezre szeretnék disztrót kiírni win xp 32-bit alatt.

A pendrájvról bootolásról lemondtam mondván, hogy majd DVD-ről botolok-be.
    A linuxmint-17.2-cinnamon-32bit.iso-t újraírható DVD-lemezre írtam ki és nem bootol.
    Amit idáig próbáltam: Ínfrarecorder 053-as verzióval és Néróval is ugyanaz a helyzet hogy nem bootol.
    A biosban boot sorrend CD-röl beállitva bios posztig eljut és nem megy tovább.
    A kérdésem miért nem bootol a linux?
    A gépem configját leírom most újból.

Alaplap neve: Gigabyte GA-MA69VM-S2
    CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz (15 x 200) 6000+
    A ram 2x1GB GeIL CL4-4-4DDR2-800
    Integrált grafikus vezérlő: ATI Radeon X1200
    Grafikus vezérlő állapota Letiltva
    Adapter leírás: GeForce 8800 GT, memória méret: 512 MB
    Hálózati kártya-Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC
    Realtek ALC888 @ ATI SB600 - High Definition Audio Controller
    Az írom PIONEER DVD-RW DVR-116D Csatoló ATAPI, állapota 100%-os.
    A HDD WD 320 GB Csatoló ATAPI állapota 100%-os.
    A gépem biztosan hibátlan hardveresen is mindent le is teszteltem.
    A lényeg lehetséges hogy linuxmint-17.2-cinnamon-32bit.iso nem kompatibilis gépemmel?
    Az öreg xp-m mellé szeretném telepíteni hogy, fiam is láthassa linux-ot működésközben és persze játszani is tudjon mert így tudnám rávenni játékos formában hogy érdekelje a linux disztro.

A lényeg most már tényleg kipróbáltam mindent de nem tudom eldönteni mit tehetek még?

• IstvánLászló

őstag

válasz #33253120 #41590 üzenetére

Értem amit mondasz és köszönöm.
    A linuxmint-17.2-cinnamon-32bit.iso-t leszedem újra hátha hibásan jött le az iso.
    Az optikai meghajtóm állapota biztosan jó 100%-os, a lemezé is mert egyszer írtam rá.

(#41591) xors
    A leírás szerint csináltam de linuxmint-17.2-cinnamon-32bit.iso-t Linuxos torrentröl szedtem.

• IstvánLászló

őstag

Megint itt vagyok és új gondom akadt, kérdezném ezért, DVD+ vagy DVD- os újraírható lemezre szeretnék disztrót kiírni win xp 32-bites alatt.
    A pendrájvról bootolásról lemondtam mondván, hogy majd DVD-ről botolok-be.
    A kettő közül melyiket válasszam, mert DVD+ ra írtam ki a linuxmint-17.2-cinnamon-32bit.iso-t és nem bootol.
    Amit idáig próbáltam: Ínfrarecorder 053-as verzióval és Néróval is ugyanaz a helyzet hogy nem bootol.
    A biosban boot sorrend CD-röl beállitva.
    A kérdésem újraírható-lemezről lehetséges hogy nem bootol a linux?
    A lényeg most már tényleg nem tudom eldönteni mit tegyek még?

• IstvánLászló

őstag

Félrenézem a témát elnézésedet kérem és helyesbítenék most.
    Még nincs meg a Ubuntu 14.04 distró erre-gondoltam, mennem kell melózni remélem hétvégén ki is tudom próbálni.
    Üdv, István

• IstvánLászló

őstag

válasz CPT.Pirk #41419 üzenetére

Köszönöm segítségeteket, akkor kiírom mint képfájlt DVD-re és ki is próbálom.

(#41420) ubyegon2
    Még nincs meg Ubuntu 14.04 telepítése Windows 8/8.1 mellé
    Üdv,István

• IstvánLászló

őstag

válasz CPT.Pirk #41414 üzenetére

Egy példát mondanék ha lehet most jutót az eszembe csak : Linuxmint-17.2-cinnamon-32bit.iso-ját DVD-re írnám-ki akkor lenne esélyem disztrót is telepiteni?
    A kérdésem ha buta elnézésedet kérem.

(#41415) King Unique USB 2.0-át használok, gépem biztosan jól működik.
    A gépem tud USB-ről bootolni 100%-ra mondom.

• IstvánLászló

őstag

válasz CPT.Pirk #41403 üzenetére

Értem aszt hiszem amit mondasz, Rufuszt 1.4.12 és YUMI-2.0.0.0 verzió akkor felejtsem el.
    A disztrók ISO-i miben térnek-el?
    Mi okozhatja aszt hogy nálam nem butool pendriveról egyik disztró ISO-ja sem?
    A lényeg én csináltam magamnak régebben egy win-ISO-t hogy wint-pendriveról tudjak telepíteni ha szükséges lenne és működik.

• IstvánLászló

őstag

válasz Sub-ZeRo #41402 üzenetére

Ma vittem vissza gariba 8gb-os TDK pendrive-ot és kicserélték egy 8gb-os Kingstonra és nem bootol a gépem.
    Wind... alatt csinálom és minden a régi, wint-pendriveról tudok telepíteni ha szükséges lenne.
    Boot-nál nekem is az F12-őn van az a funkció, hogy változtathassak miről akarok boot-olni.

• IstvánLászló

őstag

Mi lehet a probléma nem tudom és kérem segítségeteket.
    A Linuxhoz tényleg kezdő vagyok még, de szeretnék végre egy disztrot tenni gépemre.
    Egy disztro sem bootol pendrájvról, asztali gépemről.
    Amit használok asztali gépemmel programokat pendrájv hoz, Rufuszt 1.4.12 és YUMI-2.0.0.0 verziót és látszólag minden rendben.
    A disztrok a következők: linuxmint-17.2-cinnamon-32bit.iso;linuxmint-17.2-kde-32bit.iso; linuxmint-17.2-mate-32bit.iso; linuxmint-17.2-mate-nocodecs-32bit.iso; linuxmint-17.2-xfce-32bit.iso ....
    A pendrájvra hiba-üzenetnékül írja a kiválasztott disztró ISO-t.
    A gépem újraindítás után, BIOS posztolása után megáll és nem bootol pendrájvról és lefagy mert Ctrl+Alt+DEl gombot nyomok, nem reagál erre a gépem csak a reset gomb segít és ismételődik minden elölről.
    Amit idáig csináltam minden összes-lehetőséget kipróbáltam és semmi változás nincsen.
    A kérdésem lehetséges hogy hibásak a disztró-ISO-i??, gyakorlati tapasztalatok hiányában eldönteni nem is tudom.
    Minden segítséget köszönök.

• IstvánLászló

őstag

Üdv!
    Mi lehet a probléma nem tudom egy disztro sem bootol pendrájvról, asztali gépemről sem már kész vagyok ko. .
    Amit csináltam idáig már hogy mondjam ilyet még, nem láttam és nem tudok rájönni mit csinálok rosszul.
    Amit használok pendrájv hoz a Rufuszt és YUMI-2.0.0.0-ást, látszólag minden jó.
    A YUMI-2.0.0.0 több distrot képes ráírni most írja éppen linuxmint-17.2-xfce-32bit.iso-t, végeztével tudom megkérdezi akarok még új distrot csinálni, válaszom nem bezárja a kérdező ablakot hogy minden rendben.
    A YUMI-2.0.0.0 bezárom és laptop újraindítás után.
    laptopomról bootol pendrájvról mindegyik distróval bootol de főképernyőig jutok el csak, mondom tovább csak nehéz röviden írni a témát.
    A laptopomról ugye bootol pendrájvról ezután bejön a főképernyő ahol számolja az időt, jobban nem tudom mondani csak így: nyomok egy entert az ablakra, átvált több lehetőséget is tudok választani itt és alapba első menüpontra ismét entert nyomok és látszólag miden rendben van.
    Körülbelül 2 pillanat után ér a meglepetés minden esetben így volt.
    A képernyőn fekete vonalakkal tele, ugy 3 sorban és a gép megadja magát megáll.
    Az asztali gépemen is próbáltam ki mind a14-distrott hogy be bootoljón pendrájvról és nem bootol-t minden lehetőséget kipróbáltam mát sikertelenül és zárom soraimat.
    A distrok listájáról itt a link: http://www.linuxmint.com/release.php?id=25
    Minden segítségnek örülnék és várom válaszotokat.

• IstvánLászló

őstag

válasz Sub-ZeRo #41246 üzenetére

Értem a válaszodat ez a TDK LoR TF10 -es nekem is produkált, kipróbálóm és repítem mint-Hanzi a makk alsót.
    Most próbáltam ki igazad van, szó szerint bios-szig jut el, holnap viszem vissza hogy cseréljék ki másikra.
    Az aksiját neki meg miden mást, és köszönöm a válaszod. :C
    Üdv,István

• IstvánLászló

őstag

válasz Lathronos #41240 üzenetére

Szia! Lathronos
    Én is szoktam hibázni mint láthattad sajnos, én is téptem most, a hajam miután vissza olvastam hogyan írtam le mit csináljak.
    A két gépem simán bootolt pendrájvról de, fojtatom röviden?hát nehéz lesz de igyekszem.
    A Linux-hoz vettem pendrájvot 8 GB grancia még 2év van-rá, neve: TDK LoR TF10 USB Device, leírnám konkrétan mi, az ujj váratlan probléma.
    A Linux disztribuciók nagyon tetszenek ezét kényelmesebb nekem?, pendrájvról bootolni , de tényleg mert nem lustaságból tetteszem meg, most 1 perce rufus_v1.4.3-mal kiírtam: linuxmint-17.2-cinnamon-32bit.iso-t pendrájvra hibajelzés nélkül sikerült is a művelet.
    Az egész műveletet laptopon csináltam idáig is és minden jól működött és másik gépemen bootolni is tudtam pendrájvról idáig mindig is jól működöt.
    A gépembe pendrájv bedugása és gépem bekapcsolása után tapasztalom és néztem nagyot, nem akar bootolni pendrájvom-ról?.
    A gépembe wd 40 gb hdd van öregecske de csak próbára.
    A gépembe dugva másik pendrájvom-ról bootolni tudok mert azon vannak gépemhez minden ami kell és fontos.
    A másik pendrájvom-ról bootolni tudok xp telepítő hurrázik, tehát TDK LoR TF10 USB Device hibás??.
    A rufus_v1.4.3-mal kiírtam: linuxmint-17.2-cinnamon-32bit.iso-t pendráj-ra és kérdezném miért nem bootol,
    Mit tehetek még mert mindent ki próbáltam már.

.

• IstvánLászló

őstag

válasz Lathronos #41211 üzenetére

Szia! Lathronos
    A hibámat belátom és igen tanulságos számomra máskor előreszerkesztem meg ha valamit nem tudok.
    Elnézésedet kérem most tényleg.
    Értem amit mondasz remasteredet is köszönöm segítséged.

• IstvánLászló

őstag

Üdv!
    Kérdezni szeretnék mi a hiba oka mit csinálok rosszul most íromle éppen.
    A linuxmint-17.2-xfce-32bit rákattintok install It iconra bejön a telepítés üdvözöljük ablak, nyel-hu folytatás és legalább 10.7GB-ot kér, folytatás ismét kat,telepítés típusa hdd törlése linux mint telepítése, lemezekre írjam a változásokat? folytatás kat, Budapest, billencse Nagyar, folytatás és név: mindegy jeszo 1234 ez csak próbára mert most telepítem 20. ra és most megy a 21-dik install englis copy files finished copy files ezután telepítő összeomlott retrieving file 1 of 14 en áll és hibaüzenetet küldi tényleg lehet? csak kérdem close ra bezáródik a installer is.
    A kérdésem A telepítő összeomlott, wd caviar hdd 40 GB és 100% kondícióban van, w....os simán fulra települ gépem biztosan stabilan működik hibátlanul, már tanácstalan vagyok mit tehetek még.

Remélem jó amit írtam és érthetö? igaz igyekezzem tömöríteni ahogyan lehetséges egyáltalán de talán siketült?

• IstvánLászló

őstag

válasz spammer #41015 üzenetére

Köszönöm a segítségedet és jobb reggelt kívánok mert esik az eső nálunk.
    A GRUB a boot szektorba írja be magát a külső HDD-re, remélem jól értem.
    A gépemre egyenlőre csak külső HDD-t csatlakoztatok és a belső HDD csatlakozó kábeleit lehúzom és így bitósan tévedés kizárva.
    A megoldás biztosan gyermeteg de fontos dolgokat tartalmaz nem titkos adatokat természetesen.
    Az én számomra fontosak csakis és ezért csinálom most így mert nehéz lenne pótolni mindent.

(#41016) berus.berus
    A kollégának teljesen igaza van én is beszéltem erről csak másképpen írtam, megbízhatóság a szempont nálam de nem részletezem mert nem vagyok szakérője SSD-knek.

• IstvánLászló

őstag

válasz ubyegon2 #40999 üzenetére

Tiszteletem és üdvözletem.

Köszönöm a linket és a príma érthető szavaidat is.
    A kérdésem gépembe még 2 GB pluszt tennék gondolom a Linux kezelni tudná ha jól emlékszem mert sokat olvastam már sok mindenről.
    A másik kérdésem bután hangzik elnézésedet érte előre is, Usbs külső hdd-re tudok Linux telepíteni hogy arról bootol-jón.

(#41009) sss A válaszom Köszönöm a linket megfogom nézni, csak Linuxot kell telepítenem még.

• IstvánLászló

őstag

Tisztelt kollégák erre a Hsz-re (#40983) és vagy erre(#40989) , esetleg válasz köszönöm előre is a segítséget.
    A lényeget hangsúlyozom ki nagyon kezdő Linuxos vagyok még és nem türelmetlen de egyedül nem megy.
    Üdv, István

• IstvánLászló

őstag

válasz spammer #40985 üzenetére

Elnézést-kérek most vettem csak észre és sajnos elgépeltem.
    Megkövetlek a hibáért nem szándékos volt. :R
    Igazad van 3-darab külső floppy drivet akartam írni és tényleg félre érthető volt.
    A 3 ROM átkapcsolása megoldható de nagyon sok a macera vele, pillanatnyilag 2 ROM-ot használók átkapcsolható módban működik is.
    Elnézést ez kicsit offos téma de helyesbítenem kellet, amiért elnézést kérek minden kollégától is. :R

A konfigurációmat már fentebb leírtam.

A Linux melyik verzióját kellene válasszam mert rengeteg disztribúció van és a bőség zavarában nehéz jó döntést hozni, egy disztribúcióval szeretnék véglegesen foglalkozni hogy ne csak játszani tudjak.
    Az érdekelne még hogy vannak Linuxos játékok és kiszeretnék próbálni néhányat, stratégia és mást is főleg hogy gyerekeim is lássák hogy más platform is van a világon.
    A játékok telepítési módját nem ismerem még nagyon kezdő vagyok még.
    A Linux verziótól függetlenül hogyan tudom megoldani általánosságban hogy egy, Win...os géppel hálózatban adatot tudjak itthoni céllal küldeni oda és vissza is, gondolom hogy vannak lanos játékok is ez??
    Nekem Ubuntu, Debian és társai kifejezést nem-igazán értem hogy melyik mire való?
    Ha lehetne ebben kérnék segítséget is.

Üdv, István

• IstvánLászló

őstag

válasz King Unique #40982 üzenetére

Értelek engem is sok minden érdekel, csak időm nem mindig engedi többnyire. :) :R
    Ha időm is engedi többnyire, "AMIGÁZOM", eléggé vicces de ez nem változik mert rengeteg energiámba is került hogy például 3-rom külső floppy drivet tudjak hozzá is kötni hogy auto-bootos is legyen.
    A többi dolgot hagyom nem mondom a többit mert már így is szerintem off itt a topikban és ezért elnézést kérek minden kollégától is.

A kérdésem Linux-al kapcsolatban elégé butának-hangzik mert tényleg kezdő-vagyok még.
    A Linux-nál verziótól függetlenül hogyan tudom megoldani általánosságban hogy egy, Win...os géppel hálózatban adatot tudjak itthoni céllal küldeni oda és vissza is??
    A Linux több lives verzióját már ki is próbáltam pendriverról is mind tetszett szép hátterek és asztal, nem részletezem mert mesét-írni nem akarok így is hosszú már amit mondani is szeretnék most.
    Az érdekelne még hogy vannak Linuxos játékok és kiszeretnék próbálni néhányat, stratégia és mást is főleg hogy gyerekeim is lássák hogy más platform is van a világon.
    A Linux melyik verzióját kellene válasszam mert rengeteg disztribúció van és a bőség zavarában nehéz jó döntést hozni, egy disztribúcióval szeretnék véglegesen foglalkozni hogy ne csak játszani tudjak.
    Ha lehetne ebben kérnék segítséget is.
    A mai-napon sikerült összeraknom alkatrészenként kiválogatva, egy jónak mondható gépet, ami ugyan nem gamergép, de Battle.net-es játékok gond-nélkül futnak is rajta, de Linuxhoz is szerintem megfelelő lesz.
    A konfigurációm a következő:
    Alaplap GA-MA69VM-S2, CPU AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz, Ram 2GB DDR2-800 MHZ, vga MSINX8800GT-E, Képernyő lcd 1280 x 1024 max felbontás, 550W-os táp.
    Tudom ha meglátod hogy mit írtam gondolnád magadban, na, "....", megint egy másik géppel állok elő.
    A konfigurációm egy-jó-darabig ez marad biztosan 100%-ig, továbblépni egyenlőre nem is szándékozóm.

Üdv, István :)

• IstvánLászló

őstag

válasz King Unique #40980 üzenetére

Igen csúcsértékeket írogatják oda büszkén és nem egy olcsónak mondható cucc.
    A a HDD-k se olyan megbízhatóak manapság igen értelek, de mint régen még anyag is volt bennük igen, de utána lehet szerencsére olvasni miden-hol amit mondasz nekem.
    A vásárlás nálam is gond szokott lenni mert már jártam úgy hogy olcsón árulják és megadta magát a cucc gari után.
    A hibámból tanultam meg hogy nem kapkodok, inkább leülök és ha kell akár órákat olvasok utána, példaképpen legyen akár HGG-ről szó.
    Az én hdd-m 500Gb seaget sata2-es, vannak még régi vinyoim de adattárolásra még jók mert hibátlanok és kb: 10-évesek lesznek az idén.
    Ha lehet kérdezném te linux alatt programozol hardveres dolgokat SSD és más hardverekkel is foglalkozol.
    Üdv, István

• IstvánLászló

őstag

válasz Penty #40975 üzenetére

Köszönöm a válaszodat, én értem hogy se-misem lehetetlen mert minden fejlődik ez tény.

Ahogy írom most, hangsúlyozom nem vagyok recovery-guru én-sem.
    A hdd-k működéséről annyit tudok biztosan hogy elektromágnesesen ír és olvas is, példaképpen írnám ha törlünk egy fájlt az vissza is állítható még, de csakis akkor ha nem írtunk még ujj adatott a hdd-nk re.
    Az ujj partíció létrehozása nem ugyanaz, mert szerintem ujj adatott írunk a Fat táblába igaz és a régi bejegyzéseket ezzel már felül is írtunk mindet.
    A lényeg Fat táblába szerintem egy írót könyv, amiből a hdd-nk tudja hogy mit és hol talál meg.
    Csak példának írnám le ha könyvemre ragasztó ömlene nem tudnám többé elolvasni, ezért érdekes téma számomra.
    Az hdd adat visszanyerése tényleg érdekel mer kipróbálnám egy régi HDD-vel is hogy is síkerül nekem.
    A visszaállitás gondolom jó páróra is lehet??
    Légyszives kaphatnék konkrét linket is lehetőleg magyar leírással.

• IstvánLászló

őstag

válasz King Unique #40968 üzenetére

Szia! King Unique
    Bocs hogy hozzászólók beszélgetésetekhez, téma igen érdekes és sokat is olvastam már róla.
    A megbízhatóságról olvastam külföldi oldalakon hogy üzembiztonság és mással is sok probléma van.
    Az oldalakat olvasva persze szótárral a kezemben és több órai-munkám is és kitartás is kellet a-hoz hogy megtudjam mi az igazság, mert SSD vásárlásán gondolkodtam de előtte érdekelt ha már pénzt-fizetnék érte jó választás lehet-e?
    A saját döntésem üzembiztonság a mérvadó és nem a csicsázás, maradtam a szidott HDD-nél hogy miért ha kérdeznéd vagy kérdeznétek megmondanám.
    A lényeg ha kalapáccsal nem ütök rá vagy nem-vágom földhöz a HDD-t akkor kicsi a valószínűsége hogy tönkremenjen.
    A lényeg minek gyártják halomra a sok USB 3.0/ 3.1 külső SSD-t, biznisz az biznisz.
    Ha lámaságot írtam esetleg akkor elnézést kérek mert 1-évesek infóim.
    Üdv, István

• IstvánLászló

őstag

válasz Lathronos #40947 üzenetére

Nem kötekedni akarok tényleg nem, csak kérdezném??, ha lehetne mert én úgy-tudom hogy a fat tábla törlése után nincs visszaút.
    HDD-ről törölt adatokat visszanyerni, amiről ráadásul a partíció is törölve lett?
    Ez a téma nagyon érdekes számomra is érdekes és tanulni nem szégyen, mert én így tudtam régóta idáig, de ezek szerint van már lehetőség ilyen probléma megoldására is.
    A fontos adatokat mindig illik lementeni hogy minden rendben legyen és ezután érdemes particionálni a vinyot, linux is felhívja a figyelmet erre.
    A lényeg csakis példaképpen van mondjuk egy hdd amin nincsen partíció, de volt mondjuk már particionálva egyszer.
    A hdd-k működéséről annyit tudok biztosan hogy elektromágnesesen ír és olvas is, példaképpen írnám ha törlünk egy fájlt az vissza is állítható még, de csakis akkor ha nem írtunk még ujj adatott a hdd-nk re.
    A kérdésem annyi hogy hogyan tudom ilyen esetben vissza álli-tani a hdd-t, szerintem mindenkinek érdekes lehet a téma.

Üdv, István

• IstvánLászló

őstag

válasz Penty #40956 üzenetére

Szia! Penty

A hozzászólásomat most tudom küldeni mert nagyon érdekel engem a téma és megoldás lehetősége.
    Nem kötekedni akarok tényleg nem, csak kérdezném??, ha lehetne mert én úgy-tudom hogy a fat tábla törlése után nincs visszaút.
    HDD-ről törölt adatokat visszanyerni, amiről ráadásul a partíció is törölve lett?
    Ez a téma nagyon érdekes számomra is érdekes és tanulni nem szégyen, mert én így tudtam régóta idáig, de ezek szerint van már lehetőség ilyen probléma megoldására is.
    A fontos adatokat mindig illik lementeni hogy minden rendben legyen és ezután érdemes particionálni a vínyot, linux is fehivja a figyelmet erre.
    A lényeg csakis példaképpen van mondjuk egy hdd amin nincsen partíciós-tábla, de volt mondjuk már particionálva egyszer.
    A kérdésem annyi hogy hogyan tudom ilyen esetben visszaállítani a hdd-t, szerintem mindenkinek érdekes lehet a téma és tanulságos is.

Üdv, István :) :R

• IstvánLászló

őstag

válasz cami][us #40948 üzenetére

Igen igazatok van.
    A fontos adatokat mindig illik lementeni hogy minden rendben legyen és ezután érdemes particionálni a vinyot.
    Nem kötekedni akarok én sem csak számomra fura az egész, segítségül mondanám ténylegesen. :)
    A Kürt igen képes adatokat visszanyerni, de komoly összegbe is kerül biztosan.

• IstvánLászló

őstag

válasz inf3rno #39582 üzenetére

Tisteletem, inf3rno

A cd-n van adat erős-fényben láttam is amit javasoltál külső szélén láthatóan világosabb 5 miliméter lehet körübelül.
    A gépemen sajátgépet megnyitva és a dvdmeghajtóra kattintva üresnek látszik, dvdmeghajtó tulajdosági-ra kattintva látszik hogy a fájlredszer ismeretlen.
    Arra határozottan emlékszem hogy a fájlredszer Cdfs vólt.
    A kérdésem mi a megoldás mert régebbi oprendszernél volt-rá valami megoldás de nem-jut az eszembe mivolta az??
    Előbb válaszoltam neked is amit javasoltál de láttam hogy a válaszom nem jelent meg a fórum oldalán, meglepődtem hogy hóvá tűnhetett el.
    Most újra küldöm válaszomat és remélem odaér.
    Látom megvan végre mi történ előbb fogalmam nincsen.

• IstvánLászló

őstag

Segítségeteket kérem.

Van egy archivált CD-m 700MB körüli adattal 5- éve régebben készítettem normál cd-íroval, tegnap vettem elő tokjából és kellemetlen meglepetés ért,
    A kérdésem és kérésem a következő lenne, lemezemen semmilyen sérülés szemmel is láthatóan nincsen karcolás nem-látható egyáltalán semmi sem, dvd olvsom van már mert lecseréltem régebben normál cd-íromat.
    A problémám az hogy beteszem dvd-íroba a cd-met és csak pörgeti mint ha centrifugálnék és 2-perc elteltével ki is irja a win.... hogy nincs adat lemezemen.
    A cd-m biztosan jóvólt megírva 100% biztosan mert sokszor használtam más gépekhez, hogyan tudnám és lehetséges az adatokat vissza nyernem egyáltalán.

• IstvánLászló

őstag

válasz CPT.Pirk #39515 üzenetére

Köszönöm szépen válaszodat és még biztosan lesz majd még kérdésem.

• IstvánLászló

őstag

válasz CPT.Pirk #39512 üzenetére

Még csak most délután valamikor lesz majd időm Linuxot telepíteni egy másik hdd-re amiért elkel hogy menjek még-ma érte.

Azért csak kérdezi-tudom winetricks az mi?, bocs a buta kérdésért.

(#39513) ubyegon2 köszönöm a választ neked is.

Üdv, István

• IstvánLászló

őstag

Segítségeteket kérném szépen hogy melyik Linux líve disztribúció verzióját tudnám telepíteni is konkrétan játékra is használni amiben wine is van integrálva.

A wine fórumot néztem sajnos angol és angolom is gyenge elakadtam hogy mit kell csináljak.

Minden segítségnek örülnék.

• IstvánLászló

őstag

válasz lev258 #39486 üzenetére

A videokártya nvidia csipszetes 512 Mb.

A Wine honlapján hol kell körülnézni, kaphatnék egy konkrét linket és melyik Linux líve disztribúció verzióját használjam.

Köszi.

• IstvánLászló

őstag

Szép estét mindenkinek tisztelettel.

Végre van egy normális gépem a Konigom a következő.

Az alaplapom GA-MA69VM-S2 ; AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz ; GeIL CL4-4-4DDR2-800-as-ram; MSINX8800GT-E-videokártya; Képernyő 1280 x 1024 55 Hz-es.

Elegem lett a win...fs-ből most teltbe a pohár végleg hogy miért, :W "League of Legends telepítve és kampec doloresz lett a vége" no koment.

Segítségeteket kérném szépen hogy melyik Linux líve disztribúció verzióját tudnám konkrétan játékra is használni??

A teljesség igénye nélkül> League of Legends > Diabló3 > Starcraft2-őt is lehetne futtatni ez a lényeg.

A családomat szeretném meggyőzni hogy a Linux tényleg jó hogy elhiggyék amit kis-seb sikerrel sikerült is már.

A fenti játékok futtatása lenne a fő lényeg mert ezért ragadtak le win-en mint még most pillanatnyilag én is.

A Linuxoknak több verzióját próbáltam már ki, hozzáértésem abszolút kezdőként voltak-már kisebb sikereim de ez a linux líve cdk-nek köszönhető főleg mert jól lettek konfigurálva kollégák által.

Minden segítségnek nagyon örülnék és jó hogy van ez a fórum mert nagyon jó olvasni is.

Szeretnék ezúton is a linux táborához csapatához csatlakozni és bizony sokat tanulni is.

Üdvözlettel, István László :) :R

• IstvánLászló

őstag

válasz Fenyő #38466 üzenetére

Tisztelettel köszönöm válaszodat.

Az AMD Athlon 64, 1800 MHz Tokozás típusa 939 Pin uOPGA.

A HyperTransport órajel 800 MHz, Bővítőhelyek 2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 AGP.

A csipszet viás.

A vga Nvidia Fx 5500 256Mb ddr Agp 8x.

A ram 2x 512mb 400Mhz, Alaplap Asus A8V-MQ (V2-AE1).

Tudom hogy váltani kéne remélem nyárvége után sikerül.

A kezdőbarátabb jobb ablakkezelésű disztrót nézek, de hétvégénlesz remélem időm tovább jutnom.

Köszi a segítségedet.

• IstvánLászló

őstag

válasz ubyegon2 #38448 üzenetére

Tisztelettel köszönöm válaszodat.

Köszönöm a biztatást nem-adom-fel.

Most még antiX 15 32bites Linuxot használók Líve módban még nemigazán vannak sikereim de működik.

A képernyő háttérképét szeretném megváltoztatni hogy ujj másik kép jelenjen meg.

A win-es tapasztalatom nem segített tehát elfelejtem mert a Linux más nembaj.

Mit csinálók rosszul nem tudom 1-óra próbálkozás után sem találom hol lehet átállítani képernyő háttérképét egy másik háttérképre.

• IstvánLászló

őstag

válasz ubyegon2 #38435 üzenetére

Szia! ubyegon2

Tiszteletem neked és mindenki másnak is.

Ó igen van értelme a közös munkának is!

A fenti gondolat ösztökél arra hogy írásra adjam a fejemet, előre leszögezem nem vagyok író és nem-akarok
    szerepelni mert nem vagyok színész csak a szavak-embere.

A történet most született-meg a fejembe nincs semmi előre lepapírozva ennyi a lényeg.

A hozzászólásom lehet hogy uncsi-lesz, de olvassátok el legalább most az 1-szer el. :R

Lehetséges hogy nemfog tetszeni nem-ez a célom hanem a mi jövőnkről van szó nagyszavakat használtam bocsánat de ilyen vagyok hazudni semmiképpen nem fogok tehát, köszönöm előre is türelmeteket is. :R

A Linuxos társakhoz szólók hú nem vagyok-szónók, nehéz-fába vágom a fejszémet lehet hogy kapok is érte de tatom a hátamat szavaimért.

A műszaki dolgokat leírni nehéz szavakba-önteni de biztani-szertném minden fórumtársamat minden anyagi érdekeltség elkötelezetség nélkül teszem én-is mint most is mint magánemberként teszem mert szóba-kell hozni gondolatainkat ha lehetséges és nem off remélem hogy nem.

A gondolataimat megosztanám fórumtársaimmal nem előre kitalált leírt történetet írok és nem mese hanem a valóság .

A fórumnak és fórumoknak igen van értelme és a közös munkának megszállott kitartásnak is.

Lehet hogy csak mi-használunk Linuxot nembaj régen is volt már ilyen, lényeg örömünk legyen benne és majd változni-fog sok kitartás kell biztosan majd hozzá biztos-vagyok-benne.

Az írásomban majd meglátjátok hogy komolyan gondolom, ha helyesírási hibát fedeztek fel szíves elnézéseteket kérem előre is mert nem előre megírt szövegetírok-le! :C

Köszönöm a sok biztatást amit kaptam nem-adom-fel mert én-is itt szeretnék segíteni ha tudok és értenék is a Linux-hoz akkor meg is tenném szívesen.

A helyzet most még alap kezdő Linuxos sem vagyok sokat kell ismerkednem még vele.

Egy hasonlatot szeretnék mondani remélem hogy nem-lesz nagyon offos a téma további része sajátfejemben megszülető része remélem nem vagyok már most uncsi. :R

Kedves ubyegon2 és Linuxos társak remélem nem váltok-ki semmilyen indulatot senkiben amit mondani szeretnék Linuxot degradálni nem szándékom engem is érdekel és tetszik is nagyon megszállottan.

A mai-napig is neveti fogtok rajtam nembaj legalább nevetünk egy jót és ugrálunk is. :D :DD

A jó öreglányt megszállottan szeretem pedig csak egy-gép tárgy semmimás, "AMIGA SZÁMITÓGÉP" oprendszerre hasonlít de nem ugyanaz mint a Linuxé.

A rajongótábora hatalmas nagy ma-is mint Linuxnál is sokan nem ismerik ezért lassabban de biztosan terjed tovább a hírneve kezdők és profik között is.

Az amigánál is így kelteződött vannak Linuxnál is amigánál is most-is saját fórumok szervereik még működnek a világ minden táján ismerik is C= logóval van ellátva és megszállottan fóglakoznak fejlesztésével pedig sokan nem ismerik itthon is csak a régi-motorosok sokan már elköltöztek közülük sajnos.

A mostani fiatalabbak még már ma-sem nem is ismerik a Linuxot és Amigát és Pc-t sem.

A kitől fognak tanulni is talán szüleiktől akik ismerhetik még és rendelkeznek ilyen gépekkel és megtudja mutatni gyerekének az utat hogyan kell egy gépet legalább használni is.

A miértre a válaszom ha kérdezné bárki is mert nincs általában lehetőségük valakitől tanulniuk játékosformában is akár megkedveljék legalább és lássák is a gépeket működésük közben is hogy hogyan működik egy számítógép ami Magyar találmány ugye jól tévedek.

A Linuxos programok felépítésére és könyvtár szerkezete jól kitalált szerkezetű köszönnöm a fejlesztőcsapatoknak és embereknek is kitartó kitartását megszállottságát mert kell hozzá bőven.

Az amigán is így van kitalálva csak-hogy az akkori mérnök fejlesztőcsapat fantasztikusat alkottak az amiga tudásáért okos öszvér alkottak-meg.

A lényeg nem is gondolták hogy tovább fejődik még de igen még 2014-től fejlődik tovább én ígytudom?

Miért mondom mert beszélni tud a kezdő eber-hez akinek semmi tapasztalata nincsen.

A beszélni tud igaz főleg szöveges formában, hangja természetesen alapból van de eszt most hagyjuk.

Ő szól üzenetben például ha kiveszem a meghajtóból az általa használt lemezt és valamit éppen keresgélt-még rajta programrészt és ki is írja hogy hó hó tedd vissza a lemezt a meghajtódba és ezután gond nélkül futtatja az adott programot legyen éppen szövegszerkesztőről szó, ha-éppen szöveget mentene vagy valami-mást is a meghajtójára.

Az adatvesés kizárva hacsak nem-jön áramszünet mentés közben, ez mai napig így is működik.

Az amig hdd kezelése is hasonló csak gyorsabban indul el oprendszere mint lemezről tenné.

Az amiga oprendszere kezelő felülete mint a Linuxé persze a felbontás más mert Pc-n fut.

Természetesen amigán-is mint Linuxon egérrel kezelhető megszokott ikonokra kattintva futtathatunk fájlkezelőt is egyszerűség kedvéért eszt talátam-ki most mert így jobban is érthető.

A Linuxnál a terminál még rejtély számomra ismernem-kéne a kiadható parancsokat is, de egy pillanatra nézzünk vissza egykicsit emiat amigámhoz az amigám shellablaknak hívják ha kiadom például hogy DIR kilistázza a meghajtót mint mindannyian tudunkis.

A Linuxhoz most már visszatérek mert ez a lényeges számomra-is.

A Linux sem mai gyerek már régen születőben volt és működő állapotában láttam már futni Pc-n színesmonitoron is és bámultam szép grafika mint "amn" is megszokot dolog volt.

A megjelenési dátumát nehéz datálni mert akkoriban a net ismeretlen fogalomvolt.

A Debian alapú Linuxra emlékszem aszi-szem Uhunak hívták már akkor 5-cds volt, remélem jól tévedek.

Zárom a soraimat már úgyis hosszúra sikerült és köszön, itt a fórumon igen van értelme a közös munkának is! :R

Korrekt segítőkész fórumtársak, mondhatom kollégáknak remélem nem sértődikmeg ezért senkisem.

A visszajelzéseknek külön örülnék ha úgygondoljátok, mert azt láthatnám, hogy van értelme a közös munkának és nem dolgoztam írásommal hiába. :R

Tisztelettel és üdvözlettel, István László

• IstvánLászló

őstag

válasz ubyegon2 #38401 üzenetére

Szia! ubyegon2

(#38401) ubyegon2 hsz. "Nézz be sűrűbben, ne csak akkor, ha újabb gép kerül elő!"

A válaszom nem akarok kavarodást csinálni sértegetni sem téged és megbántani sem.

Légyszives törölni a hozászolásomat ha valamiben megbántottalak volna.

Félreértést vitát nyitni semmiképpen nemáll szándékomban.

Köszönöm hogy emlékszel rám és már nagyon uncsi is vagyok már, tudom hogy kérdéseimmel hozzátok fordultam.

A kérdéseim nem ártó szándékúak, ha nem ide való téma igazítsatok át légy szíves a megfelelő topikba amit köszönök előre is.

Linux-ot tanulni gép nélkül nem lehet, remélem ezzel nincs baj és nem okoztam senkinek semmilyen galibát és harag sincsen részemről nincs okom rá.

Az újabb gép került elő, igen mert a másik ami volt már múzeumi darab mint a mostani is.

Egyszóval őskövületek és csak mint én is megszállott foglalkozok vele, tudom vegyek új gépet ezzel tisztában is vagyok de pénz beszél kutya ugat és macska nyávog.

Engem a réginek látszó gépek valamiért jobban érdekelnek, mert még van bennük jó minőséginek látszó alkatrészek, amik jól is működnek ha hardveresen és szoftveresen minden rendben is van.

A lényeg nem vagyok régimódi tudom hogy vannak csúcs gépek is láttam már nem is egyet működni.

Talán még sikerülhet most még állóm csupán de igyekszem ahogy erőforrásim majd engedik majd és remélem sikerülni is fog mert a remény nem halhat meg csak utoljára.

A Linux-ot sem lehet kellő alázat nélkül akarat nélkül csinálni és kell hozzá egy belső megszállottság érdeklődés talán szebben hangzik így.

Nagyon jók a fórumoldalak mint itt is, sokat olvasom is mert remek emberek vannak itt és nagyon segítőkészek és nem nevetik ki a másikat ha valamit nem tudunk egyből megoldani.

A helyzet nem vagyok más nyakán logó típusú élősködöl dög és nem szándékozom senkinek sem drága idejét és tudását elrabolni nemáll érdekemben ilyet csinálni.

A jövőben sem lesz szokásom, nálam ez így is marad míg élek, sokat t olvasok és hozzá szólásaimmal.

A fórumoldalakon is előfordul hogy segítek ha tudok de nem ártok senkinek sem.

Nemélek vissza a kollégák bizalmával segítőkészségével amit önzetlenül kaptam mindenkitől és amit ezúton is nagyon köszönök szépen.

A Linux oprendszer érdekel és mit tudok én mást tenni ezért.

A sok utána olvasás közben gépen meg is csinálni amit szeretnék.

Olvasnivaló van bőven de nem mindent lehet olvasás útján megtanulni.

A gépmesterem mondása volt sosem hazudott és már nemél égből néz le rám talán, tőle tényleg csak tanulni lehetett ha látta hogy figyelek rá és mindig igaza volt.

A szavait sosem felejtem el mintha ma mondaná.

A szavai következők voltak nem értek hozzá csak megtudom csinálni és igaza lett sokszor mindmáig eszt az elvet követem és nem játszóm meg a királyt mert megutálnám magamat.

A antiX 15 32bit verziót használóm és ismerkedek még vele, köszönöm a biztatásodat.

Mindent csipöböl felismert és nem eszi meg a gépet sem.

A régi vason most már nekiülhetek mit hogyan csináljak meg.

Szíves elnézést kérek mindenkitől a hosszú kommentárért.

Tisztelettel és üdvözlettel, István László

• IstvánLászló

őstag

válasz Cyrin #38345 üzenetére

Szia! Cyrin

A bőség zavarában megfeledkeztem sajnos segítségedről mert figyelmetlen voltam.

Még utólagosan bár megkésve köszönöm a fáradságodat hogy segítettél.

Köszönöm a letöltő helyeket és a korrektségedet is.

Fenyő és Ubyegon2

Köszönöm a segítségeteket nektek köszönhetően is, a gép működik rendesen linuxmint-17.1-xfce-32bit verzióval.

Nagyon jó a kezelő felülete de még sokat kell ismerkednem hogy mit hogyan kell csinálnom.

Üdv, István

• IstvánLászló

őstag

válasz ubyegon2 #38351 üzenetére

Szia! ubyegon2

Köszönöm a letöltő helyeket és a korrektségedet is.

Nagyon jó a fórumoldal sokat olvasom is mert remek emberek vannak itt és nagyon segítőkészek is.

Egy jó csapat van itt is mint régen, mikor még számítógépklubba jártam, ott is segítettünk másoknak is ha kérdése volt.

(#38352) Fenyő hsz. Köszönöm a fáradságodat és a korrektségedet is.

Meg is nézem még ma a gép hogyan bírja a kiképzést.

Üdv, István

• IstvánLászló

őstag

válasz Fenyő #38347 üzenetére

Köszönöm szépen mindhármatoknak. :) :R

Sajnos csak win...es tapasztalatom van, Amigán nőttem fel és aktívan amigázom is még ahogy időm és munkám is engedi.

Cyrin, cubix, Fenyő

Kérdezném gyakorlat hiányában, ha lehetne kaphatnék egy linket, hogy 32-bit vagy 64-bites verziót próbáljam ki mert nem tudom, AntiX, Cruncbang, xfce DE-s disztró, Mint 17.2 Xfce-t, Manjaro Xfce-t.

Köszönöm!

• IstvánLászló

őstag

Sziasztok!

Szegiségeteket kérném, gépem egy őskővőlét tudom, de legalább már 64bites a proc.

Múltkor egy másik régi gépemmel is ezek a gondok volak de 32bites volt a proc.

A linux nagyon megtetszet és ezért választottam, még kezdövagyok de nem adom fel.

Melyik linuxot tudnátok ajánlani konkrétan ami működne gépemen.

A gépet csak netezésre és youtubra szeretném használni, win...on youtub akadozik ujab videó klippekkel is.

Kérdésem a processzor 1800Mhz-es 1magos, linux menne vele vagy kuka a gép.

Alaplapom egy Asus A8V-MQ AMD 939-es alaplap, AMD Athlon 3000+ proci.

RAM: Kingston 1GB DDR1 400MHz

VGA: MSI FX5500 256Mb Agp 8x

HDD: Hitachi 320GB

Monitor: Fujitsu siemens p19-2

Köszönöm!

• IstvánLászló

őstag

Szép estét mindenkinek és üdvözletem.

Köszönöm a munkádat.

Lathronos kolléga, Linux Mint 17 LXDE 32bit HUiso, amit te készítettél el prímán működik egy ős kövületen és végre nem akadozik a youtube, mint "win...fs-on", végre élvezhető kép és hang minőségben. :R :)

A linux kezelését még sokat kell gyakorolnom de nagyon tetszik a kezelhetősége, hogy miért mert stabilan működik már 2-napja hiba nélkül, pedig már sok mindent kipróbáltam már.

A win-es programjaimat is sikerült futtatnom és le a kalappal, úgy érzem megtaláltam a végleges oprendszerem verzióját.

Egy kérdésem lennemég mert még kevés a gyakorlatom, ha frissíteni akarja magát valamelyik program akkor mi a teendő, hagyjam frissíteni mert csak jobb lehet.

A kérdésem elég láma kérdés de szíves elnézésedet kérem, előre is elnézését kérem a többi kollégának is ezért.

Üdv. István

• IstvánLászló

őstag

válasz Fenyő #35132 üzenetére

köszönöm válaszodat. :R

Ha nem válaszolnék azért nem teszem mert nekiülök Linuxot telepíteni.

Üdv! István
    :R

• IstvánLászló

őstag

válasz Lathronos #35144 üzenetére

Akkor is gratulálni tudok mert legalább ténylegesen tanulnak és jó útra tereled a gyerkőcöket. :C :R

• IstvánLászló

őstag

válasz Lathronos #35135 üzenetére

Köszönöm segítségedet. :R

A Linux-al még ismerkedem, még nem telepítettem fel időhiánya miatt de k.b, 10-perc múlva nekiülök.

A te verziódat teszem fel gratulálok munkádhoz, Linux Mint 17 LXDE 32bit HU

Majd írók mit sikerült csináljak.

Kipróbálom. Köszönöm :R

• IstvánLászló

őstag

válasz Lathronos #35140 üzenetére

Minden tiszteletem a tiéd de tényleg hogy, tanítasz gyerekeket gratulálók módszeredhez szerintem jó. :C :C :C

A jó kifejezés kevés hogy mondjam nem találók megfelelő szót egyszerűen szuper a módszered, pedig nem vagyok tanár szerintem pályát tévesztetem én is mert régen gyerekeket tanítottam szakma szeretetére is.

Hogy nem vagyok tanár szerintem pályát tévesztetem, mert szerettem a szakmámat és mestereim nem arra törekedtek hogy megutáljam, már csak emlékeim vannak mert más munkát kell végezzek.

Tanárnak talán azért lettem volna jó, ha anyagiak is engedték volna mert rengeteg türelmem van mai napig is gyerekeknek és gyerekeimhez is mert sokat tudok beszélni ha látom hogy érdeklődésüket sikerül felkelteni.

A szavaidat beidézem ha nem harag szól meg, "Akiket én tanítgatok gyerekeket, addig nem is csinálhatnak semmit amíg működőképesen össze nem raknak egy PC-t. Aztán megtanítom a telepítést(Windows+Linux Mint), és aztán rátérünk az adott OS és leggyakrabban használt szoftverei megismeréséhez. Titkárnőképzés kizárva.", nagyon jó a módszer mert legalább sikerélményt okoz mikor egy gépet saját maga kell összerakni hogy működjön is.

Elnézést hosszú üzenetemért.

Üdv és gratulálok sok sok sikert kívánok.
    István :R

• IstvánLászló

őstag

válasz CPT.Pirk #35133 üzenetére

A lényeg sok rosszat írnak Linuxról de akkor is inkább választom mert tanulni nem szégyen.

A Linux-ot a jó öreg xpm mellé választom mert öt is sárral dobálják mai-napig is biznisz miatt csinálják szerintem.

A linuxhoz még kezdő vagyok de ténylegesen érdekel, igen láttam hogy van saját fájlrendszere ami nagyon jó szerintem is csak meg kell tanulnom hogy gyerekeim is lássák milyen egy jó disztribúción.

Köszi.
    :R

• IstvánLászló

őstag

válasz Gyick #35134 üzenetére

Pillanatnyilag Win-xp-sp3-am van és nemállók át semmi értsem 7-8-10-re.

A fenti véleményem azért ilyen mert amikor megjelent az xp nem volt olcsó árára már nem emlékszem.

A lényeg sok rosszat írnak hogy ez nem működik s.t.b., inkább választom a Linux-ot a jó öreg xpm mellé.

Mindketten már bizonyítottak nálam hogy stabilan működnek, tanulnom kellet hozzá és még szintén tanulnom kell biztosan nem keveset hogy programok kezelése jól menjen.

Üdv!
    István

• IstvánLászló

őstag

válasz CPT.Pirk #35125 üzenetére

Köszönöm válaszodat és lev258 és Gyick és Max4o4 kollégának is. :R :R :R :R

Wine-val Linux alatt remélem jól írom,Totalcmd-t sikerült elindítanom és simán tudtam adatokat kezelni.

Az NTFS fájlrendszert simán gördülékenyen tudom kezelni nem professzorszinten de sikerrel.

Ezért kérdeztem az előbb a Diabló3 és StarCraft2-őt.

Kedves Gyick kolléga, írtad hogy Diablo 3 szaggat nézd meg gépem adatait, segíthet a megoldásban.

Az alaplapom GA-MA69VM-S2-es;AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz;GeIL CL4-4-4DDR2-800-as-ram;MSINX8800GT-E-videokártya;Képernyő 1280 x 1024 55 Hz-es;Chieftec GPS-550AB-A 550W-os táp.

A gépem nem-gámer-gép de a Diablo 3 primán működik akadozás nélkül, elötte AMD Athlon 64 X2, 2500 MHz procival is jól működöt.

Üdv! István

• IstvánLászló

őstag

Sziasztok!

Üdvözletem minden kollégának.

A linuxhoz még kezdő vagyok nagyon írtam is, de kipróbáltam néhány disztribúciót és nagyon tetszenek és jól kezelhetőek is, amiket ajánlottatok nekem.

A bőség zavarában nem-tudok választani.

A lényegre térve"win......"nem szeretnék használni inkább Linux Mint 17 vagy amit ajánlani tudnátok.

Lehet, hogy kérdésem nem jó, de egy olyan kérdésem lenne Diabló3 és StarCraft2-vel szeretnénk Linux Minten
    játszani lehetséges megoldanom.

A Linux Mint 17 mindent felismer és nem vacakol mint a Win.....fss, simán-tudok nettezni is.

Köszönöm, ha segítetek! :)

• IstvánLászló

őstag

válasz IstvánLászló #33466 üzenetére

Köszönöm segítségedet. CPT.Pirk

A firefox for Linux Mint müködik full hd-ben is.

A szoftverkezelő programhoz nyújtót segítségedért. :) :R :C

• IstvánLászló

őstag

válasz AtHoS #33467 üzenetére

Köszönöm a segítségedet. :R

A keresőbe beírtam: firefox-locale-hu és letöltötte a csomagot és az installra igent mondtam, mindjárt vissza írok hogy sikerült vagy nem, gondolom újra kell indítani a firefoxot.

Jól gondolom bocs a láma kérdésért.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés