Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sh4d0w

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz tordaitibi #88822 üzenetére

    Persze, hogy ra tudsz csatlakozni, hiszen ezert csinaltad.

    A titkositott csatorna - ha jol emlexem - eleve TLS-sel jon letre, de certeket adhatsz a gepeknek is, meg a usereknek is. Jelszo sehova nem utazik sem titkositott csatornan, sem titkositatlanul - itt elolvashatod, hogyan megy a certes autentikacio. Megadhato mindegyik szerveren, hogy csak es kizarolag certtel lehet autentikalni, igy nem kell attol tartnod, hogy mas gep is belep - viszont ehhez kell legalabb egy cert, ami megbizhato CA-tol van.

    VPN eseten az is szabalyozhato, hogy minden halozati forgalom menjen at a VPN-en, vagy csak bizonyosak. Ha elobbit valasztod, akkor a Tuzfoldrol es a Hawaii-szigetekrol is az itteni VPN-szerveren megy keresztul a kapcsolat (az egyebkent is lassu kapcsolat meg lassabb lesz), viszont minden forgalmat tudsz monitorozni, vagy csak bizonyos forgalmat iranyitasz at rajta, de ekkor a tobbi forgalmat nem tudod monitorozni. Szinten figyelembe veendo ilyenkor, hogyan fizetsz az internetert.

    A megosztasokrol nem tudok tul sokat mondani, mert nincs veluk tapasztalatom, de ha azt mondod, hogy csak a VPN-es cimtartomanybol erhetoek el, akkor mas nem fog hozzaferni. Nem feltetlenul a VPN, vagy a share beallitasoknal kell ezt kezelned, lehet, hogy tuzfalon - de ismetlem, nincs ezzel tapasztalatom.

    [ Szerkesztve ]

    https://www.coreinfinity.tech

Új hozzászólás Aktív témák