Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • májkimiki

    őstag

    válasz májkimiki #81194 üzenetére

    Magamnak válaszolva, de ez még kimaradt.
    Túl azon, ha egy telepítő meg követel egy bizonyos hosszúságú és összetételű user jelszót. Ha és amennyiben a megadott jelszó ezeket nem teljesíti, akkor miért engedi a usert tovább a telepítési procedúrán?
    A kétszer beírt jelszó ugyan megegyezik, de a bonyolultságát tekintve nem felel meg. (teszt rendszeren nálam 00).
    Fel megy az install rendesen, majd a telepített rendszeren. Loginnál beírva a helyesnek vélt jelszót. A rendszer nem enged be.
    Mi történik ezután?
    Jön a user különböző fórumokra, már eleve negatív élményekkel. A problémáját eleve nem tudja pontosan megfogalmazni. Aztán belebotlik egy-két igazi parasztba. A sorsa meg ott van meg pecsételődve.
    Holott a rendszer telepítő script-je és annak kitalálója volt az igazi "paraszt", hogy azt a megfelelőséget és kritériumot nem implementálta megfelelően.
    Na és akkor ezek után vagy ezeket megelőzően vagy ezek közepette. Nagy nehezen eljut egy megoldást kínáló linkhez és megpróbálja alkalmazni. Nyomkodja a bal Schift-et mint az állat, mert 16.04-en még az működött. De azt sem tudja, hogy az mi. Majd netalán eljut oda, hogy az valójában már egy ideje az ESC. Amivel recovery-be lehet csattanni és ott beírni azt amit ajánlottak. Mondjuk egy új hosszú karakteres jelszót. Ami után tényleg beenged a rendszer.
    Költői kérdés:
    Hány frissen érkező Win-t elhagyni kívánó, némi affinitással rendelkező user fogja ezt meglépni?

Új hozzászólás Aktív témák