- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós kamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FoxiestFox #70881 üzenetére
Megvan a megoldás, hátha valakinek egyszer jól fog jönni. (T61 @ Linux Mint és egyéb Ubuntu Linuxok).
Ahogy nálam zajlott.Linux Mint fel, frissít, kérdezi, hogy melyik graf drivert tegye fel, az open source-t, vagy az nvidia zárt forrásút?
UI lassú, görgetés szaggat mindkettővel.
Az nv-félénél mikor megnyitottam az nv x server settings-t, nem voltak a hardverre vonatkozó infók, beállítások.
Itt kezdett gyanús lenni.Letöröltem terminálból minden nv-féle, utólag feltett csomagot, majd az nvidia oldaláról a legújabb, a hardverhez való drivert (.run csomag) leszedtem.
Kérdezett pár dolgot, többek között, hogy szeretném-e, hogy kernelváltásnál is maradjon ő, és újjáépítse magát -naná.Kiugrottam az x-ből, driver fel, reboot, tádá, nvidia logo felvillant a login képernyőnél, ettől kezdve volt hw gyorsítás, az UI gyorsabb lett, az x server settings megtelt opciókkal.
Ezután szétnéztem, hogy mit lehetne kikapcsolni még a UI kapcsán, hogy még gyorsabb legyen.
Desktop settings - compositing kikapcsolása. Ez akkorát hozott sebességben, hogy hú.
A UI működése, a görgetés böngészőkben, Discordon, Spotify-ban, mind kisimult.Öreg hardver esetén érdemes kikapcsolni, hogy a GPU besegítsen az ilyesmiben, mert nem marad szufla a proramoknak, ha az OS UI elviszi.
A másik, hogy a rendszer saját választó menüjében nem szabad bízni, mikor azt állítja, hogy ő majd felteszi az nvidia drivert és jó lesz az úgy.
Lószart tesz fel.
Így most perfekt, gyors, ügyes, minden működik, akku töltési küszöbök, ujjlenyomat, Youtube fullhd (60fps kikapcsolva), minden megy.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- iPhone topik
- Elden Ring
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bestbuy játékok
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nem lesz Xiaomi 16
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP 15S FHD LED Matt i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Apple iPhone 15 Plus 128GB,Újszerű, USA verzió, 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest