Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Shyciii

    veterán

    Van valakinek tippje, hogy miért mutatja a Manjaro a statusbar-on a csatlakoztatott drive-ikont jelezve az újonnan létrehozott partíciómat, mikor ez a winyón egy új partíció és nem cserélhető adattároló? Manjaro KDE alatt ilyet nem csinált.
    Most Gnome alatt mindenképp mutatja. Annyit tudni kell, hogy ezt az új partíciót nem telepítéskor hoztam létre, hanem utána GParted programmal. Kivéve a felcsatolást, mert a GParted alól eza funkció nem akar nekem aktív lenne. Konzol alatt a sudo mount -t /dev/sda7 /home/shyciii/Data -val csatoltam fel, majd utána az fstab-ba is beírtam tesrmészetesen a megfelelő UUID-vel:/home/shyciii/Data ext4 defaults,noatime 0 2

    Működik minden, csak úgy érzékeli, mintha usbá-s winyó lenne, így megjelenik az ikon a statusbaron, és le is csatolhatom. Hogyan lehetne rávenni, hogy ez fix, és ne tegye oda ki, mintha eltávolítható eszköz lenne?
    Eleve a Gnome beállítáai között sem látok olyat, hogy egyáltalán milyen ikonokat rakjon ki. Ehhez képest a KDE beállítás dömpinget ad :)

Új hozzászólás Aktív témák