Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tuschke

    tag

    válasz VaZso #5402 üzenetére

    Van itt http://hup.hu/node/54527
    egy érdekes írás:

    "- UTF8 erőltetés. Erre nagyon mérges voltam. Nem azért mert UTF8 a jövő, meg beteszi alapértelmezésként, hanem azért mert akkor is alapból erőlteti, amikor nem kéne. Pl. ha NLS_DEFAULTként nem UTF8at hanem valamilyen ISO-t adok meg mert nekem ez jó, akkor legyen már annyi intelligencia, hogy nem erőlteti feleslegesen. Ilyenkor nem kellene a VT_Terminal defaultot utf8ra állítani. (ugyanis ilyenkor tty1 még iso-val jelenik meg, de az összes többi újonnan nyitott terminal már utf8as). tökjó. egy vt_default_utf8=0 kernelparaméter 1ébként segített. De most így őszintén ezt 2.6.18 után nem szoptam ki a kisujjamból gugli nélkül látatlanban első blikkre. Az is kisebb "házi nyomozást" igényelt hogy egyáltalán bill. vezérlési, VT_terminálkezelési, fb buffer megjelenítési problémáról van e szó. Mert a tünetek alapján bármelyik lehetett.

    /valaki küldött bele 2.6.24 rc valahányas fejlesztés során egy patchet ami egy kern config során választható opcióként adta meg a VT_TERMINAL_DEFAULTot asszem, vagy 3 nap után kidobták, de ha már belenyúltak akkor vt_default_utf8=1 et állíottak be alapértelmezésként./

    Ez egyébként visszafele is probléma, tehát ha az nls_default a kernelben mondjuk iso8859-2 pl, a vt_default meg utf8 akkor tty1 iso kódolású az összes többi VT_terminal meg utf. tiszta jó logika, máris itt vannak a kezdő linuxosok számára "megmagyarázhatatlan" konzol nemzeti/ékezetes konzolos karaktermegjelenítési problémák forrásai, ha jól sejtem. ;-)

    Mert most így nem néztem bele a "nagydisztrók" alap kernelconfigurációjába de nem hiszem hogy mindenhol nls_default_utf8at adtak meg a .configban (?)..."

    Ha az ördöggel táncolsz, az ördög ugyanaz marad - Téged formál a képére

Új hozzászólás Aktív témák