Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Kindle
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
TAKÍÍ
tag
válasz
King Unique #37652 üzenetére
Köszi gery2123 és King Unique! Akkor folytatom.
1) Igen ott a pont, amit linkeltél. Fater így akarja feltenni. Ha így is jó így tenném fel. Viszont nem világos ideáig hogy jutok el? Én megkreálnám a LinuxliveUSb vel a Bootolható Linuxot. Bios ba beállítanám, arról bootoljon. Majd a telepítő érzékeli, hogy van rajta win 7 és "mellé" telepíti. Ha jól értem ilyenkor is lesz partícionálva a winyó, csak nem NTFS re, hanem EXt partíció lesz. Ezért lesz az, hogy Win 7 nél nem látom a fájlkezelőben, a partíciót. Ehhez külön szoftver kell. Viszont ez nem jelenti azt, "hogy a Linuxnak nem kell külön partíció" (by apám) Van neki, telepítéskor létrehozza, csak én azt egyik Win XP/7/8 alatt nem fogom látni.
2) Szerintem ez második módszer az amire én gondoltam/linkeltem, hogy win alatt lecsípek egy kisebb területet (partícionálom) és telpítéskor erre az előre "leválasztott területre" telepítem a Linuxot. Mivel így ez is egy EXt partíció lesz, ezért amikor telepítés után belépek a win be, megint nem fogom már látni, az adott partíciót. Az eredméyn mindkét estben ugyanaz, csak másképp érem el. (Vagy nem?)
3)Miért 32 bit? Én toltam volna fel Win 8.1 et 64 bit, de apám behúzta kéziféket, neki a nyolcas nem tetszik legyen hetes és minek 64 legyen 32. Neki evidens volt a 32 nekem meg a 64. Mondta győzzem meg miért? És őszintén szólva baromira nem tudtam megindolkolni.
[link]
A win sugó se nagyon érvel a 64 bit mellet, csak ha kifejezetten sok programot használsz, meg játék meg 8 giga RAM, meg stb.JA a 64 bit használatakor bonyolultabb és több számítást végez és nehogy leterheljük a kis procit ezért inkább 32....Erről még tudnék írni, de a lényeg azét mentem bele, mert a Driver problem. Van itthon egy régi nyomtató és scanner és bizony egyik se támogatott nincs rá 64 bites driver...ezért végül így lett 32.
4) Biztonság Apám felvetette, hogy így mennyire lesz sérülékeny a Linux, mert így majd a Win miatt "megfertőződik a gép". Szerintem a win lehet férges, meg vírusos, de az a vírus megdöglene(nem tud mit kezdeni magával) egy Linuxos környezetben még ha "át is terjedne". A kérdésem az lenne, hogy egyáltalán át tud e mászni a vírus, a Wines NTFS partícióról EXt partícióra? Most hirtelen ennyi...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Cyberpunk 2077
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest