Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
válasz
Fritz Teufel #29066 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
SWAP elméletileg akkor nem kell, 8GB DDR3 memória van a gépben. 200GB a Win miatt lett. Játékok nem lesznek ezt a gépet csak arra használjuk amire írtam, játékra szerencsére már van asztali. Az a baj, hogy gyengécske a procija a Lenovonak....
"/ (system vagy root) :ext4-et választanék"- akkor ezt gondolom linux állítja be
"/HOME"- ez akkor 0 legyen
"data partíció"- akkor ez pedig a maradék hely legyenMeghagyom akkor a 200GB-ot a linuxnak és a maradékot tárhelynek.
(#29067) joecontra
"Persze, elég csak azt. A telepítőben a lemezkezelésnél (vagy hasonló) a Valami más opcióval dolgozz, jelöld ki a rendszerpartíciót formázásra ext4 fájlrendszerrel / csatolási ponttal. Lehet, hogy csak az én paranoiám de az automata particionálásban nem bízok."
Gondolom akkor ez úgy működik mint az openwrt-nél... kezeli az ntfs-t csak lassabban."Bár nekem a 200 GB soknak tűnik egy linux-nak (az enyém pl. 8 GB helyen is elvan), de ugye egyéni igények válogatják a szükséges helyet."
Igazából most sincs kihasználva az 1TB, a képeket időnként külső vinyóra mentem.
Ha még is úgy döntenék legyalulom a vinyót, akkor van értelme a teljes területet ext4-re formázni? Persze abban az esetben ha win nem menne rá. Vagy mindenképpen maradjak a particionálásnál? Ha igen, akkor hogyan osztjam fel a winyót? Igazából nem tudom mennyi program lesz a linuxra letöltve...A legfontosabbra nem kaptam választ... Jó lesz a Linux Mint?
A driverekkel ugye nem lesz gondom?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Hobby rádiós topik
- Linux kezdőknek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 16GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- OPCIONÁLIS: 2 részletben is elviheted Razer Naga V2 Pro Gamer egér (RZ01-0440100)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Balck-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3545
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest