Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

válasz szöSsZI #2870 üzenetére

bttv0: using: *** UNKNOWN/GENERIC *** [card=0,autodetected]

itt kezd érdekes lenni :D

a bttv modul card= és tuner= paramétereivel kell játszani. nomeg kell a pll=1, hogy normális kép legyen (az első tévékártyám ilyen volt, azért tudom), meg a radio=1.

valahol a kernel doksijában van egy cardlist.txt, abban benne vannak a számok jelentései. tapasztalatom szerint kb. felével működik rendesen :D azért ha nem nagy macera, nézd meg a tuner külsejét, hátha legalább gyártót találsz rajta, akkor egyszerűbb beazonosítani.

ha nem, akkor marad a
    modprobe bttv card=x tuner=y pll=1 radio=1
    xawtv-vel keresgélés, ha nincs eredmény, akkor kilép belőle
    rmmod tuner bttv
    majd ismét a modprobe más x és y értékekkel... fél délutánom ráment egyszer, de miután 6x beállításból több, mint 30 rendesen ment, úgy döntöttem, hogy ex has az egyiket kiválasztom :D sajnos az archívum jelenleg nem elérhető, ahol megírtam az eredményt, most meg már nem emlékszem fejből (kb. 6-7 év távlatából...)

ha meglesz a megfelelő paraméter, akkor meg már csak be kell tenni a /etc/modutils kt-ba egy file-ba (pl. tvcard), aztán update-modules (asszem mostanában ez a divat... én még leragadtam a /etc/modules.conf kézi szerkesztésénél...), de ezt majd akkor, ha van valami eredmény.

Új hozzászólás Aktív témák