Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
urandom0 #181 üzenetére
De azt melyik sorom üzente számodra valaha is, hogy ilyen fajta lennék? Hogy az csipegetem ki a világ történései közül ami nekem tetszik? A tényállás az, hogy ettől pont hülyét kapok és nem egy 'önsorsrontásom' volt már, ami ennek kiváló tanúbizonysága. Talán nem ártana egy személyes sörözés, mert így, nem semennyire ismerve egymást túl sok a fölös félremenés.
Neked is leírom, hogy magamra gondoltam, nem vagyok már topon fogalmazásilag, ne Rowon félreértelmezését vidd tovább, köszönöm.
Mindezek ellenére nem haszontalan, hogy körbejáródik a flatpak/egyéb csomagz témaköre. -
totron
addikt
dd!
Igaz is, előremutatóbb a süketek párbeszéde. Élhetünk-e a gyanúperrel, hogy te a linux témakör szentimentális vetületéhez tudsz és szeretnél inkább kapcsolódni? Azt gondolom igen. Segond, én is inkább ezt a vonalat erősítem ma már. Meg aztán ez a lapcsalád sem vállaltan mélyszakmai, nyomokban tartalmaz azért ilyet is. Van tehát helye mindenféle közelítésnek. Annak viszont már nincs, hogy ahhoz, hogy benned teljes legyen a mentális-érzelmi megélés, azért beállítasz fórumtársakat - vagy csak engem - olyannak, amilyenek valójában nem. Ezen faragj kicsit és könnyebb lesz a lét.
Fentebb megköszöntem a kommentjét, hogy dolgozott vele, érvelt, mégfentebb értékeltem és méltattam - teljesen saját indíttatásból - a posztjai minőségét úgy általánosságban is, mert tényleg azok. Úgyhogy légy szíves. -
totron
addikt
Ha jól értelmezem már megint szekértáborozol. Nem rá gondoltam fogalmazásilag, hanem magamra. Árnyék kollega aktuálisan van benne, fejében ott vannak készenlétben a összes kifejezések. Tartalom és forma összeér tehát és még szándéka is volt közreadni a véleményt, ami szuper. Tetszik érteni?
A flatpak összességében pont ott jár, hogy rév és vám. Ez persze szubjektív. Legyen és legyenek meg a követői is, nálam 2 paraszthajszállal negatívba hajlik a jelenség.
-
totron
addikt
válasz
urandom0 #104 üzenetére
így az appfejlesztők majd nagyobb kedvvel fordulnak a Linux felé, ami elméletileg több és jobb minőségű appokat eredményez, ami több Linux usert, és így nagyobb piaci részesedést vonz be.
JAJJ. A létező legrosszabb filozófia és irány egy free konvencióhoz. Haljon ki akkor inkább, ilyen szintű korcsosulás, pálfordulás helyett. Azt meg nem értem miért járna együtt automatikusan a minőséggel a fizetős mivolt. Tényleg röhej több ponton a szoftverminőség enduser fronton, a köré körített igénytelenség/foskód megideologizálása meg egy külön misét megér, de ettől még nem a fenti a kiút ebből. EZ az igazi Windowsosítás, nem a csomagformátumon áll vagy bukik a dolog.
Miért is kellene tessen bármi a külső fejlesztőknek? Miért kell erőszakkal összeboronálni akarni két világot? [link]
Eleve az app kifejezést hagyjuk meg Androidra. Vaskalaposnak tűnhet ez az okfejtés most, de tényleg nem kell mindenhova fúzió. -
totron
addikt
válasz
urandom0 #155 üzenetére
Egyfelől ki lett jelentve, hogy a flatpak több rendszererőforrást igényel futtatásilag, mint az integráltak (értem, hogy itt a munkaerőre gondoltál). Meg ott van maga a tény, bocsánat: erős opció, hogy ha egy kívülről jövő meteort bontogatsz/futtatsz, akkor abban lehet bármi. Anélkül is ott, hogy belemennénk biztonsági szűrések metódusaiba akármelyik oldalról is. Tehát ezt miért nem látod? Amikor olyan jó, összeszedett, alapos cikkeket írsz és pont ezt nem látod. Az a bűvésztrükk jut eszembe erről Copperfieldtől mikor eltüntette a Szabadság-szobrot. Nem lövöm le a megoldását - könnyen rá lehet keresni - de nagyon ide vág szerintem.
-
totron
addikt
Nem a frissel van gond a flatpaken kívüli működés esetén, hanem az ellenkezőjével. A backports meg csak egykézen megszámolható, fix lehetőségpakkot tartalmaz, amiben nincs olyan ami kellene. Biztonsági foltozás esetén számít a gyorsaság és egyértelmű az irány, egyebekben előremutatóbb egy temperált, lomhább módot követni, van elég alfa, meg béta kiadás a világban.
Alapvetően nem lehet nagy ákombákomokat elkövetni linux alatt verziószámilag, kevésbé férnek meg korszakok egymás mellett. Kezdve azzal, hogy ha gcc-ből is eleve más verziót kér valami, meg vagy lőve, hiába szánnád rá a mókolási időt. Ebben jobb a Windows. -
totron
addikt
Ha meg nem lenne egyénieskedés, az volna a baj, mivé lenne a szabadság, a választható alternatíva. Összetartozó és széthúzó, kompatibilis és inkompatibilis mozog együtt, tart dinamikában/fejlődésben és tesz ki egy egészet. Nehéz elválasztani egyébként is, hogy honnantól vagy miért indokolt egy saját gyökerű feleslegbe belekezdeni. Némelyiknek még haszna is akad, a flat egy ilyen.
Van, hogy jogos a dolog: a főágba írási joggal nehéz bekerülni, ötletek vannak a világban, csak épp rendre lepattannak és pár ember irányítja a fősodrot - ami jó is, meg nem is. Vagyis a vázolt problémára nincs megoldás#35urandom0, a debiani csilozófiába mondjuk nem biztos, hogy jó belenyúlni a frissesség kergetésével. Az viszont jó, hogy régebbi verziók futtatása is képbe kerülhet Debiantól függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged