Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Nem tudom hogyan számolod ezt az 5x annyi variást, de Win10/11 van mint aktívan karbantartott végfelhasználói OS. De legyen, tekintsük külön változatnak az éves service pack-okat is.
Linux-on ha eltekintek az egzotikus alfajoktól, van durván 10 mainstream Linux disztró, és a többségnél van legalább 2-3 de valahol akár 5-6 választható desktop environment is (endeavourosOS setup-ja felajánl 9-et). Ezeket összeszorozva elég sok variáció kijön.
A leírtakból egyik sem lesz teljesen ekvivalens a Flatpak-el. Vagy disztró specifikus lesz a csomag és akkor mindegyikre újra kell csomagolni (illetve függsz a distro repository-kban elérhető dependency-ktől); vagy amit kibontasz neked kell frissítgetni kézzel (ha a .tar.gz alatt a becsomagolt executable-t és lib-jeit értjük).
A Flatpak-re szerintem tényleg a Docker a legjobb analógia, konténerizált végfelhasználói alkalmazások, amelyek csak a kernel-ben közösek.
Senki sem mondta ennek nincs hátránya a natívhoz képest (több lemezhely, nagyobb erőforrásigény, duplázódások; kb. minden ami a Docker-re is igaz, ha bőlére van eresztve). De előnye is van hogy hülye biztosabb, alapból sandbox-olt. Ez kb. szerintem Flatpak csomagonként változik melyiknek mennyire jó a jóság faktora.
Egyénileg kell mérlegelni neked van-e rá szükséged. Ha nem, hát nem.
Nem csak egy nézőpont létezik. De szerintem a Linux szélesebb körű elterjedéséhez kellenek az ilyen egységesítési törekvések.
Majd az idő megmondja tényleg így van-e.
Új hozzászólás Aktív témák
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OUKITEL G1 Mobiltelefon 24/256Gb dupla sim
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi