- Hobby elektronika
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- RAM topik
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
De azt melyik sorom üzente számodra valaha is, hogy ilyen fajta lennék? Hogy az csipegetem ki a világ történései közül ami nekem tetszik? A tényállás az, hogy ettől pont hülyét kapok és nem egy 'önsorsrontásom' volt már, ami ennek kiváló tanúbizonysága.
Oké, akkor lehet, hogy én értelmeztem félre. De mindegy is szerintem.
Mindezek ellenére nem haszontalan, hogy körbejáródik a flatpak/egyéb csomagz témaköre.
Igen, szerintem is.
-
El se kezd, mert nem olvasom el, gondolom a szokásos flémelésed, valakibe megint bele kell kötni.
Mi volt tartalmilag ekkora probléma azzal, amit urandom0 itt előadott? Teljesen jól megírta a cikket és a tőle telhetőeket mind beletette a kérdések megválaszolásába is, ennek ellenére megy az acsarkodás, mert ezt én már nem hívnám szakmai diskurzusnak.
Ez a baj a Linux világgal, hogy már egymást is b*sztatjátok, nem csak a Windows usereket (ÉS ŐKET SEM SZABADNA!).
-
urandom0
senior tag
erős opció, hogy ha egy kívülről jövő meteort bontogatsz/futtatsz, akkor abban lehet bármi
De miért tartod a Flathubot kívülről jövőnek, a disztró saját csomagjait pedig belülről jövőnek?
Az én meglátásom szerint, egy Flathub csomag "befogadási procedúrája" és karbantartása gyakorlatilag nem különbözik egy belülről jövő csomagétól.
A Flathub ezt szépen leírja: Submission"Once your pull request has been submitted, it will be reviewed. Reviewers may post comments and may ask for certain fixes or clarifications. Once all comments are resolved, a test build can be started on the pull request by commenting
bot, build $FLATPAK_ID
.
If the test build is successful, the application is tested by installing and running it. Further feedback may be provided after that." (kiemelés tőlem)A csomagkarbantartási vonatkozóan szintén vannak elvárások: Maintenance
"A test build will be started on every push to a pull request and if it is successful the bot will post a link to a Flatpak bundle generated from the PR contents. This temporary build can be used to test the changes made in the PR.""Whenever an official build from a merge commit is built, if any permission is changed or any critical Appstream field changes value, the build will be held for moderation.
Moderators will manually review the build and the permission change and can approve or reject the change if it is wrong or ask for more information."
Kérdezem én, ha te magad töltesz le egy forráskódot és te magad fordítod le, abban sem bízol meg? Mert gyakorlatilag a Flathub is ezt csinálja (kivéve a zárt forráskódú programoknál, de az eredet ott is visszaellenőrizhető).
Csak mellékesen: a csomagok fordítási folyamata is nyít és átlátható, itt lehet követni: https://buildbot.flathub.org/
-
urandom0
senior tag
a debiani csilozófiába mondjuk nem biztos, hogy jó belenyúlni a frissesség kergetésével.
Szerintem meg nagyon jó dolog az, hogy van egy nagyon stabil Debianod, ami nem fog egy rendszerfrissítés után bootolhatatlanná válni, de ugyanakkor használsz friss verziójú programokat is.
-
bambano
titán
"Kezdve azzal, hogy ha gcc-ből is eleve más verziót kér valami, meg vagy lőve, hiába szánnád rá a mókolási időt.": igen, azok álltak neki flatpacket fejleszteni, akik nem tudták, hogy egyáltalán nem vagy meglőve másik verzióval. Debianon legalábbis biztos nem, és, szerintem, bármelyik másik disztrón is meg tudnám oldani nem nagy mókolással.
A biztonsági frissítésekkel sincs baj, van security-updates oszt jónapot. A windows ebben biztosan nem jobb. mondjuk másban se...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Goddess of Victory:Nikke
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fujifilm X
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged