Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD FX
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ne az én fogalmázáskészégemről szoljón a topik, kérlek titeket. Lehet persze kritizálni, csak nem biztos, hogy van értelme.
totron
Nem arról van szó, hogy Árnyék kolléga jobban meg tudta fogalmazni, hanem arról, hogy azt írta, amit hallani akarsz.
sh4d0w
Én abszolút értékelem, hogy a Debian security csapat ilyen sokat tesz a biztonságért, nekem csak annyi a problémám, hogy eddig senki nem tudta bemutatni azt a dokumentációt, ami leírja, hogy a csomagbefogadás során mit és hogyan ellenőriznek.
Az AI véleményére pedig, ha nem haragszol, nem adok egy lyukas garast sem.
Azt pedig kizártnak tartom, hogy alapos codereview-t végeznek minden egyes programon. Mennyi csomag van most egy Debianban kiadásban, 65 ezer? Ha ezeknek csak a negyede szoftver, az is 16 ezer csomagot jelent. A világ összes programozója nem lenne elég arra, hogy ennyi csomagot alaposan átnézzen.Abban egyetértünk, hogy a 3rd party repó legyen az utolsó, ahhonan az ember letölt bármit is. Csak abban nem, hogy én a Flathubot nem tartom úgy 3rd party repónak, mint mondjuk az AUR-t vagy a COPR-t, mert azokat senki nem ellenőrzi. Ahhoz képest egyébként, hogy mennyire nem ellenőrzi az AUR-t senki sem, eddig egyetlen egy esetben találtak benne veszélyes programot, az is egy kriptominer volt. Egyébként a miner a user systemd unitjai közé írta be a sajátját - flatpak esetén ezt alapból nem tudta volna megtenni, mert nincs hozzá jogosultsága.
Én nem tartom veszélyesebbnek a Flathubot, mint mondjuk az universe vagy multiverse repókat.-----
Viszont a gyakorlatban alig van olyan ember, aki csak a repó által biztosított csomagokat használja. Ha valaki töltött le valaha az életben egy Gnome kiterjesztést, egy KDE témát, egy akármilyen .sh fájlt, egy scriptet a Gimphez, bármilyen Python vagy NodeJS modult... akkor ő már eleve veszélynek tette ki magát. De akár egy szimpla böngésző-kiegészítő is lehet veszélyes.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Mikrotik routerek
- Milyen légtisztítót vegyek?
- PlayStation 5
- Automata kávégépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4510
- Asus Prime RTX 5070 /// Bontatlan, 27%-os Áfás Számla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs