- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Mini-ITX
- Házimozi belépő szinten
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ne az én fogalmázáskészégemről szoljón a topik, kérlek titeket. Lehet persze kritizálni, csak nem biztos, hogy van értelme.
totron
Nem arról van szó, hogy Árnyék kolléga jobban meg tudta fogalmazni, hanem arról, hogy azt írta, amit hallani akarsz.
sh4d0w
Én abszolút értékelem, hogy a Debian security csapat ilyen sokat tesz a biztonságért, nekem csak annyi a problémám, hogy eddig senki nem tudta bemutatni azt a dokumentációt, ami leírja, hogy a csomagbefogadás során mit és hogyan ellenőriznek.
Az AI véleményére pedig, ha nem haragszol, nem adok egy lyukas garast sem.
Azt pedig kizártnak tartom, hogy alapos codereview-t végeznek minden egyes programon. Mennyi csomag van most egy Debianban kiadásban, 65 ezer? Ha ezeknek csak a negyede szoftver, az is 16 ezer csomagot jelent. A világ összes programozója nem lenne elég arra, hogy ennyi csomagot alaposan átnézzen.Abban egyetértünk, hogy a 3rd party repó legyen az utolsó, ahhonan az ember letölt bármit is. Csak abban nem, hogy én a Flathubot nem tartom úgy 3rd party repónak, mint mondjuk az AUR-t vagy a COPR-t, mert azokat senki nem ellenőrzi. Ahhoz képest egyébként, hogy mennyire nem ellenőrzi az AUR-t senki sem, eddig egyetlen egy esetben találtak benne veszélyes programot, az is egy kriptominer volt. Egyébként a miner a user systemd unitjai közé írta be a sajátját - flatpak esetén ezt alapból nem tudta volna megtenni, mert nincs hozzá jogosultsága.
Én nem tartom veszélyesebbnek a Flathubot, mint mondjuk az universe vagy multiverse repókat.-----
Viszont a gyakorlatban alig van olyan ember, aki csak a repó által biztosított csomagokat használja. Ha valaki töltött le valaha az életben egy Gnome kiterjesztést, egy KDE témát, egy akármilyen .sh fájlt, egy scriptet a Gimphez, bármilyen Python vagy NodeJS modult... akkor ő már eleve veszélynek tette ki magát. De akár egy szimpla böngésző-kiegészítő is lehet veszélyes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Playstation 5 Slim Disc Edition 1TB, újra fémpasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- CANON Objektív ZOOM Lencse EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 IS / 58
- Chieftec CTG-500-80P 500W 80+ minősítésű ATX tápegység
- Gigabyte GA-H110M-S2H (rev: 1.0 LGA 1151 alaplap, + i5-6600 CPU, + Garancia!
- Chieftec CHP-450A 450W ATX tápegység
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax STORM Black Adata 600W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Dell G15 DDR5 Gamer laptop // i5 12. gen. // RTX 3050 Ti // Számla+Garancia //
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14 OLED QHD 120Hz i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti Studio Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő