- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Chromecast topic
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Ne az én fogalmázáskészégemről szoljón a topik, kérlek titeket. Lehet persze kritizálni, csak nem biztos, hogy van értelme.
totron
Nem arról van szó, hogy Árnyék kolléga jobban meg tudta fogalmazni, hanem arról, hogy azt írta, amit hallani akarsz.
sh4d0w
Én abszolút értékelem, hogy a Debian security csapat ilyen sokat tesz a biztonságért, nekem csak annyi a problémám, hogy eddig senki nem tudta bemutatni azt a dokumentációt, ami leírja, hogy a csomagbefogadás során mit és hogyan ellenőriznek.
Az AI véleményére pedig, ha nem haragszol, nem adok egy lyukas garast sem.
Azt pedig kizártnak tartom, hogy alapos codereview-t végeznek minden egyes programon. Mennyi csomag van most egy Debianban kiadásban, 65 ezer? Ha ezeknek csak a negyede szoftver, az is 16 ezer csomagot jelent. A világ összes programozója nem lenne elég arra, hogy ennyi csomagot alaposan átnézzen.Abban egyetértünk, hogy a 3rd party repó legyen az utolsó, ahhonan az ember letölt bármit is. Csak abban nem, hogy én a Flathubot nem tartom úgy 3rd party repónak, mint mondjuk az AUR-t vagy a COPR-t, mert azokat senki nem ellenőrzi. Ahhoz képest egyébként, hogy mennyire nem ellenőrzi az AUR-t senki sem, eddig egyetlen egy esetben találtak benne veszélyes programot, az is egy kriptominer volt. Egyébként a miner a user systemd unitjai közé írta be a sajátját - flatpak esetén ezt alapból nem tudta volna megtenni, mert nincs hozzá jogosultsága.
Én nem tartom veszélyesebbnek a Flathubot, mint mondjuk az universe vagy multiverse repókat.-----
Viszont a gyakorlatban alig van olyan ember, aki csak a repó által biztosított csomagokat használja. Ha valaki töltött le valaha az életben egy Gnome kiterjesztést, egy KDE témát, egy akármilyen .sh fájlt, egy scriptet a Gimphez, bármilyen Python vagy NodeJS modult... akkor ő már eleve veszélynek tette ki magát. De akár egy szimpla böngésző-kiegészítő is lehet veszélyes.
Új hozzászólás Aktív témák
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Apple Watch ULTRA 2 49 mm - Black Titan, Black Ocean Band - MAKULÁTLAN! - 3 ÉV GARANCIA
- Razer Core X eGPU
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest