- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dav<3
tag
Sziasztok!
Egy LG 24GM77 144Hz-es monitor gazdája vagyok és van egy kis problémám amit nem értek miért van,nagyon örülnék neki ha sikerülne rá megoldást találni!
Szóval a gondom hogy játékban 1280x1024-es felbontásban játszom,120Hz-en 16:9-ben teljes képernyőn jelenik meg a game,viszont 144Hz-en már középen 4:3-ba beteszi a képet két oldalt fekete függőleges csíkot hagyva. Miért csinálja ezt? Mi lehet a megoldás? Előre is köszönöm mindenkinek!
-
igazichef
újonc
Sziasztok. Van egy LG lm220we1 panelem lcd-m. Az a baja, hogy a jobb oldala fokozatosan zöld lett. Ha összedugom géppel akkor mindenhol zöldes és vízszintesen futó csíkok vannak. Maga a kép minősége olyan mintha egy 486-os legrosszabb felbontásban menne. Mi lehet a baj? :-(
-
kp59
aktív tag
Nem kell ahhoz külön program
.
Az adatlapodon úgy látom AMD kártyád van így akár az újabb Crimson akár valamelyik régebbi Catalyst meghajtót használod mindnél be lehet állítani a monitor frissítési frekvenciáját 75Hz-re (tehát nem a Windowsban hanem a videókártya meghajtóprogramjában kell ezt beállítanod mivel a Windows ezt nem engedi). Ez a monitor alapból tudja a 75Hz-et (és mivel képes rá ezért baja sem lehet tőle ha így használod).
Nekem szintén 21:9-es monitorom van és ott a Catalystban így néz ki ez a dolog
-
asaca
tag
Sziasztok. Van 1 LG29um57 típusú monitorom. Tegnap próbáltam 60hz felé alítani de nem tudta. Némi kutakodás után találtam azt a programot cru-1.2.6.Azzal állítottam neki 2560x1080-75 hz-et.És átállítottam 75 Hz-re és voálá működik. Kérdésem az lenne hogy most ez valóban 75 Hz vagy csak kamu. Ha 75 Hz !Akkor ez nem árt a monitornak?
-
core i7
addikt
Sziasztok van egy LG 2343 Cinem 3D-monitorom Hibátlanul működik minden még van rá kicsivel több mint egy év gari A problémám az lenne ,hogy az normális (mivel elég nagy monitor van súlya és az álvány nem olyan erős sztem ) ,hogy hozzá érek és mozog az egész monitor tehát egy kicsit megizélem nem az a merev hanem mozog eltörhetett benne valami esetleg vagy normális ez?
-
Viktor1992
csendes tag
Hali
mi a véleményetek az LG 24MP68VQ-P monitorról?
játékra jó? -
aczelkri
csendes tag
Nekem van ilyen LG w2420r monitorom, amely polarizátorral rendelkezik. Brutálisan élénk színei tudnak lenni, nem is tudom kihasználni igazán, le kell korlátoznom sRGB színtérre, ha nem akarom, hogy kiégjen a retinám. Látni kell egyszer egy ilyet élőben, hogy rájöjj, mi a különbség. Vagy inkább nem, és akkor nem szomorítod magad
Az enyhe sárgásság a sarkok felé, amelyet leírtatok, maximum akkor észrevehető, ha direkt _keresed_ ezt a hibát. Normál IPS monitorral összehasonlítva észrevehetetlen, szemben az átlagos IPS monitorok által nyújtott IPG-glow effekttel, amely sokkal zavaróbb. Utóbbi egy sokkal intenzívebb bevilágítás a monitor sarkai felé, amely tönkreteszi a sötét jeleneteket, és ezzel nem tudsz mit kezdeni. Magyarul hiába írják, hogy kontraszt arány 1000:1, az IPS glow miatt ennek a negyede sem igaz, maximum a monitor közepe felé. A w2420r-nél nincs IPS glow, helyette ez a sokkal jelentéktelenebb színes bevilágítás marad, de tényleg keresni kell, valószínűleg ha nem mondják, nem is jövök rá.
Ami kicsit jobban észrevehető (de ez is csak ha tudod, mit keresel), hogy egy totál fehér képen a sarkok felé kicsit melegebb, vörösesebb a fehér. Ez szintén a polarizátor mellékhatása. Mindent összevetve én örülök, hogy van polarizátor a monitoromban, jó drága is volt miatta.
Viszont a kontraszttal nem vagyok megelégedve, pedig elvileg kiválónak kéne lennie (tesztek szerint 950:1). Valószínűleg egyszerűen az IPS technológia nem képes jobbra. Létezik VA monitor 4500:1 körüli kontraszttal (EIZO Foris FG2421), annak viszont más baja van: a színei nem pontosak, kalibráció után sem, ami nekem viszont elengedhetetlen.
-
dolbyman
tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy centiben mekkora*mekkora látható képe van ennek:
LG 25UM57. 15"-os 21:9-es képarány. félek, hogy nem túl magas -
maniacc93
tag
Sziasztok!
Van egy LG 27EA63V-P monitorom ami ugy nez ki haldoklik. Azert mondom, hogy haldoklik mert amikor bekapcsolom akkor kis idon belul (30mp - 5p) ki kapcsol es utana megint csak kis idon belul visszakapcsol. Olyan mintha nem kapna aramot arra az idore. Nem a kabellal van a baj, mert mikor be van kapcsolva akkor probaltam a kabelt, hogy mozgatom minden fele es nem kapcsolt ki. En elsore arra gondolok, hogy az adapterrel van a baj, de nem ertek hozza. Mi okozhat ilyen hibat, hogy ki-be kapcsol a monitor?
-
xjj
csendes tag
Valaki LG-tulaj könyörgöm mondjon valami okosat, mert megkarmolom magam. Miért csinálja a monitort azt, hogy lényegében MINDEN régebbi alkalmazás (játék) esetén amikor videó módot vált, akkor kidob az asztalra, és ott is marad...??! Aztán ha visszamegyek a progiba, akkor ugyanúgy kidob az asztalra... Röhej. És egyáltalán hogyan lehet ezt megoldani?
-
Üdv!
Kérdésem lenne a közösséghez, hátha van valami tapasztalat erről.
Van egy garanciális LG IPS monitorom, aminek a külső tápja sípol. Kikapcsolt állapotban, vagy használat közben sokkal enyhébben, viszont energiatakarékos "alvó" módban jobban rákezd.Az adaptert tudom garanciáztatni, cserélik?
Ehhez az egész monitort be kell dobozolnom, vagy elég csak a töltőt elvinnem a boltba? Tippre az első... -
xjj
csendes tag
válasz
deja vu #2091 üzenetére
Azért én annyira nem vagyok lenyűgözve.
Bár a fotón nem látszik, azért a jobb alsó sarokban is van sárgás fényesedés.
Eléggé illúzióromboló tud lenni egy sötét hangulatú és megjelenésű játék esetén. Azt reméltem, hogy felbukkan itt néhány LG-tulaj h a saját tapasztalataikról beszámoljanak ez ügyben...
-
deja vu
addikt
Ez még szerintem normális mértékű, kaphattál volna rosszabbat is.
Igen, marha drága, és nagyon pici piaca van az ilyen professzionális monitoroknak. Ezért alkalmazza jelenleg csak egy gyártó. Az LG-nek is volt ilyen a W2420R-ben, 1750 euro volt bevezető áron. Most már potom pénzért kapni. A speckója elég jó volt, de hogy a valóságban tényleg megütötte-e azt a szintet mint a japán monitorok az már más kérdés.
-
xjj
csendes tag
válasz
deja vu #2089 üzenetére
Jobban utánanézve a dolognak sztem összekevertem az IPS glow-t a bevilágítással. Teljesen fekete képernyő esetén így néz ki (sötét szoba stb.).
Mellékes kérdés: a polarizátor tényleg *ennyire* marha drága lenne? (Vagy csak a gyártók tudják, hogy sok plusz pénzt nem tudnának elkérni ezért, és inkább maradnak az olcsóságnál?) A témában kutakodva találtam olyat, miszerint telefonokra meg tabletekre viszont terveznek ilyesmit (holott ezeknél kevésbé jelent problémát a dolog).
-
xjj
csendes tag
Sziasztok!
Vettem minap egy LG 24MP48HQ-P monitort. Mivel szeretem a régi játékokat, rögtön azzal próbálkoztam, hogy ezeket meg tudja-e korrektül jeleníteni.
Doom II (Zandronum verzió), Heroes 3 és Diablo II voltak a tesztalanyok. Mindegyik esetben ugyanazt tapasztaltam. A játék elindul, majd 1 mp után visszavált az asztalra, miközben egy rózsaszín-magenta keret megjelenik a bal felső sarokban (a játék felbontásának megfelelően). Majd a rózsaszín keret ezután az aktuális asztalfelbontást (tehát a teljes képernyőt) jelöli meg. Hiába lépek vissza a programba, újra meg újra kihajint asztalra, és megismétli a fenti procedúrát. Próbálkoztam azzal, hogy 800x600-ból indítom a progikat, eredeti, tehát nem széles módban, de hiába.
Doom II és és Heroes 3 esetére találtam megoldást. Szerencsére a Zandronum port okos, lehet benne állítani a videómódokban sok mindent, így 16:9-et is. Heroes 3 esetén pedig az OnScreen Control My Display Presetjénél hozzáadtam a Heroes 3-at a felsorolt alkalmazásokhoz, és onnantól felfogta, hogy spéci a helyzet, nem dobált ki a progi.
Diablo II viszont folyton kidobál 1 mp után a fenti módon, akár DirectDraw-ban, akár Direct3D-ben, akár Glide-ban próbálkozom. Sajna nem tudom hozzáadni a My Display Preset alkalmazásaihoz, ott ugyanis csak mazsolázgat az installált programok közül, alig kéttucatnyi program közül választhatok, amik között persze nincs ott a Diablo II. Egyedül ablakban futtatva nem dob ki, de a fene se akar ablakban játszani... fúj. (Tudom, hogy létezik widescreen mod, viszont nem próbálnám ki, hogy a Blizzard mit szól érte a battle.neten.)
Másik kérdés. Milyen tapasztalataitok vannak LG monitorok terén az IPS glow-t illetően? Mert ennél a példánynál azért helyenként látni sajna.
üdv
J -
randras
veterán
-
kp59
aktív tag
válasz
#34576640 #2084 üzenetére
Ha már mindenképpen használtat veszel akkor szerintem válaszd az ASUS monitort és inkább fizesd ki azt a 8 ezer forintot mert a 3 év garancia bőven megér annyit. Az ASUS nagyobb képátlójú 2.5cm-el ami szintén pozitívum. Az ASUS-nak a hátránya hogy analóg VGA (D-sub) csatlakozója van de ha a gépeden van HDMI csatlakozó (ami már digitális jeltovábbítást tesz lehetővé) akkor azzal is csatlakoztatni tudod a monitort mert van HDMI csatlakozó is rajta. A képminőség terén (ami egy monitornál a legfontosabb szempont) az ASUS AH-IPS panelje valószínűleg szintén jobb mint a másik kettő TN panelje mert a TN panelekről általánosságban elmondhatók hogy a színvisszaadásuk és betekintési szögük is gyengébb mint az AH-IPS paneleké ([link]).
-
törölt tag
Sziasztok,
Hogy döntsek szerintetek?
Az a helyzet, hogy a gépösszeállításnál nem vettem figyelembe a monitorom egyedi adottságát.
Jelenleg egy LG 25UM57-P 2560x1080 (21:9es) képarányú monitort használok.
- Nagyobb gépigény (ami sok játéknál eléggé érződik)
- Photoshoppolni nehezebb, egyes programok túl kicsik3 alternatíva van:
1, Eladom és veszek használtan vagy ilyet
http://www.computerimperium.hu/images/ViewSonic_VG2236wm_monitor.jpg
vagy ilyet
http://www.computerimperium.hu/images/Fujitsu_B23T-6_monitor.jpg2, verzió
6-8 ezer forint rá fizetést kérek és elcserélem egy ilyenre (szintén használt de 3 éves gari van rá)
asus_vx239h-w -
vlaho
aktív tag
-
dime27
őstag
Sziasztok!
Beszereztem ma egy LG 25UB55-B monitort!
Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám a 960gtx kártyámat rávenni arra, hogy be tudjam állítani ezen a monitoron a maximális 2560x1080-as felbontást?!
DVI kábellal van összekötve jelenleg a videokari a monitorral!
Ha átállítom az nvdia központban a felbontást a legnagyobbra akkor kiirja a monitor h out of range és visszaáll FULL HD felbontásra!
Valamint jelnleg 60hz-en frissül és legnagyobb felbontásban is csak annyit tud nem lehet ezeket a monitorokat feljebb venni 72-75hz környékére?!
Előre is köszi a segítséget! -
mcs
veterán
Sziasztok!
Az ODC mód által okozott túllövési effektust lehet valamilyen módon csökkenteni?
-
core i7
addikt
válasz
Goldberg03 #2075 üzenetére
AOC I2381FH Monitor Az aoc-monitort bátran tudom ajánlani nekem egy 1440x900-as aoc-om van már vagy 6 éves elég jo márka
Ezen 2db HDMI csati van és 4ms-es habár ez nem sokat nyom alatba
-
Goldberg03
tag
Sziasztok!
IPS monitort szeretnék venni 24"-ost, FHD felbontásút. 40-45k szánnék rá.
LG 24MB56HQ-B 40k
LG 24MP47HQ-P 42,5k
LG 24MP48HQ-P 43kEzeket találtam eddig, ti melyiket ajánlanátok, esetleg másik modellt?
-
mark0179
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni és kérem csak a hozzáértő szavát szeretném hallani mert múltkor is ram problémát adtam meg és már a betonozásra kitértek a kollegák..Az lenne a problémám, hogy van egy LG Flatron W2240 típusú monitorom.. és nem rég elkezdte hogy sötétebb képeknél,játékoknál látszódik egy különös hullámzás.. próbáltam modemtől elvinni, routertől.. sőőt másik házban is járt a gépemmel és nem szűnt meg.. másik tápegységgel is néztem akkor sem és már vagy 3 videókártyával is.. VISZONT másik gépet kötöttem rá akkor semmi hullámzás.. DE az én gépemet meg rákötöttem egy másik monitorra egy 140centis Led TV-re és ott se volt hullámzás meg egy kis monitoros sem volt.. Nem értem mi lehet a probléma? :/
-
Egzee
őstag
Extreme Digital akciójában lecseréltem a 25um57-est egy 34um57-esre... a 25ösnek szebb színei voltak... létezhet, hogy a dp kábel miatt? használtan hozzájutottam egyhez 800ftért, gondolom nem csúcs minőség, dehát a gyári hdmi amit adtak a 25öshöz az sem volt még csak aranyozott sem...
-
Komplikato
veterán
válasz
drogba11c #2049 üzenetére
Mivel ez az apró probléma az oldal tetjén is feljött, továbbá nemrég nyitva lett rá egy már bezárt téma gondolom ide is beírom, hogy ...
Hiába tud a DVI vagy a HDMI (1.3-1.4) 2560x1600-as felbontást, 21:9-es képarányt a 2.0-tól támogat ami ugye sok kártyán sincs, a kábele is drága, szóval nem poénból van DP ezeken szerintem. Nem tudtam utána nézni, de sejtésem szerint a 17:9-es CINEMA képarányt SEM támogatják. -
puhakex
tag
Sziasztok!
LG Flatron W1946SW problémám van.
A monitor fényerő nélkül ad képet.Ha bekapcsolom, vagy pl felbontást váltok, akkor kb 3 másodpercig rendes fényerővel működik, aztán elmegy a háttérvilágítás.
Nagyon gyengén, de látható, hogy egyébként ad képet, csak nulla fényerővel.
Mi lehet probléma?
Tudnátok segíteni? -
relayboy
újonc
hali. vettem egy LG 23mp68 monitort. össze szereltem, bedugtam és semmi. ugy néz ki, mintha nem kapna áramot. próbáltam egy másik dugaljat de ugy sem. talan a kábellel lehet a gond? (angliában élek. fuse van a dc dugaljban. megpróbálom kicserelni)
-
heim
tag
Sziasztok! Beszereztem egy: LG 34UB67-B 21:9 IPS LED monitort irodai használatra, amit DVI.D kábellel kötöttem össze egy Intel HD Graphics Family alaplalpi kártyával (lehet nem jól írom, nem vagyok nagy ebben). Viszont a legnagyobb felbontás amit így el tudok érni az 1920X1080 60HZ, Az lenne a kérdésem, hogy megoldaná e a problémámat ha vennék, egy videókártyát (és milyet), hogy kihasználjam a maximális felbontást 2560x1080? Ez egy irodai gép semmi játék, azt szeretném, hogy kihasználják a 4 split screen funkciót, ami ilyen felbontásnál borzalmas (szerintem) Előre is köszönöm a segítséget!
-
Ozsi009
tag
Sziasztok!
Erről a monitorról mi a véleményetek:
LG 22MP67VQ-P 43k
Net, egy kis póker, kevés játék, film a felhasználás.
Egy Lenovo G500-as laptoppal lenne összekötve.Köszi!
-
milkabrams
őstag
Üdv!
Az LG 192ws monitorom függőlegesen eltolva jeleníti meg a képet, alul van egy kis fekete sáv, felül kilóg a képből az asztal. -
Shaza
senior tag
Köszi akkor bekérdezek oda is
-
Shaza
senior tag
Akkor teszem azt vennék egy 300k Eizo-t annál is előfordulhat?persze csak elviekben
-
Shaza
senior tag
Tudnál ajánlani valami olyan monitort amin nem lehet észlelni az ips glowt?
-
Shaza
senior tag
Sziasztok!
Van egy Lg 22 MP 55 HQ típusú monitorom és az lenne a kérdésem ,hogy normális jelenség -e ha a bal alsó sarka"fehérebb" vagy világosabb mint a kijelző többi része?
Ugye ez ips-es monitor ami elvileg minden szemszögből visszaadja a színeket (nyilván ez nem teljesen igaz),de ha balról nézem a jobb oldalt semmi különbség ,ha viszont jobbról a a bal sarkot akkor bizony világosabb.Onnan van megvilágítva?
Köszönöm! -
-
drogba11c
csendes tag
válasz
RedCactus #2050 üzenetére
Hát képernyőfelbontás->speciális beállítások, most próbáltam frissíteni azt írja naprakész. Egyébként ezt hol lehet megnézni hogy fel van e telepítve a driver? Ratio wide-on van szóval az jó ha minden igaz. Privátban esetleg tudnál dobni egy telószámot? Mert tényleg nem vagyok vmi profi gépes...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest