Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piku
csendes tag
Üdv Urak!
Sikerült vennem egy LG W2252V-t megvagyok vele elégedve de úgy érzem egy jó beállítással jobb lenne. Akinek van ilyen moncsija kérlek írja le, hogy milyen beállításokkal használja.
Előre is THX Piku
-
old_artist
addikt
Üdv!
A pixel/sub(al)-pixel híbákról, még régebben valahonnan leszedtem, de szvsz még mindig ez a mérvadó:
A pixelek (elemi képpontok a TFT típusú kijelzőkön) működési sajátosságai miatt amennyiben a termék gyártója másképp külön nem rendelkezik) a nemzetközi ISO 13406 ClassII szabványt alkalmazza. A szabvány négy különböző hibalehetőséget különböztet meg, melynek definíciói az alábbiak:
I. típusú: A maximum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak nagyobb, mint 75%-ával való reagálása a minimum fényerő parancsra (mindig fényesen világít).
II. típusú: A minimum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak kevesebb, mint 25%-ával való reagálása a maximum fényerő parancsra (mindig sötét marad).
III. típusú: Egyéb nem első vagy második típusú hiba, például egy beragadt sub-pixel. Az aktív mátrix LCD kijelzőknél minden egyes pixel pozíción 3 folyadékkristály cella helyezkedik el. Ezeknek a vörös, zöld és kék sub-pixeleknek (al-pixel) az együttes működése teszi lehetővé a teljes színskála megjelenítését. Minden egyes cellát egy egyedi tranzisztor vezérel, mely közvetlenül a cella felett található. A tranzisztor meghibásodásakor az adott képpont mindig vörösen, zölden vagy kéken világít. (A tapasztalatok szerint ez a leggyakrabban előforduló hiba.)
IV. típusú: Csoporthiba, kettõ vagy több hibás pixel egy 5x5 képpontos területen.ISO 13406-2 Class II szerint az elfogadott hibák száma típusonként 1 millió pixelre vonatkoztatva:
1. típus - 2 db
2. típus - 2 db
3. típus - 5 dbPéldául:
egy 1024x768 felbontású kijelzőn (786.432 pixel) a következő még elfogadhatónak tekinthető.
Első típusú (fényes) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57
Második típusú (fekete) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57
Harmadik típusú (vörös/zöld/kék) pixelek száma = 5 x 786.432 / 1.000.000 = 3,93Tehát:
2 mindig fényes pixelt már nem enged meg a szabvány 1024x768 felbontású kijelzőn.
A maximum engedélyezett hibák száma 1024x768 felbontású kijelzőn (első + második + harmadik típusú):
5 képpont hiba, melyből maximum egy lehet fényes, egy sötét és három vörös, zöld vagy kék.
Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet több mint kettő hibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy több vörös, zöld vagy kék pixel fordul elő.Az LG monitoroknál az 1 főpixel-hiba nem megengedett, ilyen esetben a készülék cserére jogosult. Egy teljes pixel hibája 0,2 mm nagyságú hibás képpontot hoz létre a képernyőn.
Képernyőméret/Alpixelek száma/Megengedett hibás alpixelszám
15" esetén - 2.359.296 - 2
17" esetén - 3.932.160 - 4
18,1" esetén - 3.932.160 - 4
19" esetén - 3.932.160 - 4
20,1" esetén - 6.144.000 - 6
23" és felette - 6.912.000 - 7 -
Blero2
tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki mennyi pixel garancia van az LG monitorokra (konkrétan L1753TR)?
Valahol mintha 3 évet olvastam volna, de itt mindenki 3 napot ír. (nem a kiskeres cseregarancia kell, hanem amit a gyártó vállal).
És mi az a pixelhiba méret, amitől gariztatható a monitor?
Nekem kb egy i betű nagyságú (pont nélkül) hiba van a monitor közepén, ai világos háttérnél eléggé zavaró.Ha valaki tud segíteni előre is köszönöm!
-
Piku
csendes tag
Üdv Urak!
Sikerült vennem egy LG W2252V-t megvagyok vele elégedve de úgy érzem egy jó beállítással jobb lenne. Akinek van ilyen moncsija kérlek írja le, hogy milyen beállításokkal használja.
Előre is THX Piku
-
DaXx
csendes tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok és az LG W2242T-PF-et néztem ki magamnak. Főleg játékra használnám. Vélemények?

-
Kissjeno
tag
Sziasztok!
Vettem egy LG 1952 Tq-t és az a problámám , hogy játékok közben csikozik a kép közepe.
Megállok egy helyen és lassa nézek körbe akkor olyan mintha akkor rajzolná ki a képet.A monitor DVI-vel csatlakozok a videokártya pedig 8800 gts 320 Mb.
Kérem segítsetek mi lehet a probléma.
Köszönöm.
-
gjohnny
tag
válasz
okoskodo96
üzenetére
Tényleg nagyon durvák ezek a 26"-os monitorok.

Nekem sajna árban és méretben is nagyok.
Üdv,
-
gjohnny
tag
válasz
old_artist
üzenetére
Köszi az infókat okoskodo96 és old_artist.

-
válasz
old_artist
üzenetére
Oks, köszi!

-
old_artist
addikt
Üdv!
Minden monitor lehet kalibrálni, és még szét se kell szedni, mint a filmen láttad, egy koloriméterrel vagy egy spectralfotometerrel szépen be lehet "lőni" őket!
Első köreben a VGA-dat alap helyzetben kell a monitor OSD-jében állítgatni a színeket és a fényerő/kontrasztot, a VGA LUT tábláját nem éri meg "bizgetni", ha a monitorét lehet!
Általában a fényerőt szokták 50% alá (valamikor 20%-ra is *VA-s paneleknél) és a kontrasztot 70-80%-ra állítani.
Igen, sajnos a driverek néha megváltoztatják a monitorod tulajdonságait, mivel default helyzetbe installálódik!
-
okoskodo96
csendes tag
válasz
okoskodo96
üzenetére
bővebb info:[link]

-
gjohnny
tag
Sziasztok!
Egy LG W2252TQ monitorral szemezgetek. Tudna valaki írni róla tapasztalatokat. Az is nagyon érdekelne, hogy a pontosan hogy és jól működnek-e a "4:3 in Wide" és "ez Zooming" funkciók.
Köszi.
-
okoskodo96
csendes tag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítségeset Satan_ Claus ! Nagyon jo az lg monitor amelyik 26" és olcsó is!
majd nézek róla teszteket! -
válasz
old_artist
üzenetére
Hát igen, de gondolom eg yilyen olcsó monitort nem lehet kalibrálni... Vagy igen, csak szét kell kapni?
Egyébként általában a színekkel nincs bajom, csak a fényerő fura. Felraktam egy újabb drivert, és világosabb lett minden. Választhatok a sötét, és a világos színek beégése között, vagy beállítom úgy, hogy mindkettő beégjen egy kicsit.
Mindegy, játszom még vele, de elég vicces, hogy drivertől így megváltozik...
Érdemes ilyenkor a videokarin is állítani? -
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, ha találsz is megfelelő icc színprofilt is, viszont a hozzá rendelő monitor beállítást már nem nagyon közlik!
Esetleg próbálkozhatsz külföldi topikokban is, vagy olyan tulajtól, aki ilyen monitorral és VGA-val rendelkezik, mint a Tied, mert a VGA jelkibocsátása sem elhanyagolandó, mivel nagy különbség van, különösen az NVidia és az ATI jelszintje között és még azon belül is (típus-ok), hogy milyen csipszettel szerelt! 
Ha még találsz is ilyet, csak alternatívaként használhatod, mivel ahány monitor, annyi féle kalibrálás, de még mindig jobb megoldást jelent, mint egy gyári beállítás!
Kisebb nagyobb állítgatással (szemre) elérheted a számodra megfelelő színtelítettséget és szín-intenzítást.
De a hardveres kalibrálás az adott rendszeredre lenne a leg-megfelelőbb! -
válasz
old_artist
üzenetére
Értem, és köszi!
Ezek szerint, keresek a moncsimhoz megfelelő színprofilt, amihez remélhetőleg le is lesz írva, hogy a monitort hogy kell beállítani, és utána jó/jobb lesz?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha úgy állítod be a monitor, ahogy akarod - mint írtad, akkor nem kapsz soha se megközelítő színhűséget, mint egy hardveres kalibráláskor. Talán nézd meg ezt a videot!
"Alapból más színbeállításokkal küldi ki a képet a moncsira?" - igen, ha a kijelződ RGB %-os arányai is a színprofilhoz van beállítva, az icc szinprofilt csak együttesen lehet használni RGB %-os arányaival, akkor "tökéletes"!
De ehhez hardveresen kell belenyúlni a kijelző és a panel vezérlő elektronikába, amit egy koloriméterrel is meg lehet tenni, tehát kalibrálni kell a kijelzőt!
-
Sziasztok!
Van egy LG L1730s típusú k@k@ TFT monitorom. Csak VGA van rajta.
Felmerült bennem, hogy javítok a szörnyű képén. Hallottam mindenféle színprofil állítási lehetőségről úgy általában. Ez hogy műxik? Alapból más színbeállításokkal küldi ki a képet a moncsira? De mi értelme van, ha úgyis úgy állítom be a monitort az OSD menüben, ahogy akarom?
Valaki homályosítson fel a témában, lécci!
Köszi!
-
embersrise
csendes tag
válasz
embersrise
üzenetére
*mod... DVI-t akartam írni
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Ez nem semmi ár én 121.000 Ft-ért láttam a legolcsóbbat. De szerintem is a TN-es, de kellene írni nekik és megkérdezni hogy ez tényleg a HP-BF e
. -
embersrise
csendes tag
Kérem segítsetek!
Őrület határán vagyok. Vettem ma egy W2452-PF monitort de az istenért sem tudom HDMI-n keresztül csatlakoztatni. Ha így próbálom akkor mindíg check signal cable-t ír (bármelyik kimenetére dugom a kártyámnak). De még sima analóg módban is teljesen idióta mert csak 2. monitorként érzékeli magát. Ötlet, tanács bármi?
Link a képhez a jelenlegi helyzetről:
[link]Előre is köszi
-
Satan_Claus
őstag
válasz
okoskodo96
üzenetére
...de szerintem eltévesztették és ez W2600H. Egyébként miért baj, ha nagyobb 24"-nál?

-
Satan_Claus
őstag
válasz
okoskodo96
üzenetére
Hát, normális panellel csak az L245WP van, P-MVA panellel, szintén 130-ért...

Vagy veszel valami tré TN panelest, vagy marad a használt... Samsung 244T, 245T, Dell 2407, 2408...
-
okoskodo96
csendes tag
válasz
okoskodo96
üzenetére
vásárlás előtt állok!!

-
okoskodo96
csendes tag
egyébként nem mondtam hogy csak böngészkedek rajta filmetnézni és játszani is akarok.
nem muszáj hogy legyen benne hd! na így már van tapasztalatod?? lécci segíts mert lg crt-m van és le akarom cserélni!

-
nike_
addikt
válasz
okoskodo96
üzenetére
Röhögjön csak. Ijet pedig nem tud ajánlani, csak ilyet.
Csak böngészésre teljesen felesleges akár 22"-os monitort is venni.
Arra elég a 19"-os is.
Egyébként meg milyen VGA-d van?
-
okoskodo96
csendes tag
Szia!
Ha ha ha röhög a vakbelem
nem 26 hanem 24 colos lg-t keresek és nem 120 ezer zs-m van hanem 100000!
Ha tudsz ijet írni akkor kösz -
Satan_Claus
őstag
válasz
okoskodo96
üzenetére
Böngészésre 24"-os monitort? 100 rongyért? Egyszerre 2 böngészőt szeretnél futtatni egymás mellett?

Vegyél 2 db 22"-ost. Az egyikre drótozol egy nyelet, és még egy hólapátod is lesz. Kb. annyi értelme lenne a 24"-osnak is böngészésre.

Ha tényleg jó LG monitort akarsz, mert nem találtál mást, amibe pénzt ölj, akkor 120 felett kicsivel 26"-os W2600HP-t kapsz S-IPS panellel. (Nem összekeverendő a W2600H TN+ paneles szutyokkal).
-
okoskodo96
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 24 colos LG-t van rá 100000 ft-om
Böngészésre használnám!Elöre is kösz: okoskodo96
-
Cyberpunk
félisten
Üdv.
Nincs valakinek tapasztalata az LG W2600HP monitorról
Mert ilyet szeretnék venni de sajna csak külföldi teszteket találok róla 
-
tigerjoco
tag
Azért érdekel más véleménye is mer ennyi pénzért már nem szeretnék valamilyen rossz típust kifogni. Tv tunerem van, rángatózik a kép tőle, ezért is szeretnék monitor tv-t.Reméltem hogy valakinek van ilyen típusú monitorja vagy van olyan ismerőse akinek van.
Amúgy 60 rugóért néztem ezt a monitor tv-t, ha valaki tud olcsóbbat, vagy jobbat, hasonló árért az írjon! Előre is köszi mindenkinek.
-
Gery8503
csendes tag
Az Ipon-nál mégis van a W2284F-PF-re 72 órán belüli subpixel garancia.
csak elírták az adatlapján
-
Gery8503
csendes tag
válasz
tigerjoco
üzenetére
Szerintem ezt a kérdést leginkább neked kell eldönteni.
Néhány gondolat. (Nem vagyok szakértő, úgyhogy csak óvatosan azzal amit írok
)Az általad nézet monitoron én is gondolkoztam, de aztán inkább egy sima mellet döntöttem.
Mivel ezek a TV-s modellek 5ms-osak és a nem TV-s társaik közöt akad 2ms-s. Igen tudom hogy a 2ms az nem is kettő de lehet hogy az 5-se 5
Az is lényeges hogy a képarány szempontjából milyet szeretnél. A TV-sek 4:3-ok még a simák között van 16:10 is. TV adás 4:3-as de a DVD- filmek közül jó néhány 16:9-es.Aztán ha TV-t nézel a tuneres monitornál nem kell bekapcsolnod a géped szerintem, ha gépbe van a kártya be kell.
-
tigerjoco
tag
Na valaki írhatna már, a probléma adott:
monitor tv vagy LCD monitor+Tv kártya.
Melyiket érdemesebb venni? Örülnék ha valaki írna is.
-
Gery8503
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a 2 monitor között mi a különbség a Kontraszt arány kivételével.
[LG W2252TQ-PF] (Ipon 48e ft)
[LG W2284F-PF] (edigital 69e ft)
Azért a különböző bolt mert olyan helyen szeretném megvenni ahol van rá 72 órán belüli subpixel garancia. Az Ipon-nál csak a W2252TQ-PF-van. Esetleg valami megbízható helyet tudtok ahol a W2284F-PF 56e körül van és van hozzá 72 órán belüli subpixel garancia.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
tigerjoco
tag
Van tv kártyám(nem a legjobb), szóval elég lenne csak a monitor,de szerintem jobb lenne
egy monitor-tv! -
tigerjoco
tag
Én vennék egy LG 22" LG M228WA-BZ-t. Főleg játékokra és filmnézésre és persze tv nézésre használnám.Ha van valami megjegyzésetek, infótok róla létszíves írjatok.
Azon gondolkodom hogy vagy ezt vagy egy sima 22"-os LCD monitort vegyek.
Létszíves segítsetek dönteni! Előre is köszi mindenkinek. -
bodajoci
csendes tag
Hát a stabilitásról annyit, h ha nem rugdalom az asztalt, akkor mozdulatlan
, amúgy kis tartományban tényleg könnyű mozgatni előre-hátra, a földi antennával, meg akkor jóa kép, ha jó a jel is, de ez igaz minden tft tv-re, úgyhogy mint tv olyan mint a többi kb. Pl retekkklub nálunk egy darab rézdróttal is tökéletes, a kép is nagyon szép a tv-n, de ami egy kicsit hangyás, az a tft-n fokozottan hangyás 
-
Ulf
tag
válasz
bodajoci
üzenetére
Igen tőled

Erősen gondolkodom ezen a monitoron. Ha még lesz valami tapasztalatod megoszthatnád. Nagyon tanácstalan vagyok. Minden észrevétel érdekel.Pl. -A mennyire áll stabilan, mert ahogy a boltba nézegettem eléggé billeg.
-Kipróbáltad a TV-t esetleg földi antennával? Úgy milyen a kép? -
Satan_Claus
őstag
Üdv!
Pénteken vettem egy 2242T-PF-et, de egyszerűen nem tudom belőni normálisra a színeket, mert a fehér rózsaszínes lesz a végén. Megosztanátok a beállításotokat? Az enyém valami ilyesmi:
RED: 64
GREEN: 68
BLUE: 38GAMMA: -50
CONTRAST: 95
BRIGHTNESS: 42Mindig próbálok jobbat beállítani, de a végén csak rosszabb lesz.
-
bodajoci
csendes tag
Az "sn", vagy "bn" csak a színt jelöli, a monitor tökugyanaz. Ha jó bika vga-d van, akkor a nagyobb wide-os tft az jobb játszani sztem, amúgy mind a 3 fajta jó, nekem 204 ws van az egyik gépen, ami szinte ugyanez, csak 1 collal nagyobb, de tökéletes játszani.
-
AMD Power
titán
Játékra netre melyik lenne a jobb?
-
connorx
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek:
19" LG W1934S-SN 5ms LCD ,
ezt a monitort néztem ki magamnak.
Valaki tud róla valamit?üdv: connorx
-
bodajoci
csendes tag
Hát bocsesz, én nem vagyok egy monitorguru, megvettem, mert tetszett élőben, a képje nekem tökéletes, nem is állítottam rajta semmit, ( a másik Lg-n, a 204ws-en azon kellett, mert nekem nagyon világos volt). A hangszórók olyanok kb, mint akármilyen másik kis tv-ben, szóval nem váltják meg a világot, de szólnak, nem laptop szintűek. Tv adáshoz tökéletes antenna kell, akkor nagyon szép, persze azt azért egy kicsit távolabbról jó nézni, jó a 4:3 arány is. Monitor módban nem lehet beállítani, h automatán átálljon 4:3-ra ha olyan jelet kap( a 204-en lehet) viszont itt a távirányítóval lehet bármikor átállítani a képméretet, még akkor is, ha éppen a natív felbontáson van, szóval független a felbontástól a képarány állítás. Kidolgozás igényes, fényes fekete keret, forgatható dönthető, de függőlegesbe nem állítható, a magassága sem állítható. Amúgy 60 ropiért vettem euronicsban, néztem a neten is kb ennyi, de így egyszerűbb, ha gari probléma lenne. Egyenlőre ennyi, szombat óta van meg, még én sem veséztem ki teljesen

-
alienpapa
senior tag
Az olvastam, h a W2242T-nek elég halvány a fényereje. Ezt lehet szoftveresen állítani, mint crt-nél, vagy az úgy marad. Bocs az idióta kérdésért, de még nem volt tft-m, és érdeklődök, mielőtt vásárolnék.

-
spammer
veterán
válasz
bodajoci
üzenetére
Én is nézegettem ezt a monitort. Nem akarsz róla egy rövidebb tesztet vagy leírást csinálni majd logoutra? Érdekelne hogy milyen a tuner, 4:3-as TV adás jól néz e ki rajta, beépített hangszorók mennyire elegendők tv-zni filmet nézni stb. Képminőség, kontraszt stb. Ha nem is teszt, de majd egy bővebb véleményt írhatnál róla pár fényképpel, akár ide a topicba

-
bodajoci
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy LG M228WA-BZ monitor-tv-t. Nagyok kira, csak egy vmit nem értek. WinXP alatt sokkal kevesebb felbontás közül választhatok, mint WinVistaX64 alatt. Persze a natív az ok mindegyik rendszeren, azon is használom, csak némely játékhoz nem ártana kisebb, de wide felbontás, ami WinXP alatt nem igazán van meg, csak WinVistaX64 alatt. Mind2 rendszeren a legújabb nVidia driver van fenn. A vga egy GF8800GTSG92. A monitor driver is fenn van. Van egy LG L204WS-SF a másik gépemen, azon mind2 rendszeren ugyanazok a felbontások érhetőek el.
-
Taurus-1047
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok néhány tapasztalatot írni az LG W2284F-ről, megéri az árát? Jobb, szebb képe van mint a W2252S-nek?
Köszi előre is! -
Milka 78
nagyúr
Na én is beálltam a 2242-esek táborába.Jó kis monitor ez.Az első ugyan 2 sor halott pixellel jött és csere lett,de a mostani már jó.Az előző egy Asus 222w volt de ennek a szövegmegjelenítése sokkal jobb.Egyedüli érdekesség,hogy készenléti állapotban és kikapcsolva is halk sípolás halható.
-
redkill3r
tag
Látom sokan vettetek mostanában W2242T monitort.
Bekapcsolt állapotban nálatok van valamilyen zúgó vagy búgó hangja a monitornak?Főleg olyan felhasználók véleménye érdekelne, akiknek halk számítógépe van.

-
zhagyma
őstag
Hat hamarjaban a TESCO-ban. A HAMA altal gyartott legkisebb tipust vettem meg 2999 Ft-ert. Korulneztem a neten is, hat elsore 4000 - 15000 Ft korul mozogtak az arak es sokaltam.
Nekem nem voltak nagy igenyem ( se forgatas, se dontes, se egyeb extra). Csak a falra fel, egyenesen szem magassagban. Erre kivaloan megfelelt.
HAMA tulajdonsagok
1. VESA 100/VESA 75 szabvany tamogatasa (hol vannak a lyukak a monitor hatuljan a csavaroknak). Ez jo W2242T-hez.
2. Kapsz ket femlapot. Az egyiket a monitor hatuljara csavarozod, a masikat a falra furod. Aztan felakasztod a monitort.
Mire vigyazz!.
1.A betonba nehez precizen lyukat furni (4-t kell) es ettol fugg, hogy egyenesen alljon a monitor. Kesobb nincs sok allitasi lehetoseged vizszintezni (gyakorlatilag semmi).
2. Mielott veglegesen felakasztod a monitort (az elore billenest megakadalyozo csavart is meghuzod) dugd be a DVI / VGA es tapkabelt, mert utolag nem fog menni. A monitor 1.6 cm-re van a faltol es nem tudod elerni a cstlakozokat.
Sok sikert!
-
old_artist
addikt
válasz
Gery8503
üzenetére
Üdv!
A jelenleg használatos/forgalmazott LCD-TFT-nél a 60Hz a legideálisabb, mivel ezzel a betük és a felbontások is alternatívaként be vannak lőve, sőt, ha a fényerőt és a kontrasztot is a szemednek megfelelően beállítod, akkor semmi zavaró "fejfájásod" sem lesz! Megnyugodhatsz, hogy a 60Hz az nagyon is elég egy LDC-TFT-nek!
Viszont egy pl. 8ms-os válaszidő sem sok, sőt néha még jobb mint egy CRT képfrissítése, mert pl., ha már van egy 8ms vagy az alatti kijelződ, ami ez alatt "változtat/vált" színt, akkor ez azt jelenti, hogy másodpercenként ~125-ször vált, tehát mintha egy CRT-dnél a képfrissítést 120-125Hz-re állítanád!
Az LG W2252Vés T szériák elég jók, ha mindenképpen LG-ből akarsz választani! -
Gery8503
csendes tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok és egy kicsit tanácstalan vagyok. Eddig egy LG F720P típusú 17" CRT monitort használtam, ami 100 Hz-en Tudta 1024X768 at. De most szeretnék egy TFT monitort mivel az nem annyira káros nem foglal ennyi helyet és nem is fogyaszt ennyit (Bár télen jó a plusz meleg
). 45-55 Körül szeretnék venni egy monitort, ami minél nagyobb annál jobb. De nem csak a méret számít.
Felhasználása elég változó: Filmnézés, Netezés, Játék, Cad-ezés.Pár monitort ki is választottam de azzal a problémával találtam magam szemben hogy a 19"osnál nagyobb monitoroknak a max felbontását csak 60Hz en tudják.
Azt tudom hogy nem egészen ugyan olyan zavaró a 60Hz mint a CRT-knél volt. De eddig egy Benq TFT használtam a barátnőmnél huzamosabb ideig ami 75Hz-et tudott ott akár 8 óra után sem volt semmi gondja a szememnek. Még egy Laptopot használtam amin TFT monitor volt, ami csak 60Hz-es tudott és már fél óra múlva zavarta a szemem.Ezért vagyok gondba hogy minden nagyobb monitor csak 60Hz-et tud?
Amiket egyenlőre kinéztem:
LG M1921A-BZ
[link]
LG M208WA-BZ
[link]
LG L206WTQ-SF
[link]
LG W2252V-PF
[link]Más javaslatokat is szívesen meghallgatok. Akinek van tapasztalata valamelyik monitorról kérem írja meg.
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv: Gery8503
-
-
SirKero
őstag
-
T.Peter
őstag
Sziasztok. Tudna valaki valamilyen kalibráló szoftvert vagy oldalt mondani, ahol megtalálom a monitoromnak a helyes beállításait?
Aki kíváncsi a monitoromra, annak leírom, hogy brutális ez a méret (24"), és az ekkora felbontás nagyon hasznos. A régi monitoromhoz (samsung 940nw) képest a képe szerintem szebb, a színeket kell még beállítanom normálisra. Igazából nem tudom mit írjak, aki valamire kíváncsi, az kérdezzen itt. -
T.Peter
őstag
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Szia. Ha 2232BW-t akartál írni, akkor ott a teszt az oldalon. Nézd meg, hogy melyiket a győztes, és a neten is nézz körül, hogy vannak-e még összehasonlító tesztek. Ha másik monitor is érdekel, akkor a samsung, és az lg oldalán nézzél utána, e két márka ad alapból 3 napos pixelgaranciát is, és e két gyártó az, akik jó, megbízható, minőségi termékeket gyárt. Persze biztos van kivétel, és a többi gyártó egyes monitorjai is hozzák, hozhatják ezt a szintet.
Üdv. -
ProEvoFan
nagyúr
ide is beírom, hátha

22" LG W2242T-SF - 5ms 300cd/m2 8000:1 16:10 DVI [link]
ehhez mit szóltok? jobb mint a Samsung 232BW? ugyanis ahol ki van nézve a moncsi, ott olcsóbb 5Kval... játékra lesz használva, de azt 5ms nem zavar
46K lenen az ára, megéri? másik LG 22" (20") moncsi is jöhet, csak ebben az árkategóriában 40-53K -
T.Peter
őstag
-
jksx
senior tag
Szia!
ÁllÍtottam a biosban az "init display first" opciót (pci - peg -peg2) semmi érdemleges nem történt,
kikapcsoltam a "logo"-t (és a quiet boot-ot disabled re ), nincs hatás
A régi LG tft monitorommal kifogástalan volt, ugy tűnik, hogy most már a vga kártya-monitor kompatibilitásra is figyelni kel.
Egyenlőre nem tervezem a videokártya cserét, marad a reset nyomás az első bootolás alatt. -
avilon
csendes tag
Az -SF végződésűek ezüst kávájúak (ezt tudom, mert én direkt ilyent akartam), szerintem a "Silver Frame" (ezüst keret) rövidítése az SF. A BF meg talán "Black Frame" (fekete keret), de hogy a -PF meg a -TF mit jelenthet, hát arról tippem sincs, de szerintem az is valami kávaszín megjelölés.
-
avilon
csendes tag
Szia jksx,
Eszembe jutott még egy ötlet (a nyilvánvalóan adódó videokártya cserén túl 8-)), hogy némelyik BIOS-ban van olyan, hogy az alaplap induláskor megjelenítsen-e splash screen-t. Ha ezt bekapcsolnád, talán ez felélesztené a már bekapcsolt monitort. (nem értek hozzá, de a grafikus módba lépés (tehát felbontás-váltás) ugye feléleszti a monitort, ezért gondolom, hogy egy kép megjelenítés talán lehetne ilyen hasonló hatással)
-
avilon
csendes tag
válasz
RoyalFlush
üzenetére
Szia RoyalFlush,
nekem W2242T-SF monitorom van, és a setup menüben (ilyen kis fogaskerék jel van ennél) a "Power Indicator" állítható On-ra vagy Off-ra. Ha Te is találsz ott ilyen beállítást, és Off-ra teszed, akkor nem fog világítani kéken.
(A setup menü második "oldalán" van ez a beállítás, tehát nem látszik egyből, hogyha rálépsz a setup menüre, hanem végig kell lépkedni az "AUTO/SET" gombbal a menüpontokon, és akkor egy idő után átvált a második menü-oldalra, és ott van a "Power Indicator" beállítás)
-
duli
tag
Én ilyet használok majd egy éve és semmi gondom nincs vele. Szép éles kontrasztos képe van már alap beállításokkal is . Egyetlen hiányossága (nekem) hogy magasságában nem állítható a tartója.
Szerintem mostani áron ahogy adják egy-két helyen jó vételnek számít. -
K9
tag
Van valakinek tapasztalata erről a moncsiról:
LG L204WT ?
Wide 20", 5ms, dvi, állat az ára. -
Eagle16
addikt
válasz
RoyalFlush
üzenetére
63 ezer volt.
Az állapotjelző led valóban nagy, de nagyon halványan világít, alig látni.
Szentes: Innen le tudod tölteni.
-
T.Peter
őstag
Sziasztok.
Az LG W2452V típusú monitor két fajtában elérhető. Az egyik W2452V-PF, a másik W2452V-TF. Arra lennék kíváncsi, hogy mi a különbség a kettő között?
-
Szentes
tag
Üdvözlök Mindenkit!
Ha már LG, akkor szeretnék élni egy kis segítségetekkel, amennyiben ez lehetséges.
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy kellene egy LG L1953S monitor driver? Használtam vettem, de nem kaptam vele lemezt....
Lehet, hogy nincs rá szükség, de ha segítenétek, nagyon örülnék neki.A másik kérdésem az lenne, hogy van valakinek olyan teszt programja, amelyik a válaszidőre (ms) ad pontos mérésű választ?
Segítségeteket előre is köszönve: Zoltán
-
jksx
senior tag
Szia!
Nekem is ez a típus van. Bár ne lenne...A bekapcsolási mizéria viszont nekem nem szűnt meg sehogyan
A gép bakapcsolásakor (közben) a monitor "power saving"-ba vált és onnantól kezdve nincs kép. Ilyenkor a gép még jelzi is hogy szerinte nincs bedugva monitor.
Úgy lehet képet csalni rá, hogy mintegy össze-szinkronizálom a gép indítását a monitor bekapcsolásával - azaz poostolás közben kel bekapcsolni a monitort vagy a source gombot nyomogatni.
Néztem bios beállítást (init display first és társai...) de ez nem oldotta meg a gondot.
DVI-DVI vagy DVI-Dsub kábellel is ez a helyzet.
A videókártya mindkét kimenetét is próbáltam (a kártya: Gigabyte GF 9600GT)
A régi LG moncsival ilyen gondom nem volt.Kiprobáltam az uj monitort egy másik gépen azon tökéletesen működik.
Működik a laptoppal.
Igy aztán nem tudom még garanciába sem visszavinni
-
avilon
csendes tag
A kávákkal kapcsolatban eszembe jutott, hogy részemről ezüst kávájút vettem, ennek az volt a legfőbb oka, hogy az előző monitorom fekete kávájú volt, és úgy találtam, hogy túl erős volt a kontraszt számomra a megjelenített kép és a káva között (magyarul mindig túl erősen a szemembe tűnt a képernyő széle), és így most ezüst kávával sokkal kevésbé érzem "lehatároltnak" a monitoromat (vagyis jóval kevésbé veszem észre, hogy ott van a káva).
Szóval én ezüst kávát javaslok, a szem számára megnyugtatóbb szerintem.
-
avilon
csendes tag
Ja, még annyit, hogy már 42900 Ft-tól (lásd W2242T az argep.hu -n ) megvehető az LG W2242T, ami eddigi (két napos) tapasztalataim szerint egy jó középkategóriás monitor (egyetlen baja lehet, hogy nincs vakító fényereje, de aki nem igényli az erős fényerőt, annak megfelel).
Ennyi pénzért 22 inch, nem rossz

Az -SF végződésűek szürke kávájúak, a -PF végződésűek fekete kávájúak.
-
avilon
csendes tag
No, folytatom tapasztalataim megosztását az LG W2242T-ről:
Szerencsére megoldódott a problémám, mint kiderült azért nem jelent meg a gép indulásakor (még a DOS-os módban) semmi a képernyőn (és azért ment el a monitor "Power Saving" módba), mert a videókártyámnak két DVI kimenete van, és csak a másikon nyomja kifelé a jelet, amikor még DOS-ban van. Tehát egyszerűen át kellett dugnom a DVI kábelt a videokari másik kiementére.
Kipróbáltam analóg kábellel is a monitort (most egyébként mind az analóg, mind a DVI kábel be van dugva (az analóg egy DVI -> D-Sub átalakítóval van rádugva a videokari második DVI kimenetére)).
Szóval analóg kábellel nem sikerült olyan jó képet elérnem, akárhogy is állítgattam a Phase meg a Sharpness értékeket. Azt figyeltem meg, hogy a betűk egy kicsit elmosódottabbak lesznek mindenképp, mint a DVI-on. Plusz még azt is megfigyeltem, és ez kicsit meglepett, hogy analóg esetén a képernyő szélei felé jobban elmosódtak a betűk, mint a képernyő közepén (ha valaki sejti, hogy ennek mi oka lehet, ossza meg lécci!)
Egyszóval azt ajánlom, hogy DVI kábellel használja az ember (nekem csak "poénból" van bedugva az analóg is, hogy ha úri kedvem úgy tartja, akkor át tudjak váltani analóg módra (Innovision Nvidia 8600GT karim van, két DVI kimenettel, és az NVidia szoftvere ("NVidia vezérlőpult") lehetővé teszi, hogy kiválasszuk a "Több megjelenítő beállítása" menüpontban, hogy melyik kimenetre küldjük a kettő közül a jelet. Úgyhogy csak kiválasztom, hogy az analóg vagy a digitális kimenetre küldöm a jelet, majd rányomok az "Alkalmaz" gombra, és utána megnyomom a monitor "Source" gombját, hogy érzékelje a jelforrás változását, és máris átáll digitálisból analógba vagy fordítva. Egyébként az NVidia-nak ez a szoftvere azt is lehetővé teszi, hogy egyszerre két monitoron jelenjen meg a Windows-unk (a Windows egyik fele mondjuk a felső/bal oldali monitoron, a másik fele pedig az alsó/jobb oldalin)
Bepasztázom ide, hogy nekem Digitális / Analóg esetekben milyen beállítások mellett sikerült a legélesebb, legjobb képet elérnem:
Analog Digital
Brightness - 100 / 100
Contrast - 70 / 70
Gamma - 0 / 0
Preset - 6500K / 6500K
R - 60 / 60
G - 60 / 60
B - 60 / 60
Horizontal - 53 / X
Vertical - 65 / X
Clock - 50 / X
Phase - 76 / X
Sharpness - 6 / 5
White Balance - no / no(X azt jelenti, az adott paraméter nem állítható abban a módban)
Egyébként a monitornak van driver-e is, ami letölthető az LG oldaláról. Ezt még nem próbáltam (egyelőre úgy megy, ahogy a Windows XP felismerte), de valszeg ki fogom próbálni, majd megírom a tapasztalatokat.
Tegnap egyébként néztem filmet rajta (DivX-et), és jobb volt a képe, mint a régi Viewsonic VX1945WM-emnek.
Ja, és még annyit, hogy van az OSD-ben olyan menüpont, hogy "Power Indicator" On vagy Off legyen, tehát a bekapcs gomb világítása kikapcsolható (én ki is kapcsoltam 8-))
Új hozzászólás Aktív témák
- Torrent meghívó kunyeráló
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox tulajok OFF topicja
- Revolut
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Esetleg próbálkozhatsz külföldi topikokban is, vagy olyan tulajtól, aki ilyen monitorral és VGA-val rendelkezik, mint a Tied, mert a VGA jelkibocsátása sem elhanyagolandó, mivel nagy különbség van, különösen az NVidia és az ATI jelszintje között és még azon belül is (típus-ok), hogy milyen csipszettel szerelt! 

, amúgy kis tartományban tényleg könnyű mozgatni előre-hátra, a földi antennával, meg akkor jóa kép, ha jó a jel is, de ez igaz minden tft tv-re, úgyhogy mint tv olyan mint a többi kb. Pl retekkklub nálunk egy darab rézdróttal is tökéletes, a kép is nagyon szép a tv-n, de ami egy kicsit hangyás, az a tft-n fokozottan hangyás