Új hozzászólás Aktív témák

• xjj

csendes tag

Sziasztok!

Vettem minap egy LG 24MP48HQ-P monitort. Mivel szeretem a régi játékokat, rögtön azzal próbálkoztam, hogy ezeket meg tudja-e korrektül jeleníteni. :) Doom II (Zandronum verzió), Heroes 3 és Diablo II voltak a tesztalanyok. Mindegyik esetben ugyanazt tapasztaltam. A játék elindul, majd 1 mp után visszavált az asztalra, miközben egy rózsaszín-magenta keret megjelenik a bal felső sarokban (a játék felbontásának megfelelően). Majd a rózsaszín keret ezután az aktuális asztalfelbontást (tehát a teljes képernyőt) jelöli meg. Hiába lépek vissza a programba, újra meg újra kihajint asztalra, és megismétli a fenti procedúrát. Próbálkoztam azzal, hogy 800x600-ból indítom a progikat, eredeti, tehát nem széles módban, de hiába.

Doom II és és Heroes 3 esetére találtam megoldást. Szerencsére a Zandronum port okos, lehet benne állítani a videómódokban sok mindent, így 16:9-et is. Heroes 3 esetén pedig az OnScreen Control My Display Presetjénél hozzáadtam a Heroes 3-at a felsorolt alkalmazásokhoz, és onnantól felfogta, hogy spéci a helyzet, nem dobált ki a progi.

Diablo II viszont folyton kidobál 1 mp után a fenti módon, akár DirectDraw-ban, akár Direct3D-ben, akár Glide-ban próbálkozom. Sajna nem tudom hozzáadni a My Display Preset alkalmazásaihoz, ott ugyanis csak mazsolázgat az installált programok közül, alig kéttucatnyi program közül választhatok, amik között persze nincs ott a Diablo II. Egyedül ablakban futtatva nem dob ki, de a fene se akar ablakban játszani... fúj. (Tudom, hogy létezik widescreen mod, viszont nem próbálnám ki, hogy a Blizzard mit szól érte a battle.neten.)

Másik kérdés. Milyen tapasztalataitok vannak LG monitorok terén az IPS glow-t illetően? Mert ennél a példánynál azért helyenként látni sajna. :(

üdv
    J

Új hozzászólás Aktív témák