Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Plazma TV topic
- Hővezető paszták
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Én most totál laikusként ugatok bele a dologba, DE...
Nem pont az a lényege a LED-es cuccoknak, hogy jóval kevesebbet eszik, ugyanakkora fényerő előállítása közben, mint a hagyományos izzók?? Az a 180W nagyon soknak tűnik nekem, a normál projektorokra szoktak megadni ilyen 200-400W-okat, te pedig egy LED-esre írsz majdnem ugyanennyit...
Nekem ami a kocsihoz lett rendelve LED-es izzó, 25W-os izzónak megfelelő fényerővel, asszem 2W-ot eszik.
Persze ha hülyeséget írok, dorgáljatok meg nyugodtan...
Amúgy én egyelőre megtaláltam a LED projektor helyettesítőjét és vettem itt a PH-n egy 28"-os monitort 1920x1200-as felbontással HDMI-vel.
Üdv.
-
ati2
őstag
válasz
szaszlaci #48 üzenetére
Lehet, hogy nem pontos a számítás, de a linkelt PT-54 -es LED adatlap elég elszomorító, a fényerőket is mintha átlagolva adnák meg a fehérre (1300+ Lumen):
R: 750 Lumen @ 2,7 V * 14 A
G: 1600 Lumen @ 5 V * 14 A
B: 275 Lumen @ 4 V * 14 AEgy biztos max 1300+ lument tudnak ezek a ledek folyamatos üzemmódban a gyártó szerint, iszonyatos fogyasztás mellett. A 14 Amper már magában fűt + fogyaszt bármit csinálsz.
A HS201-ben meg a Realtek chipes alaplap max 10-20 W lehet mindenestől.[SSC P7]: 700-900 Lumen @ 3,6 V * 2,8 A = 10 Watt fogyasztás (ismerős biciklilámpának használja, lehet látni vele rendesen éjszaka, meg fűt is a zseblámpa, mint az állat)
Nekem csak egy öreg Cree XR-E van 230 Lumen 3 W-al, de lenyomja a HS-201-et fényerőben.[wikipedia.org: 100-as izzó 1380 Lumen] de attól függ melyik országban mi a szabvány 1100-1300 -at szoktak írni általában.
El se tudom elképzelni, mitől ilyen rossz a hatásfoka ezeknek az RGB ledeknek
-
szaszlaci
addikt
Szia!
Valamit elnézhettél, ennyire rossz LED nem létezik.
A legócskább, több évesek is 60 Lumen / Watt körül vannak, vagyis 1300 Lumenhez 20-on pár Watt elég kell legyen. A jobbak meg bőven 100 Lm/W fölött vannak.
180 Wattból vagy 20.000 Lumen előállítható.Lehet, hogy a kilépő 1300+ Lumenhez kell előállítani a többszörösét.
Persze ez feltételezés, nem ismerem a projektorokat.
Egyébként egy hagyományos 100-as izzó úgy 6-800 Lument tud. -
ati2
őstag
Sajnos a mostani forint árfolyam mellett csak egyre drágább lesz minden
Meg jó lenne, ha nem csak a Phatlight csinálna projektorhoz ledeket, mert az utóbbi 2-3 évben nem fejlesztettek semmit, és nagyon rossz a hatásfoka [PT-54 datasheet].
A 3 db led 1300+ Lument tud folyamatos üzem mellett, a 6. oldalon van "Forward Voltage variation with Drive current", amiből nagyjábol ki lehet számolni a fogyasztást ez viccesen kb 180 Watt, ha jól számoltam (1300 Lumen-t tud egy hagyományos 100-as izzó is).Ez kb megfelel a HS201-em mért fogyasztásának (max 80 watt), csak az 1 DLP miatt egyszerre csak 1 LED világít a 3-ból (kb 60 watt lehet így maga a LED-ek fogyasztása a 80-ból).
A jó hír meg az, hogy a LED + DLP-s projektoroknak már most is nagyon jó a fényhasznosítása, mert az 1300/3 = 433 lumen-ből 200-at le is adnak.
-
ati2
őstag
Esetleg a Casio XJ-A sorozatot nézd meg, LED + LASER combo 2000-2500 Lumen. 20000 óra 1027x768 - 1280x800, 800 - 1100$ MSRP.
De ezek még csak most jelennek meg, itthon biztos kell még vagy 3 hónap mire elérhető lesz.
[Casio Projectors]Ha filmnézésre kell, akkor a 16:9-es a jobb
-
imibogyo
veterán
Kicsúsztam szerkesztési időből.
Valami ilyesmire gondoltam. Bár nem írtál felbontás és egyéb más kritériumokat, de ez egy jó kiindulási alap.
Optoma ES-522:
Natív felbontás: Native SVGA 800 x 600
Fényerő: 2800 ANSI Lumens
Kontraszt viszony: 3000:1
Képméret: 36.94" to 246.29"
Vetítési távolság: 1.5 - 10 metres
Fényforrás: 180W, 4000/3000 hours (STD/BRIGHT mode) -
imibogyo
veterán
Akkor egyszerűen válaszolok: amit keresel ne itt a LED-es projektorok topikjában keresd. Majd talán 5 év múlva.
Neked normál izzós projektor kell, abból is egy erősebb fajta a kinti erős fény miatt, bár még lehet így is kompromisszumra kényszerülhetsz. Célozz be egy 2500 lumennél nagyobb projit, van jó pár 2800-3000 lumenes is. Na ők lesznek a te projektoraid.
Persze lehet elég egy 2200 lumenes is, de nyitott kétoldali fényhez az általad felállított keretbe beleférő legerősebb projektort venném.
-
Geriko30
csendes tag
Egyszerűbben egy olyan készüléket keresek ami mindkét szempontnak megfelel. Nyáron kint télen bent.
-
Geriko30
csendes tag
Halihó mindenkinek. Szeretnék egy projektort vásárolni, segítségeteket kérném. Két célom van vele. talán ami az egyszerűbb és egyértelműbb csináltam egy moziszobát a pincékben elég tuti lett a kivetítés hiányzik, kb 2 m a belmagasság. Sötét van szinte ide minden jöhet, de a Led felé húz a szívem (leginkább képélesség és élettartam miatt is).
A másik pedig kint az udvaron van egy kb 25 nm-es fedett rész ahol 5 m-re van az ülőalkalmatosság és a szembe fal. Nyitott mindkét oldala, így a világosság miatt ill. a távolság miatt tanácstalan vagyok mit vegyek. Csak a tények érdekelnek, az ajánlott típusnak mi a pozitívuma, negatívuma. Köszönöm előre is a véleményeket és a segítséget. -
imibogyo
veterán
válasz
Jostikacska #39 üzenetére
Csak aztán nehogy én legyek a hibás...
Amúgy én nagyon szeretnék egy LED projektort, régi álmom, csak még várom azt a bizonyos nagy áttörést (meg fizetést), amikortól már nem kell akkora kompromisszumot kötnöm velük. Mondjuk egy 400-500 Lumenes, esetleg 1280x1024-es, vagy 1024x768-as már minden igényemet kielégítené.
-
imibogyo
veterán
válasz
Jostikacska #37 üzenetére
A hagyományosra én úgy gondoltam, hogy a szokványos mennyezeti halogénizzókat használni egy normál izzós projektorban. Vagyis a 2000-3000 órát bíró projektor izzó helyére betenni egy sima halogén izzót, ugyan nem a legtökéletesebb, de amit egyszer láttam próbálkozást, az talán írásvetítő izzóval volt megoldva (???), az elég jó képet vetített, és ha jól rémlik valami 12000 volt bele egy izzó, ami körülbelül 2500-3000 órát bírt ki. Halogén izzó meg körülbelül 2000-es tétel, szóval egy próbát az is megérne.
Amúgy a jelenlegi LED-es technikával egyedül a fényerő a problémám (még a felbontás sem nagyon zavarna, nem netezni, vagy word-özni akarok rajta), ami meg már jobb (200-300 Lumen), azok meg már 120-150 ezres kategóriában mozognak, akkor meg egyenlőre inkább maradok egy plazmánál ennyi pénzért (bár úgy sincs ennyi pénzem
). De nem adom fel addig amíg nem lesz egy normális LED-es projektorom.
Nekem mondjuk van egy felesleges gyöngyvásznam amit diavetítőhöz használtam régen, egy kölcsön projektorral kipróbáltuk és nagyon szép kép volt rajta. Ilyen magától fel(le)--göngyölődő típus, olyan ami az iskolákban volt régen.
Üdv.
-
Jostikacska
tag
Köszi. Próbálok valami optimális, pénztárca kímélő megoldást találni. A ledes szimpatikus, nem kell égőt cserélni, de a jobbak aranyárban vannak, a maradék pedig elég gyengus.
A hagyományos jó lenne, elég jó áron lehet venni az ebay-en mind a német, mind az angol oldalon. Ott pedig félek hogy hamar tönkremegy az égő. Csak lenne ki, bekapcsolgatva napi szinten töbször is. LCD tv helyettesítőnek kellen a kisszobába. Azért lenne jó mert ha nem kell nagy kép akkor a falra vetítenék, ha kellene akkor távolabbi vászonra.
Mivel Tv-t is ezen keresztül néznék, játszanánk, néha filmnézés, elég sűrűn lenne nyüstettve.
De ha lcd tv-t akarnék venni akkor azt sem igazán úsznám meg 65-150.000 között.
Ez ha szerencsé vagyok meglenne 30-50.000 forintból + vászon. -
imibogyo
veterán
válasz
Jostikacska #34 üzenetére
Szia.
Én is most kezdtem el ezzel a témával foglalkozni, de szerintem elég nagy átalakításokra lenne szükség ahhoz, hogy megfelelő képminőséget kapj. Bár nem értem mindenütt egy LED-del próbálkoznak, akkor már miért nem mondjuk 4 db super white LED-et forrasztanak össze???
Bár lehet benéztem a fentebb linkelt házi megoldásnál három LED van.
Ennél még az írásvetítős megoldás is könnyebben kivitelezhető. Vagy akkor már egy "hagyományos" 220 voltos halogénizzós megoldás jobb lehetne, bár ott meg a színhelyesség a kérdés. Volt valahol fenn a neten ilyen próbálkozás, ha lesz egy kis szabadidőm, megpróbálom megkeresni. De jól elkanyarodtunk a LED projektoroktól OFF-olom is a dolgot!!
Üdv.
-
ati2
őstag
válasz
Jostikacska #34 üzenetére
Hát érdemesebb a Toshibát az biztos, mint a kínait.
Mindegy mi megy rajta, az izzósnál a sürű ki/be kapcsolások nyírják ki az izzót, meg érdemes low módban hajtani, mert még úgy is lenne elég fényerőd, az izzó meg vagy 50%-al tovább bírja úgy.
De, ha sokat megy, kb évente cserélhetsz izzót. -
Jostikacska
tag
Köszönöm.
Csábító volt. 70 körül jönne Magyarországra + vám + áfa ha kell fizetni, úgy már nem túl szimpi. Érdemes mondjuk régebbi projektort venni amiben már nem jó az égő és azt felújíttatni. Úgy meglenne mondjuk a proji 20-30 ezer + 30 ezer az égő javítása.
Mondjuk egy ilyent?Toshiba TLP-WX2200 3LCD
3LCD technológia
2200 ANSI Lumen
1280 x 800 felbontás (natív, váltható 1280x1024 is normál módban)
16:10 képarány
600:1 valós kontraszt
2,81 kg
Beépített hangszóró
Zajszint: 36 dB (Normal), 31 dB (Low Mode)
Tartozékok: kábelek, hordtáska, távirányító
Bemenetek: D-Sub 15pin (VGA), Stereo Mini Jack (hang), RCA (video), S-Video, KompozitMint írtam elsősorban wii-zésre, tv nézésre, ritkán filmezésre használnánk.
-
ati2
őstag
válasz
Jostikacska #32 üzenetére
A rajzfilmes kép alapján így ránézésre még kisebb a fényereje, mint az LG HS201-nek, ráadásul a kép szélei felé sötétedik
A 100 W fogyasztásból nem lehet látható 2200 lument kihozni, maximum a led annyi fényerőt ad le belül.
([LG HS201 és HX300 = PT54] Max 1300 Lumen -> 200/300 Lumen látható.Én egy sima LCD projinak nézem, amiben kicserélték az izzót egy 2200 Lumenes fehér LED-re.
[Itt] voltak házi kisérletek ilyenre, az SSC P7 (900 Lumen)-ből 100 Lumen alatt jött ki így. De nézd meg inkább a képeket elég siralmasakEnnyi pénzért meg szinte már HS201-et is kapsz itthon is, kisebb halkabb minőségibb
De ha nem sürgős, és nincs sok pénzed én a helyedben várnék még egy kicsit, mert most kezdenek csak beindulni a LED-es projik... -
Jostikacska
tag
Sziasztok!
Nézegettem, olvasgattam a fórumot. Itthon nekem elég drága, ezt találtam: IME Véleményeket kérnék, miért ne illetve miért igen
Kisszobába menne, wii-re, tv nézésre, illetve néha filmnézésre lenne használva. -
ati2
őstag
Ezekkel a 200 lumen körüli projektorok kb 1 m átmérőre elégek félig sötét szobában...
Itt egy számológép hozzá, de lehet más projit is választani: [Projection Calculator Pro ]
-
ati2
őstag
Igen jobban, mivel gondolom a prezentációt nem korom sötétben tartod majd.
Minimum 1000 Lumen fényerő kéne a 2 méteres képhez, és 2-3 ezer óránként majd izzót is kell cserélni.Ha nagyon nem sürgős a vétel akkor én kivárnám ennek az árát: [Samsung-F10M]
LED-es 1024x768 és 1000 lumen, megjelenés 2010 II. negyedév. -
ati2
őstag
Ha a hordozhatóság a lényeg és elég a 800x600 max 1 m-es képátló (nem korom sötétben), akkor jók a fentebb említett projik is. A LED-es legfőbb előnye, hogy nem kell izzót cserélni.
Ha csak kevés órát használod, és nagy fényerő / méret kell, akkor jobban jársz egy izzóssal.
Az ANSI Lumen-t figyeld az a fényerő, meg nem árt a felbontást is -
flash-
veterán
Prezentációra szeretnék projektort.
Az lenne a kérdés hogy Ajánlott a LED-es?vagy mikor ajánlott a LED-es projektor?ugyanolyan techniki jellemzőkkel ellátott ledes és nem ledes projektor közül melyik adja a fényesebb,szebb képet?
-
ati2
őstag
Jó ám, de én mindenképp 16:9-esre akarom majd cserélni, a hs201-et, mert elsősorban filmnézésre használom és 4:3 miatt egy csomó rész feleslegesen elveszik.
A beépített lejátszója nem az igazi, én se használom, mert nincs normális zoom + tekerés + időpontra ugrás.A szinekkel variáltam az elején próbára, de végül a default beálítás tetszik a legjobban.
A vga és hdmi között annyi lesz a különbség, hogy látni fogod a pixeleket mint egy TFT moncsin. A szineknél minimális különbség lesz csak, ha jó volt a VGA-d.Lejátszónak meg a sima MPC-t használom, mert vannak benne shader effektek (pl sharpen complex, ami szépen kiélesíti a divx-es filmeket is, nem lesz HD minőség, de jobb mint az eredeti és a VGA-nak meg se kottyan). A zoom-ot meg úgy szoktam benne belőni, hogy a 16:9 és 4:3 közé essen a képarány, 4:3-as megjelenítőn szerintem ez a legjobb kompromisszumos megoldás.
-
Mizu?!
csendes tag
Jó kis cucc, lehet érdemes lett volna várni egy kicsit..., de legalább most van mire gyűjteni
ati2 te mennyire variáltál a színeken, milyen beállításokkal nézel rajta filmet ? Én az USB-t nem nagyon használom rajta, mert sokkal jobb a kép, ha VGA-n rákötöm a gépet, nem sokára HDMI-vel is kirpóbállom -
ati2
őstag
CES 2010
LG HX300: 1024x768 native felbontás + 300 lumen + 1:2000 kontraszt
Gondolom nyárra már kapható lesz.
-
Mizu?!
csendes tag
Igen 2,5m széles, és semmi fotóbolt nincs rajta. De nagy különbség van egy Avi. és egy MKV. HD film között, ebbe a méretbe. / Presentatio mód-ba van, ahol tényleg jóval hangosabb mint a Normal üzemmódba/
-
Ádyka
őstag
2,5 m széles? ati2 szerint ott már kifingik a fókusz. Nálad még éles marad?
Gondolom akkor a narancssárga fotós boltból van.Én egyenlőre nem a ledes megoldás mellett döntöttem. Helyette Benq MP523 lett, 84 colos vászonnal, mert nem találtak 80-ast.
Majd talán írok róla egy rövid cikket a logoutra, hiszen a neten marhára nincsenek olcsó, valóban belépő szintű irodai projektorokról tesztek. Csak " Ólcsónak nevezett 3-400 K-s Full HD-s cuccok, vagy minimum 200 K-s 720p-s projikat tesztelnek.
-
Mizu?!
csendes tag
Tegnap érkezett meg a készülék, nagyon jó minőségű táska járt hozzá, egy gyönyörű gyári LG platina pendrive, meg egy 50" vászon..., meg persze a kis projektor is nagyon szép. Még most tesztelgetem, de nemsokára írok hosszabb vélemény addig itt van pár teszt kép: /A teszt kép kb. 2.5 széles, HD film ment rajta /
LG HS201G teszt kép :
-
ati2
őstag
Ha tényleg TV-nek használnád a projit, mint én akkor évente kb 2 db izzót cserélnél benne, Ráadásul nálam a rohangálós életmódom miatt napi 2-3 ki/be kapcsolás is bejátszik ami kinyírja az izzót még hamarabb.
Én se örök életre vettem ezt a projit, ha lesz elfogadható áron 720p/1080p LED-es 2x ekkora fényerővel majd cserélek.
A fényerő meg rohadt relatív, a moziban az AVATAR 3D szemüveggel sötétebb volt, mint amit a kis fika LG-HS201 produkál 150 cm széles képpel.
És ami minden projektorra érvényes, fekete szín csak sötét szobában lesz úgyisA nagyobb felbontás, nagyobb fényerő és a native 16:9 persze jó lenne már most is, de azért nem rosszak ezek az új LED-es projik, de ez még csak a 2. generáció belőlük.
-
ati2
őstag
Hát a HDMI-n csak a képet tolod a projektorba, a hang meg mehet optikán, coax-on, analóg-ban a lejátszóból az erősítőbe.
Mindenképp kell valami a lejátszáshoz (PC, vagy valami játékos pl. XTREAMER).
Ha erősítőt veszel, akkor meg olyan legyen ami tudja a DTS HD-t is fogadni, a legtöbb HD-s filmben már úgyis az a hangsáv. -
9950es
aktív tag
passz, én a külön komponensek híve vagyok, egy ilyen receiveres erősítő túluntúl integrált szvsz.
Ezekkel az alig 1hónapos 3d-s projikkal szerintem csak annyi gond van hogy
-nem 1080 (szokható
)
-hangoskaszínkerék csak addig nyilvánvaló amíg 10 perc alatt megszokod, vagy billegteted a fejed! Totál nincs jelen. Fényerőért cserébe bőven jó trédoff. Nekemmég a 4milliós LEDes sem kéne , 24p 1080p 800lumen olyan értékek amelyeknél az adekvát fényerő sokkal fontosabb.
-
Mizu?!
csendes tag
2 erősitő között gondolkozom: Pioneer - VSX-519 vagy Sony str-dh500, ezekkel az erősitőkkel valamilyen módon összetudnám kötni a LG HS201-et ?
-
9950es
aktív tag
skálázott felbontásokat kurvára utálja , lassan kapcsol be meg ki. Más hátrányát nem tudok mondani. Egyelőre elég 720p mert 1080hoz Fermi kéne játék alatt (3d ...) . Dx11-el meg főleg elég lesz a 720p mert be fogja darálni a kártyákat.
-
9950es
aktív tag
-milyen erősítő?
erősítőknek nem szokott digitális bemenete lenni általában, szóval receiverre gondolsz?
-
9950es
aktív tag
Nemtom minek vesztek LEDest ...
Színkerék nem látszik az enyémen, a fénye meg 6x akkora mint egy LEDesé, 720p , 3d, nem cserélnék. Rohadt elégedett vagyok az acer h5360 -al mint a neten mindenki.
2 méternél nagyobbra még nem próbáltam, bírná, 720p-vel simán lehet netezni. Olyan mint egy kurvanagy monitor. A képe is olyan. Bár még egyelőre falon van, várom a vásznat, netről rendeltem blackout alapanyagot.
-
Mizu?!
csendes tag
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen módon tudnám összekötni a projektort az erősitővel ? ( HDMI csatlakozót nem erre szeretném majd használni)
kösz..
-
ati2
őstag
Kipróbáltam megint a 2 m széles képet kb 88" 16:9-ben és 96" 4:3-ban.
A homályost arra értettem 75-80" felett, hogy közelről nem látszanak a pixelek és a vékony fekete csíkok a DLP-n.
Filmnézésre felirattal is jó és olvasható is, csak a fényerő nekem kicsit kevés már akkora méretben, habár ha van akkora vásznad, vagy hófehér falad azon még határeset lehet este sötét szobában.
-
Mizu?!
csendes tag
Hello.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy 3méterről kitudok hozni belőlle 90"-t ?
90"-nál mennyire lenne homályos ? Köszönöm előre is a válaszotokat. -
ati2
őstag
Szia!
Igen a normal 29 db az még viselhető hangra, az eco max 1 m szélességig jó (kb -30% fényerő a normalhoz képest de akkor már nem volt fehér szín csak világosszürke 150 cm széles képnél), a Presentation módban a 35 db kurva hangos és kb + 20% fényerőt jelent.
75-80 col felett nem lehet befókuszálni a lencsét, közelről homályos kicsit a kép, én meg szeretem látni a pixeleket.
Kb 2 m széles képet próbáltam max-ra, de szerintem ott már kevés normal-on a fényerő.PC-ről legjobb native 800x600 -as felbontásban nyomni, úgy a legjobb a képe (5m-es DVI -> HDMI kábellel használom).
Bemenő jelnek 1280x720-at is próbáltam lekicsinyíti rendesen, de elvesznek pixelek a kisebb felbontás miatt és a desktopon a betűk olvashatatlanok. Ez csak inkább csak arra jó, hogy HD-s lejátszót ráköthetsz HDMI-n.A képarányt azt neked kell kézzel beállítani 4:3 vagy 16:9 de csak 1x kell belőni.
Hétvégén összehasonítottam egy ilyennel [Sanyo LP-Z1]:
A fényerő olyan volt mint a sanyo-n lámpa kimélő módban, a szinek jobbak voltak az LG-n, fekete meg oktávokkal jobb volt a DLP-vel mint a 3 LCD-n. (szivárvány effekt meg nincs, mert nem színtárcsás). A sanyoban a venti hangosabb volt egy picitAmúgy én is TV helyett vettem, úgyis csak este vagyok otthon
A 800x600 kicsit kevés, a fényerő se sok, de összességében nekem megérte az árát.
Majd 5 év múlva lecserélem egy 720p vagy 1080p-s LED-esre 2-3x nagyobb fényerővel addig meg jó lesz ez is.Nem akartam izzócserékkel foglalkozni állandóan, de szerintem 1-2 évente a venti is ki fog nyiffanni folyamatos üzem mellett. Lehet hosszú távon kap kívülről egy 8-as noctuát a belsőt meg kiveszem
-
Ádyka
őstag
Szia!
Én is ezen a tipuson gondololkodom, vagy lámpásból a Benq MP523 jöhet még szóba.
Én nagyrészt 2 m széles képet vetítek, ezekkel is annyi lenne, néha mx 2,5 m.
Szerinted mennyire elegendő ennyivel nagyobb képre a fényerő? Hogy-hogy nem éles 75-80 colos képen? Nem csak halovány?
LG oldalán ECO 23 db, normal 29 db, PT mode meg 35 db. Ez utóbbira mondod, hogy már zavaró?
ECO nagyon gyenge 150cm-es képre sötét szobában?720p-s mkv-nél milyen felbontásba vált az LG? Szépen rakja bele 800x600-ba pl az 1280x1024-et? Esetleg a windows desktop éles marad valamennyire, ha rázavarod az 1024-et, vagy az 1280-at?
Brutálisan sok az a 30.000 óra élettartam, gondolom simán kibír majd 40.000-et is.
Ilyen tartósság mellet, még a retek klubot meg a többit sem gáz nagyban nézni. Felesleges spórolni az életével.Összességében elégedett vagy vele? Megérte az árát (135 ropi körül)? Azt kaptad amire számítottál?
Köszi a sok választ előre is.
-
ati2
őstag
Elég halott ez a topic, itt egy pár LG HS201G tesztkép bele
A képeken 150 cm széles a vetített kép, a fényerő sötétben kb. olyan mint a moziban (fehér falra vetítve).
A proji fogyasztása 62 watt normal módban (kb 170 lumen lehet, mint a Samsung P410M-nél), maxon nem érdemes használni, mert megsüketül az ember a kis ventitől és alig több a fényerő.
A fotókon nem látszik, de éles a képe és a színhűség kiváló.
A 800x600-as felbontás kicsit kevés.
A beépitett divx lejátszó szinte visz mindent, de a felirat és a képarány állítás elég szar (4:3 / 16:9 / Original) zoom nincs, ez a funkció tényleg csak prezentációhoz jó
75-80" felett nem lehet éles képet kicsikarni belőle, igaz akkor már a fényerő is kicsit gyenge. -
SLi
tag
heló lehet hogy érdekelne egy ilyen de a képükre nagyon kíváncsi lennék
-
wassermann
addikt
Soha ki nem égő LED-es fényforrás, alacsony fogyasztás és alacsony ár! - új műszaki megoldások, melyek 800x600-as felbontású törpékben jelentek meg először, de már igérik a FullHD-s készülékeket is.
Úgy gondolom, emiatt Magyarországon van létjogosultsága ezeknek a cuccoknak:Jelen pillanatban nálunk négy gyártó termékei elérhetőek:
3M - az első igazi tömegtermék, de csak 480x640-es
Samsung P400 - 800x600, 1000:1, a fényforrásra élettartam garancia
LG HS101 - 800x600, 1000:1, HDMI-bemenet
LG HS102 - 800x600, 2000:1, USB-bemenet (JPEG, DivX lejátszás)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- #Drive Rally teszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Túra és kirándulás topic
- PlayStation 5
- Jogász topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OpenWRT topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest