Hirdetés
Aktív témák
-
bigdigit
addikt
szerintem igen is van jelentősége az mpeg4-es dvb-t tuner jelenlétének.legalábbis felénk.
igen van kábel előfizetés is de:
beszéltem már a szolgáltatóval és lesz hd adás is majd....de csupán mtv1,mtv2,hbo.
na az hbo-t eddig is leszartam szóval hd-ben is lefogom magasról.ha meg néha ténylegesen akarok hd adást nézni ígyis-úgyis marad a 2 közszolgálati csatorna.azért meg minek fizessek + egy hd csomagot ha free is ott van nálam. -
kugyu21
senior tag
Nekem nincs. Amire előfizetnék az itt nem elérhető, amelyik errefelé szolgáltat abból meg köszönöm nem kérek. Még csak nem is gondolkodik HD műsorszóráson. Így hát várok és sajnálom, hogy csak mpeg2 van az én készülékemben, de persze annyit nem ér meg, hogy emiatt lecseréljem.
-
xshoterx
csendes tag
válasz Norman88 #18284 üzenetére
Én pont hétfőn vettem ugyan ezt, de 180-ért nagyon drága (160 ropi volt kereken)!
Szintén 4m-ről nézem, szerintem közelebbről nem is szabad, de kinek mi
Film pcről (dvi-hdmi rákötéssel)
Szép a képe, de masszív 1 órája nyomkodom, mire ott tartok, hogy elfogadható a képminőség! Használ esetleg más is ilyen Tv-t? (Megdobhatna pár beáll. konfiggal! )GalloG:
Miért is lesz elkeserítő a pc képe egy 1366*768 -tv-n?
(Én semmi elkeserítőt nem találtam 1280/720-as felbontással hajtom meg a tv-t) -
salmon
csendes tag
Sziasztok!
Először is köszönöm a régebbi kérdéseimre adott válaszokat!
Két hónapja olvasgatom a fórumot, de nem könnyű dönteni, még mindig több készülék is benne van a pakliban.
Például a Sony 32V4500 és a 32D3000 közül szerintetek melyik érné meg jobban? Mi a véleményetek a D sorozatról, érdemes még vele foglalkozni vagy az újabb modellek már többet érnek?Előre is köszi!
-
-
bwoay
nagyúr
válasz kugyu21 #18282 üzenetére
ez tiszta sor, de tegye már fel a kezét az,
akinek most, jelen pillanatban nincs előfizetése semmilyen szolgáltatói csomagra!
aki beéri azzal, amit ingyen tud fogni, és ehhez még vesz
egy 40"-os TV-t... Azt látom, hogy én jelentkezem,
meg biztos vannak többen is, akiknek elsősorban játékra,
filmnézésre, vagy monitorként kell, de nem ez a jellemző.
Aki pedig HD műsorszolgáltatásra vágyik,
viszont a tartalom terén annyira igénytelen, hogy jobbára beéri
a kereskedelmi csatornák anyagával (bár nem tudom.
hogy az RTL K és a TV2 mire jutottak a tárgyalások során,
tehát ez számomra még mindig két bizonytalan,
mindamellett totál érdektelen adó ),
és elég neki a BK all day in high-def, arról meg is van a véleményemAbba meg inkább nem is megyek bele, hogy a HD tartalomból mennyi lesz a valós,
és mennyi az interpolált, mikortól valósul meg a tényleges HD szórás,
meg hogy mi lesz addigra a most vásárólt TV-k sorsa...[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Tuib
aktív tag
válasz gprspeter #18249 üzenetére
Szia!
Átneveztem én mindenre, blu-ray-re HD-DVD-re, de a helyzet ugyanaz: inaktív a 100Hz, a DNIe, a meg amik még a részletbeállítások és a képopciók menü alatt van.
Help wanted
Tuib
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
GalloG
tag
válasz satyi1 #18283 üzenetére
satyi1: Azt hittem valaki beírja, vagy magadtól rájössz: Ha 1920x1080 jelet nyomsz a TV-nek (ami 16:9 arány ugye), akkor nem fogja engedni (pláne az intelligens HDMI bemeneten hajtva), hogy 4:3-ra állítsd a képarányt... Azzal megpróbálkozhatsz elsőre, hogy a felbontást mondjuk valami 4:3 arányúra állítod (1024x768?, 1280x1024?), és megnézed mi lesz.
Ha filmet nézel, az úgyis szélesvásznú. Ha meg sima TV adást tunerkártyával, akkor pedig inkább át kell dugni (párhozamosítani, kötni) a koax-ot a TV-be, és akkor majd jó képet csinál a bejövő műsorhoz, elvégre arra van eredetileg...
-
Lalika85
csendes tag
Számítógép monitorként is ezt fogom használni.
HD filmek játékok,netezés,dvd minden.A korrekt hozzáállásodat, előre is köszönöm!
-
Lalika85
csendes tag
Sziasztok! Melyiket válasszam?
Samsung 6-os széria vagy LG Scarlet (6000)
Vagy mi az amit érdemes?
Nem értek hozzá....és jót szeretnék venni.Légyszives segítsetek.....
A korrekt hozzáállásodat, előre is köszönöm!
-
GalloG
tag
válasz joenet #18262 üzenetére
joenet: Mi egy hete vettük TVStore-nál, és a készülék oldaln SQ01 van az említett rublikában. Mondjuk szerintem semmi garancia nincs arra, hogy a következő eladott példány is ilyen lesz...
oxox: Nem kifejezetten Neked írom, csak Neked is: annyira elégedetlenkedtek a set top box miatt, ami egy kicsi DVD lejátszónál is kisebb valami és van távirányítója (ugyan plusz 1, de van). Ennek ellenére csúcskategóriás, sokat fogyasztó, zúgós PC-t mind járattok az LCD TV mellett játszani/MKV-t nézmi/webezni, amihez oda kell ülni nyomkodni/kattingatni, hogy csinálja amit kell...
Norman88: Neked is leírom (megint), hogy szerintem az, hogy a boltban nem láttál nagy különbséget a nem FullHD és FullHD készülékek képe között, az nem sokat jelent. Ha rá lesz kötve a PC, elkeserítően fog kinézni 42" méretben 1366x768 felbontással a Windows Asztal... Persze filmnézésre jó lesz, de webezni meg egyéb PC-s tevékenységekhez...
[ Szerkesztve ]
-
Symbio
senior tag
Ha azt nézem, hogy most hány földi antennával, kódolatlanul fogható adás van nálam (m1, m2, TV2, RtlKlub, helyi valmi, ORF1, ORF2, de ezek már most is mpeg2), digitális sem hiszem, hogy több lenne (HD meg ki tudja...). Ezekért nem fogok feltétlenül mpeg4-es tv-hez ragaszkodni
-
uszilard
tag
Üdv.
w4500-ról van már magyar teszt? Esetleg 7es samuról?
Sonyból melyik a legolcsóbb ledes?
-
bwoay
nagyúr
válasz wassermann #18281 üzenetére
Akárhogy is számolom, ez csak 5,
annál több konkrétumról nem esik szó,
amit meg kiemeltél, az olvasatom szerint arról szól,
hogy a sávszél mit bír el, szerintem ennek semmi köze ahhoz,
hány csatorna lesz szabadon fogható,
de nyitott vagyok további információkra![ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Norman88
csendes tag
Sziasztok!
A héten vagy a jövőhéten veszem meg az lcd tv-met és meg szeretném kérdezni, hogy szerintetek jól választottam e illetve mi a véleményetek a készülékről.
A kiszemeltem egy LG 42LG3000 LCD televízió. Az ára 180e Ft. , HD ready felbontású. A tv-t a gépemre kötve (dvi-hdmi kábel segítségével) használnám filmnézésre és monitorként (nem szoktam játszani, csak netezéshez lenne) illetve rendes tv adásokat néznék rajta.
A tv képe nekem tökéletesen megfelelt, kb. 4 méter távolságból nézném , nem láttam akkora különbséget a boltban kirakott, mellette lévő full hd-s modellhez képest hogy azért még kiadjak + 30-40e Ft-ot.
A kérdésem az lenne hogy mit gondoltok erről a tv-ről, megéri e ezt vennem figyelembe véve azt hogy mikre fogom használni, illetve a dvi-hdmi összekötést támogatja e?
Előre is köszönöm a segítségeteket, ha nem beszéltek le róla és az áldásotokat adjátok rá, akkor a héten még meg is fogom rendelni
nem tudom hogy számít-e, de azért leírom hogy egy ATI X600 Pro videokártyám van.
még egyszer előre is köszi a segítséget -
kugyu21
senior tag
Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy az a három, késöbb kitudja mennyi csatorna, a tv megvétele után azonnal szabadon fogható (lesz), nem kell előfizetni, bérleti dijat fizetni az stb után, megbirkozni a kitudjahányadik távvezérlővel, és pláne nem kell két éves hüségnyilatkozattal lekötni magad. Sokan (pl én is) nem szívesen kötik le magukat semmivel.
Persze szerintem sem szabad, hogy a tv kiválasztásánál a tuner megléte vagy nemléte illetve az mpeg2 vagy mpeg4 legyen a főszempont, de egy szempont lehet a sok közül, és ha két azonos tudású készülék között az mpeg4-el szerelt csak elfogadható árkülönbséggel kerül többe, akkor a kedves vevőnek el kell döntenie, hogy ér-e neki ez annyival többet. -
wassermann
addikt
Az AH oldaláról másolva, DVB-T-ről (ez azért jóval több lesz mint 6 : )
... az „A” és a „C” televíziós multiplexen és a mobil-televíziózásra szolgáló „B”-n még az idei évben elkezdi a műsorszórást, a „D” és „E” multiplexeken pedig a jelenlegi analóg földfelszíni sugárzás 2011-es leállítása után indíthatja majd be ...
... az m1, m2, Duna TV biztosan a kínálat részét képezik, szándékuk szerint HD felbontásban. Az RTL Klub és a TV2 60 napon belül dönthet arról, hogy megjelenik-e az új szolgáltatás kínálatában ...
... az MPEG-4-es kódolást választotta, mivel a hatóság a tenderkiírásban egyértelműen ezt a korszerűbb, hatékonyabb technológiát támogatta és ezáltal multiplexenként akár 8-12 SD csatorna (vagy 3 HD csatorna) ...[ Szerkesztve ]
-
GBartfay
csendes tag
Mi a véleményeket erről?
Panasonic TX-32LE8P
Elsősorban kábeltv-re használnám (T-család), abból is egyenlőre még analóg van nálunk. Másodsorban PC-t kötnék rá, de csak filmek és képnézegetés lenne.
Ilyen szempontok alapján kérném a hozzáértők véleményét. Sajnos az ár igen fontos tényező (ez most 110k), ezért is csak HD-ready.
Ha tudtok jobbat ajánlani azt szívesen veszem, nem zárkózom el semmitől.Köszönöm!
-
NetRolller3D
csendes tag
Az LG 32LG5700-ról tudja valaki, hogy van-e benne MPEG4? Az 5500-asban van, de az 5700-ashoz nem írja az LG, hogy milyen tuner van benne (a 6000-esben és a 6100-asban pedig megint csak MPEG2 van).
Oxox: A "kábelen is, vagy csak tányéron" kérdésre a válasz: mindkettőn - de a beépitett DVB-T tuner egyikhez sem jó, az ugyanis a földfelszíni (tehát szobaantennával vehető) adáshoz kell. (Kábelen ugyanis DVB-C, műholdon pedig DVB-S és DVB-S2 van.)
Bwoay: Az "amit a TV beépített tunerével meg egy szobaantennával tudsz fogni, az jó esetben kb 3 adó" egy kicsit sántít - első körben szobaantennával 11 adó lesz fogható (ebből 2 kódolt, CI modullal+előfizetőkártyával vehető; valamint az A multiplex 4 adója közül először 2, majd 3 HD-ben van - mindkettő kódolatlan), és várhatóan a C multiplexben marad néhány SD-csatornányi hely a jövőre - 2012-ben pedig indul a D és E multiplex.
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelő gyászbeszéde: "Jó vezető voltál, mindig nagy volt körülötted a feszültség; de most, hogy kiverted a biztosítékot - földelünk!"
-
bwoay
nagyúr
hát egyelőre 3 csatorna, amennyire én tudom.
ez idővel felszaporodhat akár 6-ra isnem értem amúgy, miért van ez mindenütt túlmisztifikálva.
a DVB-T tuner csak arra a kevés ingyenes tartalomra elég,
kábeltévéhez meg DVB-C tuner kellene,
de akkor meg a szolgáltatók kódolt anyaga miatt lenne szopás.
Ők meg úgyis adnak stb-t, tehát abszolút jól látod.
max egy univerzális távirányítóval lehet segíteni a dolgon,
én ennél jobbat még nem találtam ki a problémára.Kobor:
a dobozon levő jelölést nézted?[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Kobor
aktív tag
Szerintem 40-esben csak samu panel van, ha jól tudom, a belinkelt kép is 32-es.
Nálam egyébként ez szerepel:
LE40A656A1FXXC
---------
SQ01Tehát szerintem a jelölés 32, 37, 40-nél eltérő, amit olvastál gondolom a 32 vonatkozik.
Valószínű ezért nem értelmezhető az általad megnézett 37-es.A tévedés jogát fenntartom
Esetleg a 40-es tulajok leírhatnák kinek van eltérő, persze ha senkinek az még nem 100%, hogy ez igaz, de megerősíteni látszik.....
üdv
-
-
Symbio
senior tag
válasz bundaska #18274 üzenetére
Az kell neked, amit a kártyához adtak, mert akkor a hang is átmegy azon, nem kell külön kábelezni. Más is bajlódott már a DVI-HDMI összekötéssel (pl ), de olvass vissza az [ATI Radeon HD4850/4870] topikban, ott több ilyen eset is van.
-
bundaska
aktív tag
Lenne 1 gyors kérdésem, ha tud valaki válaszoljon!!!
Volt nekem 1 kis gond a DVI-HDMI átalakítással, meg a HDMI kábellel, az előző oldalon lehet róla olvasni, most nem írom le csak röviden!
Vettem 1 LG32LG5000-es készüléket, a videokarimhoz adtak 1 DVI-HDMI átalakítót (Sapphire HD4850), na most először azt hittem, hogy az 5m-es HDMI kábellel van a probléma amit vettem 2160HUF-ért (nagyon olcsó) aminek aranyozott végű a csatlakozója!!
Na most vittem a kábelt a MediMarkt-ba, kipróbálni TV-HDMI-s DVD lejátszóval és működött!!!
Ma elvittem a TV-t a vásárlás helyszínére, nem-e a TV HDMI-s csatijaival van a probléma (nem felháborodva, csak higgadtdt fejjel) és láss csodát működött a legolcsóbb ORION márkájú DVD lejátszóval és az olcsón megvásárolt kábellel!!! A Gépem viszont nem rakja ki a jelet a TV-re... amit adtak DVI-HDMI átalakítót a karihoz, azzal próbálkoztam, lehet nem jó??? Vettem 1 18+1 tűs DVI-HDMI átalakítót, a videokarihoz 24+1 tűset adtak!!! Merjem kibontani kipróbálni, vagy vigyem most vissza a boltba, mert HIGH END-es átalakító kell nekem??? Ami tudtommal 24+5 tűs!!!
Előre is köszi a választ és bocsi a hosszúra sikeredett szövegetAz élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
Symbio
senior tag
Folytatva: mit sem ér a DVB-T, ha a többi csatornát kábelen kapod (sima antenna kábel a tv-be), mert akkor ki-be huzogadhatod, aszerint hogy saját antenna vagy kábeles adást akarsz nézni. Akkor már inkább egy STB (bármennyire nem esztétikum). Ha viszont szolgáltatótól van a digtális (esetleg HD), akkor meg úgyis kénytelen vagy tőlük boxot venni.
Túl nagy fenék van kerítve a tv digit tuner milyenségének) -
Alex91
félisten
Ez mar megint egy uj sorozat...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
oxox
addikt
tehát ha jól értem...ami dekórer van a tv-ben az a három adásra jó azt' annyi...a többihez majd ad a szolgáltató, UPC, T-csálád, stb boxot csúnyítani a szobát, és kódolni a kábelen jővő jelhalmazt...jól értem? tehát doszt mindegy, hogy milyen van a tv-ben?
Amúgy mi a véleményed az említett szériáról, ill. amire nekem kell arra megfelel?
oxoxKi gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
bwoay
nagyúr
szerintem nemigen tudsz zsákbamacskát venni ennél a típusnál.
A 37-es kivételével eddig tudtommal mindegyikben Samsung panel volt,
a 37-esben meg azért nincs, mert ilyen méretben a Samsung
nem gyárt panelt.
hozzátenném: nekem 37-es és 40-es is van ebből a típusból,
és nagyon nem szeretném, ha addig vernének,
amíg meg nem tudom mondani, hogy melyiknek látom szebbnek a képét,
AUO panel ide vagy Samsung panel oda.oxox:
azért azt is vedd számításba, hogy amit a TV beépített tunerével
megy egy szobaantennával tudsz fogni,
az jó esetben kb 3 adó,
a digitális műsorszórás, amit meg kábelen fogsz majd
a szolgáltatóktól (DVB-C), az egyrészt nyilván kódolt,
másrészt a DVB-T tuner lószart sem tud kezdeni vele.
Ezt mindig leírom, és várom is a felmérést,
hogy hány olyan 200-400e. Ft-os TV-t vettek meg az emberek,
amiken majd szobaantennával nézik a szerény freeview kínálatot.
Minden más esetben pont ugyanannyi haszna van az mpeg4 tunernek,
mint az mpeg2-nek: semmi.[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
oxox
addikt
válasz heihachi #18260 üzenetére
Sziasztok Heihachi, és Guruk!
Én is tervezem az ősz folyamán egy sony tv beszerzését...túlzás lenne azt állítani, hogy értek hozzá...igazság szerint minél többet olvasok, annál jobban összezavarnak a dolgokkal...pls segítsetek...eddig nekem a tv-zés arról szólt, hogy van a falban egy aljzat amit összekötök a Tv-vel (később videóval, még később a dvd-vel...)..és kb ennyi.
A jővőben szeretném a tv-zés mellett (ami halehetséges HD-ban legyen majd), pc-n játékra, valamint HD film nézésre használni (szintén pc-ről)
Amiket nem értek:
sony ár...pl. 40w3500 -343.000.-, 40w4500- 327.900.- ..pedig nekem úgy tünik, hogy az utóbbi igencsak jobb...40v3000-tól nézegetem az említett 40w4500-ig....valószínű a w45 lesz a választott.mpeg2 Vs mpeg4, mint olvastam az Antenna Hungaria egyből az újabb megoldást fogja támogatni...Gondolom akinek mpeg2-es tévéje van az vehet valami fekete dobozt, hogy nehogy ne legyen valami csunyaság a hifin.. (hívjuk dekódernek ) amivel majd fogni tudja a dolgokat....Egyrészt a kérdésem, hogy kábelen is jön majd HD adás, vagy csak tányérral tudjuk fogni, ill. a mai kábeleken milyen minőséget tudnak adni (ha tudnak)?
jahh igen, hogy ne legyen olyan egyszerű a w3500-ban mpeg2, a w4500-ben mpeg 4 beépített dekóder vanJátékra mennyire használható egy ilyen ketyere? Mert ha rosszabb lesz mint a sony g500-m akkor bután fognak egymás mellett kinézni
Ill. a w45-nek van már valami 100Hz-es Motion flowja...de már olvastam, hogy ez gagyi, és jönnek a 200Hz-esek...az egyik cimbim meg samsung lcd-ket javít főállásban, és azt mondta, hogy az o-led lemos mindent...sony-n már fent is van..vmi 3"-os kivitel 2009-es megjelenéssel....szval a eszem megáll, hogy miért nem álltak meg a junost szinten!!!
Tehát jobb-e a w4500 mint a w3000, megfelelő-e filmnézésre (legyen szó akár a magyar "minőségi" kereskedelmi adókról...bár azt hiszem nem a Bud Spencer filmek továbbra se fognak jönni HD-ben karácsonykor. Akár pc-ről HD film nézésről), játékra?
thx in advance
oxoxKi gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
bwoay
nagyúr
válasz wassermann #18266 üzenetére
enyhén fogalmazol, ez egy debil, retardált írás,
index színvonal, no commentmondjuk én inkább az iszonyatosan kevés MPEG-2-es TV-t tartom csúsztatásnak,
nem tudom, milyen felmérés volt ez, de józzan ésszel belegondolva
sem tűnik hitelesnek az adat.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
wassermann
addikt
Kis csúsztatást, szenzáció-hajhászást érzek a cikkben:
1. - több kutatást is végeztek és az eredmény az volt hogy, iszonyatosan kevés MPEG2-es TV-t adtak el eddig hazánkban, tehát ezt a lépcsőt fájdalommentesen átléphetjük.
2. - a forgalmazók már nyáron megtudhatták (ahogy mi is), hogy az AH az új sugárzásra a jóval korszerűbb MPEG4et választja!
-
Ch4os
aktív tag
Egy index cikk a digitális műsorszórásról, tv vételről (MM, EW, Saturn):
Műszaki cikk helyett szobadísztMod: fokukac gyorsabb volt.
[ Szerkesztve ]
-
Capella
senior tag
válasz bigdigit #18257 üzenetére
Oké, csak a manualban láttam én is ennél, és valahogy megjegyeztem, mert kiemelték, hogy úgyis minek, mert nálunk nincs Guide Plus+. A Philips manualban viszont nem is említik, csak az EPG-t.
Olyan nagyon nem is tudom, hogy mi fán terem ez a +. Talán keresni lehet kulcsszavakra, meg hasonló dolgok. Gondolom attól még nem az, hogy a TV képét is megjeleníti a műsorfüzet egy ablakban. Mert a T-Home digi kábel is ezt teszi.Egyébként is érdemes jóelőre átböngészni a használati utasításokat vétel előtt, hogy mire számíthat az ember. Ne lepődjön meg utólag. Meglepetés persze így is lehet.
Nemrégen itt a fórumban is elhangzott, de külföldi fórumokon is felmerül, hogy a Sony TV most akkor milyen felbontást tud PC-vel. Az addig "rendben", ha rendben, hogy VGA-n csak 1280-at tud, de vagy rosszul vagy hülyén szerepel a legújabb típus leírásában is, hogy HDMI-n is csak ilyesmi volna.
Valójában meg tudja az 1920x1080/60 Hz-et HDMI-n keresztül, esküsznek rá.
Valamennyire az is érdekes, hogy mit tartanak fontosnak megemlíteni a gyártók, hogyan épül fel, mennyire részletes az összeállítás.
Pl. a Philips USB-n kezeli az NTFS fájlrendszert is, a Sony csak FAT32-ig tudja.
Azután meg mi a csöcsnek olyan DLNA, amivel csak MP3 és JPG játszható le, semmi más. Parasztvakítás, egyelőre.
A Philipsnél pl. csak DHCP-t említ a DLNA-ra, a jó ég tudja, hogy lehet e fix IP. Végül is majdnem tökmindegy, lehet automatikusan is.
A Sony meg cizellálja, hogy van fix IP is, sőt DHCP mellett kézi DNS szerver is. Ahhoz a nyüves mp3-hoz.
Van olyan Philips, aminek meg tanítható távirányítója van. Jónak jó, vagy inkább hasznos, bár kétlem, hogy annyira kényelmes lenne. Ha éppen át van állítva mondjuk set-top-boxra és éppen a TV-t akarjuk babrálni vele, kicsit zavaró is lehet. Legyen akkor már inkább mindennek mégis saját távirányítója. -
joenet
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Samsung LE40-A656-os készüléket szeretnék vásárolni a következő hetekben, és meg szeretnék bizonyosodni róla, hogy biztosan a legjobb minőséget adó S-PVA panellal van szerelve, és nem valami vacakabbal, ha már ugyanannyi pénzt fizetnék érte.
Egy másik fórumon találtam ezt a hozzászólást:"(...) így a boltban, kicsomagolás nélkül is meg lehet állapítani a panel típusát! A bekarikázott rész az érdekes, ebből lehet megtudni, hogy milyen panellel szerelt.
Dobozon szereplő matrica/felirat:
1. - SP0* => Samsung S-PVA
2. - AM0* => AUO A-MVA
3. - CR0* => CMO S-MVA
4. - CM0* => CMO MVA
Szerk.: Még annyi, hogy a Service menűből is meg lehet állapítani, de ez már nem olyan fontos.Szerk2.: Utolsó megjegyzés. A Samsung és AUO panelek közel azonos szintűek (hajszálnyit gyengébb az AUO), de mindkettő jó vétel. Ellenben a CMO-t kerüljétek! Külföldi fórumokon sokan panszkodnak rá."
Ezen hozzászólás alapján próbáltam beazonosítani, de a dobozon egyáltalán nincs rajta a szürke matrica, csak a TV oldalán (!) amivel ugye alapjáraton sem megyek sokra, mert sehol sem engedik felbontani a dobozt, csak ha már kicsengettem a pénzt. Egy kiállított készüléket néztem (LE37-A656-os típus volt), annak oldalán az előbb említett szürke matricán a Version-nél az AA01 kód szerepelt. A fenti hozzászólás alapján ez számomra értelmezhetetlen. Nagyon megköszönném, ha valaki írna bármi érdemlegeset, mert egy 250.000 Ft-ot tévénél nem szeretnék zsákbamacskát, hogy egy másik helyen esetleg ugyanennyiért jobb minőségűt kapnék.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Arnold2
őstag
Remélem jó topicba írom.
Nemrég vettem egy LCD tv-t (Samsung LE32A451). Főleg számítógépről nézek róla filmeket. Olyan hibákat tapasztalok vele mostanában, hogy ha egy adott lejátszóprogival nézek pl DVDket (KM Player), akkor néha eltűnik a kép (ez változó egy villanásnyi kihagyástól egészen pát mp-nyi kihagyásig) és/vagy vízszintes piros csíkok jelennek meg a képen. Ma ráadásul az jelent meg a TVn, hogy "Formátum nem támogatott". Ha pl Media Playerrel nézem akkor semmi gond. Csak ezzel a lejátszóval tapasztaltam eddig. Ezt a progi válthatja ki, vagy kábel vagy mi lehet a gond? A kézikönyvében leírtak szerint a HDMI kábelt hátul a HDMI 2 bemenetre kötöttem.
-
heihachi
addikt
XBOX 360
PS3-at nem használok, Xbox 360 van rákötve Ellenben az gond nélkül felismerte magától a natív felbontást (mindhárom HDMI bemeneten!). Nekem CRT volt előtte, az után elképesztően élesnek tűnik a kép. Minimális utánhúzás van, de ez csak akkor látható, ha kifejezetten ezt vizsgálom, játék közben abszolút nem zavaró, gyakorlatilag láthatatlan a játékokban általában egyébként is meglévő elmosás miatt. Másra nem használom a boxot játékon kívül.PC
Van még rajta egy PC HDMI-re kötve, ott sem volt gond, összekötöttem, drájverben beállítottam amit kell, és ment a natív felbontás, semmiféle gond nem volt. Igaz ugyanez elmondható a VGA bemenetről is, ott is simán engedte elsőre a natív felbontást kiválasztani, semmi probléma nem volt (vagyis volt, de nem a TV-vel, hanem a kábellel). PC-ről általában HD videókat nézek, ezeknél még soha semmi gondom nem volt, nem szaggat oldalirányú mozgásnál, utánhúzást keresve sem találni (vagy legalábbis nem látszik). Oldalirányú mozgásoknál sem szaggat. Én nagy különbséget nem láttam az 1080p/1080i/720p filmek közt, bár a filmek minősége eléggé széles skálán szóródik sajnos. Talán eddig legjobb minőségre egy 1080p, 11 gigás film volt. A desktopon a betűk tökéletesen olvashatók, semmi színelcsúszás, vagy ilyesmi.DVD
Egy olcsóbb, HDMI kimenetes upscaleres DVD lejátszóval nézem a filmeket 720p-re állítottam a lejátszót, mert efölött nem láttam minőség javulást, ez viszont mintha egy leheletnyivel jobban nézne ki, mint 576p-ben. Szinház képüzemmódban nagyon súlyosan mozis színvilága van a TV-nek, és persze tűéles (kb. 3 méterről bámulom).SD TV
Abból a távolságból, ahonnan én nézem, jobb képe van, mint az előző 81 centis 100Hz-es, LG crt tévémnek. Közelről persze csúnyán blokkos. A SMART pedig zseniális, nincs olyan, hogy közepén kevésbé, szélen jobban torzít, mindenhol egyformán, elfogadható, alig észrevehető mértékben "torz" a kép. Sajnos van olyan (pl. RTL Klub Forma 1 közvetítései), ahol egyszerűen nem lehet jól beállítani a SMART-ot, valami vagy fölül vagy alul lelóg.HD TV
Az olimpia alatt egy 3000 Ft-os antennával használtam, fullon volt a jelszint, nagyon brutál volt helyenként a kép, legalábbis a sima SD adáshoz képest. Nem volt gondja a dekódolással, sose szaggatott, nem blokkosodott, nem volt semmi kifogásom ellene.Pár negatívumot tudok felhozni:
- A hang az elég gyenge, nekem egyik hangzás sem jött be igazából. Viszont van optikai kimenete, át lehet küldeni minden beérkező hangot oda, és át lehet tolni egy rendes erősítőre.
- Az elalvás időzítőt ha beállítottam, akkor többet nem tudom előhívni, hogy megnézzem, mennyi van még hátra.
- Nagyon minimális működési zaja van, ez kb 5-10 centiről éjszaka még hallható, messzebbről már nem nagyon, 3 méterről, ahonnan nézem meg már egyáltalán nem.
- Jó lenne, ha a SMART beállításokat csatornánként megjegyezné, de sajnos ezt nem teszi.Persze hozzá kell tenni, hogy nem volt előtte másik LCD tévém, lehet, ha kézbe kapnék egy igazán profi full HD tévét, akkor más lenne a véleményem, de így azt mondom, ez nagyon megérte az árát.
"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD
-
wassermann
addikt
válasz kozi71 #18258 üzenetére
Én is ezen a párton állok! - az STB-ket alapvetően nem ezekhez a cuccokhoz találták ki, hanem arra, hogy a régi TV-ken is lehessen nézni digitálisan továbbított műsort.
A DVB-re képes TV-ken nem véletlenül van CI-slot, így képes kezelni az előfizertői kártyát.Pusztuljon minden felesleges "áram zabáló" és sokadik távirányító.
-
kozi71
senior tag
Nekem 40w3000 Sony van. Pár hete volt kódolás nélküli hét T-kábelnél. Tökéletesen működött minden digitális, HD adás, plusz az EPG is. Csak néhány ékezetes karakteres eltérés volt. De ettől még simán olvasható volt a „műsorújság”. Én simám meglennék set top box nélkül is.
Elég lenne ha a kártyát lehetne bérelni csak. Felvenni meg amúgy sem szoktam semmit TV-ből.high tech, low life
-
cilo9
aktív tag
válasz heihachi #18255 üzenetére
2 napja filózom melyik legyen, de asszem most végleg eldöntöttem és a v4500 lesz, a HDTV tulajdonsága miatt. Én is azért legalább 4-5 évre veszek most TV-t és gondolom azért 2 év múlva a blue-ray filmek is barátságosabb árban lesznek, úgyhogy akkor már tudja a 24p-s megjelenítést.
Milyenek a tapasztalataid a TV-vel? Esetleg PS3-t használsz rajta?Üdv, Cilo
-
Krobi79
tag
Üdv,
lenne egy kérdésem. Ma szeretnék venni lcd tv-t és még lenne egy kérdésem. Azt már eldöntöttem, hogy egyenlőre nem nagyon van szükségem fullhd-s modellre. Csak Upc kábel, wii, divx, ami menne rajta. Szimpatizálok a Samsung LE32A451 és LG 32LG5000 modellel. Ezek nagyjából egy árkategóriában vannak. Nagyjából ugyanaz a tudás, javítsatok ki ha nem így van ( a Samsung weboldala eléggé zavaros) Szóval azt vegyem amelyiknek a kávája jobban tetszik, vagy van lényegi különbség a kettő között. Gondolom az üzletben nagyon nem lehet megmondani semmit sem a képminőségről. Thx -
Capella
senior tag
Igen, ez felmerült már, hogy érdemes-e egyáltalán "kiváltani" az stb-t ilyen okokból.
Az EPG-t viszont maguk a TV-k is tudják, a távirányítójukon is van ilyen funkció is, úgyhogy ezzel talán nem lenne gond.
A Sony W4500 tudná a GUIDE Plus + rendszert is, ami viszont csak néhány országban működik. (Anglia, Olaszország, stb.)
Más extra funkciók meg talán nem annyira fontosak, amik az stb távirányítójával még elérhetők.A gond inkább a CAM modullal van, ami nem olcsó, így nem ér annyit, hogy ezért külön beszerezzük. Egyesek szerint simán kioperálható a set-top-boxból is, és így bedugható lesz a TV CI csatlakozójába. Akkor már csak egy aktív smart kártya kell, azaz digitális kábeltévé előfizu.
Még nem tudok róla, hogy valaki kipróbálta volna a fórumon. Vagy csak nem számolt be. -
cilo9
aktív tag
Értem! Ez esetben lehet lekattanok az Mpeg4-es v4500-ról és olcsóbbat veszek!
Még egy kérdésem lenne. Van PS3-am és ha egy blu-ray filmet akarok majd nézni, akkor érdemes olyan HD ready Tv-t vennem (82cm-es ről beszélek), ami tudja az 1080p, és a 24p-t, vagy elég egy 1080i-s, mert nagy különbséget nem fogok látni a 82cm-en?
(Lényegében a Sony 32v4500 és az 32s4000 között vacilálok.)Üdv, Cilo
-
bigdigit
addikt
válasz wassermann #18232 üzenetére
a philips H-ás készülékeiben is van a DVB-T mellett DVB-C is.így gondolom valószínű minden olyan készülék ami tud mpeg4-es dvb-t-ét tudja a C-t is...
-
Rick4
félisten
a kábelen DVB-C sugárzás folyik, épp T-kábel esetén conax kódolásban. Ezért nem egyszerű kiváltani a set top box-ot, ami ugye a tévécsatornák kapcsolgatásán felül extra dolgokat is tud, pl EPG, hidd el, az a legjobb megoldás, ha a tévé csak mint megjelenítő vesz részt a tévézésben, digit kábeltévénél még a digitális tuner is felesleges.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
cilo9
aktív tag
Üdv!
Most olvastam el Cifu logout-os LCD írását és felmerült egy kérdés. Ma készülök venni egy Sony 32v4500-as tv-t, amiben van Mpeg4 DVB-T tuner a földi digitális sugárzáshoz és van a digitális kábel sugárzáshoz is tuner benne. De a cikk szerint ha digitális kábel adást akarok otthon, akkor ettől függetlenül is kell a szolgáltató Set Top Box-a. Ez még mindig így igaz??? Pont, hogy a set top box-ot szeretném kikerülni, de ezek szerint ezt csak akkor tudom megtenni, ha felcsapok a tetőre egy antennát és azzal free-be fogom azokat az adókat amiket tudok. Ami azért nem túl sok.
Üdv, Cilo
-
bigdigit
addikt
eladó philips tv-ék:42PFL7603D 220e,42PSE001D lesz hamarosan ár még nincs+42PFL6403 cserélhető előlaposmint a telefonokon
-
geriwise
csendes tag
Hali!
Szerintetek vegyek egy 32"-os LCD tv-t monitornak, vagy ebben az árban vegyek egy kisebb nem TN paneles LCD monitort?Ezen vacilálok, max oan 90k lenne rá! Előre is köszi a segítséget!
Védd a fákat! ==> Egyél hódot. **//** 1 db A4-es típusú félfamentes rajzlapomat elcserélném, ugyan ilyen típusú Audira.
-
Tuib
aktív tag
Sziasztok!
a következő dolog történt: vettem egy Samsung Le40A656-ot, és azt összekötöttem a Dokkolóm DVI portjával egy DVI-HDMI kábellel.
A dolog sikeresnek is tűnik, viszont a TV szerint PC módban vagyok, így kb semmit sem tudok állítani, PL 100Hz, DNIe, stb...
A kérdésem ,hogy ezzel lehet-e kezdeni valamit, vagy majd rendes HDMI-HDMI összeköttetés esetén lesz jó az élet?
A gép egy T60-as Ati x1400-as karival.
Köszi!
Tuib
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
Balli
őstag
Bocsi kicsit off:
Vegre megint beindult az M1 HD kozvetitese. De a kerdesem, hogy megis mit adnak HD-ban? BL-t abban nyomjak majd?Athens 2004
-
bmoboy
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek miért lehet, hogy több üzletben - Saturn, Electro World - is olcsóbb a 42LG6000, mint a 37LG6000?
(nem mintha tőlük akarnék vásárolni)
-
wassermann
addikt
Hát amikor már ennyire leszűkül a kör, akkor kell elmenni és élőben megnézni. Mivel TV-t több évre vesz az ember a műszaki adatokon túl az alábbiak jóval nyomósabb érvek lehetnek a döntésben:
- tetszik-e élőben a kinézete,
- kézre álló-e a távirányítója,
- könnyű-e eligazodni a menüjébe? -
satyi1
csendes tag
Sziasztok! Visszalapoztam, amíg bírtam, de nem lettem okosabb. Eljutottam végre oda, hogy vettem egy 10m HDMI-HDMI kábelt, hogy a pc-t összekössem a TV-vel. Geforce 7300-as a kari, a DVI aljzatba átalakító, majd a kábel. Az Nvidia panelen minden nagyon fessen összeállt (nálam ez már dicsőségnek számít). Dualview-ban, 1080p-ben, progresszív módban megy át a jel, viszont a TV-n a "wide mode" korábbi beállítási lehetőségei (4:3, 16:9, mozi, full, stb.) eltűnt (Sharp XL1), csak "full" és "underscan" opciót ad fel, viszont a váltásnál nem méretez át semmit. Sajnos így kissé lófejűek az emberek. Aki jobban ért ehhez az összehangoláshoz, az lszi adjon tanácsot, hogy hol tudom megoldani ezt a problémát. köszi
-
denes242
aktív tag
válasz NetRolller3D #18230 üzenetére
igen, de a sony TV-kben pl. van DVB-C tuner is.
P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
NetRolller3D
csendes tag
válasz einstein #18205 üzenetére
A CI-slotba dugott kártyaolvasóval+kártyával a kódolt DVB-T adásokat lehet venni (ATV, HírTV). Kábeles adásokat semmiképpen, mert ahhoz DVB-C-t használnak, ami egy teljesen más moduláció. (A DVB-T-t nem kábelre találták ki.) A CI-modul csak a DVB-ből dekódolt adatfolyamhoz fér hozzá, tehát olyan adást nem lehet vele venni, ami más tunert igényelne. (Egyes MPEG2-es TV-knél azonban speciális CI-modullal megoldható az MPEG4-es adás vétele - de általában csak SD-ben. A feltétel az, hogy a vett adás DVB-T legyen - nem lehet DVB-S, DVB-H, DVB-C illetve DVB-T2. ATSC pedig még kevésbé.)
Villanyszerelő gyászbeszéde: "Jó vezető voltál, mindig nagy volt körülötted a feszültség; de most, hogy kiverted a biztosítékot - földelünk!"
-
GalloG
tag
válasz einstein #18205 üzenetére
einstein: Lehet igazad van. Nem mélyedtem bele a témába, csak a képen egy slotot láttam, abból gondoltam,hogy abba már a kártya megy.
Mondjuk ettől még a kedves magyar szolgáltatók használhatnak olyan formátumot akár kértyában, akár olvasóban, hogy nem fog így se menni vele a TV...
-
Rick4
félisten
válasz banderasz77 #18209 üzenetére
szerinted az avatarunk mennyire hasonlít? Mert engem e-mail-ben "zaklatnak" a kartonsérült tévékkel kapcsolatban..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
nRu3
addikt
Sziasztok. Lenne pár kérdés 2model közt, az egyik egy Samsung a másik pedig egy Toshiba lcd mindkető FULL HD-s tv-k. a Samsungokal viszonylag tisztában (nem rosszak)vagyok inkább a Toshiba érdekelne? Toshiba 42XV500 illetve a Samsung LE40A551P2RXXC(abban nem vagyok biztos hogy ez-e a pontos model szám de valami iesminek kell lennie) mind a két tv 199e ft-ba kerül és 3 év gari jár mindkettőre, nekem mint laikusnak az egyetlen nagy különbség hogy a Toshiba 42" képátójú.
amire használnám kábeltévés tv nézése , dvd. igaz hogy a FULL HD-hoz nem ragaszkodok kisem tudom technikailag használni, de ha tudja. vagy nagyon rossz kép minőséget fogg adni nekem kábeltévénél?
várom a véleményeket''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
nesh20
aktív tag
Sziasztok.
Olyan problémám van a monitorommal hogy ha pl interneten böngészek és nem fehér az oldal amire rámegyek besötétedik a monitor, nem korom sötét de látványosan sötétebb mint fehér háttéren. De videóknál is csinálja. Nagyon zavaró ha már v.mi sötétebb a fehértől a monitor sötétedik
Samsung - 2032BW monitorom van. Videó-kártya kizárt most cseréltem ki a régivel és az újjal is ezt csinálja. Rendszert is újra tettem azt.Ez mitől lehet? Monitor hiba?
Előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
I am a Man of Fortune, and I must seek my Fortune.
-
Rick4
félisten
válasz Symbio #18212 üzenetére
ez mondjuk az átlagfelhasználó miatt okos döntés, szerinted Pista bácsi tudja kint a tanyán, (akinek a DVB-T jól fog jönni, mert se kábeltévéje, se digije) mi az az mpeg4? Majd péntek esténként az ablak című műsort HD-ben nézheti.
-
kisbuba
tag
válasz Hedgehanter #18218 üzenetére
Azt már mindenféle állásban kiprobáltam és ráadásul kettő is van itthon és mindkettőnél csak az első kettő szólal meg.
-
evitiguF
senior tag
válasz GalloG #18180 üzenetére
Köszönöm válaszodat, persze ezt én is értettem, hogy ugyanakkora képméretnél a nagyobb felbontás (tehát több pixel) szebb képet fog eredményezni. Viszont azt elfelejtettem leírni, hogy nem monitorként használnám (csak számítógéppel lenne összekötve, és onnan kapná a jelet videózásnál, tévézésnél stb), arra meghagynám a jelenlegit, aminek több oka is van.
(Elég sok a fogyasztása az LCD tv-knek, ha Full-HD-s lesz, akkor 1920x1080pixeles megjelenítésnél izzadna a kártyám rendesen, ergo kis fps-t kapnék, akadna, szaggatna a játék, stb)
Tehát az LCD tv-t szinte csak hétvégén kapcsolnám be, vagy éppen amikor filmet nézünk. Teszem azt egy héten menne 6-8órát. (és ilyenkor már elgondolkodom, hogy érdemes-e kiadnom annyi plusz pénzt, tehát használom-e annyit, hogy visszajöjjön az ára)
Persze én is szívesebben néznék egy 40"-os FULL-HD-t, mint mondjuk egy 32"-os HD-Ready-t. A kettő közötti árkülönbség pedig van vagy 100ezer...
Olyan kérdésem lenne még, hogy régebbi típusokat mennyire érdemes nézegetni? Sokat fejlődött-e a belső mondjuk a tavalyi év elejéhez képest?
Tehát ha mondjuk van egy 2007. februári valamilyen típus 100ezerért, egy 2008.júniusi hasonló kategóriájú 160ezerért, akkor az tud is annyival többet? (csak hasraütésre írtam adatokat)
Illetve azt, hogy mikori típus, csak úgy tudom megnézni, hogy elmegyek a márkaoldalra, és ott keresgélek, vagy típusszámból, egyéb ilyesmiből is meg lehet állapítani?[ Szerkesztve ]
-
kisbuba
tag
Csak alaplapi hangkártyám van. Igazából az lenne a kérdésem, hogy ha az erősítőt steretora állítom, akkor minden hangfalnak meg kell szólalnia, hiszen ha TV-t nézek, akkor is csak stereo jel jönn és mégis minden hangfalam szól. Amikor viszont a gépet kötöm rá, akkor maximum csak az első kettő hangfal szólal meg és nem értem miért (beállítás, kábel)?
Erre kérdésre szeretnék választ kapni. -
wassermann
addikt
válasz Symbio #18215 üzenetére
Még az olimpia miatt a PC-mhez vettem egy USB-s DVB-T vevőt és most összedugtam újra, s lőn világosság:
Pesten tényleg elindult az M1 HD MPEG4 újra. Gyönyörű a kép, csak kicsit muris, hogy a 4:3-as kép a 16:9-es közepén fekete sávok között csücsül. A korhatár sárga karikája és a csatorna logója meg kint a fekete sávokon
A TV-k miatt meg ne aggódjatok, mert a forgalmazók is tudják mi kell! Karácsonyig a boltok kiárulják a régi, esetenként tavalyi készleteket és decemberre már tele leszünk nem feláras MPEG4-es DVB-T-sekkel.[ Szerkesztve ]
-
Symbio
senior tag
A földi digitális adáshoz kell egy MPEG4 tuner. Ha olyan a TV-d (elég ritka), akkor csak egy antenna kell, ha nem, akkor egy set top box is. De ha nem csak azt a néhány szabadon fogható földi digitális csatornát akarod élvezni, akkor keress egy szolgáltatót és akkor a szolgáltató ad boxot (és kér sok-sok pénzt).
bigdigit: talán nem is Európában vagyunk, hanem valahol még az Ural környékén
[ Szerkesztve ]
-
-
cilo9
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Érdeklődnék van-e tapasztalat a Sony 32" KDL-S4000-es LCD tv-ről valakinek, véleményeket is szívesen vennék, sokat segítene.
Illetve tudtok-e egyéb alternatívat ajánlani, 150k körül. Elsősorban PS3 és tévézéshez használom majd. Meg ez a DVB-T Mpeg2 tuner dolog, akkor használhatatlan itthonn ugyebár?Előre is köszönöm!
Üdv, Cilo
-
Rick4
félisten
-
bigdigit
addikt
na szóval büszkén haza megyek mondom megnézem milyen az m1hd dvb-tén...
hang jött is csak kép nem
de megoldottaminnen üzenem az összes H-ás készülékkel rendelkező philips tulajjal állítsák át a tv területi beállítást franciára!
így már megy a magyar mpeg4-es adás is
nekem eddig németen volt.valószínű gyárilag be van programozva melyik országban milyen sugárzás folyik. -
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Egyszer már megfordultam itt, azóta is folyamatosan olvasgatom és nézegetem a TV-ket.
Eddig 80ezres 1éves LC51-es tv-t néztem, de úgy néz ki hogy a 100 ezerért illetve annak környékén már új tv-t is lehet kapni, így kb ennyit még kifizetnék értük. Többek között LC51 105e
LG3000 107e
LB75 101e.
PFL3512D 99e
LC41 100e (Mi a különbség LC41/51 között? Csak a design és erősebb hangszóró?)Mindenképpen 32"-t szeretnénk, 26ost nem éri meg mert nem sokkal olcsóbbak, nagyobb pedig nem kell mert a szoba ahova tesszük kicsi ahhoz hogy messzebbről tudjuk nézni. Nagyrészt DVD nézésre használnánk meg TV nézésre (nagyrészt dvd), később házimozit szeretnénk kialakítani csak egyenlőre a hangfalakra már nincs pénz. Ahová költözünk ott T-kábel van, nem tudom hogy ez milyen minőségű jelet eredményez.
Köszi
- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
-
rayman2006
tag
Hello
Én most akkarok venni 32" lcd-t max 120-max150e körül.
Elég nehéz választás.
Kinéztem néhányat amiről itt is irtak:
Samsung LE32A451
Samsung LE32A551
32LG6000 -erről mi véleményetek?
Én tv nézés(upc-direct ,pc-game,xbox360,divx filmnézésre használnám).
Olvastam lg6000-be a 24p nincs ebben a mértben az minél számít a 24p azt nem igazán értem?
Csak akkor számít a 24p ha BlueRay lejátszóra kötöm és úgy nézem a filmeket vagy pcn keresztüli HD filmeknél is számít?
Melyiket érdemes megvenni?
Előre is köszönöm segítséget. -
einstein
senior tag
válasz GalloG #18164 üzenetére
"Az MPEG4 tunernél pedig vedd figyelembe, hogy azzal csak pár adás fogható (majd). A kábeles (digitális) adásokhoz mindenképp STB kell majd (akár DVB-C, akár IPTV alapú), még ha van is CI kártyahely a TV-ben (úgy olvastam, az itthoni szolgáltatók nem azt a kártyarendszert használják)."
Én ezt úgy tudom (illetve csak sejtem), hogy a CI slotba nem magát a kártyát, hanem egy kártya-olvasót kell dugni. Így akár használható lehet STB nélkül is a tévé.
-
Lacix29
őstag
válasz NetRolller3D #18202 üzenetére
HD-ready: Képes az összes HD-videójelformátum (720p, 1080i/p) megjelenítésére
1080p-t nem kell tudnia megjelenítenie, hogy HD-Ready legyen, elég ha az 1080i-s jelet képes fogadni. (régebben csak ilyen tv-k voltak, de szerintem manapság sem biztos az 1080p jel fogadása HD-Ready-nél.) -
PEPE85
senior tag
válasz NetRolller3D #18202 üzenetére
Hello, lenne most olcsón egy régebbi LG LCD TV, csupán annyi lenne a kérdésem milyen lényegi különbség van az 1280x768 és 1366x768 felbontás között? FULL HD és 1366-os HD Ready LG TV-ket használok, azoknak tudom milyen a képe, ezen a TV-n csak DVI van ami még nem gond, de lesz valami problémám az 1280 miatt?
Watch 4k movies with Netflix :)
-
NetRolller3D
csendes tag
Tehát, tekintsük át a definíciókat:
HD-ready: Képes az összes HD-videójelformátum (720p, 1080i/p) megjelenítésére, és legalább 720 soros megjelenítővel rendelkezik. (Általában LCD-knél 1366*768, ritkábban 1280*768; plazmáknál pedig 1024*768 képpontot jelent.)
HDTV-ready: HD-ready, megfejelve egy valamilyen HD adás vételére alkalmas tunerrel - ebbe belefér a DVB-T/MP@HL ("MPEG2 HD"), a DVB-T/H.264 ("MPEG4"), sőt még az Európában használhatatlan ATSC is!
FullHD AKA HD-ready 1080: HD-ready, plusz legalább 1440*1080 pixeles megjelenítő. Általában 1920*1080.
HDTV-ready 1080: FullHD + valamilyen HD-tuner.
TNT HD: Legalább HD-ready megjelenítőpanel, DVB-T H.264 ("MPEG4") tunerrel.
És egy új:
MinDigTV-kompatibilis: alkalmas a magyar DVB-T adás vételére - a felbontásról azonban ez nem szól, egy CRT is lehet MinDigTV-ready, ha lekonvertálja a HD-jelet.Villanyszerelő gyászbeszéde: "Jó vezető voltál, mindig nagy volt körülötted a feszültség; de most, hogy kiverted a biztosítékot - földelünk!"
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest