Hirdetés

Aktív témák

  • csezo83

    csendes tag

    Sziasztok!

    A következő problémával szívok keményen. Adott egy Sapphire HD4850 kártya és monitorként egy Samsung LE23R86BD LCD TV-t használnék DVI-HDMI kábel segítségével. Előre megjegyezném, hogy az öskővületnek számító laptopommal, amiben ATI X700-as van, tökéletesen működik a dolog.
    Na már most először Vista 64 bit felrak, minden okésen működik, szűz Vistára raknám fel a Catalyst-ot, telepítés okés elsőre, aztán újból indít, de nem jön be a Vista alatt a kép!!!Egyszerűen folyamatosan újraindul a dolog. Bemegyek csökkentett módban, látom, hogy az eszközkezelőben ott van, hogy HD4800 serias, minden okésnak tűnik ott. Eltávolítom, majd gép újból indít, Vista elindul, kép van, de most ugye csak standard vga-nak ismeri fel, mert az előbb eltávolítottam. Max 1024*768, szóval driver nélkül van kép.

    Na mondom akkor kipróbálom XP alatt is, hátha csak a Vista szívat. XP-fel, Catalyst felrak, gép újból indít. XP betöltődik, de kép az megint nincs driverral. Vagyis itt már jobb volt a helyzet mint Vista alatt,mert az LCD TV-n láttam, hogy ilyen csíkosan, rossz felbontásban megy az XP. 1-2 reset után bejött az XP és egyszercsak lett rendes kép is. 1360*768. Nem csináltam semmit,de lett kép. Felraktam 1-2 játék demot, minden szépen, tökéletesen ment.
    Újból indítom a gépet és megint nincs kép…hihetetlen. Szóval röviden összefoglalva, Vista és XP alatt is addig minden ok amíg nem rakom fel a kártya driverért. Próbáltam már. 8.6, hotfixes 8.6-al, 8.7 mindenhol tök ugyanaz. Az a gáz, hogy amikor éppen elindult a gép, láttam, hogy a Control Centerben azt mondja, hogy a TV-mnek a max felbontása 1900*1200, holott nem tudja ezt a felbontást. Gondolom az a gáz, hogy a VGA mindenféleképpen ezt akarja ráerőltetni.

    Esetleg szar a kártyám? Akkor viszont driver nélkül miért okés minden, amikor éppen elindult a játékok és tökéletesen mentek.
    Próbáltam sima VGA-VGA kábellel is, de ugyanez a szitu. Egyszerűen nem vágom, hogy egy ilyen újnak számító kártyával nem lehet egy LCD TV-t elsődleges monitornak használni? Amikor az X700 simán tudta., vagy én baszok el valamit keményen?

    Memóriákat megnéztem Vista memória ellenőrző cuccával azokat jónak találta. Szóval nem hinném, hogy amiatt indulgat újra.
    Tuning semmi nincsen, BIOS-ban semmit nem piszkáltam.

    Elég tanácstalan vagyok :O , hogy most mi van. VGA szar, más szar, vagy egyszerűen nem szereti a TV-m. Az király, mert akkor vehetek monitort.

    Ötlet?

Aktív témák