Aktív témák
-
veterán
windowsban nincs beállítva, hogy nem használat esetén lekapcsolja a videókártyát? s mondjuk nem kapcsolja vissza, vagy lemegy sleepbe , s nem tud felébredni onnan? mert nekem voltak ilyen problémáim ... egyik gépemmel azaz ha lement hibernálásba vagy sleepbe akkor nem tudott onnan visszajönni csak reszettel
-
anrab
addikt
a frekvenciát és a felbontást is beállítod és rögzíted mikor indításnál bejön a kép? csak arra gondolok hogy alapból felismeri majd ha elkapcsolsz akkor átvált más beállításra, majd aztán mikor vissza kapcs. azon a felb.-on már nem jelenik meg.
csak próba mert nekem sincs halvány f...se hogy miért van ez!
alapból plug&play mennie kellene szerintem. -
anrab
addikt
a videokari beállításnál nézd meg hogy mind a kettő bevan e állítva monitornak. mert ha csak az asztali akkor azért nem reagál szerintem. indításnál természetes hogy látszik mert felismeri hogy rá van csatlakoztatva egy port. hogy pc v. xbox teljesen mindegy mit írsz mellé. a karin rögzítsd mint másodlagos kijelző.
ha hülyeséget írtam akkor bocsi, de ez jutott eszembe.
-
dabadab
titán
A HDMI-nek van egy CEC nevu resze, ami pont ilyen okossagokra valo. Lenne. A gyartok ugyanis teljesen elkurtak az egeszet, lathatolag senkit nem erdekel, hogy barmennyire is normalisan mukodjon a dolog, a Sony keszulekek pl. csak Sony keszulekekkel hajlandoak szoba allni. A PC-s tamogatasa is elkeserito: kb semmi. Egyedul azt tudom, hogy Toshiba notebookok legalabb Toshiba TV-k vezerlesehez elegendo HDMI-CEC jelet tudnak kiadni, de errol sincs semmi nagyon konkret infom, azt is csak gyanitom, hogy tisztan szoftveres dologrol lehet szo, vagyis elvileg barmilyen HW-n lehetne csinalni ilyet megfelelo programmal - gyakorlatilag viszont ugy tunik, hogy a CEC egyelore kevesse letezik a gyakorlatban.
DRM is theft
-
kugyu21
senior tag
Igen egyik-másik reklámnál is látszik, hogy már eleve 16:9-re készítették.
A smart torzitása (Toshibánál Super live) főleg a fejek (geometriai alakzatok) esetén látszik hogy a képernyő széle felé közeledve megnyúlnak, vagy aminél még nagyon zavaró, amikor a nem középen álló alaknak a széle felé álló válla szélesebb mint a másik. De persze izlések és ... -
Alex91
félisten
En meg a gagyi Philips taviranyitott csereltem le a Harmony525-re. Azt kell mondanom, hogy eleg sokaig tart beloni (nekem is kimondottan a TV-re van 100%-ban beallitva), de aztan eleg jol hasznalhato...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Symbio
senior tag
Nem hiszek a 10 ingyenes (de főleg nézhető) digitális földi adóban. A szolgáltatók (UPC, T, Digi stb) fizetnek a csatornának, míg az Antenna Hungaria súlyos pénzeket kér a sugárzásért. Miért is tülekednének a csatornák az ingyenes DVB-T -hez És azok közül mennyi fog tényleges HD adást adni? A következő években: m1, m2, Duna, HírTv, ATV, Rtlklub, TV2, ezek most is foghatók ingyenesen (műhold, vagy földi antenna). Ha ezek kielégítik a tv-s igényedet, jól jártál. Ha meg van szolgáltatód, ezek a csatornák a minimálban is benne lesznek.
De neked legyen igazad, pusztuljanak a pénzéhes szolgáltatóA T-Hommal az a bajom, hogy csak T-s adsl mellé ad. Ha más az internet szolgáltató, nuku iptv Arról nem is beszélve, hogy amíg olyan madzagok vannak, amin a 4 mega sincs meg soha, arra még tv is De ez már nagyon off, bocs)
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
-
Gilberto
aktív tag
Nalunk Szegeden Sony klub van.Most neztem a honlapjukat es naluk is van ez az akcio. Az a baj,hogy egyenlöre nincs meg ra keretem.Valoszinü,hogy november vegen tudom megvenni. Köszönöm az infodat. Blu-Ray filmet is lehet vele nezni,ha jol tudom maximum nem Full HD-ban. Meg meg ugy is draba a BD lejatszo meg a hozza passzolo iro. Xboxhoz tökeletes lesz szerintem. Mpeg 4 tuner annyira nem erdekes.
[ Szerkesztve ]
PSN: Gilberto2k10 (PS4)
-
Zorro555
tag
Meg kell kérni az eladót, hogy fogjon egy Blu-ray lejátszót, tegyen bele egy blu-ray lemezt, 1080/24p, kösse rá a 2 tévét hdmi-vel, és úgy kell megnézni. Ha akkor sem látsz különbséget, akkor tökmindegy melyiket veszed. De szerintem fogsz, csak normál esetben az áruhazákban nincs ilyen összehasonlításra lehetőség.
-
Symbio
senior tag
-
-
Zorro555
tag
Azt azért ne felejtsük, hogy azért van 3 földi adó, mert maga a törvény sem enged többet. Mondjuk azt nem tudom, hogy ez életben marad-e a digitális adásra való áttéréskor is? Ha igen, akkor ugyanúgy 3 földi adó marad. Azt se felejtsük el, hogy ha ingyen nézhető az adás akkor többen nézik, ergo drágábban adhadtják el a reklámidőt. Az azért elég nagy business. Többet ér, ha valaki ingyenes földi sugárzást választ, mintha kábelen olyan szolgáltatónak adja el a műsorát, amelyik csak a piripócspusztai csomagba teszi bele.
-
heihachi
addikt
A bemenet nevétől függően másként kezeli a jelet (vagy valami ilyesmi, nem vok szakértő ).
Pl. a DVD lejátszómat, ami HDMI-n csatlakozik a TV-re DVD/BD-re neveztem el (ezt ő ajánlja fel, nem egyéni nevet írtam be). Így működik pl. a Szinház képüzemmód. Ha PC-t kötsz a HDMI2-re, akkor a kezelési útmutató is írja, hogy PC-nek nevezd el. Ha PC-nek nevezem el, akkor más állítási lehetőségek is vannak! Pl. nem tudok színház módot bekapcsolni, hogy az előző példánál maradjak. Ugyanígy Xbox 360-nál is, a játéknak neveztem el, ez a gyári elnevezés, amit a TV ajánl fel. Így mások a beállítási lehetőségek. Lehet, hogy a PS3 is jó, és ugyan úgy működik, mint a játék, nem elképzelhetetlen, hogy egy Sony TV felismeri De azért egy próbát megér, nevezd át, ha úgyse jó, legfeljebb visszaírod."Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD
-
heihachi
addikt
XBOX 360
PS3-at nem használok, Xbox 360 van rákötve Ellenben az gond nélkül felismerte magától a natív felbontást (mindhárom HDMI bemeneten!). Nekem CRT volt előtte, az után elképesztően élesnek tűnik a kép. Minimális utánhúzás van, de ez csak akkor látható, ha kifejezetten ezt vizsgálom, játék közben abszolút nem zavaró, gyakorlatilag láthatatlan a játékokban általában egyébként is meglévő elmosás miatt. Másra nem használom a boxot játékon kívül.PC
Van még rajta egy PC HDMI-re kötve, ott sem volt gond, összekötöttem, drájverben beállítottam amit kell, és ment a natív felbontás, semmiféle gond nem volt. Igaz ugyanez elmondható a VGA bemenetről is, ott is simán engedte elsőre a natív felbontást kiválasztani, semmi probléma nem volt (vagyis volt, de nem a TV-vel, hanem a kábellel). PC-ről általában HD videókat nézek, ezeknél még soha semmi gondom nem volt, nem szaggat oldalirányú mozgásnál, utánhúzást keresve sem találni (vagy legalábbis nem látszik). Oldalirányú mozgásoknál sem szaggat. Én nagy különbséget nem láttam az 1080p/1080i/720p filmek közt, bár a filmek minősége eléggé széles skálán szóródik sajnos. Talán eddig legjobb minőségre egy 1080p, 11 gigás film volt. A desktopon a betűk tökéletesen olvashatók, semmi színelcsúszás, vagy ilyesmi.DVD
Egy olcsóbb, HDMI kimenetes upscaleres DVD lejátszóval nézem a filmeket 720p-re állítottam a lejátszót, mert efölött nem láttam minőség javulást, ez viszont mintha egy leheletnyivel jobban nézne ki, mint 576p-ben. Szinház képüzemmódban nagyon súlyosan mozis színvilága van a TV-nek, és persze tűéles (kb. 3 méterről bámulom).SD TV
Abból a távolságból, ahonnan én nézem, jobb képe van, mint az előző 81 centis 100Hz-es, LG crt tévémnek. Közelről persze csúnyán blokkos. A SMART pedig zseniális, nincs olyan, hogy közepén kevésbé, szélen jobban torzít, mindenhol egyformán, elfogadható, alig észrevehető mértékben "torz" a kép. Sajnos van olyan (pl. RTL Klub Forma 1 közvetítései), ahol egyszerűen nem lehet jól beállítani a SMART-ot, valami vagy fölül vagy alul lelóg.HD TV
Az olimpia alatt egy 3000 Ft-os antennával használtam, fullon volt a jelszint, nagyon brutál volt helyenként a kép, legalábbis a sima SD adáshoz képest. Nem volt gondja a dekódolással, sose szaggatott, nem blokkosodott, nem volt semmi kifogásom ellene.Pár negatívumot tudok felhozni:
- A hang az elég gyenge, nekem egyik hangzás sem jött be igazából. Viszont van optikai kimenete, át lehet küldeni minden beérkező hangot oda, és át lehet tolni egy rendes erősítőre.
- Az elalvás időzítőt ha beállítottam, akkor többet nem tudom előhívni, hogy megnézzem, mennyi van még hátra.
- Nagyon minimális működési zaja van, ez kb 5-10 centiről éjszaka még hallható, messzebbről már nem nagyon, 3 méterről, ahonnan nézem meg már egyáltalán nem.
- Jó lenne, ha a SMART beállításokat csatornánként megjegyezné, de sajnos ezt nem teszi.Persze hozzá kell tenni, hogy nem volt előtte másik LCD tévém, lehet, ha kézbe kapnék egy igazán profi full HD tévét, akkor más lenne a véleményem, de így azt mondom, ez nagyon megérte az árát.
"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD
-
Rick4
félisten
a kábelen DVB-C sugárzás folyik, épp T-kábel esetén conax kódolásban. Ezért nem egyszerű kiváltani a set top box-ot, ami ugye a tévécsatornák kapcsolgatásán felül extra dolgokat is tud, pl EPG, hidd el, az a legjobb megoldás, ha a tévé csak mint megjelenítő vesz részt a tévézésben, digit kábeltévénél még a digitális tuner is felesleges.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Symbio
senior tag
A földi digitális adáshoz kell egy MPEG4 tuner. Ha olyan a TV-d (elég ritka), akkor csak egy antenna kell, ha nem, akkor egy set top box is. De ha nem csak azt a néhány szabadon fogható földi digitális csatornát akarod élvezni, akkor keress egy szolgáltatót és akkor a szolgáltató ad boxot (és kér sok-sok pénzt).
bigdigit: talán nem is Európában vagyunk, hanem valahol még az Ural környékén
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Linux Mint
- Windows 11
- EAFC 25
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Tenisz topic