- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hobby elektronika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Androidos tablet topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnyDeMarco
csendes tag
Helló mindenki, látom megint felpezsdült picit a fórum, nagy volt a csend. A dobozom készül, egy kedves cimbora készíti. Amint meglesz, jönnek a fotók a végleges szerelésről!
Addig is szépen szétszedtem és lecsomagoltam minden alkatrészt, nehogy valami gubanc legyen a kapkodás miatt.Mindenkinek jó építgetést és tesztelést!
Tomitosz, hogy mennek a dolgok, alakul?
J.
-
Grabovsky2
tag
-
Grabovsky2
tag
válasz
D33juice187 #3897 üzenetére
Nos, azon kívűl, hogy a tft, lcd panel mögött ott van a kis vezető fólia még több gondal nézel szemb, ha ezzel a panellal képzeled el a projektorodat.
-1- Sajnos nem elég egy átalakító hozzá, hanem a laptop alaplapjára rá van integrálva a panel vezérlése. Nos, ahhoz hogy a panel élvezhető képet adjon, ezt kell reprodukálni...
Nem kis fejlesztő munka van az ilyenekben.-2- Netán mégis erre voksolsz figyelembe kell venned a költségeket. Régebben volt fent egy srác aki csinált volna más hasonló, de kisebb panelhez vezérlést, de jutányos áron is 20000.- lett volna.
-3- Keresel a neten hozzá vezérlést, de szintén aranyárban adják és még ott a szállítási költség.
Minden szempontból jobban jársz, ha itt a ph-n keresel használt 15"-17" os monitort használtan 10000-15000Ft -ért.
A te döntésed, rajtad múlik.
Minden esetre sok sikert! -
D33juice187
csendes tag
Tisztelt DIY!
1 fontos problémát szeretnék felvetni!
Beszereztem egy Acer Laptopot, minden baja van szegénynek ezért ugy éreztem hogy egy megtisztelőbb munkát fogok adni az LCD képernyőjének, de rögtön 2 kicsinek tűnő ámbár hatalmas problémával altam szemben amit a képen láthattok is!
1) Nincs hozza átalakitóm, ha valaki esetleg tud benne segiteni meghálálom az LCD tipusa:
Torisan TM150XG-02L02A
2) egy tipikus hiba amit piros nyillal jelöltem. ha valakinek van ötlete hogyan lehetne ezt áthidalni kérem irja meg. -
arpii
tag
válasz
D33juice187 #3895 üzenetére
Akkor mesélek a tapasztalataimról. A hőtermelése szerintem nem nagyobb, mint egy halogén izzóé. Nekem a gyári lámpa-hűtő kavarja a levegőt, ami egy 12 centis ventilátor, még él és virul a gép. Gyárilag is és most is egy kb. 1,5 mm-es üveglap van a reflektor elé fogatva, bár gyanítom, hogy a xenon külső búrája amúgy is szűrő célt szolgál. Alapvetően képes "megvakítani" egy foncsort a nem bele való, magasabb teljesítményű izzó egy fényszóró testben (ez tapasztalat :S). Szvsz. emiatt még nem sok embernek volt gondja a xenonnal kapcsoltban, úgyhogy szinte biztosan állítom, hogy UV szűrős.
A melegedés: nincs hőfokmérőm sajnos, forrónak forró, de nem eget verő forróságú. Hőszigetelésre alkalmas anyagokkal megoldható a beszerelés.
Egyébként szerintem különösen alkalmas lehet, amennyiben elég fényerő jön ki a végén a vetítőből, több érv is mellette szól pl. :
-viszonylag olcsó üzemeltetés
-kb. 5 ezer óra élettartam
-gyors újraindítás aka. fast-restrike (tehát nem kell 10 perceket várni két begyújtás közt)
-viszonylag alacsony beszerzési ár a "vacak nevenincs" részlegekből (attól függetlenül ez lehet jó, de nyilván össze sem hasonlítható egy gyári BMW xenonnal, aminek 80 ezer darabja) -
D33juice187
csendes tag
Üdv néktek DIY rajongók!
Szinte minden hozzászólást végig olvastam, de egy dologra nem talaltam valaszt:
Autó Xenon lámpát fel lehet-e használni világitásnak, mert ugyanis beszereztem egy Mercedes Xenon-t és arra lennék kiváncsi h nem égeti e meg az LCD panelt, sehol nem találtam informaciót, aval kapcsolatba h mekkora hőt is ad le.Köszönettel. Jhon D.Tomy
-
Aygor
tag
válasz
Daffchy #3893 üzenetére
Várjuk az eredményt....
Nekem is van egy kicsikém... írásvetítőből átműtött, meglepően élvezhető de baromira melegszik...
Ha összevadászok némi pénzmagot megpróbálom ledesre megvarázsolni.... meg netről (franciáktól, meg osztrákoktól) lehet szerezni kisebb lcd-ket jó felbontással, meg lencsét meg mindent, előzményekben megvan valahol a link hozzá. Ha addig sikerül valakinek leddel az írja le teljesen én is belevágnék végre
Üdv!
Aygor
-
arpii
tag
válasz
Daffchy #3891 üzenetére
Eredeti szöveg:
The ballast was pretty easy to bypass after some poking around with a multimeter.
***For those of you that are having trouble bypassing the ballast on any projector***
1 - Find the group of wires that come from the ballast to the main board.
2 - Power the projector on with NO lamp.
3 - Measure the voltages on all the wires connecting to the main board.
4 - Find the wire that is close to +3V
5 - Insert lamp (If you have one) and power on. Measure the voltage of this wire again. The voltage should be around 0V
6 - Connect the spot on the board where that wire connected to a ground on the main board.This will bypass the lamps for 90% of projectors. It has worked for me on about 8 different models. All else fails just ground each wire and power on and see if the projector stays on. Remember that the wires coming from the board need to be grounded NOT the wires coming from the ballast.
Szabad fordításban:
Könnyen átverhetjük a ballasztot egy kis trükkel, csak multiméterrel méricskélni kell.
***Azoknak, akiknek nincs jelenleg leírás átverésre***
1 - Keresd meg azt a kábelcsoportot, ami a ballasztról megy a központi panelre.
2 - Kapcsold be a projektort izzó nélkül.
3 - Mérj feszültséget az összes vezetéken, amikről az 1-es pontban volt szó.
4 - Keresd meg azt a vezetéket, amin kb. 3V feszültség mérhető.
5 - Tedd be a lámpát, ha van, és kapcsold be a gépet. Ha ismét megméred a feszültséget ugyanazon, 0V körüli értéket kell hogy kapj.
6 - (ez számomra nem annyira érthető, de valami ilyesmi) az alaplap föld részével össze kell zárniEz elvileg a projektorok 90%-ánál sikeres átverés lehet. A leírás készítőjének már sikerült 8 különböző modellen átverni. NE FELEDJÉTEK!!! Még véletlenül sem a ballasztból kijövő vezetékeket zárjátok össze! Azt, ami az alaplap felé megy.
Mindenki ügyeljen magára és inkább legyen jelen egy elektronikában jártas ismerős is a műtétnél, az a biztos, nehogy az alaplap károsodjon!
-
arpii
tag
válasz
Daffchy #3889 üzenetére
Ezek az opto-k úgy működnek elvileg a gyakorlatban, hogy ha az izzó miatti ellenállást érzékeli, akkor a csatlakozó valamelyik két vagy több lábát összezárja. Igen, a piros, amit rövidre kell zárni, ha szerencséd van, pont ilyen ballaszt van a tiedben is.
Amúgy privátban akartam ezt a sok jelentéktelen információt, amit az előző post-ban írtam, csak bamba vagyok mostanában. A fórumba legtöbbször csak hasznos infókat írok. -
Daffchy
őstag
-
arpii
tag
válasz
Daffchy #3886 üzenetére
Sajnos az istennek nem találok egy service (repair) manual-t róla. Az lenne a legszerencsésebb, ha pl. a vpl-cx4-el egyeznek a ballaszt. Arról ittvan a "shunt" képe: [link]
Majd szólj, ha találsz valamit, vagy jobban szét tudod bontani!
Ha bontod és még nincs benne gyakorlatod, nekem az a módszer vált be, hogy nagyon körültekintően jártam el. Sok időt igényel, de valószínűleg nem teszel kárt benne. -
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy a projektoromban ki szeretném cserélni az izzót házilagosan, vagy valami halogén égővel vagy xenon izzóval helyettesíteni a gyárit. De a gyári lámpája ha nincs benne akkor nem ad képet a projektor, csak villog a lámpavisszajelzője...
Tudnátok benne segíteni, hogy játszam ki? Valami olyasmit mondtak, hogy egy 1,5K-s ellenállásal, de foglmam sincs, hogy hova kössem be. A lámpaházban csak két csati van semmi több. A típusa: SONY VPL-EX3.Válaszotokat előre is Köszönöm!
Üdv.:
Dávid -
arpii
tag
UPDATE:
Kicsit kifogott rajtam is ez a náthás marhaság, ezért unalmamban összeraktam az autós xenonnal a projektorom, amíg nincsen meg az új izzóm. Lekopaszítottam teljesen, a műanyag befogóból semmi sem maradt, így kedvem szerint állíthatom a reflektorban. Tegnap úgy tűnik, hogy közel optimálisan a fókuszponton sikerült rögzítenem, szinte tökéletes képet ad.
Csináltam két képet egy youtube-os HD tesztről.Ez sötétben van:
Ez egy 40W-os izzó mellett:
Ami probléma, hogy a kép kicsit zöldes, rájöttem, hogy a xenon vibrálása miatt. Eddigi tapasztalataim alapján talán egy kondenzátorral kijavítható lenne a vibrálás. Várom az ötleteket, véleményeket!
Az itt látható vetített kép egy "izzó pozicionáló próbavetítés" volt a sok közül, a kép átmérője kb. 90-100 cm volt. -
Tomitosz
aktív tag
válasz
Tomitosz #3883 üzenetére
A vetítő mondhatni elkészült első tesztjére. Hihetetlen nagy képe van. 185cmx170cm. Hihetetlen éles a kép. Sajna színekben nem bővelkedik de ezerszer jobb mint az írásvetítős megoldás. Viszont ez sem működik tökéletesen.
Az első probléma az volt hogy az izzó alatti fényterelő alatt szó szerint porrá szenesedett a pozdorja. Most beraktam alá egy alumínium lemezt amin elvezetődik a hő, ideiglenesen ez jó lesz.
A másik problémám hogy van egy üveg aminek hőszigetelőként kéne működnie, de a hűtés ellenére is sok hőt nyom át az utána 2 centire lévő fresnelre. És mivel nálam függőlegesen vannak a szintek ezért a fresnel közepe kissé hasat eresztett, szerencsére még mindig fókuszál. Most azon töröm a fejem hogy esetleg az első fresnelt is üveglapra kéne rakni mert akkor nem esne jobban össze, de akkor az is lehet hogy a hő hatására ki simulna a bordázat. Vagy talán új felfogatás vagy még több légbeömlő nyílás kéne. Vacillálok mert nem akarom minden próbálkozásomnál agyon fúrni a vázat. -
Tomitosz
aktív tag
válasz
Tomitosz #3882 üzenetére
Egyre jobban haladok. Már felkerült a falra egészen bravúrosan mert nehéz volt. Teljesen be van vezetékezve. Most már csak új anyát kell vennem mert az előzőben van olyan műanyag szorító és nem tudom feltolni a meneten, meg a fene akar erőlködni. Reményeim szerint holnap este már ezen fogom nézni a Star Trek mozikat amit leszedtem.
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
JohnyDeMarco #3880 üzenetére
Sajna ez nincsen 2-2.5 méter. A kinti folyosónkon van két méhhűtő és arra raktam rá. A plafon 1.5 méterre van. Azóta próbálgattam még a fókuszokat. Ha fókusztávon belülre raktam 2-3 centivel akkor a szélei is egészen jók lettek.
-
arpii
tag
válasz
Daffchy #3875 üzenetére
Az allinbox.com fórumain van erről a modellről szó, de most nem merültem bele (le vagyok taknyosodva). A számláló az nem érdekes, nekem a philipsen a menüből lehet resetelni, gondolom a többi is ehhez hasonló. Ami érdekes, hogy megtaláld a módját, hogy izzó nélkül is elinduljon a gép.
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
haligábor #3878 üzenetére
Helló,
hmm. Szerintem a legfontosabb a türelem és a kitartás. Kb. 3-szor akartam az egészet a kukába dobni.
Ha van türelem, akkor el kell döntened mit is szeretnél. A többiek is biztosan kiegészítik majd, de szerintem:
- LCD méret: a kényelem - minőség arány miatt én a 7"-re szavaznék, vannak már egészen jó kis LCD-k. Hordozható DVD (ne 480x234!!), vagy fejtámla-monitor, esetleg "open-frame" ipari monitorok, azokon van bőven bemenet, DVI, Composite, VGA, akár HDMI.
- vetített kép méret: ez függ a felhasznált LCD-től, a lencséktől, stb. Javaslom EZT nézegetni. Az én cuccommal 1,7m x 1,1m, 3 méterre.
- fényforrás: ez a fenti két dologtól is függ, távolság, LCD méret. Nekem 3m méterre, 7"-os LCD-vel 50W-os power LED-em van, maximálisan elégedett vagyok. Nagyobb LCD-hez vagy távolsághoz fém-halogén lehet hogy jobb (csak melegszik, ami sajnos a technológiával jár, szóval nem kell agyonhűteni) vagy 100W power LED.
Kellékek:
- LCD
- 2 fresnel lencse (irány kína!)
- projektor lencse, másnéven triplet lencse (ismét kína)
- fényforrás. LED (e-bay), fém-halogén (passz) hozzá a meghajtás
- PC ventillátor, szerelékanyagok, kábel, csoki, kapcsoló, stb.
- valamilyen keret a lencséknek és LCD-nek, nálam plexi, másnál fa, stb.
- csinos doboz
- vászon, fehér fal
- popcorn, kóla esetleg sörAlakul az építési dokumentációm, ha érdekel, bár én is éppen kezdő vagyok, csak már túl sok szíváson. Majd felteszem, ha meglesz végre a dobozom. Addig volt néhány kép már fentebb.
Ja, ha tudsz angolul: LumenLab
Johny
-
haligábor
tag
válasz
Tomitosz #3850 üzenetére
sziasztok.
most határoztam el magam hogy én is szeretnék egy ilyen házi projektort csinálni.
valaki letudná nekem irni hogy mi kell hozzá
és hogy milyen monitorral érdemes el kezdeni vagy mivel érdemes meg csinálni..
milyen izzót tegyek bele ??? (led izzó lenne a legjobb az továb birja, ha nem igy van cáfoljatok meg)
monitor típusokat is kérnék
előre is köszönöm
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
Daffchy #3875 üzenetére
Sajnos most nem találok róla tesztet, de láttam már olyat hogy autó xenon izzót építettek bele. Az átépítésnél persze kérdéses hogy a projektor számolja-e az üzemórát. Mert ha igen akkor macerás lesz megértetni vele hogy nincsen amit számláljon és minden bizonnyal le fog tiltani. Ezt jó lenne megtudni.
JohnyDeMarco :
Csináltam képet ahogy kértél. A széleinél kevesebb a fény, de legalább beindult
-
Daffchy
őstag
Esetleg úgy is, hogy külön tápról menjen az izzó/led.
Köszi! -
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Új vagyok projektoros témában.Az lenne a kérdésem, hogy egy Infocus lp350 projektort, át tudok építeni valami olcsóbb izzós esetleg ledes változatra? A gyári izzó 80-100E körül van hozzá...
Most hozzá tudnék jutni nagyon olcsón egy ilyen projektorhoz, de csak akkor veszem meg ha lehetséges az átépítés. Tudnátok segíteni esetleg? Válaszotokat előre is Köszönöm! -
Tomitosz
aktív tag
válasz
JohnyDeMarco #3873 üzenetére
Majd csinálok persze olyan képet is. Jelenleg csak az első lencse volt betéve amivel annyit akartam megnézni hogy hol lesz a fókuszpontja. Mivel tükrözés is lesz az optika előtt ezért az általad kért teszt arrébb lesz. Reményeim szerint hétfőig eljutok oda.
A fresnel letisztításában meg megpróbálom hogy az egyik sarkát vízbe lógatom aztán ha pöndörödik akkor jöhet a pillanat ragasztó
De remélem hogy tévedek és az enyém sincsen ragasztva. -
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
Tomitosz #3870 üzenetére
Tomitosz, tudsz majd feltenni egy olyan képet, amin látszik, hogy mit vetít a falra? Úgy értem vagy LCD nélkül, vagy kikapcsolt LCD-vel, csak hogy látszódjon a fehér kép, középpont-szélek eltérése, meg az élek élessége?
Zsír lesz egyébként, szépen össze van rakva!
Köszi!
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
Tomitosz #3871 üzenetére
Igazából én nem tisztítom, illetve nem koszoltam össze
Az utolsó pillanatig a fóliában tartottam, plusz én plexi keretbe tettem, tehát nem volt forgács / kosz. Lefujkáltam és kész. A másik része a dolognak, hogy az enyém 4 mm vastag és nem ragasztott, anyagában metszett, tehát nem tartok a szétválástól. Zárójelben megjegyzem, hogy elég csúnya lenne, ha tiszta vízzel szét lehetne szedni.
Könnyen mondom, de lehet hogy egy öblítést törlés nélkül meg lehet kockáztatni, de inkább várj a többiek véleményére.
J.
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
JohnyDeMarco #3869 üzenetére
JohnyDeMarco!!
Te hogyan tisztítod meg a fresneredet? Mert az enyémet sikeresen össze maszatoltam forgáccsal. Az egyik sarkánál megpróbáltam szilviával letörölni de megkarcolta a felületetGondoltam hogy hideg vízzel lemosom a kádban, de mivel ragasztva van rá a lencse rész ezért nem tudom hogy leoldja-e a víz a ragasztást
-
Tomitosz
aktív tag
Sziasztok.
Az ünnepek alatt én is csak olvasgattam a fórumot. Sajna a két ünnep között nem tudtam belevágni mert a szomszédok 1 nap után meg akartak ölni hogy fúrkálók
Szerencsére ezen a héten azért tudtam vele foglalkozni. Még az elején tartok, de azért pár képet feldobok.Remélem jövőhét keddre elkészülök vele.
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
Grabovsky2 #3867 üzenetére
Helló,
akkor néhány infó:
50W power LED:
Lens Color: Water Clear
Emitted Color : White 50watt
DC Forward Voltage (VF): 16.0 ~ 18.0 Vdc
DC Forward Current (IF): 2500mA ~ 3000mA
Viewing Angle: 120 Degree
Intensity Luminous (Iv): 3500~ 4000LM
Color Temperature: 6000~6500Knincs lencsém a LED előtt
12cm-re egy 160mm-es fresnel a LED-től
0,5cm-re LCD az F1-től
3cm-re 180mm-es fresnel az LCD-től
29cm-re 275-320 vario-triplet az F2-tőlLED-en proci borda, rajta proci hűtő, fordulatszabályozással, kézmeleg, vagy picit több. Egy plusz 8cm-es ventillátor, a LED driver hűtésére. Ahogy a linkken látható, plexiből vágott keretek vannak felfűzve 4-es menetes szárra, tehát az F1-LCD-F2 távolság könnyen állítható. A szárakat olyan hosszúra hagytam, hogy felmegy még rá a triplet panel is majd.
Az LCD a gyenge pont, ez egy hordozható DVD játékos, 480x240, viszont élvezhető képet ad. Persze a következő csere egy minimum 800x480 vagy magasabb 7"-es lesz, több bemenettel, tehát nem DVD-ből, hanem egy "open frame" ipari LCD.
Az építésről, tesztekről teszek majd fel egy összefoglaló képgyűjteményt, csak még a dobozolás hátravan.
MJ.
p.s.: nem mértem áramot, majd megteszem valamikor
-
Grabovsky2
tag
Ja! Mégvalami. Rámértél a led driverére, hogy nem vezérli e túl a led-et?
Gondolok itt a mA-re.. -
Grabovsky2
tag
válasz
JohnyDeMarco #3866 üzenetére
Nem rossz a cumó. Gratulálok!
Látod megmondtam, hogy elég lesz az 50W-os led.
Mondjuk én személy szerint érdeklődnék a projektorod többi technikai megoldása iránt is míg be nem fejezed az építést.
A led előtt van lencse? 120fokos avagy 140 fokos a fény szórása a lednek? Mivel hűtöd a kicsikét (led) ? És milyen kelvin és Lm számmal teker?
Milyen a felbontása az lcd nek?
STB. Stb....Még egyszer gratula!
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
Grabovsky2 #3865 üzenetére
Helló, helló!
Én szinte minden nap bekukkantottam, de vicces lett volna magammal fórumozni.
A dobozolás van már csak hátra nálam, egyébként kész a cucc.Itt találtok néhány képet az építésről és vetítésről:
MJ.
-
Grabovsky2
tag
Mivan srácok? Mindenkinél behúzták a kéziféket?
Egyébként Boldogabb, Gazdagabb és Egészségesebb , sikerekben és projektorokban gazdag, gazdagabb Új évet kívánok!
-
arpii
tag
Boldog (mozizásban gazdag) karácsonyt kívánok nektek!
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
Achilles209 #3861 üzenetére
Thx, meglesem!
A másik fóliát persze leáztattam, vigyorogva összegyűrtem és a kukában landolt. Miután leesett a tantusz, kikukáztam, lemostam, vasalóval rongy alatt kivasaltam, visszaragasztottam, de akkor is úgy néz ki, mintha be lenne törve a kijelző
Már csak tesztelgetésre jó, de sebaj.
áhh.
Ha nem írnék 24 órán belül:
Mindenkinek kellemes ünnepeket!
-
Achilles209
tag
válasz
JohnyDeMarco #3860 üzenetére
Nem szokott egyben lenni, mert másfajta anyagból készülnek. Csak össze vannak ragasztva jól. Szikével érdemes alányúlni, és ha nehézkesen emelkedik el, és pattanva esik vissza, ha elengeded, akkor az a polárral együtt van, de ha szépen felkunkorodva marad, az már csak az AG. Ha áztatod, akkor a ragasztó kicsit felpuhul, de ha szárazon csinálod, akkor kapcsold be a kijelzőt, és így tudod ellenőrizni, hogy mit húzol éppen. Ha elmegy a kép azon része, akkor polárral együtt, ha marad, de fényesebb lesz, akkor AG. Őőőőőő, amúgy nekem személy szerint nem sok változás tapasztalható a vetített képen (előtte/utána). Pár százalék, dehát minden számít.
Másik kijelzőre visszatérve: ha még nem túl poros a cuccos, akkor bekapcsolt állapotban nagyon szépen be lehet lőni, és visszaragasztani a polárt, így lesz egy nagyjából működő monitorod, jó lehet pl. akvárium mögé cápákat szimulálni
Az nem számít, hogy horizontálisa, vagy vertikálisan mennyire van eltolva a réteg, csak az, hogy ne legyen ferde. Még ferdén is működik, csak más lesz a fényereje, és a színe.
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
Achilles209 #3859 üzenetére
A másik LCD-mmel úgy jártam, hogy egyben volt az AG és a polár. Lehúztam, persze elment a kép. Csak amiatt aggódom, hogy ne legyen ezen is egyben. Lehet hogy picit feláztatom a sarkát, felhúzom, megszárítom és bekapcsolom. Talán tudom ellenőrizni, hogy maradt-e a kép. Ha igen, lejöhet az egész. Ha nem, talán a sarkot még vissza tudom igazítani...
-
Achilles209
tag
válasz
JohnyDeMarco #3858 üzenetére
Minden kijelzőn egy polár és egy AG van. A polár jóval vastagabb, és átlátszó, az AG olyan, mint a tejüveg, homályos, ezért szórja szét a tükörképeket.
-
JohnyDeMarco
csendes tag
Most éppen azon agyalok erősen, hogy hogyan tudnám megállapítani, hogy van-e még egy (AG) réteg az LCD-n, és az nincs-e egyben a polarizációssal... Leszedném, mert úgy tűnik van egy plusz, de nem merem
Valami hasznos ötlet / tanács, mielőtt leszedem? Hogyan győződhetnék meg róla, hogy leszedhetem?
J.
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
Grabovsky2 #3856 üzenetére
Hi, egyben vettem, járt a cucchoz. 30$ volt egyben.
-
Grabovsky2
tag
válasz
JohnyDeMarco #3853 üzenetére
Johny!
Te vetted, rendelted a meghajtó elektronikát a led-hez, vagy építed?
-
Grabovsky2
tag
válasz
Tomitosz #3854 üzenetére
Sziasztok!
Én az elektronikával szívok! Kicsit elszámoltam magam, több időt kellet volna rá hagynom....
Legfelyebb nem 24.-én debütál a kicsalád előtt.Tomitosz:
A hód levágja ingyé mm. pontosan
Alig várom a képeiteket az elkészült projikról.
Az utóbbi időben egy kissé behalt a fórum ezen topikja, hátha ettől majd feléled! -
Tomitosz
aktív tag
válasz
JohnyDeMarco #3852 üzenetére
Valami ilyen képtartó fülekre gondoltam [link]. Ez Csapos2 fényképe. Én pozdorjából építem meg. A távtartásokat én is menetes orsóval oldom meg.
Az egyetlen gondom hogy nincsen elég fa alapanyagom. Még kéne 3db 1m x 52cm-es pozdorja vagy bármilyen más falap.
Ha esetleg valakinek lenne feleslegesen fa alapanyag kérem szóljon -
JohnyDeMarco
csendes tag
Ha esetleg valakit érdekel:
A kínai vámszabályok változásai
Minták és reklámanyagok
Jelenleg azok a minták és reklámanyagok, amelyek értéke nem haladja meg a 400 CNY-t, (kb. 71 US$) mentesek a vámok és adók alól.
2011. január 1-től azonban csak a maximum 50 CNY (kb. 7 US$) értékű mintákat és reklámanyagokat tartalmazó küldemények mentesülnek a vámok és adók alól. Ezen érték felett a vámmentesség megszűnik, és az áru vámtarifaszáma határozza majd meg, hogy milyen mértékű vámot és áfát kell fizetni. -
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
Tomitosz #3849 üzenetére
Tükörtartó fülek? Hmm, nem is rossz. Az én tartóm tulajdonképpen 3 feketére festett plexi lap lesz, amiből ki van vágva az "ablak" a frensel-nek és az LCD-nek. Az egészet a 4 sarkon lévő furatokkal felteszem egy menetes szárra, így anyákkal könnyen állítható lesz a két távolság. Több helyen láttam már, gondoltam az állíthatóság nem egy hátrány
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
Tomitosz #3850 üzenetére
Igazán nincs mit, ha kell még valamit boltolni, szólj csak bátran
Minimális eltérés van az enyémen is, de elfér a méret miatt. Sajnos még nem tudtam rendesen összeállítani, mivel a keretek még készülnek, de kézzel tartva is jelentős a különbség.
A két ünnep között lesz időm bütykölni, remélem be is tudom fejezni.
Tomitosz, ha lesznek képek, ne habozz feltenni
J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- Futás, futópályák
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vallás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest