Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
domez
csendes tag
Üdv mindenkinek ! A szakértők véleményére lennék kíváncsi.Adott egy Blaupunkt BLA-32/1471/GB5B készülék . Sokáig úgy üzemelt , hogy egy Telekom TV boxra volt kötve . ment is rendesen majdnem 2 évig. Azonban a múlt hónapban átkötöttem az antennára. Ekkor szembesültem a hibával. A bekapcsolás útán kb 10-15 perccel , elmegy a kép , hang 1-2 másodpercre , majd visszajön , 1-3 percenként ismétlődik a folyamat.
Még a garanciális időn belül voltunk 8-10 nappal. Gyorsan visszavittem az áruházba ahol vettem, fel vették a jegyzőkönyvet , és elküldték a szervizbe. + hét után visszakaptam .A munkalapra panel csere , egyéb alkatrészek cseréje , szoftvere frissítés, próba volt feltüntetve. Haza hoztam , beüzemeltem, és pontosan ugyan az a hibajelenség. Vissza vittem . Most a szervizben van , de kaptam ehg mailt tőlük, miszerint nem tudnak mit kezdeni a készülékkel . Véleményük szerint a TV nem hibás, a hibajelenség a kábel szolgáltató miatt van. Ajánlották , vásároljak egy TV-boxot, vagy egy média konvertert , az megoldja a problémát. Jeleztem , ezt nem fogadom el. Mivel a házunkban több fajta készülék fút , LG, Philips, Orion, Hyndai , és ilyen hibajelenséget egyik sem produkál, tehát nem a szolgáltató a hibás. Olyan az egész , mintha a tápegység lenne a hibás, a melegedésre előjövő hibák mögött általában ez szokott állni.
Vélemények ???? -
tisn
addikt
van egy pana ut50-em, valoszinuleg kozeli villam miatt nem mukodnek a hdmi portjai
pana hiv. szerviz email-es erdeklodesre A-Board hibat, es javitast (a gyarban) javasolt, 60kHufrealis osszeg, vagy van mas megoldas?
thx
-
ricsi_alfa
újonc
Sziasztok!
Volna egy hatalmas problémám (Szoftveres hiba lehet)
TV típus: Samsung LE40A552P3R
A helyzet a következő vettem egy használt tv-t, és az volt az egyik ok,hogy van rajta usb kimenet. Ami nekem azért jó mert tudnék usb-ről filmezni,de mikor raktam az usb-re filmet akkor csak képet meg zenét tud lejátszani. Szóltam egy ismerősnek mit lehetne ezzel kezdeni, azt mondta,hogy felkell rakni egy frissebb szoftvert a tv-re. Át is jött pendrive-val és elkezdte frissíteni a szoftvert. Itt jött a hiba a kép megfagyott 10 perc után se történt semmi. És azóta nem lehet bekapcsolni a tv-t. Nézegettem neten mit találok,de nem jutottam semmire. Próbáltam belépni a szerviz menübe az sem sikerült,áramtalanítás is volt.
Elmentem a Samsung márkaszervizhez kapásból azt mondták, hogy minimum 30ezer mert ki kell cserélni valami alaplapot. Ez kicsit nekem lehúzásnak tűnik. Szerintem biztos lehet valami megoldása a dolognak. Én még annyit találtam google-be,hogy valami IC nem tud be bootolni,és ezt kell kicserélni,de szerintem ez sem 30ezres tétel. Ebben szeretném kérni a segítéségétket.Köszönöm,
Ricsi -
Rico83
tag
Üdv mindenkinek.
Engem egy v315b1-c01 T-con érdekelne, ha van valakinek esetleg, ne tartsa magában. Megvásárolom, vagy pedig leledzenek nálam a legújabb T-conokból darabok, a másik "S" betűs gyártótól ami nem Sony, így akár cserélhetünk is.
Köszönöm előre is. -
pizzas84
tag
Üdv. Volna egy olyan problémám, hogyvan egy 40" full hd sencor led tv. Sokáig szépen ment a számítógéppel összekötve egy 10m-es szalag hdmi kábellel. Aztán egyszer film nézés közben a fekete részeken fehér pöttyök kezdtek villogni. Egyre több. Most a fekete részek szinte fehérek, és vllognak. Ha 1080p-nél leveszem a képernyö frissitést 30hz-re, akkor jó lesz a kép. Ha csak 720p-re állítom 60hz-en szintén jó a kép. Minden más esetben hibás. Boot képernyőnél is, illetve windows betöltésnél is. Három hdmi port van a tv-n, az első teljesen halott, nem érzékeli a gép a tv-t. A második portnál is ugyan az a hiba mint a harmadiknál, plusz ez fél percig keresi a jelet, mire bejön a kép. A harmadik csak hibás képet ad 1080p-n. Kábel jó, másik két tv-n hibátlan. Mi lehet a sencorral?
-
Dan33
csendes tag
Sziasztok!
Egy LG 50PV250 Plazma tv
Bekapcsolás után pár percel kikapcsolt, visszakapcsoltam viszont megint ugyanaz történt pár perc múlva.
Viszont most már nem tudom bekapcsolni, olyan mintha nem kapna áramot, nem világít semmi rajta...Mi lehet a gond? Javítható? Ha igen durván mennyibe kerülhet?
Köszi előre is
-
idegen lény
addikt
Köszönöm a segítséget! Inkább egy másik TV-t fogok venni.
-
vodika
tag
válasz
idegen lény #6887 üzenetére
Szia!
Amikot kész lettem többször ki- és bekapcsoltam illetve jól megdögönyöztem a tv házát de nem volt abban a 10 percben észlelhető a hiba. A tv maga nem volt üzemmeleg szóval szerintem jönnie kellett volna a hibának. De nincs garancia rá hogy ez volt a megoldás, lehet puszta véletlen is.
Nem vagyok tv szerelő sem az elektronikával nem kötöttem közelebbi barátságot de ha jól sejtem itt azért nem rohangálnak olyan feszkók mint a hagyományos CRT-kben. Már ha ez a hivatalos neve a régi képcsöves változatoknak.
Azért a táppanelt meg a 2-3 főpanelt ne fogdosd ha nem muszály. Engem így nem csapott agyon.Azért remélem valaki aki ért is hozzá majd ellátott ezeknél jobb tanácsokkal is!
Ödv:
Vodika -
vodika
tag
válasz
idegen lény #6885 üzenetére
Szia!
Ez egy típushibája ennek a készüléknek.
A szervíz szerint 80.000 HUF-ból javítható, ugyanebben a fórumban egy szakértő véleménye szerint 100%-ban javítható és olyan 15K körül van ha jól emlékszem. 2013-as bejegyzés volt.
Szerintem ehhez hasonló dologra tippelt az eladó:
https://www.youtube.com/watch?v=o_B8HgcGJ7k
Ha esetleg nem, akkor ne kövezzetek meg!Amúgy nekem ugyazez a típus van és pont ugyanez a hibám. Az elején csak 1-2 perc volt, aztán 5 aztán 10, mst meg már be sem nagyon kapcsolt. Na a 7végén vettem a fáradtságot (és mivel van másik tv és ezt már leírta a család...) játszadoztam egyet a videó alapján.
Az elején semmi nem volt csak fehér foltok hol gyengébb hol erősebb stb. de semmi nem jött be. Végigtaperásztam a csatikat és nekem special elindult a cucc. Egy ponton megtámasztottam a kábel+panelt összeraktam a batyut és még mindíg ment.
Azóta sem használom, szóval simán lehet vak szerencse és társai, de 1 próbát megér illetve nézz rá a fórumban kitől jött a fent is leírt visszajelzés (a nevére most nem emlékszem de azt hiszem a fórum indítója volt az...) és kérj tőle segítséget. Ha sikerül valamit intézni hálás lennék ha megosztanád az infót!
Köszi és üdv:
Vodika -
oil120
senior tag
válasz
idegen lény #6883 üzenetére
Jó reggelt,
Szerintem majd ha elromlott akkor lehet a javítás áráról beszélni,
míg működik elég nehéz. -
idegen lény
addikt
Jó reggelt!
LG 32LG3000 LCD TV bekapcsolásakor általában néhány percig tart, mire megjelenik a kép. A TV folyamatosan működne éjjel-nappal, kikapcsolás nélkül, monitorként üzemelne. Ilyen használat mellett meddig működhet vajon még, illetve mennyi lehet majd a javítás költsége, ha elromlik? Köszönöm a válaszokat!
-
Kernel
nagyúr
Annak a kondenzátornak és annak a hibának semmi köze egymáshoz, csak mivel időszakosan változó is szokott lenni a jelenség, véletlenül így jött ki, hogy pont akkor megváltozott a kép.
T-con panel hibája, vagy azon AS15 csere szükséges, de utóbbi elég speciális munka, még rutinosabbak közül sem mindenki tudja megcsinálni.
A kondi még bírta volna, az majd később okozott volna, más hibát.
-
Rico83
tag
Üdv.
A következő problémám lenne a Samsung LE32A431T2 típusú tévémmel.
A készüléket szétkaptam, egy hibás kondenzátort találtam a táppanelen (10V 2200uf) ezt kicseréltem, a hiba rengeteget javlt, de még mindig nem tökéletes, valamint másnap már ugyanúgy visszajött a probléma. Megoldható a javítása otthon is, vagy vigyem szakemberhez. -
törölt tag
Toshiba 32AV93*G TV. A probléma a következő: bekapcsoláskor egy szöveg jelenik meg:
DO NOT POWER OFF és SCAN, ami 0%-100% megy és újrakezdi.
Próbálta, frissíteni a softwaret, de nem segített.
Ötletek? -
vodika
tag
Helló Fórumozók!
Sikerült szert tennem egy 32LG3000-es TV-re törött LCD panellel. Van értelme vele kísérletezne/pénzt ölni bele?
Lehet hozzá ilyen panelt venni még? Akár működő bontott ára is érdekelne. Kíváncsi vagyok mit lehet vele kezdeni...Előre is köszi a válaszokat!
Üdv:Vodika -
törölt tag
Sziasztok, UE40D5003-as Samsung kijelzőjén fent vízszintes fekete csíkok, plusz az egész kép szellemképes. Javítható, vagy mindenképp kuka??
Köszönöm. -
joco345
újonc
Tisztelt szakértő kollégák!
Mennyibe kerül egy 40" (102cm) Samsung LED TV-be a kijelzőcsere. Ha lehetséges szétbontva az árat: alkatrész+munkadíj. A választ hálásan köszönöm. -
joco345
újonc
válasz
axlrose32 #108 üzenetére
Tisztelt szakértő úr!
4 és fél éves SAMSUNG UE40D5000PWXXH típusú LED TV-men az alábbi hiba jelentkezett:
A hiba kezetben (4 hónappal ezelőtt) magától javult 3-10 perc után. Most már csak a TV két felső sarkának
ellentéres irányba történő erőteljes csavarása után. Csavarni akkor kell ha már a hiba instabil (néhány perc után). Ha megjavult, kikapcsolás után (stand-by) is tartja a jó állapotot(tehát ismételt bekapcsoláskor a hiba nem jelentkezik) 1-2 óra hosszat.
Kérem véleményét, esetleges árbecslést. -
kpal
nagyúr
Ez a plazma [link] mennyiből javítható ?
-
Takemoto
csendes tag
Érdeklődnék, hogy egy LG LM215WF4(TL)(G1) 21.5" LCD panel beszerezhető-e és milyen árban mozog? Válaszokat előre is köszönöm!
-
vonyarc
tag
Sziasztok!
Egy hét után ma kapcsoltam be a TV-t, és párc perc működés után elszineződik a kép és kikapcsol a TV, majd néhány másodperc után magától bekapcsol és ez ismétlődik folyamatosan.A TV egy 7 éves Samsung LE-37A656A tipusú gép.
Valakinek volna őtlete merre induljak Bp. XI.ker.?
Köszönöm.
-
pataslogeza
aktív tag
-
prologic
újonc
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy 2 éves LG led tévém ami tegnap megadta magát.Tévénézés közben egyszer csak elment a kép ,teljes sötétség.Hang viszont van.Mikor ki, illetve bekapcsolom a tévét akkor egy pillanatra látni a képet.(kb. 1 másodperc.)
Szerintetek mi lehet a baja?
Válaszokat is előre köszönöm.
Üdv:Janó -
OrLiX
tag
Sziasztok!
A "Plazma TV topik"-ből küldtek ide.Van (volt?) egy Panasonic TX-P46G30E plazmám, de ma a gyerekek valahogy betörték a képernyőjét.
Kikapcsolt állapotban 7-et villog a piros LED.
(7 blinks Driver SOS 2 SU / SD / SS Boards (SC floating voltage area)Kérdésem, hogy javítható-e, foglalkozik-e valaki ezzel?
-
axlrose32
őstag
válasz
minikahona #6834 üzenetére
Szia!
Háttérvilágítás probléma, bőven garos, LG Váci úti szerviz és megoldják.
Ha esetleg nem LG-s beszerzésen keresztül ment, akkor 14eFt-ért csinálják ezeket a 32"-s gépeket. -
AzŐsgén2
tag
Üdv!
Egy kis segítséget kérnék, a problémám a következő:
Van egy Philex Celcus DLED39167FHD 39" Full HD TV-m, ami ma egyszer csak kikapcsolt magától filmnézés közben. A led az elején ütemesen villog, és ha közel hajolok hozzá, furcsa cicergő-kattogó hang jön a hátuljából. Kicsit olyan, mint amikor a videó kártya kondija cicereg, csak ez inkább "kattogósabb".
Először arra gondoltam, hogy talán túl melegedett, kihúztam a konnektorból, vártam egy órát, de miután visszadugtam, csak a led villog megint az elején, és nem lehet bekapcsolni.
Mi lehet az oka? Nem tudok most sok pénzt szánni a javíttatására, meg lehet bütykölni? -
ghostie
tag
Több helyen is árulnak "esztétikai hibás" készülékeket. Ahogy láttam jellemző hibajelenség, hogy a képen néhány kékes-lilás folt van, amelyek főleg fekete háttérnél látszódnak világosnál kevésbé. Alapvetően nem tűnik nagyon zavarónak a jelenség.
Mi okozhatja ezt a hibát? Van esély rá, hogy tovább fog romlani a panel? Meg szabad venni egy ilyen készüléket (természetesen jóval olcsóbb mint egy hibátlan model) vagy inkább jobb elkerülni? -
no01ricsi
tag
Sziasztok
Van egy 42W705B tvm, a problémám az lenne, hogy egy hét nyaralás után, amit hálózatról lehúzva töltött.A tv bal 1/3 "csíkos" "villodzó"a kép
Mi okozhatja?
Előre is köszi a segítséget -
KisTé
tag
Hali!
Samsung LE32A330 típusú TV azt csinálja, hogy energiagazdálkodás szintállításnál magas-nál működik,közepes-nél néha elmegy a kép egy idő után aztán villog,alacsonynál azonnal elmegy....nem bírja ha szép fényes a kép de mi a baj itt konkrétan???
-
törölt tag
Sziasztok!
A gyerek szobájában az 23" Orion TV ezt a képet adja: http://kepfeltoltes.hu/view/160729/2016-07-29_10.58.10_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Elvittem a szerelőhöz, aki azt mondta panelhibás, nem javítható, nem is lehet hozzá kapni. Leszedtem a hátulját és ez a két panel van benne:
http://kepfeltoltes.hu/view/160729/LED_PSU_Vestel_17IPS60-3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ebbe megy a hálózati 220, úgy vélem ez nem hibás, mivel a tv megy.http://kepfeltoltes.hu/view/160729/Vestel_17MB62-2.5_Mainboard_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ezt meg nem tudom, mert nem értek hozzá. De lehet, hogy ez a rossz? Ez felel a képalkotásért?A neten találtam mindkét panelt, az utóbbi 20000 Ft.
-
ImkO91
csendes tag
Kedves fórumtársak!
8 év után problémamentes üzem után furcsa jelenség észlelhető a tv-mnél 5-10 perccel a bekapcsolás után, de van hogy 1-2 perc ilyen "roham" után megint jó egy darabig, majd újra rossz, elég random.
A jelenséget rögzítettem, itt látható:
[link]A TV: Samsung LE40A551P2RXXC
[link]Háttérvilágítással szerintem nincsen probléma, erős, nem foltos, a színek ugyan olyanok, mint új korában.
A hibajelenség alapján valami áramellátási problémára tudok gondolni, de lehet, hogy teljesen hülyeség amit írtam.A segítségeteket kérném, lehet-e valamit kezdeni vele, ha igen, akkor körülbelül mennyi lenne a javítása?
Köszönöm,
ImkO -
Kernel
nagyúr
válasz
#01392896 #6850 üzenetére
Találkoztam már a jelenséggel, a HDMI-átvitelt megzavarhatják ilyen impulzusok, amitől pillanatra kihagy, elsötétül a kép.
Ebben szerepet játszhat a kábel hossza, árnyékolás minősége is. Itt nem feltétlenül az árnyékoláson átszűrődő elektromágneses zavarokra kell gondolni, hanem a két készüléket összekötő átmeneti ellenállásra, aminek minél kisebbnek kell lenni, hogy a kettő között fellépő kiegyenlítőáram ne tudjon létrehozni feszültségkülönbséget.
Ez a TV védőföld nélküli hálózati csatlakozású, de a tápegység zavarszűrő kondenzátorain keresztül ki tud alakulni egy áramút a fémváz / GND irányába, ami főleg a meredek impulzusokat jól átviszi. Akár a központi antenna felé, akár egy másik, védőföldelt csatlakozású készülék felé is.
Ha nagyon gagyi a kábel, érdemes valami jobbal próbálkozni és legyen minél rövidebb. Nem biztos, hogy megszűnik a gond, mindenesetre a TV hibátlan szerintem.
A hálózati csatlakozó mindig legyen kihúzva, amikor a HDMI-kábelt dugdosod, mert könnyen károsodhat a bemenet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest