Új hozzászólás Aktív témák
-
Haevon
újonc
üdvözöllek Axl,i segítségre van szükségünk, nekem és a tévémnek.Hibát követtem el, szervizbe vittem a tévém.A hibát elhárították, kétszeri nekifutással, de a tévé képe, fénye, lényege eltűnt! Alaplapot cseréltek. Most minden zöldes, narancssárgás(( Annyi tévén és emberen segítettél, én is beállnék a sorba.
-
törölt tag
Sziasztok!
A problémám a következő: pár hónapja vettem egy Samsung LED TV-t UE43J5500AW típust és
rögtön a beüzemeléstől kezdve egy pillanatra elmegy a kép és hang (mintha kikapcsolna, de mégsem, mert nem indul újra, hanem ott folytatja ahol abbahagyta), ha a ház más konnektorába beteszem valaminek (mondjuk laptop, vagy kislámpa) a csatlakozóját, vagy csak felkapcsolom a lámpát.
A SAMSUNG-nál azt mondják hogy a ház áramellátásával van a gond, és nehogy tönkretegyük a TV-t, így a házat nézessük át (új ház 3x20 Amperrel).
A ház kivitelezője azt mondja, hogy a TV hibája, mert más hiradástechnikai eszközzel nem jelentkezik a probléma.
Volt már valakinek ilyen jellegű problémája?
Előre is köszi ha foglalkoztok a történettel. -
Janmen
újonc
Sziasztok nekem van egy samsung UE32D5000 tévém és az a problémám h nincs kép de hang van és sötétkék a kijelző.Remélem javítható,tud valaki segíteni abban hogy mi lehet a hiba.?
-
Kernel
nagyúr
válasz
minikahona #6836 üzenetére
Természetesen javítják garanciában, a márkaszervizekben komplett cserélik a kijelzőt.
Garancia lejárta után ez nyilván nem lenne gazdaságos, de akkor sem kell kidobni, mert javítható a háttérvilágítás.
-
törölt tag
válasz
minikahona #6836 üzenetére
Ha nem megy online, akkor jelentsd be telefonon a hibát, mert még garanciális a tv.
-
Kernel
nagyúr
válasz
minikahona #6834 üzenetére
Ezeknél gyakori a háttérvilágítás hibája, a kijelző megbontásával javítható.
-
minikahona
tag
Sziasztok!
Ma este egyik pillanatról a másikra elment a kép az LG 32LN540B típusú TV-nken. Hang van és a csatornát is lehet váltani, de kép nincs. Nyomkodtam össze vissza, a távirányítót, semmi. Sajnos bekapcsoláskor az LG lógó sem jön be. Olyan mintha nem kapna áramot a panel. 2014 szeptemberében lett vásárolva a Tesco-ban. Szerintetek lehet valamit csinálni vele vagy ennek annyi?
A válaszokat előre is köszönöm! -
golgota45
csendes tag
Sziasztok!
LG 42PT353 típusú plazma tv bal felső sarkában két tenyérnyi sárgás folt látható, kikapcsolt állapotban is. Még garanciális korában valamit cserélt a szervíz, jó is volt kb.2 évig, most már megint elkezdte. Érdemes vele foglalkozni, vagy gondoskodjak új tv-n?
Köszi -
marika28
újonc
Sziasztok!
Kérnék szépen segítséget!
Scharp Aquos LC40LE810E tv-n a bekapcsoláskor villog a fordított háromszög, de teljesen fekete a képernyő. Se kép se hang. Mi lehet a probléma? Költözés miatt 2 hónapot dobozában állt, előtte semmi baja nem volt.
Előre is köszönöm! -
joe979
aktív tag
Sziasztok , tegnap óta ilyen lett a képernyőm a Samsung UE40F6320 tévémen. Fél éve lejárt a garancia. Minden csatornán látni, a képernyő negyedéig sötétebb a kép.Tudod ajánlani olyan személyt aki tudna ezzel foglalkozni, vagy hova lenne érdemes elvinni Budapesten ? Előre is köszönöm
-
törölt tag
Sziasztok! Van egy Samsung UE32C6500UW LED-es TV-m, aminek a következő problémája van. Ha működik, akkor minden OK, minden funkció tökéletesen dolgozik. Viszont, ha áramszünet van, vagy csak valamiért ki kell kapcsolni a TV-t, vissza már nem sikerül kapcsolni, csak nagyon ritkán. A hibajelenség pedig úgy néz ki, hogy 230-ba bedug, STANDBY LED világít, távirányítón megnyomok egy gombot (természetesen, amitől korábban bekapcsolt), STANDBY LED elkezd lassan villogni, 6-7 mp múlva kattan kettőt a relé a TV hátuljában, majd kezdődik elölről a villogás. Ha közben nyomom folyamatosan a távirányító csatornaváltó gombját, akkor csak annyi változik, hogy a LED gyorsabban villog, jelezve, hogy veszi a távirányító jelét, de adott idő után ismét a relé kattanás és folytatódik a gyors villogás. Ezen próbálkozások közben néha váratlanul bekapcsol, eleinte még egész sokszor szerencsém volt, de mostanra legtöbbször nem kapcsol be. Youtube videók többnyire a felpuffadt hagyományos kondikat jelölik meg a hiba forrásának (a K szériás kondik nem érintettek ebben a hibában), de azok cseréjén már túl vagyok.
Szívesen veszek bármilyen ötletet vagy javítást, mert a kép minősége miatt még nagyon nem szeretném lecserélni egy másikra. (Egy kollégám másik évjáratú és más méretű Samsung TV-jének ugyanez a hibája).
Előre is köszönöm -
varzo
tag
Sziasztok,
Panasonic 42" viera 1080p plazma TV-m (6-7 eves) tönkrement. A hiba:
A készüléket be lehet kapcsolni standby allapotba, de utana a kep nem erkezik meg (hallhato egy kattanas, de kep nincs)
Előzmények: tavszabalyzoval standby allapotbol lehet ki es be kapcsolni alapbol a TV-t, de ez mar egy fel eve nem mukodott, a fenti hibajelenseget mutatta (kattant de nem jott meg a kep), viszont a keszuleken levo fo kapcsoloval lehetett ki es bekapcsolni. Igy hasznaltam egy fel eve, viszont mostanra mar a fokapcsoloval sem tudom bekapcsolni.
Mi lehet a hiba oka? Nagyjabol milyen koltseg ezt megjavittatni? Tudtok jo es megbizhato szervizt?
Előre is köszi a valaszokat, aki tud segiteni!!
-
szg72
újonc
Sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni egy bő 3 éves Philips 42PFL6687/K12 TV-vel kapcsolatban.
Pár hete úgy tűnik, h végleg megadta magát - magától ki-be kapcsol kb. fél percenként, semmire nem reagál (se hátoldali nyomógombok, se távirányító, sőt, ha tápról leszedem hosszú időre, majd vissza, ugyanott folytatja, ahol abbahagyta...)
Volt a hivatalos szervízben, ahol (azt hiszem nem meglepő) egy hétig ültek rajta, majd egy "alaplap elektronika hiba, nem javítható" semmitmondó választ kaptam - az a baj, hogy olyan volt a hozzáállásuk, h hiszem is meg nem is....
Utána elvittem egy - abszolút lelkiismeretes korrekt egyéni szerelőhöz - ő szétszedte, tesztelte, és úgy tűnt, a CA/antenna dekódernél vannak a gondok, ha azt nem használom, csak a HDMI bemeneteket, akkor nem lesz baj. Fél napig így is tűnt, aztán csak HDMI-ről használva is ua.
Bár már rengeteg bosszúságot okozott előtte is, most meg pláne, de a jó képminőség, ambilight stb. miatt nem szívesen mondanék le róla - meg különben sem vagyok az a 3 évenként TV-t váltó típus...
Van ötletetek, tapasztaltotok, hogy mi lehet a gond, lehet-e javítani, hova vigyem stb.
Vagy tényleg kuka?
Köszönöm előre is... -
x64
aktív tag
Köszönet axlrose32-nek a korrekt és gyors munkáért!
-
Kernel
nagyúr
Nincs odaírva, hogy milyen hibajelenségre vonatkozik, azt már a szakembernek kell tudni. Lehet olyan baja is, hogy nincs készenlét, ha elpukkan az IC, bár annak szokott lenni további kiváltó oka is.
Viszont minek mellékeli a D304-es diódát, ami csak akkor kap túlfeszültséget, ha az IC zárlata esetén kiég az R305 source-ellenállás (mert a biztosíték túl lomha volt), de akkor már vele párhuzamos C301 is károsodik. Ha már a dióda, akkor ezek is kellenének.
Mellékeli ugyanakkor a porcelán ellenállásokat, aminek meg semmi köze a készenléti táphoz, ezekre más esetben van szükség. De olyankor felesleges megvenni a kis táp IC-t stb.
-
Kernel
nagyúr
Az egy kis teljesítményű PWM táp IC (egybe van integrálva a kapcsolótranzisztorral), tehát a készenléti táplálásért felelős.
(Nem mintha nem léteznének kisebb TV-k hasonló főtáppal, de plazmánál komolyabb teljesítmények vannak, arra alkalmatlan.)
Ha rossz lenne, akkor nem lenne készenlét, nem világítana a LED.
-
prmcsk
addikt
Nem tudom hol laksz, de beforrasztom, ha kell. Megveszed a felsorolt cuccot, elhozod, vagy elpostázod a panelt, csere után meg visszaküldöm. Ennyit ingyen teszek...
Műszerezettségem nincs, leellenőrizni nem tudom. Ha csak ennyi a hiba, meggyógyul.
Alkatrészek:
IC: 1x3BR1565JF (9 mm lábhossz)
Ellenállat: 2 X 22 OHMS / 5W
dióda: 1x3A körüli
Forrasztószálas biztik: 1x10AT/250V és 1x2,5AF/250V
-
x64
aktív tag
Köszi, igen tudom, levettem a hátlapot, sőt az ominózus panelt is leszereltem. Az enyém egyébként a két-ellenállásos fajta, konkrétan a Rev1.5-ös PCB: EAX61392501/12.
Tudom, hogy "fillérekért" megvásárolhatóak az alkatrészek, de az elektronikai tudásom kimerül a kábelforrasztásban, illetve gépszerelésben, ezért inkább hozzáértőre bíznám a hibás alkatrészek beazonosítását és cseréjét.szerk: típushiba alatt azt értem, hogy standby-ból nem kapcsol be, csak kattog illetve fel-fel villan a kép. Tele van vele az internet, az a csoda, hogy az én készülékem kibírt 5 évet meghibásodás nélkül...
-
prmcsk
addikt
Ha valóban típushiba, akkor szinte mindig ugyanazok mennek tönkre. A neten rengeteg típuskészlet van ezek javítására. Például ez is egy, de le kéne venned a hátlapot és jó minőségben lefotóznod az ominózus panelt, hogy például ilyen, vagy esetleg ilyen e ?
Ugyanilyen alkatrészek itthon is, szinte minden elektronikai boltban megvehetők, "fillérekért".
-
x64
aktív tag
Sziasztok!
LG 50PK350-es plazma TV-mnél jelentkezett egy típushiba: standby-ból nem kapcsol be, csak felvillan a kép és kattan egyet, majd újra.
Youtube videók és fórumban írtak alapján azEAY60968801-es szériaszámú tápegységvezérlőpanel (illetve azon néhány dióda és vagy ellenállás ill. vezérlő) mehetett tönkre.
LG márkaszervíz "természetesen" kizárólag panelcserékben gondolkodik, a javítás szóba se jön...Valaki meg tudja ezt a hibát javítani? Mennyibe kerülhet az alkatrész + munkadíj?
Köszi!
-
bexinho23
őstag
Üdv!
Húgoméknak ma elszállt a Samsung (UE55D7000) TV-jük. Hang van, áramot felveszi, de csak fekete kép van. Mi lehet a gond? Javítható? Érdemes vele foglalkozni?
Tatán, vagy a közelben van aki foglalkozik ilyen típusú TV-k javításával?
-
Simon02
tag
Mindig tanul az ember, főleg hogy meg is leptél azzal, amit írsz. Factory reseten én a gyári beállításokat gondoltam, de ezek szerint nem így van. Mentségemre szóljon, hogy nem saját kútfőből találtam ki, hanem ezt a megoldást olvastam arra az esetre ha "beragad" egy HDMI eszköz és áramtalanítás sem segít. Így utólag most már mindegy, mert visszacsinálni nem lehet, szerencsém volt, hogy semmit nem rontott el (RGB-t se hiszem, mert nem látok különbséget és egyébként is forrástól függ - pl Telekom rendesen belenyúl, így úgyse lesz kalibrált, csak ahogy én érzésre beállítom).
A jövőbeli TV-mel kapcsolatban ezt megtanultam, ill. HDMI-t se fogom bekapcsolt állapotban átdugni (bár ez, ahogy írod is, hot plug, szóval már eleve nem kéne előfordulnia ilyen esetnek...)
Mivel látom értesz hozzá, meg tudd mondani hogy javítható-e a hiba és ha igen van értelme (nyilván nem, ha annyi lenne, mint a TV ára)? -
gara1
csendes tag
11 hónap alatt már harmadjára jön elő ugyan ez a hiba. Közben se kép se hang csak világit az LG logó.semmire se reagál.Kihúzom a konektorbol pár perc mulva visszadugom és hetekig , hónapokig nem jön elő ez a hiba. Amugy ezt leszámítva tökéletesen működik és tökéletes a képe. Mi lehet ez?
LG LA 690S
(Középen a vaku fenye van. A lényeg bal oldalt a barna csíkok) -
Kernel
nagyúr
válasz
Simon02 #6802 üzenetére
sőt a Service Menübe is bementem (TV-n és távirányítón Menü gomb egyszeri lenyomása) és nyomtam egy factory resetet, de nem segített.
Ezzel elvileg alapra állítottad az RGB-szinteket, amit a gyártó bekalibrált az adott kijelzőhöz, sőt még más gondod is lehetett volna ebből. Nem igazán értem, miért kell rögtön a szervizmenüt piszkálni, aminek a nevében is benne van, hogy szerviz, és pont a szakemberek alig használják (mert ritkán kell), de nyilván mindenki úgy cseszi el a saját tulajdonát, ahogy akarja.
Szokott lenni egyébként ilyen, hogy dugdosástól annak az érpárnak a bemenete száll el, amin a DDC (is) közlekedik. De van még négy érpár (3 adat 1 órajel), azok közül is lehalhat bármelyik, akkor már sehogy nem működik.
A HDMI elvileg hot plug, ezt az biztosítaná, hogy bedugáskor először mindig a külső fémrészeknek kellene érintkezni, ami a két készüléket összetesteli, ezáltal a káros feszültségkülönbség megszűnik. Csak utána szabad érintkezni a belső pontoknak.
Csak sajnos a gyakorlat mást mutat, mégis elszállnak ilyen csatlakozások.
Még a jobbik eset lenne, ha például a TV és a PC egyaránt védőföldelt csatlakozású, mert úgy a konnektornál / elosztónál közösítődik mindkettő fémváza. De ez nem zárja ki, hogy további készülékek a rendszerben kárt okozzanak.
-
Simon02
tag
Köszi a választ, még ha nem jó hír is számomra. Bár őszintén szólva, én is ilyesmi következtetésre jutottam, csak bíztam benne, hogy valami elkerülte a figyelmemet.
Sajnos elég régi darabról van szó (8+ éves), így a javítása lehet, hogy több lenne, mint a TV értéke (mondjuk egy érdeklődést szerviz ügyben azért még megejtek). Terveztem volna TV-t venni, csak most még nem jöttek össze az anyagiak, így igazán kibírhatta volna még..
Most használom így, nvidia kártyával sikerült HDMI-n is képet kiküldenem (általános monitorként, egyedi felbontással), de hang nem megy át (maradt egy régi hangfal ideiglenesen, amit PC-ből kivezettem). Esetleg van ötleted, vagy bárki másnak, hogy lehet-e leválasztott hangkimenetre az audiot ráerőszakolni?
"ám jelezték, hogy ez user error probléma volt" - csak így zárójelesen, azért ez elég meredek, én plug and play megoldásnak gondoltam a HDMI-t... -
mfranky
őstag
Szerinted az optikai hangkábel is okozhat ilyen problémát? Nálam a házimozi nem szól, ha rá van kötve a tévére és tv adást nézek, vagyis ha bekapcsolom van hang kb 5mp-ig, aztán elhallgat....
Ha filmet nézek minden rendben van vele, de ahogy tv adás lesz, nincs hang a házimozin, csak a tévé hangja megy... -
mfranky
őstag
Szia!
Nálam megoldották a problémát egy wifi cserével, összesen 22ezret fizettem, amiből 6000ft volt az wifi csere, a többi munkadíj...
Ráadásul olyan szarul és figyelmetlenül csavarozták vissza a hátulját, hogy egy többszálas kábel belelóg a VESA foglalat csavarmenetébe, nem is értem komolyan mondom...
Falra szerelve használom, a 4 csavar helyett most 3-al raktam fel, remélem nem fog leesni egyik nap a falról...A tévé hátulja a csatlakozóknál továbbra is tüzel, én nem néztem eddig, hogy ez így normális-e, vagy csak a meleg miatt, de nem hiszem...
Szerintem ezzel a részével nem is foglalkoztak, hogy melegszik, hiába mondtam nekik... -
prmcsk
addikt
-
Simon02
tag
Sziasztok,
Van egy elég furcsa problémám az LCD TV-mel: LG 32lc41, nagyon régi darab. Tegnapig minden tökéletesen működött. Vettem HDMI kábeleket, ill. HDMI switchert, hogy tudjak váltani 2 gép képe között, egy ideig így is használtam, de tegnap néhány átdugdosás után már nincs jel a TV-n. Pontosabban, akkor nincs jel ha számítógéppel dugom össze, 2 különböző Set Top Boxot is rákötöttem HDMI-n és azokkal van kép és hang is. Kábelek tökéletesek (többel is néztem), 3 különböző PC/laptop HDMI kimenetével is összekötöttem, de ugyanez a jelenség: nincs jel, eszközkezelőben sem látszik. Ellenben, ha pl dsub-on kötöm össze PC-vel, úgy felismeri. Van egy Miracast-dlna eszközöm is, azt rákötve 1-2 másodpercig megjelenik, majd ugyanúgy nincs jel.
Próbáltam hosszabb ideig áramtalanítani a TV-t, sőt a Service Menübe is bementem (TV-n és távirányítón Menü gomb egyszeri lenyomása) és nyomtam egy factory resetet, de nem segített.
Lehet valamit tenni vele, lehet kinyírtam valamit és azért nem látszik mint kijelző eszköz? Esetleg javítható lehet? Segítségeteket előre is köszönöm (kérem, ha valaki tud megoldást/javaslatot, írjon nekem egy privátot is. Igyekszem figyelni a fórumot, de nehogy átugorjak felette)!
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest