Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
sharpos
újonc
Üdvözlök mindenkit,
lenne egy, azaz két kérdésem az itteni szakemberekhez.Van egy 2006-ban vásárolt 93 cm képátmérőjű, a kézikönyv szerint LC-32RA1E/LC-37RA1E típusú Sharp Aquos LCD TV-m, ami tegnap óta azt produkálja, hogy ha bekapcsolnám távirányítóval, akkor a piros standby fény elalszik, jön is a kattanás, "mint rendesen", de nem vált át zöld fényre a standby és miközben semmilyen kép nem jelenik meg, kb. 6 mp múlva újra kattan a készülék (mintha kikapcsolna), majd a standby fény ismét piros lesz.
Korábban ilyet nem csinált, hibamentes volt.
Kérdésem: mi lehet a hiba oka és (előre láthatóan) mennyibe kerül a javítás.
Köszönöm, sharpos
-
Ferenc232
újonc
Sziasztok! Következő a problémám van gy Samsung PS64F5000 plazma tv-m a kijelzőn függőlegesen fekete sávok jelentek meg színes csíkokkal elválasztva. közepén viszont nagyjából jó a kép picit remeg a kép teteje.teszek fel képet róla...
Kérnék valami diagnózist esetlegesen telefonszámot is ha javítható! Köszi! -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Beteszem ide is a kérdésem, vannak itt jó szakik, hátha...
Samsung 50H6400-as készülékemben MainBoard lett cserélve. Azóta a Bluetooth fejhallgatón sokkal gyengébb a vétel. Normál TV nézési távolságból is (ami nálam ~3m) akadozik a jel, ha kissé elfordulok, ezáltal a fejem leárnyékolja a jobb oldali hallgatóban lévő BT vevőt. Ugyan ez van, ha a kezemmel árnyékolom le. Egészen közelről teljesen jól működik, ám a régi Board-al még kint a konyhában is tökéletesen működött.
Szerintetek lehet valahol valami opció a BT jelerősítésre vonatkozóan? Vagy a BT modul típusa nincs megfelelően konfigurálva? - bár a Smart Control a konyhából is működik, így nem igazán értem, hogy a bt audio miért ilyen gyenge. -
Simi37
őstag
Sziasztok!
Van egy Technika 40-904A tévénk. Kb 3 hónapja csinált olyat, hogy nem világított a off led és be sem lehetett kapcsolni...kicsit megmozgattam a tápkábelt és jó lett...kontakthibára gyanakodtam...aztán ment egy ideig, de mostanában egyik nap kb 5 perc használat után elment a kép meg minden...cserélve lett a tápkábel és 5 perc után elment a kép de a hang nem. Aztán kikapcs másfél percig volt kép. Kikapcs fél percig volt kép. Újra kibe kapcs hang van kép nincs. Szerintem valami az alaplappal van ha felmelegszik akkor pont úgy tágul, hogy valami fontos ne érintkezzen...legalábbis ezzel magyaráznám a rövidülő képidőt és maradó hangot...persze apám mindent jobban tud de mielőtt berendeli az egész TV-t alkatrészenként azért kéne innen vélemény h mi lehet a gebasz...addig feltartom mielőtt hülyeséget csinál -.- (Sajnos közel se ért a kütyükhöz mint én...bár tévé szereléshez én sem...)
-
törölt tag
Sziasztok,
Sharp LC-26SB25E tévénk ismét azt játssza mint egyszer már korábban, ami váratlanul elmúlt, most visszajött: ugrál illetve nem reagál a hang, fel-alá szaladgál a kimenetek/források listáját mutatva a képernyőn a kijelölés, mintha én nyomkodnám, pedig csak épp be lett kapcsolva az istenadta... Menü gomb reagál (néha), de benne már kacifántos mozogni, olyan, mintha saját életet élne, csatornák között váltani nem tudok, illetve volt, hogy percekig minden működött, majd újra megjelent a források menü ugrándozva, a tv pedig nem reagál semmire. Mi lehet ez, kuka vagy javítható?
Előre is köszönöm a segítséget -
SADE_RUSH
csendes tag
válasz
SADE_RUSH #6341 üzenetére
Bocsanat, de nem engedi modositani!
Azt elfelejtettem mondani, hogy csak HDMI-n keresztul csinalja, kabelt csereltem, masik HDMI nem ad kepet egy ideje, igy abban nem tudom, hogy jo-e ill. HDD-rol filmet jatszva tokeletes... Hatha ez segitseg! Elore is nagyon koszonom!
-
SADE_RUSH
csendes tag
Sziasztok!
De orulok, hogy ra akadtam erre a forumra. Most mar ott tartok, hogy megorulok ettol a TV-tol!
A kovetkezo a jelenseg vele: https://youtu.be/yXmLqFjI9fs
Van hogy jobban van hogy kevesbe csinalja, elfordul hogy par masodpercre is elmegy a kep... Otlet? Az alap dolgokat, amiket meg lehet ilyenkor csinalni mar megcsinaltam.Koszonom elore is!
-
chrismis
újonc
Sziasztok! Csak szeretném megosztani a tapasztalataimat egy Samsung UE40D5000 televízióval kapcsolatban. A tvnek olyan problémája volt, hogy minden második vízszintes pixelsor kb 5cm-el elcsúszott lefelé. Neten találtam egy olyan megoldás a hibára, hogy a tcon panelen található két szalagkábel csatlakozóval kell mókolni egy kicsit, úgy hogy átlátszó ragasztóval kizárok pár érintkezőt az egyik szalagkábelen úgy, hogy leragasztom azokat, és úgy dugom vissza a helyére. Nos, én az egyik szalagkábelnél így jártam el, a másiknál meg ragasztottam egy csíkot az erintkezőkkel ellentétes oldalra, hogy jobb kontakt legyen. A megoldás működött, bár nem tudom milyen hosszú életű lesz. Mellékeltem képeket az előtte és utána állapotról.
-
Fleed
aktív tag
Samsung LE 32R32B kb 10 éves lcd tv-m a következő jelenséget produkálja. ( a sötét/fekete ilyenné válik) Ha odaverek egyet a tv tetejére, akkor ideiglenesen megjavul. Mi a baja? Jobb lenne időben elvinni szervizbe, míg be nem adja a kulcsot? mert gondolom nem tesz jót neki ha minden nap megverem szegény tv-t. Köszi
-
spiritex
veterán
Sziasztok!
Köztudott ezekben a körökben, hogy habár a HDMI "plug-n-play", mégis érdemes kikapcsolni a tv-t a kábel ki-be dugdosása alatt.
A kérdésem az lenne, hogy ha a régi plazmámban kevés a HDMI aljzat és veszek egy manuális átkapcsolót (bemenet választót), két eszköz egy aljzatra való rákötésére, akkor az átkapcsolás nem számít-e ki-be dugdosásnak? Tehát nem kell-e mindig kikapcsolni a tv-t az átkapcsolás előtt?
Előre is köszi! -
OSB03
csendes újonc
Sziasztok! Nem tudom mennyire offtopic a kérdésem, de gondoltam teszek nálatok egy próbát.
Szóval a minap egy Sony 50W809C tulajdonosa lettem. A vásárlás után alaposan átnéztem a képet, mert volt már dolgom pixel hibás/erősen felhős készülékkel korábban. Találtam alul középen egy pixelhibát, ami lehet hogy mégsem az. Ugyanis a képernyőre merőlegesen állva nem látható, csak ha picit oldalról nézem. Mint említettem, volt már korábban dolgom pixelhibás készülékkel, de az szinte világított az arcomba és bárhonnan észrevehető volt.Csináltam róla egy közeli képet:
Ez szerintem alátámasztja, hogy nem pixel vagy subpixel hiba.
A kérdésem az, hogy szerintetek mi lehet ez? Valami kosz, vagy egy pixel kezdődő halála látszik a képen? Láttatok már hasonlót?Benne vagyok a vásárlás utáni három napban, szóval elvileg a csere nem gond. Szerintetek érdemes egyáltalán foglalkozni vele? Félek ha visszaviszem rosszabbat kapok, de a tudat azért picit zavar, hogy ott van.
A válaszokat előre is köszönöm
-
pözsos
újonc
LG50PX950N 3D plazma kb25 perc után megjelenik egy 5cm széles fekete függöleges csik szélétől
kb30cm-re 10perc után eltünik de minden bekapcsolás után megjelenik AUTLETTBEN vettem garanciális
kérdésem kérhetem e a cseréjét vagy javitható megbizhatóan.ebben kérnék segitséget. -
Toxicano
tag
Sziasztok!
Ez a Samsung UE32J4000 ránézésre már menthetetlen? Akár Samsung márkaszervizben anyagiak fejében. Mármint úgy, hogy nem lesz egyenlő a készülék árával.
Tapintással nem érezni a hibát és kikapcsolva sem látszik.
Köszönöm a válaszokat -
viki6900
csendes újonc
Üdv az uraknak Viki vagyok a fent nevezett projektor tv-nek a service menu elérése kellene.bekellene rajta állítani a szétcsúszott színeket a két convergencia ic cserélve lett rajta .de viszont nem az eredeti távja van hanem utángyártott.
az eredeti táv az egy SONY RM-945
ami meg nekem van az sony rm-934
köszi a segítséget -
Rekro
aktív tag
Helló!
Költözés miatt az egyik ismerősömhöz került egy samsung sp42q2hl tv, ez egy kb. 10éves 100hz-es crt model. A probléma az lenne, hogy szellemképes a kép és a színek sincsenek teljesen rendben. Nem csak tv adásnál hanem a tv menüben is jelentkezik ez(az eredeti szöveg fölött kék színnel ott van ugyanaz a szöveg) és mindegy milyen kábellel kötöm rá a tcom boxot ugyanolyan rossz a kép.(képet sajnos most nem tudok feltenni mert már eljöttem, de ha fontos késöbb feltölthetek egyet)
A kérdés az lenne, hogy javítható-e ez a problémá illetve érdemes-e javítni(nagyobb összeget szánnának rá meg gondolom nem is érdemes)
köszönöm
-
chrismis
újonc
Sziasztok!
Találkozott már valaki a képen látható hibával? Egy Samsung UE40D5000PWXZG típusú tv-ről van szó. A válaszokat előre köszönöm!
http://logout.hu/dl/upc/2016-01/18/543911_yijwqju7ys0rxeov_2016_01_18_23_15_56.jpg -
Steve 53
csendes tag
Üdv!
Samu plazma: PS50C91H, ki, be kapcsolható. Kép, fény, hang nincs. A poverled 6x villog és bekapcsolva marad. VA , VS feszültségek a megadottak. Úgy tűnik nem megy a PFC áramkör, a Va és Vs feszültségek sima egyen, a szkópon a megadott jelek nem láthatóak. A tápon az F 803 biztin a feszültség nincs. Lehúzott végfokokkal is ez a jelenség. A táp: BN44-00162A ebben kérnék valami segítséget. Köszönöm!!
-
ufóJani:)
újonc
Szia!
Van egy Samsung LE40S81BX/XEC tv.
Egy barátom televíziója, nem kapcsolt be és megkért, hogy nézzem meg. Megnéztem a tápot és volt benne néhány db felpúposodott 1000 mikrós kondi.
Ezeket kicseréltem pontosan ugyan olyan értékűekre (feszültség, hőfok, kapacitás,behelyezés polaritás szerint). Ez után nagyon szépen működött, hazavitte a srác.
Másnap is nézték napközben még tök jó volt de délutánra becsíkosodott a kép.
Mi lehet a hiba? T-con panel?Előre is köszönöm!
Ez egy nagyon közeli kép:
-
axlrose32
őstag
Nagyjából mindenkinek ment privi, aki kimaradt kérem írjon!
(privit) -
ozirisz123
csendes tag
Üdv, van egy ilyen tipusó plazma tv-m LG42PC1RV egyik nap be akartam kapcsolni és csak ki be kapcsolgat, ilyenkor csak sötétszűrke kép villog, csak úgy tudom lekapcsolni ha kihúzom a konnektorból, visszadúgom a konnektorba és bekapcsol magától egyből beadja a képet utánna működik rendesen, lekapcsolom távval, vissza szeretném kapcsolni megint kezdi előről, van pár napig nem csinálja megy rendesen azután megint előjön ez a probléma, mi lehet a baja? Köszönöm.
-
zoliastra68
újonc
Üdvözlet!
Samsung monitor tv P23700HD bekapcsolás után kis idő elteltével magától kikapcsol.
Ha ismét bekapcsolom azonnal kikapcsol, ha várok kicsit és úgy kapcsolom be akkor egy darabig bírja majd kikapcsol. Mi lehet vele? Köszi -
Levioli
újonc
Szia! Egy Sony lcd tv m van 102 cm. A hiba, hogy a képernyő 1/4 része tökéletes, a 3/4 része sötétebb valamint a szélén szellemképes. Tudsz valami infót a hibáról. Előre is köszönöm a segítséget!
-
buddy78
csendes tag
Szia!
Igyekeztem hasonló problémát találni,de nem láttam.
LG Direct Led TV a következő problémákat produkálja,mellékelve a képek.
Az egyik az középen egy fekete amorf alakzat,ami csak a teljesen fekete képnél látszik jól.
Illetve a képernyő bal szélén az utolsó pixel oszlopban függőlegesen fut 1 pixelnyi kék csík.
Javítható vagy kuka,ha igen akkor helyileg merre vagy? -
Samu24
újonc
Sziasztok! Utána néztem már néhány helyen de nem vagyok biztos a dolgomban. Van egy Samsung le32c450 tv-m ami nagyon tetszett, szép okos, stb. Csakhogy a héten elkezdett a bal oldalán megjelenni egy vörös csík ami egyre jobban látható lett. Aztán a képernyő nem frissített mindig és volt olyan, hogy egy kép kint maradt a kijelzőn, de közben a film többi képe ment tovább. Később már (gondolom ahogy bemelegedett) egy fehér átlátszó fátyol képződött a képernyőre... Kb. 5 éves a készülék, de nem csak, hogy vigyáztam rá, alig használtam. Akit kérdeztem azt mondja kijelző hibás ki kell dobni... Tényleg csak ennyit lehet elvárni egy Samsung-tól? A képek nem a legjobb minőségűek, de látni rajta a lényeget. Érdemes utána járni és javíttatni? Vagy ha nem akkor mi lenne a reális eladási ára?
Köszönöm előre is a választ! -
Éne
tag
Sziasztok!
Segítségre volna szükségem. Van egy fiatalnak nem nevezhető samsung p2770 monitor/tv ami egy ideje kizárólag tv-ként üzemel. Tökéletesen tette a dolgát amíg a T analóg adásait volt kénytelen fogni. Azonban mióta digitális átállás volt, képtelen vagyok a csatornákat rendezni, mivel vannak csatornák ahonnan automatikusan átugrik egy másik csatornára miközben a már rendezett csatornákat/programhelyeket összekuszálja. Ha valaki esetleg találkozott már ezzel, vagy ehhez hasonló problémával, szívesen venném a segítségét.
Köszönöm! -
rhommel
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Lg 50PG100R Tv. A képernyője így néz ki:
Szerintetek lehet vele kezdeni valamit vagy kuka?
Ja és néha fogja magát és kikapcsol. Olyankor csak az segít ha kihúzom a konnektorból és visszadugom. -
diane
tag
Szia!
Adott egy 3 hetes LG LED TV. A kép zavaróan vibrál, ha a műsorban ezüst vagy fehér felületekről visszaverődik a fény. Pl. az ősz hajszálaknál, vagy amikor természetfilmben homokos tengerpartot vagy sivatagot mutatnak, stb.
Ez leginkább akkor fordult elő, ha hírműsorok, vagy dokumentumfilmek mennek, a mozifilmeknél szinte egyáltalán nem.
Nem tudom ez hiba-e vagy csak valamit másképp kellene beállítani. Akármelyik kép módot állítom, mindegyiknél megvan ez a jelenség.
Előtte Sharp TV-m volt, ott még hasonlót sem tapasztaltam. -
csacsa65
újonc
Szia! van egy samsung 106 cm es plazma tv-m típusa:ps42d4s a hibája:lila kép és a háttérben a műsor látható mi lehet a baj vele? válaszodat előre is kösz
-
Dee111
újonc
Sziasztok,
adott egy Samu PS50B850 plazma, aminek zajos a képe, illetve alul 1 pixel vastagságú csík teljesen kiesett. A zaj gondolom elkók cseréjével és/vagy VS/VA feszültségek helyes beállításával megszűntethető, a kiesett vízszontes sor pixelre mekkora az esély, hogy Y buffer, mekkora, hogy kijelző? Megvételre ajánlották, szétszedés nélkül kellene berizikóznom, vagy hagynom..
-
Cimi86
tag
Sziasztok!
2,5 éves Samsung eu32f5000 LED tv egyik pillanatról a másikra elment a kép. Hang van,csatornák között tudok váltogatni,stb csak kép nincs. Javítható lehet,érdemes elcipelni szervízbe?
-
feereenc76
újonc
Szia!Samsung 32" full hd kb. 8_10 éves/hagyatékból rövid ideig veszi az antenna jeleit,mindegy hogy analóg, hdmi,scart pár perc mulva elveszti.Távirányitó vagy a tv-n levő gombokkal ugyan ez....Szerinted érdemes javíttatni? Ha igen mi lehet a probléma s mennyiért orvosolható? Válaszod előre is köszönöm.
-
Janesz1981
tag
válasz
Recon666 #6287 üzenetére
Guglizz rá. Ha jól sejtem az a baja mint fater tv-jének, az ugyanígy samsung meg hasonló széria. A lényeg hogy szervíz menüben kell vissza állítani arra az értékre pirosat mint többi szín mert átállítódott magától.Meg ne kérdezd hol dúrtam egy ideig mire megleltem de keresésben legalább el tudsz indulni. :]
Amiért ide jöttem. van egy 2 éves 40f6100 samum. Mielőtt lejárt gari cseréltettem panelt benne mert elfelejtett egy beállítást nem volt zavaró de legalább legyen rendbe. Másnap megtörtem kijelző bal felső sarkát ügyesen. Működik de felül 4 cm szélesen fekete csíkok bal szélen meg 10 centi szélesen színesek
Ami a lényeg mennyit érhet alkatrésznek eladva ? 2 szemüveg is van hozzá.
-
zozo305
újonc
Sziasztok!
Lenne egy elég régi LG plazma kijelzőm,amit jó lenne üzembe helyezni.A következő a hibajelenségeket produkálja.Bekapcsol menü van,viszont 2 bemenet elszállt(analog video,s video).
rgb-n és component bemeneteken érzékel viszont rossz a képminőség(bevan kéülve).
a menü viszont tű éles .kérdés hogy javítható e?köszi a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest