- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
válasz
BigBlackDog #24214 üzenetére
nem a köbméter számít, hanem annak a falfelületnek a nagysága, ami a külvilággal érintkezik (+ persze ennél is fontosabb, hogy milyen anyagból van)
klímával egyébként amíg nincs fagypont alatt a hőmérséklet, eszméletlen hatékonyan lehet fűteni, mióta kevésbé van jó idő, napi 2-3 (de van, hogy 6-7) órát megy egy kis fűtésen a klíma, ez alatt kemény 40kwh órát evett meg, szóval kb. napi 1
(a sima fűtés se sokat megy, mert elég jól szigetelt a lakás) kiszámolós írás is volt erről, de picit el volt bonyolítva.
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #24214 üzenetére
Semennyire. A klímák légtértől függően 3,5-ösök, vagy 5.3-asok, de 20-25 négyzetmétert a 3,5-ösök is röhögve kifűtenek (a nyílászárók értelemszerűen jól szigeteltek).
-
válasz
BigBlackDog #21929 üzenetére
Ugyanúgy, ahogy egy cég. Amúgy 99%, hogy adószámos magánszemélyről van szó.
Nekem viszont gyanús ez, ha valaki több ingatlant is építtet, miért nem csinál céget?
Nekem is gyanús lenne a dolog. Nem lehet, hogy egy borsodi cigány nevén megy az egész pont a garanciális/egyéb ügyek miatt? Én szívesebben vennék egy jó nevű cégtől ingatlant, mint egy magánszemélytől. -
HdRew
őstag
válasz
BigBlackDog #21929 üzenetére
Igen, de papíron magánszemélytől vennénk.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
BigBlackDog #21836 üzenetére
Köszönöm az infót neked és Kristófnak is!
Ha van még tapasztalat jöhet bátran, a netet is most feltúrom ez ügyben bár ahogy elnézem ez gyakorlatilag lehet bármennyi idő és bármikor meggondolhatják magukat a tulajok, akkor is ha van előszerződés vagy valami.
-
golfvariant
aktív tag
válasz
BigBlackDog #20431 üzenetére
Mi a baj az ytonggal?
-
axioma
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #20207 üzenetére
Hat, a linkelt esetben is kicsit eroszakosabb user esellyel reklamalhat szerintem, meg ugyved kene tudja csak direkt nem irta bele a cikkbe a megoldast, marketing a kobon.
De OK, plusz kuzdest okozhat. -
axioma
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #20201 üzenetére
Olyan ahol mas nevere szolo szerzodes hatralekat probaltak az uj lakastulajjal kifizettetni? Az atadaskori allapotig az felel erte aki addig szerzodve volt, uj tulaj a sajat tiszta lapjaval indul [max. be kell elobb kottetni].
Ha van sztori hogy oraallas dokumentalasa mellett hogy lehet megszivni, meselj. Minden mast latatlanban elhiszek az ingatlanosrol, ugy allok hozzajuk hogy ugyse hasznalhato penznyelon kivul semmire - bar epp a hetvegen talalkoztam egy kivetellel! -
venom8888
őstag
válasz
BigBlackDog #20194 üzenetére
Eleve ezek az ugynoksegek hirdetik az ingatlanokat,ugyintezessel egyutt. Ez a dolguk.
-
woolwich
tag
válasz
BigBlackDog #20192 üzenetére
Köszönöm!
Akkor ha jól értem ezeket még a foglaló átadása előtt érdemes bekérnem az eladótól, hogy tuti legyen. -
venom8888
őstag
válasz
BigBlackDog #20192 üzenetére
De ha ugynoksegen keresztul veszem, akkor mind ezeknek utana neznek maguktol is,nem?
-
dave118
senior tag
válasz
BigBlackDog #20148 üzenetére
Beruhàzò szemmel mindig màs a matek, mintha magadnak vennéd :)
-
Gabesz87
veterán
válasz
BigBlackDog #20152 üzenetére
És mi van ha mondjuk azóta más kicsit az alaprajz, elrendezés? 90-ben épült ház, de 2015-ben gyakorlatilag a 4 falon kívül teljes mértékben újjáépítették. Szóval ha az építésügyi hatóságnal van alaprajz, az az eredeti állapot szerinti!? Bár gondolom a hitel szempontból nincs túlzottan jelentősége. Teszek egy próbát holnap.
-
bilimbalam
tag
válasz
BigBlackDog #20134 üzenetére
Emelkedett annak az ára amibe költöznének, így a sajátjukét is emelik…
-
axioma
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #20094 üzenetére
Nem afa, szja, a kulonbozet alapjan. Azt hittem nalad volt orokles, akkor szamitana, hogy hogyan lehet korrigaltatni.
Ha arra gondolsz hogy ket jelentosen elte'ro ar fog megjelenni a statisztikakban, az mind1, legfeljebb ha banki hitel van es ertekbecsles, nala elokerulhet, de hagyatekinal inkabb lefele kerekites szokott lenni azt tudjak... szoval emiatt nem hiszem, hogy gond lenne, plusz ha eltelt valamennyi ido akkor piac/felujitas hatasa is jatszik. -
axioma
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #20086 üzenetére
Nalunk is kevesebb volt mint amire szamitottunk, de megyeszekhely, es nem ennyivel. Meg nalunk tuti nem lesz eladas belathato idon belul, igy nem szamit a szerzestol 5 ev utani kulonbozet.
Amugy a hagyatekin kell tudtommal jelezni, ha az egyszerusitett ertekbecslessel nem ertetek egyet... nekunk legalabbis szerintem kerdezte'k, hogy van-e kifogas. -
bexinho23
őstag
válasz
BigBlackDog #19977 üzenetére
Ebben a hirdetményben maximum 6e Ft az eseti átutalás, függetlenül attól, melyik bankhoz tartozó számlaszámra teljesül a tranzakció. Jól értelmezem? Ez viszont elég kedvezményes az olvasottakhoz képest.
-
bilimbalam
tag
válasz
BigBlackDog #19977 üzenetére
Nincs törvényi maximum. Legutolsó ingatlanvásárlásomnál több, mint 100e HUF volt csak az utalások költsége.
-
De4d
őstag
válasz
BigBlackDog #19975 üzenetére
Akkor ez a törvényi fix 1 ezrelék meg ilyenek falsh dolog? Meg hogy max 40ezer.
Mint ami hozva lett pár éve hogy havi 2x ingyen vehetsz fel bárhol pénzt
Egy ismerős mondott valami ilyesmit 1 éve kb olyan mikor vettek valami 40 millás kertesházat 40 ezer volt mert maximalizálva lett. Lehet nem pont ennyi volt de valami ilyesmit mondott. -
axioma
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #19960 üzenetére
2004-ben vettuk meg a telket, amin most a hazunk all. Mar akkor szoltak, hogy a telek vegevel ne tervezzunk semmit, mert mar benne van a tervekben hogy ott a patak mellett lesz vegig egy bicikliut, es x metert kisajatitanak (mondjuk terepviszonyok miatt eleve bentebb van az amugy felejtheto minosegu drotkerites). Azota se tortent semmi, sejtesem szerint elobb koltozunk el mint eszukbe jutna megcsinalni (igaz, parszaz meterre onnan, a meglevo aszfaltuton felraktak par biciklijelzest... sztem ez lett ossz megvalositva...).
-
skristof
tag
válasz
BigBlackDog #19956 üzenetére
en Tarnokon kerdezoskodtem hasonlo ugyben, ott azt mondtak, hogy megpalyaznak minden lehetoseget, de onerobol nem tudjak megcsinalni, es nem sokszor nyernek... szoval nagy terveket ne epits ra szerintem
-
Bencus88
nagyúr
válasz
BigBlackDog #19749 üzenetére
Szerencsére a telek árral nem kell törődni, mert az van
De én is keveslem az árat. Mármint nem kevesleném, csak ennyi na főleg most. Olvastam én is jót rosszat róla, még az erősen gondolkozós fázisban tartunk mi is.
A könnyűszerkezet esetén kérdés, hogy acélgerendás vagy favázas a konstrukció?
Ezt se tudom sajnos, melyik lenne célszerűbb -
axioma
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #19653 üzenetére
1. tanu is jo (amugy 10 ev, de fennmaradasit kell kerni)
2. friss vasarlasnal eleg ha az elado nyilatkozik hogy az epulet az engedelyezettnek megfelelo kialakitasu, innentol kezdve csak akkor van ga'z, ha nem csak nem volt kulon engedely, hanem nem is engedelyezheto, ekkor ugyanis 10 ev utan is elbonttathatjak, akkor azert eleg erdekes (ha jogilag jogos is) leverni az eladon... Jo kerdes, hogy a modositaskori vagy a mostani szabalyokhoz kepest fogjak nezni, de ha a mostaniba belefer, akkor sztem ez a veszely nincs. -
HoTDoG
tag
válasz
BigBlackDog #19561 üzenetére
mindemellett pedig hiteles
-
Brave_86
aktív tag
válasz
BigBlackDog #19525 üzenetére
Sokaknak nem sürgős eladni. (nem kenyérre kell nekik az ára van hol lakniuk, így áron alul végkép nem fogja oda adni.) Voltunk olyan házat is megnézni, amit más oldalon (saját Fb oldalt találtunk hozzá) már 3-4 éve is hirdették.~100M körüli volt a hirdetési ára
-
Brave_86
aktív tag
válasz
BigBlackDog #19523 üzenetére
Azokból azért lehet annyit is alkudni, mert alapból irreális árakon lehetnek hirdetve.
Ha hetekig, hónapokig nincs érdeklődő (ergó nem kel el), akkor az első dolog amivel gond van az az hirdetési ár.
Felújítási támogatásokkal most többen bevállalják ezeket a típusokat is, ha sikerül olyan árat kialkudni, ami mindenkinek még megérheti. -
Qtya123
őstag
válasz
BigBlackDog #19514 üzenetére
Igen, az első megtekintéskor egy sima megtekintésit.
Nincs is azzal gond, nem akarom kikerülni, csak nem azt akarom, hogy már azért pénzt adjak neki, mert jelzem, hogy meg akarom venni.Na majd meglátjuk, remélem nem ezen megy el az üzlet.
-
Mercutio_
félisten
válasz
BigBlackDog #19405 üzenetére
Azt hittem legalább valami szakportál
-
bilimbalam
tag
válasz
Ez egy ordas nagy hülyeség. 2019-2020-ban sorra csúsztam le a lakásokról, mert ami “jó” árban volt, azt azonnal vitték. Én a növekedést látom, nem a csökkenést, ezt már 2018 óta nyomják. Aki hitt nekik, azok jól meg is szívták. Lehet megint a partvonalról várni az olcsó ingatlanokat, csak nem érdemes. Én folyamatosan monitorozom rengeteg szegmensben a hirdetési árakat, de kifejezett növekedés van most is. Pandémia óta családi házak kegyetlenül elhúztak… Kirobbanáskor paneleknél volt egy kis szemmel látható csökkenés, de azóta újabb csúcson vannak. Tégla lakások meg pláne nem lettek olcsóbbak. De igazából alig van kínálat. Hiába drága, ha venni kell, akkor kénytelen az ember drágán megvenni, mert csak annyiért adják oda…. Én is szerettem volna olcsón, mint mindenki más, de akarni nem a piacon kell.
-
concret_hp
addikt
válasz
hát én erősen gondolkodm, hogy elhúzok bp-ről, a városban ahol felnőttem, 30-35M egy olyan ház, ami bp-n / nyuagti agglomerációban 75-80, távolról tudok dolgozni, ha 2 heti 2 nap kell bejárnom, akkor az havi 2 bp-n alvást jelenten pl... de, az árkülönbözetből még egy garzon kijön bp-n, és még marad egy kis apró
, de ez sztem pár %a a jómunkásembereknek... és ha úgy számolok hogy az a mondjuk 40M különbség addig tud nekem termelni egy kis aprót / nem kell megkeresnem, az azért már éves szinten is egész sok
-
válasz
BigBlackDog #19387 üzenetére
Sajnos nincs. 06.10.-el lezáródik a szerződés, tehát a kifizetési határidő akkora lett határozva. Viszont úgy szerepel hogy miután fizettem, enyém a lakás, és az eladó köteles elköltözni onnan.
#19388 A Zéé: Nincs kötbér, vagyis nem szerepel. De ügyvédet megkérdezem a lehetőségekről.
#19389 AxBattler: Mi is erre tippelünk. De szerintem nem lesz gond, nem egy erőbenő az eladó, kicsit hantás, de lehet vele beszélni. A berendezés miatt én is izgulok, hogy minden olyan módon és állapotban legyen ahogy megbeszéltük. Nem tudom az ügyvédet mennyire tudom ilyenkor kötelezni hogy jöjjön ki személyesen, mert anno azt mondta ha megtörténik a kulcsátadás, elég neki egy telefon is.
#19390 bilimbalam: Nem hiszem hogy valaha is sor kerülne ilyesmire (ilyen kvalitású emberekkel nem üzletelek). -
astorre19
aktív tag
válasz
BigBlackDog #19172 üzenetére
Persze hogy akadály.Értékesítés előtt szedesse le a tulaj...addig el se tudja adni.Csak tudja miért került rá..
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #19172 üzenetére
Ha nincs törlő határozat, akkor még érvényes gondolom én.
-
anorche1
őstag
válasz
BigBlackDog #18149 üzenetére
1.4 + 30% kifizetese utan lehet a lakast megtekinteni, de hanem tetszik, vagy kozben kerult hozzajuk masik ami jobban tetszik, at lehet oda rakni a penzt, csak akkor a 4-6 honap ujraindul.
A lakas cimet megkapjuk, a kornyeket meg lehet tekinteni.
A belso allapot meg annyira nem szamit, ugy is fel lesz ujitva. -
_ATi_1
senior tag
válasz
BigBlackDog #18045 üzenetére
Ez nagyon szuper térkép, eddig nem is hallottam róla. Köszönöm.
-
Revolit
senior tag
válasz
BigBlackDog #16555 üzenetére
Facebook is éles rendszeren tesztel.
-
Gombinyó
őstag
válasz
BigBlackDog #16555 üzenetére
-
A Zéé
addikt
válasz
BigBlackDog #16462 üzenetére
amit mi építettünk be, az 2 fokig megy, utána átkapcsol a kondi kazán, ahogy sakal83 is mondta, mert utána olvasztania kell a kültérit, és utána dinamikusan fogy az áram.
-
sakal83
addikt
válasz
BigBlackDog #16462 üzenetére
Tudomasom szerint ott kezd el villanyorat porgetni de piszkosul mert olvasztania kell.
-
sakal83
addikt
válasz
BigBlackDog #16296 üzenetére
Ha salakos es nincs baja akkor nem gond hogy az van. De ha belülről felujitod a keglit es utan le kell szedni az durvan berepeszti a plafon vakolatot mert tobb tonna sulytol szabadul meg a szerkezet. Igy gyakorlatilag az addig felujitott resznek lottek...
-
akela91
addikt
válasz
BigBlackDog #16167 üzenetére
A hőtartásban valóban rosszabb a téglánál, viszont a SIP-es technológiával készült házaknál, telenyomják cellulózzal, és máris brutál jó kis értékeket el lehet érni. Jelen esetben BB besorolással indulna a könnyű szerk. ház, ha erre még dobálsz ezt-azt(plusz szigetelés, plusz napelem), lehet menni AA felé simán. Más kérdés, hogy a tetőt telerakjuk napelemmel, és a cél a 0 közeli áramszámla(0%THM van napelemre, ez is bele van kalkulálva). Ezért nem félek annyira, hogy többet kell nyomatni a légkondit nyáron.
Illetve a telkünk agyagos talajon van, amihez brutál alapot kell csináltatni téglához. Ezt a könnyű szerkezetnél már nem kell megtenned ilyen mértékében.(Ezek is Milliók)
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #16144 üzenetére
Még egy kérdés; műszaki szempontokat leszámítva szerintetek mennyire van hátránya? Pl. lakásbiztosítás, hitelfelvétel, későbbiek folyamán eladás.
-
axioma
Topikgazda
válasz
Ha leszigeteled, akkor "csak" nehezen valtoztathato a homerseklet, magyaran kvazi rogzitett termosztat van
A belso feluletet azert nem szigeteljuk, mert bent van 20, kint van -15 (tervezesi homerseklet), ha kivul szigetelsz (es tudva hogy a hoszig. reteg nem tartoszerkezet es nem ta'rol vizet) akkor a falon 20-rol 8-ra esik mondjuk (exhas), mig a szigetelesen 8-rol -15 re. Ha belulre teszed, akkor a szigetelesen esik 20-rol -3-ra (exhas), az egesz tartoszerkezet at van fagyva, es o ugye szereti tarolni a nedvesseget. Ami viszont minuszban ugye megfagy, es erosebb a tegla/ko/akarminel amikor tagul...
Tehat a szigetelesnel fel kell rajzolni a hoviszonyokat, es ugy kell kialakitani, hogy
1. vagy teljesen parazaras van belul, ezt inkabb konnyuszerk. hazakban csinaljak, vagy fafodem iranyaban
2. vagy a tartoszerkezet ne tudjon negativ hofokon lenni.
Ami fel szokott merulni, hogy de hat honnan lenne viz a falban? Hat a lakasbol! A pa'ra'nak, ugyanugy mint a legnyomasnak, kifele mozgosito ereje van. Tehat a lakasban termelodo (lelegzes, fozes, mosdas, takaritas) paratartalom kifele igyekszik, ott szlangal a falban is - ha tud tovabb menni akkor nem lesz gond, kifele (a relativ paratartalom miatt) konnyen tavozik. De ha hoszigetelesbe utkozik, akkor bizony el van zarva az utja (nyilvan feldusul stb). -
válasz
Barátomnak kő háza van szigetelve van belül pedig egy gyönyörű kandalló amiről megy a az egész lakásba a fűtés . Nagyon jó meleget csinál ők szeretik.
-
axioma
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #16142 üzenetére
A konek a hotomege nagy, a hoszigetelese kicsi (a vastagsag kicsit javit, de jo hovezeto anyagbol az nem sokat valtoztat mar). Viszont a vizproblemak miatt eps-be nem csomagolhatod, marad a kozetgyapot vagy valami legreteges, vagy nagy futesszamla. [Nem, belulrol NEM szigetelunk, kiveve hutohazat, mindig a hideg oldalrol kell.]
Vagy persze van aki birja a regimodit, nagy hoingast, csak helyi jellegu futeseket (sot kimondottan kedveli), pl. cserepkalyha, amikor tulkepp meg se probaljak a falat futeni, a futes mukodese alatt a sugarzas meg a levego van futve es ennyi. Igy lehet kis koltseggel mukodtetni, csak fe'lek a tobbseg a max. 1 fok hiszterezist szeretne' elerni.
Raadasul ha most fel is hoznad mondjuk egy elvarhato szintre (C), mire eladnad, az mar megint az alja lesz a palettanak. Emiatt ketsegesnek tunik, erdemes-e rakolteni ennyit - nyilvan ha valamiert pont az kell, az annak az ara, azon nincs mit beszelgetni. -
Mauzes
addikt
válasz
BigBlackDog #15971 üzenetére
De szerintem a tulajdonjog bejegyzés nem feltétlenül egyezik azzal a dátummal, amikor először beadja az adásvételit az ügyvéd a földhivatalba. Vagy de? Arra gondolok, hogy lehet átfutási ideje, vagy hitelfolyamat esetén akár nagyobb csúszás is.
-
A Zéé
addikt
válasz
BigBlackDog #15440 üzenetére
ezt már viszont passzolom
Nem tudom biztosra, hülyeséget meg nem akarok mondani. Meg kell kérdezni "Polgár Jenőt a Hivatalba", az a tuti.
-
A Zéé
addikt
válasz
BigBlackDog #15438 üzenetére
előfordulhat, hogy kisebb településeknek, városoknak nincs ilyen. Ilyenkor az OTÉK a mérvadó.
-
mokus1
addikt
válasz
BigBlackDog #15374 üzenetére
Ha 100-120nm-nél a könnyűszerkezetes árelőnye kb 5m forint. Ezt csak hozzávetőlegesen írom, ahogy hurenzon is írja, nem lehet így megmondani.
-
hurenzon
senior tag
válasz
BigBlackDog #15374 üzenetére
Szerintem jogi akadálya is van , nemcsak etikai .
Közjegyző se csinálhatja magának a dolgokat .Másodikra nagyon sok mindentől függ , nem lehet ezt így megmondani . Ez olyan mint ,ha egy Suzukit és egy BMW-t szeretnél összehasonlítani . Mindkettőben óriási eltérés van .
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #15295 üzenetére
Törölhető...
-
hurenzon
senior tag
válasz
BigBlackDog #15302 üzenetére
Igen , saját tapasztalat . Decemberben ár alatt hirdettem meg egy budapesti lakást , de pár óra múlva írtak , hogy alacsony az ingatlan ára az átlagárhoz képest és vagy megemelem vagy nem jelenik meg a hirdetés .
-
sapizee
csendes tag
válasz
BigBlackDog #15295 üzenetére
Pont tegnap szüntették meg ezt a funkciót
-
Ursache
senior tag
válasz
BigBlackDog #15205 üzenetére
ez esetleg?
-
axioma
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #15105 üzenetére
En a csalados allapotra gondoltam leginkabb, hogy ott nem mind1, pici gyerekkel vagy pont tinikkel. Hosszutavra veszel lakast. Persze az mar jo jel ha nem az van hogy az egyik napi szinten barkacsol a masik meg harfazna
-
A Zéé
addikt
válasz
BigBlackDog #15105 üzenetére
Ytong saját indítóelemét, esetleg Silka falazóelemet. Porothermre ráfalazás kimondottan kerülendő.
-
axioma
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #15103 üzenetére
Ha minden beepites a gyari eloiras szerinti, akkor nem kene legyen, kerdes hogy azt a konkretat vagy anno altalaban milyen %-ban csinaltak gyari eloiras szerint. (pl. az inditosort illene indito teglabol rakatni magaval az ytonggal, ez remlik, index forumban van ytong topik ott szedtem ossze ilyeneket pont ugy 15 eve...)
A belso valaszfalak is ytong, vagy az konnyuszerkezetes? Ha utobbi, ott tobb a hibalehetoseg. Meg ugy altalaban, lehet hogy a csendes kornyek miatt a kulso falazatnal nem para, kerdes hogy a belso falak hangszigetelese mennyire lesz az eletmodotoknal elegendo. -
Revolit
senior tag
válasz
BigBlackDog #13557 üzenetére
Ha mar szoba jott a Topark. Mi is neztuk, hogy lehet nem is lenne rossz. Aztan neztuk muholdkepeket, elautoztunk arra, es hat... szornyu. Szo szerint ket forgalams autopalyaszakasz koze van beszoritva. Nagy esellyel arra is nez az ablak. Talan a tora, de akkor ket autopalya zajat kapod telibe.
Irtak, hogy lesz ovoda, bolt minden. Ja, ebbol talan a bolt volt tuti anno, az is egy kis abc lesz kb.
Es mindez aranyarban! Mar kb egy eve is pofatlanul draga volt, kozel egy misi nm ar. En nem is ertem hogy kelnek el... Fele annyiert sem kellett volna, es ezt teljesen komolyan irom.szerk.: Arrol ne is beszeljunk, hogy felkeszen vagy 10 evig allta az idojaras viszonttagsagait. Ez nem lesz "uj" mar az atadas pillanataban sem
-
Gombinyó
őstag
válasz
BigBlackDog #13496 üzenetére
FB marketplace
-
noorbertt
őstag
válasz
BigBlackDog #13294 üzenetére
Kikerestem egy két nagyobb behajtó céget és náluk érdeklődtem.
Persze mivel ilyen adatot nem adhatnak ki l, így volt pár köröm.. -
vg
addikt
válasz
BigBlackDog #11675 üzenetére
Biztos megoldható, de kezdve onnan, hogy egyáltalán kap rá hitelt, nameg messziről intézni az albérlőt (ha az egyáltalán fizet), adókat fizetni a vásárlás, majd eladás, közben meg a kiadás után, stb, stb... hááttt.
-
válasz
BigBlackDog #11315 üzenetére
Köszi, ez tök logikus. Amúgy a kihasználtságot tekintve ott is hasonló a helyzet mint nálatok volt régen, remélem így is marad
-
Ironizer
tag
válasz
BigBlackDog #11058 üzenetére
Amiket én nézegetek, ott 99%-ban van villany és víz, csatorna nincs, de az még talán a legkisebbik gond a közművek közül. A mentők/tűzoltók probléma, de még rendelni sem tudsz semmit (árura gondolok, nem kajára), plusz a bejelentkezés is kérdéses. Aztán ott van még a posta és a szemétszállítás problémája is. Meg a jogi állapot, hogy gazdasági épületként bejegyzett-e, nagyobb-e, mint a megengedett, stb. Szal ja, sajnos elég sok gond van velük, pedig amúgy a környezet nagyon vonzó. Egyszer láttam egy eladó házat (vadászház jellegű) egy pár házas "településen", erdő közepén, de nem zártkert volt, aszfaltozott út, stb, szal sok szempontból jóval jobb volt, de kicsit messzebb is volt, mint szerettem volna, meg bármennyire is szeretnék minél távolabb kerülni az emberektől, azért az erdő közepén lehet kicsit para lenne.
-
astorre19
aktív tag
válasz
BigBlackDog #11002 üzenetére
Hát lehet túl szigorúan nézem,de havi 50-ből 2 ember maximum vegetálni tud.
-
Patrick
addikt
válasz
BigBlackDog #10674 üzenetére
Ez így van.
Nekem pl. csak az ár nem fog stimmelni, úgy mond 19M a lakás, szóval a 4 millára kell fizetnem 4%-ot. Nem sikerült megúszni a lakásvásárlást 15 alatt...
-
MGE87
újonc
válasz
BigBlackDog #10458 üzenetére
Nem hiszem. A kínai így is röhögve fizeti ki a több tízmilliót KP-ben. Max a magyarok nem fognak olyan mértékben vásárolni mint most.
-
Tomics
addikt
válasz
BigBlackDog #10252 üzenetére
Igen, erre is gondoltam, de városban semmiképpen nem akarok egy 30-40 éves panelban élni (sokáig volt benne részem) kb. ugyanannyi pénzért, mint dupla annyi négyzetméteren falun, egy családi házban 5-10-20 km-re a várostól. Útiköltség nem téma, jelenleg is fizeti a cég.
Sajnos azon kívül hogy gyűjtögetek és ebből 4 év múlva lesz vállalható önerő (nem akarok újra eladósodni) mást nem tudok tenni, csak reménykedni hogy nem (nagyon) mennek fel az árak.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Kistelepülésnél alaposan meg kell nézni milyen a közlekedés/közművek/EÜellátás/Oktatás valamint a lakosság összetétele. Utóbbi ráadásul a kisebb létszám miatt gyorsabban is tud változni.
Valakinek esetleg van infója arról pl., hogy a nagy 8. ker. tömbrehabok régi lakói meerre vándorolnak el?
-
törölt tag
válasz
Az ilyen kistelepüléseken nem pont stagnálnak, vagy esetleg csökkennek a családi ház árak?
-
RexpecT
addikt
válasz
Sőt, Debrecenhez közeli nagyvárosban ~320-340 ezer forintos áron mennek még az új lakóparkokban a lakások.
-
attiati
veterán
válasz
BigBlackDog #10120 üzenetére
Es a borton erzes.
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #10010 üzenetére
Ez egy nagyon jó oldal, most töltötték fel újra friss infókkal mert az elmúlt fél évben elhanyagolt volt. Ellenben nem túl életszerű. Nem egy helyen futottam bele olyan statisztikába, ahol szerinte 250k/nm az átlagár, míg ingatlancomon szétnézve 400 alatt semmi sincs.
-
Mercutio_
félisten
válasz
BigBlackDog #9895 üzenetére
Még olyanról se, ami az utóbbi 1-2 évet mutatná
pedig igény lenne rá
-
skristof
tag
válasz
BigBlackDog #9895 üzenetére
múltbéli változásokból itt sem lehet jósolni imho
-
Ironizer
tag
válasz
BigBlackDog #9841 üzenetére
Az én tapasztalatom az, hogy az ingatlan.com a legnagyobb oldal, oda felkerül a hirdetések nagy része.
-
Zeki
nagyúr
válasz
BigBlackDog #9669 üzenetére
Ha nem ingatlanoson keresztül adtad el, akkor nem gond, ha mondjuk mégsem kap hitelt, és vissza kell adnod a foglalót.
-
válasz
BigBlackDog #9667 üzenetére
Az adásvételibe bele kell majd tenni olyan dolgokat, amit az OTP vár el, ezeket pedig ugye Te is aláírod. (A legtöbb semmilyen hatással sincs Rád.)
Emellett majd kell egyet nyilatkoznod ügyvéd előtt, hogy megkaptál minden önrészt a vevőtől, mert a bank utolsóna akar utalni. Szóval adminisztratíve van egy-két apróság, ami érinti az eladót, de az eladó és a bank között nem jön létre jogviszony.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest