- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rox
tag
Up
-
Szuri
tag
Szia!
A leendő ingatlanodra is tudsz felvenni jelzáloghitelt. A felvett jelzáloghitel összegét közvetlenül az eladónak utalja majd a bank. Úgy kell megkötni a szerződést, hogy az eladó beleegyezzen az ingatlan átíratásába akkor, amikor megkapja a jelzáloghitelen kívüli pénzt és a bankgaranciát, hogy utalják neki a jelzáloghitelben meghatározott összegét amint az átírás megtörtént. Sajnos nálunk a Földhivatalok szarok és korruptak, úgyhogy lehet hogy kenned kell ahhoz hogy az átírás ne ½-1,5 év legyen hanem pár nap… -
nilrem
aktív tag
Nagyon gyorsan megcsinaljak mert csak szeljegyzetrol van szo. A banknak ez elegendo!
Illetekrol mit tudtok. 2004-re en ezt olvastam 4misig 2% folotte 6%. Az erdekelne, hogy van-e valami kedvezmeny, mint elso lakashoz juto, mert ez igy is rohadt nagy sarc!Az élet a legjobb játék próbáld ki!
-
-
Rox
tag
up
-
Szeni
aktív tag
válasz TheVeryGuest #358 üzenetére
Alapból nincs, de lehet kérni méltányossági alapon.
-
Rox
tag
Na, még egyszer:
Gondolom akad itt olyan tag, aki az OTP-nél vett fel lakáshitelt (használt lakásra).
a hitelkérelem beadásától kb. mennyi idő alatt kaptátok meg az elbírálást, mikor mentek értékbecslők, mikor kötöttetek hitelszerződést, folyósítás, stb. -
Rox
tag
up
-
nilrem
aktív tag
Egy jobb hasznalt kocsi ara. Az enyem szerintem fel misi korul lesz.
Az élet a legjobb játék próbáld ki!
-
tildy
nagyúr
El tudná nekem valaki mondani , hogy is működik ez a lakás - előtakarékosság, illetve lakáshitel dolog?!
Fél órája bújom az oldalakat, de nekem ez magas.
Egyébként mit gondoltok, nulla háttérrel érdemes bemenni albiba és amellett félretenni, vagy bele kell vágni ilyen lakáshitel dologba???
Egyelőre én csak takarékoskodnék, csak nem tudom, hol lenne legjobb helyen a pénzem....."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Esetleg meg tudná még valaki mondani , hogy mi az , amelynél életbiztosításos dolog is van?(hallottam , azt érdemesebb inkább kötni..)
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
biker
nagyúr
szerintem rosszabb, gondolj bele, plusz 5-10k/hó...
nekünk nem kellett, OTP, de van lakásbiztosítás full értékre, és kész. havi 1700.-
hitel 60k.
többit neked ell eldönteni, tudod e fizetni vagy sem.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
tildy
nagyúr
Hát én úgy gondoltam, hogy:
Havi 50-70 ezret raknánk félre fejenként a párommal, ennek a pénznek kellenne egy olyan hely , ahol jó helyen van, és majd lakásba lehet forgatni.Namost múltkorában olvastam, hogy nem drágább az életbiztosításos hitel, de ha valami történne velünk, akkor nem terhelődik rá a hitelünk senkire.Ezért érdeklődöm."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Monya78
veterán
Egy kicsit belebonyolódtam a Lakáshitelekbe..., és totál amatőr vagyok a témában..
Adott egy 5 milliós lakás amit meg akarnák venni egy vidéki kisvárosban
Van rá 4 millió készpénz
Szeretnék 1 milliót felvenni, csak azt nem tudom milyen módon...
Neten böngészve, a deviza hitelekről lemondtam...ha tudtok ellenérvet nyugodtan mondjátok...
Támogatott lakáshitelt vennék fel...viszonylag rövid időre 4-5 évre
Úgye ez azt jelenti hogy a törlesztőrészletből egy bizonyos összeget visszakapok adójóváírás gyanánt??? Kb. milyen összegek ezek???
Törlesztőrészlet és a THM még oké is de Mi az a előre fizetendő díj???
A havi törlesző részlet 20.800 - 22.300 között van tehát nem vészes a különbség de melyik a megbízhatóbb bank??
FHB? Volksbank? Erste? CIB?
Illeték a felvett hitellel vagy a vásárolandó lakással árával arányos??
Ügyvédi díj a lakás árával arányos, vagy kb. állandó?
Egyelőre ennyi kérdés...
THX ha válaszoltok.... -
rii
nagyúr
Én is Feltennék egy kérdést!
Budapesten szeretnék lakást venni. Eggyelőre egyedül.
Mik a kilátások önrész nélküli hitelek esetében?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
divot
veterán
Az adóból visszaigénylehető összeg max 100e Ft. lehet. Ha jól emlékszem akkor az éves törlesztés 20%-a egyébként.
Van hitelbírálati díj, meg mindenféle egyéb eljárási díj, és a közjegyzőt is ki kell fizetni. Mi 3,5 milliót vettünk föl, és az összes költség közelítette a 100ezer forintot. -
viharhozo
addikt
Lehet, h mar nem aktualis, de azert valaszolok. Ilyen kis hitelosszeg eseten sztem nem feltetlen celszeru lakashitelt felvenni. Ha kapsz vmi normalis szemelyi hitelt, akkor sokkal kevesebb hercehurcaval juthatsz penzhez. Az adovisszateriteshez tudni kene a jovedelmedet. Ha bemesz a fiokba, ottan nyilvan mondanak neked majd pontos osszegeket.
Miheztartas vegett: 1 millat 6 evre jelenleg 22k/hoert adnak.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
luciferc
őstag
nem adójóváírás, hanem adóvisszatérítés, dea lányeg, hogy használt lakás esetén az évi törlesztés 30%-a, max 120ezer Ft, vagyis ha bírjátok, akkor érdemesebb minél rövidebb időre felvenni, hogy a törlesztőrészlet 33000 Ft körül legyen, mert akkor kapjátok vissza legtöbbet.
szerk: ja, az adóvisszatérítés csak egy bizonyos éves jövedelmig vehető igénybe
Az előre fizetendő díjak: hitelbírálati díj, folyósítási díj, ingatlan értékbecslési díj, közjegyzői díj. banktól függően még lehetnek más mókás díjak is.
A bankok közül azt válaszd, amelyik olcsóbb összességében, vagyis a díjakat is vedd figyelembe.
az ügyvédi díj a lakás árával arányos, 0,5-2% között mozog, vidéken szerintem inkább a 0,5-1%, persze ha vannak csavarok (előszerződés kell, mert van teher a lakáson, egyebek), akkor több, ha sima ügy, akkor kevesebb.
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
-
kBagyula
senior tag
A Fészekrakót próbálta már valaki? Hogy működik, mi kell hozzá? Sehol sem találni róla semmit...
Idén nősülök.
kBagyula -
LK
addikt
Köszi gyerekek.
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
robo01
tag
válasz kBagyula #382 üzenetére
A ''Fészekrakó program'' keretében akkor jogosult a fenti kedvezményes hitelt igénybe venni, amennyiben:
*
Ön házas, vagy élettársa van, illetve gyermeket egyedül nevel,
*
a hitelkérelem benyújtásakor a házastársak, vagy az élettársak egyike sem töltötte be a 30. életévét, illetve a gyermeket egyedül nevelő személy sem töltötte be a 30. életévét,
*
az igényléskor nem rendelkezik lakástulajdonnal és államilag támogatott lakáshitellel
*
A hitelcél szerinti ingatlan vételára, vagy új lakás vásárlása és építése esetén - a telekár nélkül számított általános forgalmi adót tartalmazó vételára/építési költsége - budapesti és megyei jogú városban új lakás vásárlása esetén legfeljebb 15 millió Ft, használt lakás esetén legfeljebb 12 millió Ft; más településeken új lakás vásárlása esetén maximum 12 millió Ft, használt lakás esetén maximum 8 millió Ft lehet.
Meg úgy tudom megkövetelik a megfelelő nagyságú jövedelmet. Tehát megszünt az, hogy létminimumra is lehet felvenni. -
Gergeli
tag
Mi felújjítottunk (tető le, új tető fel, full víz, villany csere, fest, mázol, burkol)
CIB hitelt vettünk fel, deviza alapút. Alapból 9 év futamidőt választottunk, de lehet visszafizetni díjmentesen fordulónapnál. Ügyintézés nagyon sux volt, amit lehetett elkefélték. Ha nem lett volna zsebbe annyi amivel elkészülhetett minden, akkor nem tudunk beköltözni tavaly.
Továbbá röhelyesnek tartom, hogy az ingatlan forgalmi értékének felét sem kapod megKeresek régi processzorokat
-
_Hunter_
őstag
Sziasztok! Őszintén bevallom nem olvastam végig a topicot, egyenlőre még sajnos még lehetőségem sincs lakáshitelben gondolkodni de ami késik nem múlik.
Viszont hátha segít a Figyelő XLIX. évfolyam 7. számában a Hiteláradat c. cikk ami a lakáshitelekről szól, összehasonlító táblázatokkal, leírásokkal stb.
Ha gondoljátok a lényeget kiragadom azt beírom ha kell.Éld úgy a jelened, hogy tudd az lesz majd a múltad, ami meghatározza a jövődet!
-
amargo
addikt
Kültek erre a linkre, hogy inkább itt tegyem fel a kérdést, ezért:
Sziasztok!
Ma beszélgettünk egy ismerősömmel lakásvásárlásról (kaja szünetben éppen a közeli gyrososhoz mentünk és volt ott ilyen lakásvásárlós kis fűzet) arra jutottunk, hogy akár mennyire is hajtanánk, még ha a fizetésünk is hasonló lenne 3-4év múlva is (közben élni is kell), akkor is egy pl 60-70nm lakás (jó fekvéssel etc..), kb 15-20milla most. A kezdőrészletet tudnánk csak lerakni egy banknál.. ami kb 4milla..
Na már most, akkor még fizethetnénk, mint a kisangyal X évig a Banknak..
Err,e mint gondolom már sokan csinálták azt gondoltuk ki, mi lenne, ha 3-4év múlva amikor meg van a lakás, akkor kiadnánk X időre albérletbe (Valakinek) akitől kb annyi pénz jönne be amiből a Banki részleteket tudnánk fizetni és amikor le telik az albérletes ideje akkor van egy Saját lakásunk, ahova lehet költözni
Persze itt van közben az is, mi van, ha hónapokig senki se veszi ki..
Ha Xév után beköltözve egy lelakott/teljes tataros lakást kapunk vissza..
Valaki itt próbálkozott már ilyennel?
Bármi hasznos infót érdeklődéssel fogadok!!!
Ui: azért is gondolkoztam el a témán, mert mire összejönne a saját lakás, hogy lakhatok ott, addigra kb 30éves lennék.. ami szerintem még nem késő.. bár.. addig én is albiban élek vagy mi a szösz (pedig jó páran teszik így..)?
amargo
Bővebben: link“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
zfarkas
senior tag
UP a topicnak!
Mi idén vennénk menyasszonyommal lakást, BP-en, vagy környékén.
Másfél szobás lakásokat kapni 9M Ft környékén. Ebből nekem olyan 3M Ft lenne meg. Tehát kb. 30%.
Milyen lehetőségeim vannak, ha nem akarok semmilyen ingatlant jelzáloggal terhelni?
Egyáltalán kaphatok-e kb. 6M Ft-ot úgy, hogy: kb. havi 60e-t tudok a törlesztőrészletre forditani, menyasszonyommal laknék, aki most fejezte be az iskolát, és még nincs melója? Ergo még csak én keresek.Raw Dark Pure
-
doc
nagyúr
hi!
lassan talan nekem is lesz sajat hazikom. ehhez viszont kene egy bank eroteljes tamogatasa nemi hitel formajaban. zsebben van ugy 2,5-3 misim, ehhez kene hitelbol 4-5M. egyedulallokent milyen lehetosegei vannak az embernek? hazas egyelore nem vagyok (es emiatt nem is szeretnek ido elott beleugrani...), hafi fizu kb. brutto 150/netto 100K
olvastam itt vmi adovisszateritesrol, ennek hol tudnek utananezni (kinek/hogyan jar, stb) -
doc
nagyúr
Feeeeeeel!!
-
Sipi
addikt
Azt hiszem, a támogatott lakáshitelből akkor kiesel.
Marad a piaci kamatozású jelzáloghiel (a nem jelzálogalapú iszonyat drága).
Lehet forint vagy deviza. A deviza (euróban érdemes, nem svájci frankban, az nagyon ugrál) elég olcsó, millió forintonként olyan 6 forinttal számolj törlesztést.
Kétféle lehet: halasztott tőkefizetésű vagy annuitásos. Utóbbi esetben kb. egyenletes a törlesztésed végig. Első esetben x évig csak a kamatot fizeted, majd utána a kamatot + tőkét. Az első időben emiatt alacsonyabb a fizetendő pénz, utána ugrik fel. Összességében jóval többet fizetsz így, de: ilyenkor életbiztosítással kell kombinálni. Ugyanolyan hosszú ideig tartó biztosítást kötsz, mint amennyire a hitel szól (minél hosszabb időre kell, így a legalacsonyabb a kamat), a hitel teljes összegére szólót.
Ezután is jár adójóváírás (a lakáscélra fordított hitel után is). Tíz év után felveheted a bizosításodat, akkor nem vész el az adójóváírás (ha hamarabb nyúlsz hozzá, vissza kell fizetned). Ebből pedig visszafizeted a teljes fennálló tőketartozást, és kész.
Mivel a kamat kisebb, mint annuitásosnál, összességében jól jössz ki. Akkor lenne gáz, ha valami miatt nem fizetnéd 10 év múlva a tőkét - de nem tudom, ez hogyan következhetne be.
Ha partnered is van, akkor pedig jó dolog, hogy esetleges halál esetén az életbiztosításból ki lehet fizetni a hitelt, így nem vész el a lakás.
A hiteleknél háromféle döntési szempont van. Az első a tisztán jövedelem alapú. Ehhez bruttó kurvasok pénz kell, olyan fél millió fölötti. A másodikn vegyesen fizetés és jelzálogfedezeti ingatlan. Ekkor az ingatlan nagyobb értékére lehet hitelt felvenni. A harmadik a tisztán ingatlanfedezetű (ehhez minimálbér is elég). Ekkor kapod a legkevesebb hitelt, de Neked elég kevés pénz kell, annyi talán belefér. (Ilyen esetben az ingatlanod értékének kb. felét veheted fel hitelben. A bankok bonyolultabban számolnak, de a végeredmény ez lesz.)
Az adóvisszatérítés annak jár, aki felvette a hitelt, ha adóstárs is van, az egyikőtöknek. Mivel a fenti esetben hitel ÉS életbiztosítás is van, érdemes lehet megosztani. Az életbiztosítás értelemszerűen a biztosítottnak jár, a másik mehet a társnak. Ez akor kell, ha túl sok egyéb dolog után akarsz visszaigényelni, mert 100.000 forint a felső határ. (Múlt évben 120.000 forint volt, de úgy emlékszem, idéntől már csak 100.000 forint.)
Ha életbiztosításos hitelt akarsz, vigyázz, sok bank kemény feltételeket szab. Pl. OTP esetén csak OTP Garanciánál kötheted, sokszor meg nem is Te rendelkezel majd az összege felett, hanem a bank... Sok bank rohadt rugalmatlan...
Van egy ismerős szakértőm ingyenes), hitel, biztosítás, pénzügyi befektetés kategóriában, de budapesti. Megkérdem, máshol tud-e segíteni. Ha igen, és érdekel, megadom az elérhetőségét. A gáz ugyanis az, hogy a bankokban készségesen elmondanak mindent, amit KÉRDEZEL. De semmit sem a nem publikált dolgokról. Vagy tudod, mikre kell rákérdezni, vagy majd szerződés után derül ki...
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
Sipi
addikt
Ha nem akarsz jelzálogot, akkor 30-40%-os THM-ű hiteleket vehetsz fel. Ezekből általában nem lehet ilyen nagy összeget felvenni, úgyhogy több banktól is kellene. Ez nem járható út.
Jelzáloghitel kell! A saját lakásra feltenni mért probléma? Normális bank esetében, ha másikat vesztek, arra át lehet mozgatni. Nem akkora nagy kötöttség, csak nem a magyar óriásbankokhoz kell menni, azok borzalmasan konzervatívak.
A 30% önrész nem hanzgik rosszul, de vedd figyelembe, hogy a lakás értékének kb. felét kapod meg hitelben. A többit vagy összekaparod, vagy más ingatlant vonsz be a hitelbe (pl. szülői ingatlan).
A havi 60e kb elég lenne deviza-alapú hitel törlesztésére (4 millió forintosat akarok most felvenni, az kb. 40e forint).
A bankot nem nagyon érdekli a jövedelmed, ha elég ingatlant viszel az ''üzletbe''.
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
kopi.dll
tag
Ez az egész életbiztosításos dolog csak egy árukapcsolás!!
Minél több bőr lehúzni szegény adóstól!
kopikopi.dll
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs