Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Oppenheimer #30098 üzenetére
Alapból én is ezt mondanám, de ahogy látod, a leírt konkrét példánál mégsem ez a helyzet.
Ezért írtam, hogy hagyják ott a fenébe az eladót. -
válasz
Oppenheimer #30094 üzenetére
Valóban, nem élhetetlen a környék, sokkal jobb, mint pl. Békás. Nagyon függ attól is, hogy melyik lépcsőház, és hová néznek az ablakok, pl. a Sáfrány utca vége simán jó.
Viszont ezen az áron, ugyanabban a kerületben mérföldekkel jobb panelt lehet kapni, ahogy említi Drizzt.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
De amit felhoztak ellenpéldaként Etelet utat, az mindezeket szintén tudja, csak éppen összességében jobban. Közelebb a Deák, négyes metró sétatáv, Etele Pláza az út végén, vasútállomás szintén. M7-es is még közelebb van attól, mint a Ljubljanától. Persze lehet tud valamit az utóbbi, ami nem egyértelmű előny, ha nem lakott még ott az ember. Első blikkre abszolút semmi nem szólna nekem mellette mondjuk, ha az Etelén kb. ugyanannyiért kapni valamit.
Érzésre egyébként az Etelének egy picit drágábbnak kéne lennie, de a gyakorlatban nem úgy tűnik, valószínűleg a kínálat számossága a magyarázat.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Nyilván nem annyira tudni, hogy milyen emberek vannak a környéken, de ennyiért a IX szélén találsz esetleg bármit. Közlekedés tekintetében meg ez azért más kategória szóval nekem sem tűnt elvetemültnek - képek és leírás alapján - az árazás.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
AxBattler #30093 üzenetére
Aha, magyarul van buszvégállomás, villamosmegálló és még vonatállomás is a közelben, tehát fullos a közlekedés. Deák 30 perc villamossal, bármikor le tudsz ugrani vonattal a Balatonhoz biciklizni, van helyben is rengeteg szolgáltatás. Kinézetre sima panel lakótelep. Nem tűnik az árazás olyan kiugrónak.
-
válasz
Pfiucska #30092 üzenetére
Nem messze lakom, a Ljubljana tér kábé egy pusztulat a buszvégállomás - helyközi vonatállomás - villamos remiz háromszögében, lepusztult panelek árnyékában.
Aki ott az 1m HUF/m2 árra még licitáltat, az egy büdös... inkább nem írom le, mert bannolnak.
Hagyja ott a fenébe. Ennyiért az Etele úton kap panelt, még panelprogramosat is! -
Pfiucska
aktív tag
Friss infók:
Panel, lakás alapvetően felújítva, ikeás bútorokkal berendezve, XI. Ker Ljubljana tér, 1mft/nm2 ár és ismerős lehet nem fogja tudni megvenni mert licitáltatják egy másik vevővel és a töke tele van -
hurenzon
senior tag
válasz
concret_hp #30090 üzenetére
Lakcímkártyát a kormányablakban tudsz díjmentesen igényelni .
-
concret_hp
addikt
azt el lehet intézni valahogy (ingyen) hogy a földhivatlanál átírják a lakcímemet? nem is értem amúgy az egész rendszert, tipikusan ha vesz az ember egy ingatlant, van egy elég magas % esélye, hogy bele is költözik és a régi címe máris használhatatlan lesz...
-
axioma
Topikgazda
válasz
Rust Cohle #30088 üzenetére
azt tudom h volt egy index forum topik 'Brutalis ingatlanado Uromon' cimmel, erre erdemes lehet rakerdezni
Bp-re ingazas autoval ga'z. -
Rust Cohle
csendes tag
Ürömről mik a vélemények?
Az alábbi lakóparkot néztem és meglepő hogy ennyi üresen álló kész ház van még.
https://idomhazak.hu/projektek/ezusthegy-villapark/ -
TrollBalint
addikt
válasz
axioma #30086 üzenetére
Igen, valami szerint rendez, de az is igaz, hogy csak felületesen ellenőríztem. Láttam, hogy megszűnt, és mivel pár nappal előtte néztem, így régóta nem szünhetett meg, rákerestem és az első 2-3 találatban nem volt benne. Míg, ha jól emlékszem olyan, amit már megnéztem, az benne volt. (De az a 2-3 nem feltétlen releváns találat, mert lehet fizetett, hogy előrébb kerüljön)
Ennek ellenére nem értem, miért törli mindig, mivel ugyanazokkal a képekkel rakja fel, mármint a kezdő kép is pontosan ugyanaz, tehát egyből látni, hogy ez az ugyanaz az ingatlan.
Max még azt tudom elképzelni, hogy ezzel áhítatja a tulajokat, hogy gondozza, meg foglalkozik vele és így nagyobb eséllyel találnak majd vevőt. -
axioma
Topikgazda
válasz
TrollBalint #30085 üzenetére
Peldaul megteveszti a usert, hogy miota keres gazdat az ingatlan. Amugy ha nem allitasz be sorrendet, akkor siman lehet hogy a kiemelesen kivuliek sorrendje forditott idorend, de nem ellenoriztem, velhetoen a tobbseg azert valami szerint rendez.
-
Segal
veterán
válasz
Drizzt #30083 üzenetére
Tutira erről van szó mert én is előszeretettel böngészek már a .com-on, de főleg tapasztalatgyűjtés szempontjából hogy hol, mi, mikor, mekkora, mennyiért, milyen állapotban kerül fel és hogy a felkerülés után mi lesz a sorsa? Emelkedik az áraa vagy épp csökken, a képeket variálva próbálják felfrissíteni a hirdetést vagy ha épp leveszik akkor vajon valóban eladták e, vagy esetleg x idő múlva viszont látom...
Ebből brutál infó leszűrhető. Aztán ha közeledik a pmap aranykor (2030-as sorozat) vége akkor még mindig el lehet dönteni hogy alakul az idei infla, mekkora kamatok várhatóak a kincstárba, mekkora bevétel lehetne ingatlankiadásból stb.
Egyelőre viszont szigorúan csak megfigyelés -
Drizzt
nagyúr
válasz
Mercutio_ #30082 üzenetére
Nem, ezek becsült tranzakciós árak.
Btw. frissült a [keresési adatok statisztika is]. Május elég szépen megközelítette a januárt. Viszont ez erős ellentétben áll azzal, amit június elején írtak. (Ugye ez +23%, nem +7%.) De szerencsére alaposan megnézve az előző cikket, már látom a különbséget. A +7% a telefonszám felfedések száma, a Tableus grafikon meg a konkrét online elindított keresések száma. Szóval hiába keresnek online jóval többször az ingatlan.com-on, a telefon felemeléséig ettől jóval kisebb mértékben jutnak el.
-
szabop27
tag
Sziasztok!
Két ügyvédtől ellentétes véleményt hallottam, hátha van valakinek első kézből tapasztalata:
Ha a feleségemnek ajándékozok ingatlan tulajdoni hányadot, akkor ő csak a szerzett hányad után kell 4% illetéket fizessen? Tehát a példa kedvéért, egy 50M-s lakás 1%-ka után 20e Ft-ot? -
Kobe
veterán
NAV-nak beküldött illetékfizetési kérelem jóváhagyása vagy határozat róla miképp alakul msotnaában időben ?
beadtam az AUTRESZ igényt hozzá de csak egy kézbesítés igazolás jött, gondolom jön papír hogy X hónapig enynit és ennyit kell fizetni -
A Zéé
addikt
válasz
Drizzt #30071 üzenetére
én Zalaegerszeget és a környezetét nézem intenzíven kb. 2 hónapja:
itt teljesen beragadt a kínálat az általam nézett 70-140 m2 közti kertes házak tekintetében.
Új hirdetés heti 1, a meglévők közül semmi sem megy el, és van olyan, amit kb. 1 éve hirdetnek ugyanannyiért...Érdekes adalék, hogy állítólag minden 5. eladott családi ház külföldi vásárlóé (holland, belga, német) a régióban, ami azért durva. Nemrég bicikliztem az egyik "hegyen", és egy szakaszán tényleg szinte csak belga és holland rendszámos autók voltak...
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Drizzt #29845 üzenetére
Update:
- 2024, májusi ingatlan.com hirdetesi arak, havi atlagar valtozas:
- XI. kerulet, lakasok: + 15000 Ft/nm.
- Budapest egesze, lakasok: + 6500 Ft/nm.
- Eger, lakasok: - 4500 Ft/nm.
- Debrecen, lakasok: + 14000 Ft/nm.
Megint jelentős eltérés van az előző hónaphoz képest, Debrecen és Buda jelentősen drágult. Budapest egészének árnövekedése mérsékelt, de nagyjából stabil. Budán, meg Debrecenben elképzelhetőnek tűnik most 2024. január és 2025. január között összesen +10% feletti árnövekedés. Az egy picit nehezen magyarázható viszont, hogy hóról hóra miért vannak ekkora különbségek. A kereselettel magában nem lenne magyarázható, mert az csökkenő trenden van. -
static00
csendes tag
igaz, másik topikba viszem, és köszi!
-
axioma
Topikgazda
válasz
static00 #30066 üzenetére
Ez inkabb megtak topikba valo, amugy a dkj nem % buntis hanem mas diszkontalasi kamatlabbal megy, 3 ho vesz-azonnal elad eseten sincs 1%.
3ho + 3ho vs. 6 ho: utobbi most fix, elobbinel a 2. kamatlab majd lesz valamennyi
nem tudom milyen bunti de sztem a most benyelt nominalis bukta a kisebb, hiaba tunik soknak -> erdemes felmondani -
Csabroncka
addikt
válasz
static00 #30066 üzenetére
A kincstárjegy kicsit másképp működik. Ott azt mondod, hogy veszel 7 forintért kincstárjegyet és a lejárat végén kapsz 10 forintot. Amennyiben közben bontod, ott napi árfolyam van. A megtakarítás közepén kaphatsz akár 9 forintot is, de a vége előtt akár 8 forintot is.
Szerintem DKJ 6 hónapra és minden hónapban pakolgassa... -
static00
csendes tag
Van lakáscélja, csak nem tud lépni most, mert kb havi 100 körül fizet bele, és kevés idő telt el, és kivenni nem tudja bukó nélkül, inkább várna még pár évet, de addigra meg a piac viszi el a spórolt pénzt. Most meg nem tud hitelt eleget felvenni a ltp miatt.
Valahogy így mondta nekem, de nem kérdeztem nagyon bele.
Másik kérdésem, hogy DKJ-t, hogyha kellhet a pénz 2-3 hónap múlva is akár, akkor inkább a 2-3 hónap múlva lejárókat vegyen az ember, minthogy 6-10 hónap múlva lejárókat, és akkor kivétel esetén a rövidtáv miatt nincs 1% bukta?
Köszi!
#30065Csabroncka: tehát máp+ jobban tejel jelenleg, és jobban lehet mobilizálni, jól olvasom a képernyőt?
-
Csabroncka
addikt
válasz
static00 #30062 üzenetére
Erste ma (apró betűs
)
"Az EgyOtthon 30% 8 év lakás-előtakarékosság megkötésekor 30% kamatbónusz jár az adott megtakarítási évben befizetett betéti összegre, EBKM: kamatbónusszal 5,09 %, kamatbónusz nélkül (-)0,94 %, az EgyOtthon 15% 4 év esetén 15% kamatbónusz jár az adott megtakarítási évben befizetett betéti összegre, EBKM: kamatbónusszal 4,48 %, kamatbónusz nélkül (-)1,74 %."Eközben jelenleg:
-
axioma
Topikgazda
válasz
meglevo ltp eseten szerintem kar bankodni a multon (vszinu ott uszott el sok hogy nem szallt at alltam nelkul de 10+%-os - evente! - pmap-ba), a kerdes az, hogy van-e most lakascelja
ha van, vegye ki (4 ev utan alltammal), lakaskolcsonnel
ha nincs, az egyetlen kerdes, hogy kivenni most az alltam nelkul, vagy kesobb lesz lakascel es akkor alltammal - jelen allas szerint egyelore lakascel a jobbnak tunik, de csak 2-3 even belul
kicsit mas a matek, ha me'g ma is tud ra befizetni, akkor nyerobb lehet fizetni HA a vegen lesz lakascel
az ujaknak valami botranyosan alacsony ebkm-je van az "ajandekkal" is, gyakorlatilag az adja el, hogy a regi "kapok 30%-ot" konstrukciohoz pluszban gondoljak azt megkapni
olcso hitelert: hat ezt akkor lehetne tudni, ha a lejaratkori kamatkornyezetet meg lehetne josolni - egy eve elhiszem hogy nem gondolta hogy 10% ala megyunk, ma mar mas a jovokep is, szoval a tartas penzuygi vesztesege ketlem hogy parba allithato egy nagy kamatkedvezmenyes hitellel, mert lehet hogy pont nem lesz semmi elonye
disclaimer: a kihereles ota nem kovetem annyira a temat, es nem szamoltam csak kamatlabak alapjan kovetkeztetek -
Revolit
senior tag
válasz
Minél előbb használja fel. Ez már a megkötés pillanatában egyértelmű volt, hogy 4 évre éri megkötni. Az LTP-s néni győzködött, hogy de évi 10% támogatás. Mondom nem, az éves befizetés után 10%, évről évre egyre kisebb a hozam, én négy évre szeretném, köszönöm. Oda hívta nagyfőnököt, mert nem hitt nekem, az meg megkérdezte, nem-e akarok neki dolgozni
-
static00
csendes tag
szerintetek a 2018-ban, a végén kötött klasszik ltp-k esetén menniyt nyer vagy bukik az ember mai fejjel? ki lehet abból jönni pluszban? (van sejtésem, csak kíváncsi vagyok)
ha igen, mi lett volna egy okosabb döntés helyette a kisembernek?és a mai ltp-k?
egy ismerősöm kötött egyet, nem teljesen értem, vagy 6-8 évre biztos megkötötte, hogy milyen jó hitelt kap majd a végén, egy éves neki.
-
attiati
veterán
mostanában minden topikot elárasztanak a "kihogyéljen" tanácsok
"Paradox módon a kamatperiódusok szerinti statisztikából derül ki, hol tart a CSOK Plusz, hiszen ezek a kamattámogatás számításának éves változása miatt változó kamatozású hitelként kerülnek a statisztikába (miközben a hitelfelvevők fix, legfeljebb 3%-os kamatot fizetnek). A februári 13 milliárd és a márciusi 26 milliárd után áprilisban már 36 milliárd forint volt a változó kamatozású hitelek volumene, csaknem 100%-át a CSOK Plusz adhatta, vagyis a termék 70-75 milliárd forintnyi aláírt szerződésnél tarthat négy hónap adatai alapján."
-
Qtya123
őstag
válasz
MrCsiT #30057 üzenetére
"aki úgy költözik ki Szigetszentmiklós, Szigethalom vagy Tököl térségébe, hogy azt gondolja, hogy majd kocsival lesz "Jani", na az tökre benézi, ez tény."
Nálunk sok kolléga pontosan ezekre a helyekre költözött ki, a másik fele meg Tápiószecső, Monorierdő, Sülysáp részre.
Reggelente verseny megy, hogy melyik bosszankodik jobban a dugókkal teli bejutás után. Van aki nem tud normálisan HO-ban dolgozni, mert kiköltözött Monor Strázsahegyre a semmibe, ahol mikrós net van és 3 forintot nem ér, cserébe tiszta por/sár az autó a földút miatt, de legalább panaszkodik is, hogy 400 méterre van légvonalban az M4-es és hangos... Közmű az annyi, hogy áram, a víz meg fúrt kút és szivattyú. És oda lett felhúzva egy új ház.
Mások meg olyan kis telekre építettek felkapottabb és drágább telkű részeken, hogy egy nyamvadt garázs sem fér rá. Managereink sokat melóznak, a kertre nincs idő, ezért sokaknál térkő+fű kombó, megfejelve öntözőrendszerrel és robotfűnyíróval, hogy lehetőleg semmi munka ne legyen vele.Vannak akiknek tök jó a családi ház és teljes értékű/boldog életet él benne (főleg, ha van rá muníció, hogy normális helyen vegye), de hogy sokan azért mentek családiba, mert más is, na az biztos.
Haver is, mikor már mindenük megvolt, jó munka, megtakarítás, 2 kiadott+1 lakott hitelmentes lakás, akkor egyik napról a másikra rájött, hogy ő kevesebbet ér, mint a kollégái, mert azok családiba költöztek már (igaz rommá adósodva nagy része). Így hamar-hamar gyerünk oda, mindegy, hogy hol, mindegy, hogy mit (mindezt úgy, hogy gyerek nincs és nem is lesz, tehát nem volt ez szempont). -
sakal83
addikt
válasz
Dorian #30053 üzenetére
Azt azert tudod hogy van nyugati es kelet aglo is...
Es bizony az eszaki aglo pomaz, leanyfalu, god, szod szodliget varcratot, fot, mogyorod, erdokertes is pl.
Na ezek sem egy leanyalom...Ahogy keleten a kis es nagytarcsa, kerepes, gyomro stb sem jobb mint a deli., de erd tarnok is finom melo.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Vision #30056 üzenetére
Na várjunk egy picit: aki úgy költözik ki Szigetszentmiklós, Szigethalom vagy Tököl térségébe, hogy azt gondolja, hogy majd kocsival lesz "Jani", na az tökre benézi, ez tény. Ott el kellene fogadni, hogy felűlünk (nem írtam el a szót) tehát szééépen felűlünk a Hééééévre, és azzal lehet varázsolni, amarra' meg ott van Csepel (majd egyszer, ha sokáig mész.) és "mögötte" Pest..
Számomra érdekesebb a Dunaharaszti és Taksony vonal, ha nyugalmat és azért nem 0 szolgáltatást keresnék. Vannak szép terek, cukrászdák, szolgáltatók, akár helyi szinten, akár a környéken. Lehet sétálni, pihenni. Az emberek barátságosak - pl. megdöbbentő volt a kontraszt aközött, hogy mondjuk Bp. IV. kerületben nem köszön a Sparban a boltos, Taksonyban meg amikor megálltunk az üres zsemlés kosár előtt a Sparban, már jöttek is oda, hogy ha van kb. 8-10 percünk, sütnek nekünk frisset.
Ez talán a legnagyobb érték, amivel találkozni lehet: a kedvesebb, emberibb hozzáállás.
Ahol ez nincs meg, ott van baj szerintem.Utakból van ugyan hiány Dunaharaszti felé is (Soroksár felé reggel van szépen dugó, ott elférne több sáv is) de az 51-es és M5-ös még használható útvonal Bp-re. (További évekre nem garancia
)
-
válasz
sakal83 #30051 üzenetére
Nem véletlen, hogy Tökölön házat kapsz annyiért, amennyiért Budaörsön telket se. Az a környék szerintem nettó felejtős. A kemény az, hogy Szigetszentmiklóson megállás nélkül épülnek a társasházak és a lakások. Tömegközlekedés fos, a dugó pedig már most is elviselhetetlen. Az a sok beköltöző ember mégis mire számít?
-
Dorian
félisten
válasz
eladocuccaim #30054 üzenetére
Tegyek be kepeket is?
Déli agglo nyilván fos
Éppen ezert írtam mert abból nem lehet kóvetkeztetest levonni altalaban az aglóról.
-
eladocuccaim
junior tag
-
sakal83
addikt
Latom megy az aglo tema
Volt szerencsem a 13. kerületből kikoltozni deli aglo kiskertes csaladi hazba, meg nagyobb szerencsem volt hogy 5 honap mulva visszajottem. Van egy kisgyerekem. Es Hoban vagyok 4 nap, parom viszont 3/2ot nyomott.
Naszoval: az a resz egy fos. Ovoda iskola minosithetelen, ertelmes gimnázium meg nyomokban sincs, ezert családnak ertelmezhetetlen a helyzet, aki tehette maganba vitte Budapestre, a tobbi szomszed szentsegelt...
2 kocsi alap ami qva draga, a bevasarlas csak kocsi es draga, ertelmes szolgaltatasok nincsenek. Korhaz nincs, a haziorvos helyi szakrendelo ertelmezhetetlen. Maganorvos dragabb mint pesten, meg magankorhaz sincs ertelmes távolságban. Helyi tomegkozlekedes zero. Autóval a be es kijutas idegosszeomlas, a lakossag egy jo resze balta arcú tuskó, aki szemettel fut telen.
Szórakozási lehetoseg ivas es zabalas a kertben...
Persze van egy ket ertelmesebb aglos hely (Bkalasz, Bkeszi,, Tbalint stb) , de elvetve sajnos es azoknak megmerik az arat.
Ami meglepett, hogy oszessegeben lathatoan magasabb volt a megelhetesi koltsegunk kint, sokkal kevesebb tarsadalmi eletet eltunk, nem szorakoztunk, rengeteg idot elutaztunk es jopar kilot felszedtunk...
Persze izlesek es pofonok
-
pit stop
addikt
válasz
Vision #30047 üzenetére
Elég jól körülhatároltad, így tudom hol laksz. Én is ott laktam, csak a XXII részében. Az viszont XI-nek külső része, onnan valóban 40 perc belváros.
Fenntartom, hogy aggló döntő többsége ilyen - Budaörs akkor kivétel (bár ott lakó Corvinusosok se maradtak sose B.örsön.) Ha jó étterembe akart menni, és elindult akkor már bejött városba (ezért zárnak be nem csak a csehók).Mostani élethelyzetetekhez tök jó, csak munkahely ne változzon, vagy épp mászófalas cég ne találja ki, hogy a Váci út külső részére költözik, mert akkor az elég hosszú túra városon át (csak hogy releváns legyen példa
).
Adott élethelyzetéhez nézzen mindenki lakhatást, de célszerű, hogy jól értékesíthető legyen ha változik élethelyzet
-
pit stop
addikt
válasz
Dorian #30041 üzenetére
Nem kell a végletekben gondolkodni, csak megjegyeztem, hogy mindennek megvan persze pozitív-negatív oldala.
Tökéletes példa haverom: Dunakeszin lakott mindig, messze a tömegközlekedéstől. 14-24 éves korában szívott, akkor megfogadta, hogy ő biztos közelebb költözik és jó közlekedésű helyre...
Lett család is és pénz is - mit csinált? Kiköltöztek Vác mellé egy faluba, mert az új építésű családi ház az jár. Vonat nincs, busz is csak néha. Kérdeztem, hogy gyerek mégis hogy fog járni bárhova - hova lett a fogadalom? Az volt a válasz majd viszik kocsival...
Serdülő kortól lehet taxist játszani, ki mit választ -
MrCsiT
addikt
válasz
Dorian #30041 üzenetére
Ez nagyon tetszett.
Mindenkinek: a témaindítás - amire páran kicsit hevesebben reagáltak - az volt, hogy tényleg azt olvastam ingatlanosoktól néhány cikkben, hogy "Úristen, vissza az aglóból!!" - módba kapcsolnak sokan, akik megunták a "nincs betonút, meg.. semmi se" témát. (Nyilván a H-P (5 nap) HO-sok nem, de azért nem ők a többség szerintem.)
Itt viszont adja magát a kérdés amit feltettem, hogy akkor végül az agglo drágulni fog (volt, aki írta az agglo-s befektetési telket is ötletként) vagy épp fordítva: eljön a vásárlói kánaán a 20-30%-os alkukkal, merthogy "mindenki" el(vissza)költözik? (Egyszerre a kettő ugye nem fog menni, hogy dráguljon is, meg, hogy el is költözzenek.)
Erre írtam, hogy szerintem az árakat alapvetően az építőanyag árak támasztják meg (addig a pontig, ameddig 1-1 használt ingatlan árát még beletapossák a JTM-be a bankok egy-egy 2 keresős családnál) így én nem számítanék jelentősebb árkorrekcióra vagy akár alkupozícióra a jobb állapotú és/vagy frekventáltabb helyeken lévő ingatlanoknál.
Tehát az én megközelítésem a vásárlás szempontjából volt kérdéses: ki mire számít, merre mozdulhat a piac és az árak? (jósgömb nélkül.
)
-
válasz
Mercutio_ #30039 üzenetére
A kettő kicsit oxymoron
Micsoda?
...a maradék a drága és a mocsok drága között mozog...
Szerinted ez véletlen? Nyilván nem. Azok az agglo települések, amelyek önállóan is működőképesek, nem sokkal lesznek olcsóbbak, mint Bp. Pont azért, mert ezek a legnépszerűbbek, ezáltal a legmagasabb jövedelmű emberek fognak oda költözni (akik kiszorultak a XII/II-ből).Én azoktól a fogalmatlan arcoktól kapok lábrázást, akik "hurrá kertes!" felkiáltással..
Dettó. Ha szar az infra, és mégis beköltöztél, akkor ezt választottad tesó, tanulj meg vele együtt élni.#30037pit stop
Nézd. Tőlem a XI.-től a belváros olyan 40 perc. A budaörsi telkünktől 50. BKV-val, ami 5-percenként jár. Most ezen nem tudom, hogy mit kell tovább magyarázni. Aki Rádon vett házat, az kibaszott a kölykeivel, igen. De azt mondani, hogy az agglo generálban ilyen, az teljes aránytévesztés.Budapest túl közel van, ezért sokszor még a kocsmák is csődbe mennek, mert eljön az este 8 és mindenki bezárkózik vagy a saját kertjében issza a sört és süti a grillt
Budaörs/Szentendre tele van fasza éttermekkel és csehókkal. Igen, ótvar kocsma szerintem nincs, de ez inkább a lakók összetételének változására vezethető vissza. A faluban, ahonnan származom az összes kocsma csődbe ment úgy, hogy a lakosságszám növekszik (20 éve még 5-6 kocsma üzemelt). Pedig ez messze nem agglo település.Ha napi fél órát meg beutazással és/vagy kiutazással tölt az ember - akkor az nagyon sok idő a végén (saját tapasztalat).
Ha ezt városhatárig érted, akkor igen, ez szívás. Az asszony például Börsről átszállás nélkül tud bejutni a munkahelyére a Kosztolányin. A többletet az okozza, hogy a telektől le kell sétálnia a buszmegállóba, ami kb. 10 perc. Ez simán vállalható az előnyökért cserébe. -
Dorian
félisten
Nem értem milyen boltróásról beszélsz. 10 perc alatt ott vagyunk a hiperben (több is van a város szélén), ahol egy helyen megveszünk mindent amit kell és ennyi. Sokkal gyorsabb, mint több kicsiben végigmenni. De legtöbbször simán elég a lidlibe menni, ott is van kb minden. Sőt még többször itt Bp-en munkaidőben bemegyek a mh-em melletti Ildibe és megveszem amit kell, az aztán tényleg nulla idő.
Hosszabb idő az az ha lesétálunk a gyerekekkel a patakparton full zöld környezetben a piacra, közben jól érezzük magunkat, meg-megállunk játszani. A piacon veszünk némi helyi termelői sajtot, kenyeret, ilyesmit, de nem pont a vásárlás a lényeg.
-
Kobe
veterán
válasz
eladocuccaim #30044 üzenetére
nálunk ez úgy nézett ki, hogy amig belváros közeli részen laktunk, a közelben semmi, max tesco express, azok is a bulinegyedes vagy külföldi turistás parti teamekre specializálva. Piából volt 687 féle, pákáruból egy zsemlét se tudtál választani, szűk boltok, tejpultig élő sorokkal.
Emiatt minden hétvégén autóba be és irány valami olyan hely, ahol frekventáltan vannak olyan boltok, ahova szeretünk járni és tömeg sincs akkora
Ez vagy soroksár megapark, vagy budaörs..... bő fél óra oda, bő fél óra vissza, idő átgurulni a 2-3 hely között és még amit elbaszol még az áruházban. Átlagban 4-5 óra, per hétvége.
Nem a bevásárlás vitte el az idő nagyrészét, hanem az autózás.Aztán költözéssel a közvetlen közelben lett 3-4 nagy lánc boltja is, azóta autóba ülve még nem vásároltunk, mert felesleges, másrészt érezhetően a minőség is elkezdett elég drámaian esni pl Lidlnél, így már kicsit untuk is. A boltok mérete meg normál, interspar pl elég nagy, így tömeghatás sincs
Cserébe azóta jobban meggondoljuk mit veszünk (biztos megéri elgurulni azért odáig, máshova?), illetve a legtöbb cuccot ha nem is egy helyen, de 2-3 negyedórás, 20 perces futammal biztos be tudjuk szerezni. Egyik nap meló után beugrok ebbe a boltba 3-4 dologért, ami innen kellene, másik nap meg a másikba. Autózás ideje megspórolva, a vásárlásra szánt idő meg feleződött.
Na jó, az elején az első 1-2 alkalommal lehet volt ugyanannyi, kiismerni az új helyet -
Mercutio_
félisten
"16+ korban van a gyereked - bár ha olyan baráti körben nőtt fel, s ő is inkább a természetben van, mintsem a random belpesti rave partin húzza fel a 10. csíkot és vagy kockul egész nap online"
Neeee, ezeket a kliséket inkább ne
A 16+ korosztály ennél sokkal, de sokkal szélesebb paletta. -
Mercutio_
félisten
válasz
Vision #30035 üzenetére
Ami tipikusan feljön negatívumként, az egy csomó agglo településnél nem áll, jellemzően a normális városok esetén.
A kettő kicsit oxymoronA légszennyezettség és/vagy lakosság összetétele miatt a déli agglo eleve kiesik
, a maradék a drága és a mocsok drága között mozog, ezeknél kell megnézni a tömegközlekedést és a közúti forgalom terheltségét, (Tudom-tudom, itt mindenki heti 7 nap HO-ból tolja, semmiért nem jár be Bp.-re, EÜ ellátás és a gyerekek iskoláztatása/különóra/sport/kultúra/kikapcs. is bel-budai színvonalú
) majd mérlegelni, hogy megéri-e a felárat
Az egyébként valid, hogy van olyan családi- és életszakaszbeli állapot, amikor sokkal több a pozitívuma a kertesnek
1-2 települést kivéve (ahol kiemelkedő az oktatás színvonala) olyan 4-6. osztályig talán nincs nagy difi, valamint ha már kirepültek vagy önjáróak a gyerekek.
Én azoktól a fogalmatlan arcoktól kapok lábrázást, akik "hurrá kertes!" felkiáltással kitelepültek az agglo-ba (included zártkerti részek
) majd szembesülve az ott élés velejáróival telehőbörgik a virtuális és IRL életteret, hogy márpedig Bp. miért nem biztosít elegendő utat/iskolát/parkolóhelyet számára a Bp.-n elérhető szolgáltatások/munkahely/stb. igénybevételéhez
-
Kobe
veterán
válasz
Dorian #30032 üzenetére
Nem tartok nagybevasarlast, ennyi. Van kamra, abban szarazarubol minden is elfer, boven eleg egyesevel potolgatni oket, nagy fagyasztoban szinten.
A nagybevasarlas az autoval is kb a 2 bevasarlo kosar volt. Ha azt a mennyiseget nem tudom a 100 meteren belul levo 4 lanc barmelyikebol elhozni, akar le is vaghatnam a tokeim, akkora p*nci lennek.
A nagybevasarlas helyett inkabb melo utan teszek egy plusz kor setat 2x-3x egy heten es nyertem egy fel szombatot.Nagyon sok embernel ez a hetvegi nagybevasarlas dolog tulmisztifikalt, vagy inkabbfelesleges szimbolum. Be lehet autoval gurulni a szomszedok elott jo sok kosarral, hogy lassak ki eli az amerikai almot uj autoval, azt annyi. Kb mint a hetvegi ikeazas a csaladosoknal, a gyerek az kell mindenaron mert az a csalad csimborasszoja, de minden szombaton az ikeaba jarunk a gyerekosztalyra kitomboltatni a kolkot mert ez a legkreativabb amit csaladi programkent ki tudunk talalni…..en ezektol neha mar viszketek, foleg amikor azt latom hogy kb a kutyam ingergazdagabb eletet el, mint sok csaladban az emberpalanta…
-
pit stop
addikt
válasz
Vision #30035 üzenetére
Agglo az akkor is teljesen más abban az életkorban, és nem - nincs meg a számukra szükséges infra. Ez pont azért van, mert agglo.
Dél-Budán Érd is elég nagy, vagy akár Dunakeszit mondhatnám, de budaörsi ismerős is van - Budapest túl közel van, ezért sokszor még a kocsmák is csődbe mennek, mert eljön az este 8 és mindenki bezárkózik vagy a saját kertjében issza a sört és süti a grillt.
Fiatalok bandázását covid kicsit átalakította, de ha nem akarja/tudja otthon tartani haverokkal lazulást, akkor az a program 1. pontja, hogy melyik busszal/vonattal megyünk be.Ha napi fél órát meg beutazással és/vagy kiutazással tölt az ember - akkor az nagyon sok idő a végén (saját tapasztalat).
Ha pedig megteheti (csilliárd pénz már jelenleg), akkor fenntart egy belvárosi és egy külvárosi lakást/házat - és oda megy haza ami épp kényelmes/közel van. -
válasz
Vision #30035 üzenetére
kocsival megyek a Savoyába meg a Lidlbe, hiába vannak 500 méterre
Több az, mint 500... dettó.Pedig pont a legutolsó ház a legfaszább, mert nincs már ott forgalom. Ha nem akarsz kertészkedni, lehet kertészt fogadni. Az, hogy a kölyköt kirakhatod az udvarra, aztán legyen el magában, elég nagy érték. Mi most olyanra csaptunk le, ahol gyakorlatilag szomszéd sincs. Na, ez kb. megfizethetetlen.
Bizony, egy nagyméretű, biztonságos kert priceless.
Tudatosan is lehet egyszerűsíteni a kertészkedést: hosszú sövénysor + pázsit (szegéllyel) + 1-2 ültetés, és kész. Fűnyírő + szegélynyíró + sövénynyíró, és megvan heti 2-3 óra alatt. -
...dél-budai most felkapott településekre...
Hívhatjuk ezeket felkapottnak, vagy csórónak is. Ezek nyilván azok a részek, amelyek olcsók, ezért elkezdték őket intenzíven beépíteni. Én nem ezekről beszéltem, hanem valóban működő városokról normális infrával. Ez a bevásárlás dolog meg...én a XI-ben is kocsival megyek a Savoyába meg a Lidlbe, hiába vannak 500 méterre. Egyszerűen nagybevásárlást nem tudok elcipelni kézben. Van a sarkon egy CBA meg 2 kínai élelmiszer, oda 2-havonta 1x ugrunk be. Ez amúgy nekünk Börsön is adott lesz 10 perc sétára, de tuti nem fogunk oda járni, inkább legurulunk a Lidlbe (ami szintén 5 perc lesz kocsival), vagy veszek egy cargo elektromos bringát. Ismerősök úgy nyomják.
Csak arra akarom kifuttatni a dolgot, hogy agglo és agglo között is van különbség. Ami tipikusan feljön negatívumként, az egy csomó agglo településnél nem áll, jellemzően a normális városok esetén. A falu meg hát mindenhol falu, akár agglo, akár nem.
Nekem pl névtelen utca legvégén egy ház, a kerttel járó többlet munkával és a plusz üzemanyaggal, időráfordítással, nem igazán éri meg, hogy elmondhassam kertes ház van.
Pedig pont a legutolsó ház a legfaszább, mert nincs már ott forgalom. Ha nem akarsz kertészkedni, lehet kertészt fogadni. Az, hogy a kölyköt kirakhatod az udvarra, aztán legyen el magában, elég nagy érték. Mi most olyanra csaptunk le, ahol gyakorlatilag szomszéd sincs. Na, ez kb. megfizethetetlen. -
Madwe
nagyúr
Nekem pl névtelen utca legvégén egy ház, a kerttel járó többlet munkával és a plusz üzemanyaggal, időráfordítással, nem igazán éri meg, hogy elmondhassam kertes ház van.
Végső soron ez az ami számít. Kertes házban lakni akkor érdemes, ha a kerttel járó többlet munka nem munka, hanem kikapcsolódás. Továbbmegyek, ha nem azon görcsölsz hogy melyik agyontápozott vegyszerezett élelmiszert vedd meg a kocsival vagy gyalog s hány perc alatt elérhető boltban, hanem saját magad termeszted. Ha van a, b és akár c opciód is fűtésre, vízvételre, áramra, élelmiszerre azaz nem függsz a szolgáltatásoktól. Ha családos ember vagy s nem épp a kritikus 16+ korban van a gyereked - bár ha olyan baráti körben nőtt fel, s ő is inkább a természetben van, mintsem a random belpesti rave partin húzza fel a 10. csíkot és vagy kockul egész nap online, akkor lehet ő se vágyik el.Bocs a sok sztereotípiáért: tldr, van akinek a város való, van akinek a falu, van akinek a tanya. a probléma akkor van, ha valaki olyan helyre kényszerül, ahol nem szeretne lenni, s nem tud ellene tenni.
Közlekedés meg teljesen egyedi, én pl eddig belpesti lakásomba kb mindenhova is elértem 15-30 perc tömeggel. Újpesti lakásból meg majdnem 1 óra volt tömeggel bármi, kocsival fél óra s másfél között, forgalom függően...
Falunkban tömeggel 1 óra alatt kb bp (nyilván a járatok ritkábbak, fél, 1 óránként vannak) míg kocsival 30-60p forgalomtól függően. motorral 25 perc, forgalomtól függetlenül.nyilván nem mindegy bp melyik pontja, de személyes beszámolóm, bp számomra releváns pontjai ezek, a helyszínek fixek a példáimban...
kis bolt van 3 perc sétára, óvoda 2 is, iskola is, azzal a különbséggel h itt az 5 éves gyereket is el lehet engedni az utcára egyedül... nagy boltok kocsival 5 percre pár km-re (tesco, sparból 2 is, lidl, ecofamily, meg 2 nonstop benzinkút)... forgalom, dugó az itt nem létező dolog. uszoda szintén 5 perc kocsival. konditerem az szintén 5 perc lenne, de az siralom, viszont családi ház, szóval a garázsban a motorok mellett elfért egy saját konditerem is
faluban havonta több értelmes probram is van, létező szociális élet, kalákák, értelmes vezetőség, nem túlpolitizált, pártzászlós propagandafröcsögés mindkét oldalra... -
eladocuccaim
junior tag
Ja, nekem is az az álmom, hogy megint a helyi kisbolt megbüdösödött szalámijaiból kelljen válogatnom túlárazva. Így is úgy is egy rendes szupermarketbe járnék el, kocsival. Az meg mindenhol kicsit odébb van. Ahol én lakom 6-10 perc autóval bármelyik nagy üzletlánc elérhető, ez aztán “hatalmas” macera. Bp-en ennyit vársz a villamosra kb…
Egy kis benzin is nagyon összemérhető a mai ingatlanárakkal, törlesztőkkel, ami a bevásárláshoz ég el… -
Kobe
veterán
válasz
Vision #30028 üzenetére
budapesten belül is el lehet verni 3-4 órát, fél napot egy bevásárlásra, ha nem csak belvárosi express boltokba akarsz menni, ahol általában szűkösebb a kínálat, és ehhez már autóba kell ülni legtöbbször. Mivel a legtöbb agglos település túl kicsi ahhoz, hogy több üzletet eltartson, legtöbb esetben a főút, városhatár közelében épül lánconként 1-1 bolt, hogy a környezőp kisebb településeket is el tudja látni, azt annyi.
Ez nem csak Bp, más vidéki vonzáskörzetű településen is így megy.
Biztos vagyok benne, hogy érden, szentendrén de a környékbeli településeken is necces lenne bárhol eltalpalni és lábon elintézni mindent, szóval a "felsorolt dolgokkal nem kell több időt tölteni" kijelentéssel én erősen vitatkoznékBp-i panelt mondtatok, az legtöbbször lakótelep, ahol legtöbbször sétaközelben van minden, ez jó hogy ezekre figyeltek a tervezésnél.
Én pl az elmúlt 2 hónapban heti átlag 4-6 órát és fél tank benzint megspóroltam azzal, hogy lábon el tudok járni a szomszédba vásárolni, piacra, stbIsmerősöknél meg azt látom, kiköltöztek jellemzően dél-budai most felkapott településekre az újépítésű részekbe, egyik fele várja az aszfaltozást, mert az még nincs az utcában, másik meg mindenhova autóval megy, mert szószerint _semmi_ nincs a közelben, ha el kell intézni valamit.
Nekem pl névtelen utca legvégén egy ház, a kerttel járó többlet munkával és a plusz üzemanyaggal, időráfordítással, nem igazán éri meg, hogy elmondhassam kertes ház van. -
válasz
Mercutio_ #30029 üzenetére
Hát, én abból indulok ki, hogy agglóba családostul mennek az emberek. A kölykök meg nyilván oda vágynak, ahol a barátaik tanyáznak. Ha Bp-re jár suliba, nyilván oda akar majd menni. De ezeknél a településeknél a tk is perfekt megoldott, éjszaka is.
Meg hát ez is olyan, hogy nálunk a XI. déli részén sincs semmi, be kell jönni a városba egy jót kajálni is. Budaörsön a telektől meg 5 perc sétára van fullos étterem-fagyizó, 10 percre rohadt jó gimi. De pl. Budakeszire sohasem költöznék, az tényleg halott hely.
-
-
eladocuccaim
junior tag
-
Kobe
veterán
válasz
Dorian #30020 üzenetére
Agglos kornyezetben felnott emberek gyerekeinek joresze kezet labat tori hogy a varosba mehessen 18-20 eves kora korul, meg panelba is akar, mert kb semmi nincs azokon a telepuleseken amire ebben az eletkorban szuksege van.
ugyanilyen oknal fogva a megsporolt kutyasetaltatas melle figyelembe kell venni azt is, mas okbol hanyszor tobbszor es milyen hosszan kell kocsiba ulni (pl orvos, szabadidos tevekenyseg, bevasarlas) -
_NCT
addikt
Sziasztok!
Hitelfelvételhez kötelező a vagyonbiztosítás, ez tiszta sor (elemi károkra, tűz, robbanás stb). Viszont ha ugyanebben a biztosításban kötök ingóságra és egyéb kiegészítő elemekre is biztosítást, akkor mivel a bank a kedvezményezett abban a kötvényben, biztosítási eseménynél neki utal a biztosító nem?
Nem érdemesebb hitelfelvételnél egy alap biztosítás, majd később a nevemre egy extrásabbat, ami tartalmazza a kiegészítő elemeket?
-
Csabroncka
addikt
válasz
Dorian #30020 üzenetére
Azért a déli és dél-keleti szektorban van olyan lokáció amire én momentán nem cserélném a budai panelt semmi pénzért.
Az összehasonlításban nagyon a saját buborékodban élsz, lehet... csak nincs értelme egyértelműnek látszó kijelentéseket tenni, mert minden élethelyzet függő. -
válasz
Dorian #30020 üzenetére
Átlagos agglóból bejárás (pl nálam) meg 1 óra, kifelé 3/4.
Tedd hozzá, hogy autóval. Meg hát ez is olyan, hogy Bp-n belüli lokáció sem mindegy. Én BP-n belül utazom perpill 1 órát (autó/BKV/kerékpár ugyanannyi). Ha Dunakeszin laknék agglóban, akkor itt lennék 15 perc alatt. Ha meg te dolgoznál ott, ahol én lakom, akkor utaznál minimum 1,5 órát kocsival. Szóval ez az agglo-Bp kérdés mindig egyedi mérlegelést igényel.A legrosszabbul az a haverom járt, aki kiköltözött a Velencei-tó mellé, aztán járhatott be Zuglóba melózni. Na, az szopó.
-
Dorian
félisten
válasz
MrCsiT #30015 üzenetére
Agglós háznak nem kiváltója a Bp-is panel. Bp-i panelből nemigen lehet agglós házat venni, és agglós házban lakva semigen akar visszamenni senki Bp-i panelbe.
Amúgy Bp-en egy átlagos tömegközlekedés ajtótól ajtóig 3/4 óra. Átlagos agglóból bejárás (pl nálam) meg 1 óra, kifelé 3/4. De ha csak annyi, h nem kell levinni reggel a kutyát, már többet nyertem a negyed óránál. -
TrollBalint
addikt
válasz
eladocuccaim #30001 üzenetére
Mi is ezen gondolkodtunk, hogy befektetés gyanánt ingatlant venni Pest valami külső kerületében. Aztán kiadni bérbe, hogy havonta jöjjön valami "járadék". De mivel elég sok hitelt kellene felvennünk rá, majdnem mind elmenne a törlesztőre, úgy meg annyira nem buli úgy hogy mi is lemondtunk róla.
-
eladocuccaim
junior tag
válasz
MrCsiT #30015 üzenetére
Az ugye megvan, hogy nem minden agglóból rémálom a bejutás? És az, hogy továbbra is rengeteg embernek adott a HO? Akiknek meg nem, azok közül sokan nem is BP-n dolgoznak? Hogy vannak akiknek rugalmas a munkaideje, és nem csúcsidőben közlekednek? Hogy vannak vállalkozók, akik magasról tesznek ezekre, mert nem KELL bejárniuk. Meg ugye egy külvárosi panelből nem vagy hamarabb bent, mint a szomszéd agglós településről.
-
-
MrCsiT
addikt
No de ha az agglo-ból visszavándorolnak a Bp-i panelekbe a dugóktól kiábrándult lakók, akiknek HO is OFF lett, akkor végül jó lesz az agglós telek?
..és ha az jó, akkor ott a házak értéke is nőni fog?
..vagy inkább csak a Bp-i paneleké?Csupa-csupa kérdés
Többen töprengtek, hogy az agglós ház árakat végül mi is támasztja meg? Szerintem, az építőanyag árak: ha valaki X milláért építhetne Y m2-t, és használtan (hasamra ütök) azt X-35%-ért megkapja ha nem is a legmodernebb, de jó állapotban (több pénze meg amúgy sincs rá, vagy több hitellel oldhatná meg) akkor ki fogja fizetni a kért árat a használtért is.
Más vélemény, gondolat?..viszont, akkor immár melyik területen is lesz áremelkedés??
Én a magam részéről némi stagnálást várok az árakban 1-2 éves időtávon, de a jó állapotú és/vagy frekventált helyeken az inflációs nyomás hatására nem látnék ilyen 20% vagy több alku pozíciót a vevőknél - inkább pár százalékot csak - mert az infla nyomás alá helyezi az eladót is, ha másik ingatlant venne, vagy akár csak amit vesz majd, azt felújítaná. (és ismét az építőanyagoknál vagyunk.)
-
axioma
Topikgazda
válasz
whited #30011 üzenetére
Nem, csak levonhatod az adoalapbol [tenylegesen megfizetett illetek]. Ha eladas utan veszel masikat, akkor annak az illeteke csokkentheto a ket ingatlan kulonbozetere.
Szerintem a potfedezet extra aranytalansag kivetelevel eleg 1 [es a vasarolt], a kiadast ha a hiteltorleszto jovedelmi oldalara kell, az meg bankfuggo, de nem tipikusan beleszamolos. -
whited
addikt
Sziasztok
Ha három éven belül adom el a vásárolt lakást, akkor vissza lehet igényelni a 4%-t, jól tudom?
Illetve a bankok hogy viszonyulnak ahhoz, hogy inkább x M kp mint önerő és kettő lakás(ami ki van adva) mint pót fedezet, vagy egy lakás és a másikat eladnánk ami növelné az önerőt.
Köszi -
Árpi001
senior tag
-
gerii
addikt
válasz
eladocuccaim #29994 üzenetére
Én most az agglomerációs telkekben látok fantáziát, alig van már beépíthető belterületi, és csak kevesebb lesz, ami feltornássza az árát.
-
Drizzt
nagyúr
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Csabroncka #30005 üzenetére
Arakrol hetedike korul szoktak kezdeni csorogni az infok.
Egyebkent en is stagnalasra szamitok most, de sokszor tevedtem mar.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Drizzt #29790 üzenetére
[DH tranzakcióbecslés, 2024. majus: 10969]
Refi:
- 2021. majus: 14198
- 2022. majus: 12519
- 2023. majus: 10187- 2024. aprilis: 11200
Picit meg a tavalyi felett a szint, de fogy a lendulet. Ingatlan.com-os keresleti adatok is kb. ugyanezt mutatjak: minimalisan a tavalyi felett van a kereslet is a tavalyi es az idei majus kozott.
-
eladocuccaim
junior tag
Nem egy ingatlant vettem már hitellel, elég gyorsan le tud ez zajlani, nem volt ez sosem probléma. Mondjuk érdemben alkudni jó ingatlanokból sosem lehetett az elmúlt években. (Csak olyat néztem meg, amiről tudtam hogy “jó” - “reális” áron volt hirdetve.)
Két fajta eladóval találkoztam korábbi ügyleteim alatt. Az egyik aki vállalkozó, és tele van, nekik rohadt mindegy volt. A másik meg azok akik anno full hitelre vették és kb semmit nem törlesztettek, nekik szintén ráért mert ők is hitellel mentek tovább, még örültek is hogy én kifizettem a bankjuk felé a tartozásuk amit nekik 10 év alatt nem sikerült… de ez megint másik téma
-
Segal
veterán
válasz
eladocuccaim #30001 üzenetére
Ebben az esetben végképp ne erőltesd szerintem, mert ha a kezedben a pénzzel állítasz oda és bemondasz egy elsőre arcpirító árat, még lehet hogy szerencséd lesz mert régen árulja vagy nagyon kéne a pénz, de ha úgy állítasz oda hogy engedjen milliókat és még várjon is rád amíg a bank ad pénzt akkor nem sok reményt adok a dolognak.
-
eladocuccaim
junior tag
válasz
axioma #29999 üzenetére
Hitelből is venném. Korábbi évek rallijára nem számítok, de némi értéknövekedésre igen. Állampapír már nagyon keveset fizet. De kicsit értetlenül állok a helyzet előtt mert pest megyében az ingatlanok annyiba kerülnek már mint pl a UK nagyvárosainak agglomerációjában. (Igen tudom, lehet ellenpéldát is mutatni természetesen. ) Viszont nem először futok bele, hogy UK-ben egy szálloda fullos bárjában olcsóbb a prémium pia, mint nálunk falunapokon papírpohárból a budget lötty… A fizetések meg 3-4-szer nagyobbak, az én szakmámban igaz már csak 1,5-2x-es a szorzó. Szóval ez teljesen más téma, igazad van, nem biztos hogy jó buli most ezt meglépni. —— Ezt a kitérőt csak azért írtam, mert ez alapján nem látom nálunk mi a franc támasztja meg ezeket az árakat.
Segal: Egyetértek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest