- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Everest / AIDA64 topik
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Fehér térkőhomokot keresek, létezik ilyen vagy csak a hagyomásnyos bézs színű homokot lehet kapni térkő beseprésére?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Dyingsoul #132691 üzenetére
A kapcsoló és led közti távolság csak a vezeték keresztmetszetét befolyásolja a 12V ágon. Nálam 1,5 mm2-es hangszóró vezeték van behúzva. A ledtáp vagy el van dugva a nappali bútorban, vagy kapott egy szellőző szerelvénydobozt a kamrában. Nem fektettem energiát dekoratív ledtáp keresésébe.
Azért írtam a konyhát, mert praktikusan a felső szekrény alja úgyis kap szalagot, ahhoz meg kell táp is. Amúgy én a pultvilágító kapcsolóját a pult fölötti konnektorsor végére raktam közös keretbe. Így kéznél van.Ezek a megoldások burkolás, festés után már bonyolultak, de áldd a szerencsédet, hogy te még időben vagy!
-
Z_A_P
addikt
válasz
belgast #132679 üzenetére
Nekem pont ez az Electrolux van.
Jó kis gép, és van rajta kifolyó cső (nem muszáj tartályba gyűjteni) , ha ki tudod vezetni akkor 24H mehet. (legrosszabb esetben felkarod egy székre és a csövet egy nagy vödörbe engeded (így használtam festés után mikor szárítani kellett)) -
Dyingsoul
veterán
válasz
macilaci78 #132678 üzenetére
Ez nagyon hasznos köszönöm a linkeket!
Hát a konyhába nem szívesen vinném mivel a kapcsoló akkor nagyon távol lenne, a konyha jobbra van a fürdőszobától, a fürdőszoba mellett. A fürdőszoba ajtaja az "étkező"-vel aposztrofált helyiségből nyílik amit egybenyitottam a nappalival. De lehet te is az "étkező"-re gondoltál csak konyhának gondoltad. A fürdőszoba villanykapcsolója is ott van a fürdőszoba bejárata mellett, amellé tenném a ledcsík kapcsolóját is. Ha meg már ez a helyzet, lehet a fürdőszoba mennyezeti ledjét (merthogy terveznék a fürdőszoba mennyezetére is ledet) is errefelé hoznám el csak a plafonon mondjuk és mindkettő külön tápról menne, de a tápot egy helyre raknám arra apolcra amit oda terveznék az "étkező"-be.
Link az alaprajzhoz.
Ezen kommentekkel bejelöltem én hogy képzelném és a tápot meg feltenném oda egy egyenes polcra. -
tyielow
aktív tag
válasz
Poultier #132683 üzenetére
Mi fatelepről hoztunk colos deszkákat, ilyen félrerakott darabok voltak olcsón, már nemtom fater intézte, 3-at kellett öszzerakni hogy kellően magas legyen. kb. 120-140e Ft volt. Bontás után pedig az eresz bedobozolására használjuk, ezekhez rögzítjük majd a szigetelést. Zsaluzáshoz videó: [link] Ha érdekelnek részletek privátban írj
-
Syl
nagyúr
Ilyen cső jön ki a kazánból [kép], erre kellene úgy ráapplikálni a csőtermosztátot, hogy az rendesen működjön.
Simán ráerősítve a csőre, szinte semmit nem érzékel a melegből.
Valami ötlet? -
bazsimano
őstag
sziasztok!
Redőnyöst szervízelésre tudnátok ajánlani Budapesten? (13 ker). előre is köszönöm!
udv
b. -
Doki16
addikt
válasz
Én a Mideát vettem, hogy vakolás, glettelés, festés után gyorsan kiszárítsam a falakat. Ez az egy célom volt vele. De a mostani időben elég sokat megy, mert nálunk is nagy a párás bejött penész koma a sarokba. jól teszik a dolgát, egy 15 m2-es szobában állandó üzem mellett simán tart 50-60 közötti párát és cserében felfűti a szobát 23-24 fokra a jelenlegi időben. Nem mondom hogy halk fajta, aludni én nem tudnék mellette. Bár én mindig maxon járatom, mert csak úgy van értelme. Low-on már nem olyan hatékony. Van rajta kivezetőnyílás amúgy. Így kvázi "végtelen" az üzemideje ha lefolyóba vezeted.
A képen látható gépek electrolux ,fisher, midea egy és ugyanazok. Mideának is van ugyanilyen kinézetű. [kép]
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Lassan végzek a falazással, ami után jönne a koszorú. Koszorú zsaluzáshoz tudtok valami tippet/videót adni? Ilyen zsalut még sosem csináltam, sajnos a környezetemben nincs olyan, aki csinált már.
Bentmaradó zsalura tuti nem fogok áldozni, majdnem annyi lenne, mint amit eddig a garázsra költöttem. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Dyingsoul #132676 üzenetére
Én mozgásérzékelősre csináltam a fürdőszoba led világítást.. asszony meg úgy fürdik, mintha a pápát választották volna meg.
És semmi baja. Persze ez attól is függ, hogy mi a cél? Mikor világítson? Nyilván , ha fürdesz nem látod úgyse a kád alját. Vagy, ha este kimész wc-re kezet mosni vagy valami, akkor legyen kis irányfény?
Én ezt úgy csináltam, hogy ki-be mászkáltam a fürdőben és "lemodelleztem" az élet helyzeteket.. a kapcsolókat, fényforrás helyeket. Többször egymás után és rájössz a hiányosságokra, és tudni fogod, hogy mit akarsz.
Ne feledd a tervezés a legfontosabb dolog, hogy a kivitelezés jó legyen.Én nekem a túlsó falon a spájz van, átfúrtam a falat, és onnan kábeleztem át. Spájzban van a vezérlő és a tápegység is, pára védett helyen.
Viheted a csempe alatt is horonyba, csak tudjad, hogy merre megy, ha fúrni szeretnél majd valamit.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Látom, jellemzően 400+W-os készülékek vannak. Biztosan az a megoldás a magas gázszámlára, hogy mellé csapsz magas villanyszámlát?
A páramentesítő a levegőből veszi ki a párát és folyékony vizet csinál belőle. Ahhoz, hogy a 80%-ból az egészséges 50-55% legyen, sok vizet kell kivenni. Ráadásul a pára a lakásban mindenhol jelen van, a gép kapacitását pedig köbméterre méretezik. Olyan gépet válassz, aminek tartály mellett van kivezetőcsöve is, amit mondjuk a kádba tudsz lökni. Az a 2-3 literes tartály pikk-pakk megtelik 80% RH-nál.
3 literes tartály, 20 liter/nap, 3,5 óránként megtelik, ha nem öntöd ki, a gép leáll. Kelhetsz fel éjszaka, mint a kisgyerekhez, meg szaladj haza munkából... -
belgast
csendes tag
Üdv!
Esetleg tudna valaki páramentesítőt ajánlani?
Elszabadult árak miatt visszább kellette vennem a fűtést és a szobámban előjöttek a kedves kis penész foltok. Pára 80% és 18 fok körül szokott lenni bent.
Sajnos nem tudok jobban fűteni így is 60k a gáz havonta. Igen sajnos nincs szigetelés de 2,5milliom nincs erre a célre így pár évig ez így marad.
Ezek férnek benne a keretbe.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Dyingsoul #132676 üzenetére
Ha jól látom a képeket, a fürdőszoba kádal szemközti fala a konyhával szomszédos. Ha a fürdőben nem akarod elhelyezni a tápot, mehet a konyhába, akár a felső szekrénybe. Gondolom, úgyis lesz pultvilágítás külön táppal. Elfér egymás mellett több tápegység is.
Még festés, burkolás előtt vagy, kb 12 méter hornyot kell vágni, lejavítani, nagy része úgyis csempe alatt lesz, nem is kell szépnek lennie. Én tuti nem rágódnék ezen többet, hanem megmondanám a villanyszerelőnek, mi a feladat és egyeztetném a nyomvonalat.
Bútorba ezt a bemarható profilt szeretem, szerintem kellően szolid.
Hidegburkolathoz pedig vannak speciális profilok.A javaslatom szerint a fali kapcsoló a tápegységhez menő 230 V-ot kapcsolja. Egyrészt így a tápegység sötétben sem fogyaszt áramot, illetve addig sem zúg, búg, cicereg. Ha valami extrát szeretnél, az ledvezérlővel ugyanúgy megy, a legtöbb már megjegyzi az utoljára használt beállításokat. Fényerő, fényjáték, ilyesmi. Én például megvettem az indokolatlanul erős ledszalagot és egy hagyományos (nem távirányítós) vezérlővel levettem kb 70%-ra.
-
Kickass
őstag
válasz
z0d1@Ku$ #132670 üzenetére
Én most szigetelem a födémet, igaz ez betongerenda plusz kefni meg nem is kell hogy járható legyen, tehát egyszerűbb dolgom van, de én maradnék üveggyapot osb kombónál. Kömkelnek volt nemrég blogposztja róla, ha magadnak csinálod kis támpontot adhat és anyagárból megvagy.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
macilaci78 #132673 üzenetére
Köszönöm, ez jól hanzik!
#132674mezis: A mozgásérzékelő lehet nem működne olyan jó a párásodás miatt, de ennek még utána olvasok. Meg nem feltétlen akarom egyébként hogy mindig felkapcsoljon. Valószínűleg ritkábban használnám.
Bár amekkora macerának tűnik, ezt jó lett volna korábban kitalálnom mielőtt a kőműves kivakolt volna mindent. -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
macilaci78 #132672 üzenetére
Köszi, és neked is csemberlen utánanézek ezeknek jobban
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Dyingsoul #132669 üzenetére
Be kell csövezni, hogy a csőben 12V, vagy 230V vezeték megy, mindegy.
Kell cső a szalag és a táp közé, valamint a kapcsoló és a táp közé.
A szalagot tudod, hova akarod. A kádhoz kell védőföld, annak meg védőcső.
Kapcsolót a fővilágítás mellé tenném az ajtóhoz. Lehet akár csiklárkapcsoló is.
A tápot teheted akárhova, akár szomszédos helyiségbe. Csak ne főjjön meg és legyen hozzáférhető. Van FK-táblába rakható is. Teheted a WC-be, vagy akár az ikea szekrénybe. -
z0d1@Ku$
senior tag
Van akinek van itt tapasztalata fújt cellulóz szigeteléssel?
Most salakkal töltött fa födém van a házon, de jó lenne szigetelni még rajta, ezért gondolkoztam el ezen a technológián. De gondolom ehhez le kéne termelni a salakot is, ami nem kis meló. Aztán befújni a cellulózt, majd arra osb vagy valami járható dolog.Vagy hagyjam az egészet, aztán mehet a kőzetgyapot-osb kombo?
Ennek a fújt cellululóznak sem látok sok helyen árat, hogy mennyiért csinálják m2-ét -
Dyingsoul
veterán
válasz
macilaci78 #132667 üzenetére
Na nekem ilyeneket ne mondj, mert ha hülyeség is én megcsinálom.
Pont azért kérdezem egyébként mert nem tudom elképzelni, hogy hogy lehet ezt szépen/jól megvalósítani. Most azon agyalok, hogy ide veszek egy ikeás polcot és arra felteszem. A Drive-on lévő képre bejelöltem megjegyzéssel.Na de azt még mindig nem tudom, hogy az áramot honnan, hogyan kapja és hol legyen a kapcsoló.
-
Exodion
senior tag
válasz
A Zéé #132666 üzenetére
Hat igen... es ez meg a legkisebb gondom vele
. Nem is mindenaron ez; csak a kenyszer hozott ide mert kis hazankban a testreszabhatosag egyelo a nullaval vagy cirka 899.990 ropogos Ft-al
... De 1920-as evekbe valo kisgomboc lekerekitett (biztos van akinek tetszik) formedveny az van dogivel
.
-
Exodion
senior tag
Nem nagyon talalok jobb temat, ha tudtok jobbat ne tartsatok magatokban
. Szoval, ismeri valaki direktben/ismer valakit aki ismeri a butor4you.hu weboldalt es rendelt onnan es rendben volt?
Tortent ugyanis hogy rendeltem egy U-alaku kanapet a butor1.hu-rol multhonapban 19munkanapos szallitassal. Visszaigazoltak, majd 3-4nappal a szallitas elott kitalaltak hogy storno a gyarto mar nem gyartja a termeket. Valasszak masikat aminek az arabol 5% engedmenyt adnak... jo-jo de egyik sem tetszik es 30%-al dragabb minden.
Egyik magyar kanapes cegnel sincs olyan ami jo lenne. Legalabb 2 de inkabb 3 kanapebol tudnam osszerakni amit akarunk. A butor4you-nal van egy teljesen jo alap: [link] amit feltunoen szep aron adnak es egesz jol testreszabhato. A gondom hogy semmit de abszolut semmit nem talalok a boltrol.
- tort magyar forditas dehat nem magyar bolt, de alapvetoen letezik a google maps alapjan
- a megadott ugyfelszolgalati telefonszambol ketto kulonbozo van de egyik sem elo (barmelyiket hivom csak egy sipolast kapok 30mp semmi utan)
nem igazan szeretnek majd 700eFt-ot kidobni az ablakon hogy aztan ne kapjak semmit, de amiket itthon arulnak az.... na mindegy biztos van akinek tetszik hat en egyet sem talaltam.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Dyingsoul #132661 üzenetére
Ip68 tápot, szalagot vegyél. Teljesítményfugggo,hogy mekkora a táp. Minél nagyobb a táp, annál nehezebb elhelyezni..
Itt a szellőzés lesz a gondja a tápnak.. Ha szellősre rakod, a pára is bemegy, ha bezárod és nem találod el a teljesítményt, akkor megfőzi magát bezárva... Esetleg a fal túlsó oldalán mi van?
-
Dyingsoul
veterán
Tudnátok segíteni egy picit a tervezésben?
A fürdőkád alá szeretnék ilyen LED világítást:
Nekem faltól falig érne a kád (170x70-es, de a képen látszik a mérőszalag, hogy 180.5 hosszú hely van egyébként csempézetlenül, de a kád mogott az a 10 cm ki lesz burkolva csempével) és persze a WC külöln helyiségben van.
A jelenlegi fürdőszobáról készítettem képeket.
Szerintetek honnan, hogyan lenne érdemes elvinni egy ilyen szalaghoz az áramot és hová tegyem a tápegységét?
Továbbá ugyanez a kérdés a mennyezeti led esetén is, a fürdőbe is szeretnék LED-et befogadó mennyezeti stukkót.
Ezeket külön szeretném kapcsolni, lehetőleg kapcsolóval (vagy nem tudom van-e más kényelmes megoldás).A kémény alatt ugye egy gázkazán volt/lesz. Attól jobbra látszik egy áramkábel ami kilóg a falból, az az előző fürdőszoba tüköré volt és az új tükörnek is kell majd onnan áram mert az is Led-es, bluetooth-os lesz (multimédiás tükör ami épp ma jött meg, csak épp összetörve...).
A tükör alá az ikeából tervezek venni fürdőszoba bútort.Beszéltem egy villanyszerelő ismerőssel de csak azt hajtogatja, hogy hát ezt ki kell találni, de hiába mondom neki, hogy találja ki, rám tereli, hogy én mondjam meg de én honnan tudjam hogyan kéne itt elvezetni a kábelt és a tápot hova tegyem?
-
törölt tag
válasz
capafog23 #132625 üzenetére
Meg szeretnélek nyugtatni, az egyik lakásunkban, pár napja ugyanígy járt az asztalos a beugró villanyszerelő "átgondolt" munkájának köszönhetően. Meg a falra feltett burkolatot is le kellett szedni, úgy lehetett elhárítani a hibát. Magyarázat a képhez: a villanyszerelőnek elmondtam, hogy a galéria alá, a felső 15 centibe semmilyen vezetéket ne vigyen, mert oda fogják tenni a függesztett konyhaszekrények sínjét (be is rajzoltam). Ez ugye annyira világos volt, hogy ö maga oda húzta a felsőszekrény világításának a madzagot is... Mit lehet erre mondani?
-
z0d1@Ku$
senior tag
Igen, este már mi is bekapcsoltuk, csak próbáltuk minél tovább húzni, hogy ne kelljen 8-9szeres árat fizetni az elhasznált gázért
Kolondrum: köszi az infókat
mezis: ezzel az eszközzel az a baj, ha megfogom, már akkor is simán felugrik 90%-ra, ezért nem bízom benne annyira.
-
csemberlen
őstag
válasz
capafog23 #132631 üzenetére
Kb milyen mély a furat? Valószinű a falvastagság 90% nál a folyosón lévő fővezetéket kaptad el. Megsérült a kábel, de nem furtad át, mert leállt a gép. Nézd meg a folyosón, hogy a fúrás magasságában van-e kötödoboz. Általában a következő födém - 30 cm körül futnak a méretlen csövek.
-
szaszyka
senior tag
válasz
Kolondrum #132647 üzenetére
Ha kint is magas a páratartalom, akkor sajnos bent sem lesz sokkal alacsonyabb. Nekem elég jó huzatos lakásom van, a páramérő szinte évek óta lecövekelt 49%-on a lakásban. De most az elmúlt néhány ködös napban az istenért sem megy 65% alá, pedig minimális huzat mindig van. Egyszerűen most ilyen időjárás van
. Valószínűleg rossz a ház körüli mikroklíma/domborzat, ha télen így megáll a köd nálatok hosszabb időre
-
válasz
z0d1@Ku$ #132652 üzenetére
Én SmartLife vonalon vagyok, a hőmérő egy morzsája a rajta logó eszközöknek. Ez sem kültéri, de egyelőre teszi a dolgát. A Kocsibeálló oldalán csücsül 1.4m magasan. Ugyanitt van egy 433Mhz-n működő ami élőben küldi a jelet egy LCD kijelzős hőmérőre. Kb tized pontosan ugyan azt mutatja a kettő.
-
mezis
félisten
válasz
z0d1@Ku$ #132652 üzenetére
Még az analóg, NDK-s páratartalom mérő kezelési utasításában olvastam, hogy jót tesz a műszernek, ha hűvös hajnalokon sétálgatunk vele a kertben....
Olyat is írtak, hogy úgy ellenőrizhetjük a műszerünket, hogy nagyon nedves törülközőbe csavarjuk és akkor pár óra múlva 98% körüli értéket kell mutatnia.
Ezt kipróbáltam egy újabb kori analóggal, tényleg közel volt a 100%-hoz. -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Kolondrum #132651 üzenetére
És Borisz76:
Köszi mindkettőtöknek. Én is vettem egy sziaomiaut vettem [link] de fogalmam sincs ezek mennyire pontosak. kicsit arrébrakom, máris +15%-kal többet mutat. Meg ha jól tudom az egészséges páratartalom valahol 55-60-65 között van, ezen meg akkor vidám a kis figura, ha 70-80 közötti a páratartalom.Még nem barátkoztunk össze -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest