Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
Sziasztok, tudnátok megbizható redőnyöst ajánlani, aki belátható időn belül válaszol és ki is jön felszerelni a cuccokat? Újbudán kellene 4 új redőnyt feltenni, panelszigetelés után van a lakás...
Van egy kivitelező, akikkel a társasház szerződött, de a kezdeti (sajnos igen homályos) ajánlat után elérhetetlenek. Oké, értem, nyilván megütötték a főnyereményt, ott van 100+ lakás, én meg egy vagyok a sokból, bár azért visszajelezni emailben szerintem nem nagy kérés...
Egy másik céggel korábban dolgoztattam, szép, jó munkát végeztek, de szintén elérhetetlenek.
Ennyire nagy a keresleti oldal, vagy csak én fogtam ki rossz kivitelezőket?
-
Morris
veterán
válasz
justmemory #103697 üzenetére
Nem. A csempe és a kád közötti részre gondoltam, ahol a víz folyik le.
-
-
lemmy71
őstag
válasz
macilaci78 #103656 üzenetére
Normális fatokos ajtót duzzadó purhabbal kell beragasztani, a nem duzzadó nem jó oda
Legalább három helyen ki kell támasztani a tokot és a küszöböt is be kell tenni -
Morris
veterán
Ki kell cserélnem a kádnál a szegélyt.
Milyet rakjak helyette, melyik a legjobb? -
mezis
félisten
válasz
Flowtation #103657 üzenetére
Üdv.!
12 x 11m-es vályogházon van Lindab acéllemez, pára lecsapódás elleni bolyhos valamivel.
Párát még nem láttam csöpögni sehol. Tetőtér "lakatlan", nagy zápor idején halláskárosodás lenne fent tartózkodni.
Lent, a lakótérben semmi probléma. Szomszédok sem panaszkodtak.
Az acéllemez tető szinte tökéletes Faraday kalitka, telefonálni az ablakhoz kell menni. -
Paul64
tag
válasz
Jaded #103673 üzenetére
Tennék fel egy falon kívüli 4-6db-os elosztó dobozt,
valami ilyet. Ebben meg is tudod kötni a vezetékeket. Lehetne külön kismegszakítója a garázsnak, kapunak, világításnak, 1.garázsajtónak 2.garázsajtónak, stb.. Nem ismerem a mostani kapu vezérlő elektronikákat, de én húznák mellé vezérlő kábelt is. Ha mást nem valamilyen riasztó kábelt, 4-8 érrel. -
runner 125
nagyúr
Az én olvastaomban a 14,4 év is "mai" autó.
2006 nem volt olyan régen, más felől a "mai" jelzőt úgy értettem, h azért '90-es évek második felétől már óriási mértékben javult az üzembiztosság. A régi szoci autókat azért sűrűbben kellett - akár otthon is - bütykölni.
De félre értés ne essék, alap dolgokat én is megcsinálok, sőt, most lehet meglepődsz, de a HR-V-n cimborám vízóraaknájában szoktunk általában olajat cserélni.Az már az a kor és kategória, amit nyilván nem éri meg márkaszervizbe vinni és 16 évesen már a gari miatt sem kell aggódni, h elvész ha nem ott cserélődik.
De más, olyan folyamatoknak amik aknányi teret igényelnek, biztosan nem állnék neki semmilyen autón.
A Volvo nyilván más tészta.
Persze, ilyenkor jó az akna, de szerintem az, h egy családi háznál / garázsnál kötelezően aknát építettek, nagyjából 35-40 éve volt nagy divat. Akkor sokkal nagyobb mértékben ment az otthoni bütykölés, mint ebben a -közhely- kapitalista, rohanó világban.
Az átlagéletkor csak egy dolog, a magyar használtpiacra inkább a túlontúli elhanyagoltság jellemző. A nagy átlag csak akkor viszi szervizbe, ha már beszart valami. Na erre nem kell akna egy átlag usernek.
Ma meg rendesen (úgy, h az később se vizesedjen sehol és hőhídat se képezzen) megépíteni egy aknát brutális összeg. Dupla aljzat, hőszigeteléssel, dupla rétegű GV lemezzel, és az akna falazatát is kívülről kell végig egybefüggően vízszigetelni, összedolgozva az alappal. Sőt, ha van előírt aljzat hőszigetelés, akkor a falazatot is ugyanúg kívülről le kell vízszigetelés után hőszigetelni amolyan termikus burkot alkotva az akna köré..Victoryus
Ok, értelek és érthetőek az okok is. A pontos piaci árakat nem ismerem, de ha tényleg ekkora a szórás, akkor minden bizonnyla minimális ráköltést megérhet, de túlzásba szerintem ne ess.
-
Cheesy
őstag
válasz
Flowtation #103675 üzenetére
A Lindab csak egy gyártó, neki is ugyanolyan kopogós a lemeze mint másnak
A kondenzvíz ellen létezik filcbevonatos lemez, de hacsak nem állattartó telepről van szó, ahol az állatok savas kipárolgása és a lecsapódó ammónia ellen kell, akkor felesleges. Ha terítesz valami paplant a födémedre, nem lesz olyan hőmérséklet különbség a beépítetlen padlástered és a tőle csak 0,5mm lemezzel elválasztott külső mínuszos hideg levegő között, hogy ott létrejöjjön a harmatpont.
Kár hogy ez itthon túl drága (messziről kell hozni): Isopan Isodomus -
válasz
runner 125 #103685 üzenetére
Ok, még a padloponnak utánanézek! Igen, ez egy sorgarázs, itt tulajdonképpen a szomszédokkal megy a "verseny". Ezt a beton porzást már amúgy is meg akartam szüntetni.
Nekem nem mindegy, mennyit lehet elkérni érte. Elég nagy a szórás, 2 - 4.2M-ig mennek az árak 18nm-ig. A miénk 14nm, 2,65 x 5,3m a mérete. Tényleg nem nagy, de pl. van aki motort tart ilyenben, tartozékokkal stb. ők is célcsoport. Attól mert panellakó, még sok embernek van nagymotorja.
Az akna se rossz, azért egy olajcserét még sokan házilag megcsinálnak. Sok nyugdíjas van a környező tömbökben, akik még törődnek az autójukkal, barkácsolgatnak, nekik a régi kisautó is nagy kincs, ők is célcsoport. Mondjuk nem túl racionális egy autó árának háromszorosát garázsra költeni, de sose lehet tudni.Akadnak azért drágább, meg új autók is a környéken, hátha... A piac sincs messze, akár raktárnak is jó. Ami 500 méteren belül van, azt mindegy milyen rom, megveszik az árusok. Ez kb. 1,5km-re van.
Az eredeti vakolat az aknán kihúzott kb. 30 évet, az nem rossz! Nem mondom, hogy nem egy tákolmány, ajtó volt felújítva, meg külső fal, belsőt csak meszeltük régen is.
A beton repedését 2 okra tudom visszavezetni, a hátsó szomszédnál volt felújítás, illetve idén 5 méterre a garázsoktól kerékpárutat építettek, amihez komolyabb munkagépeket is használtak. Szerintem ez utóbbi lehet a kiváltó ok, eddig nem volt gond. Nem tudom milyen szabályok vannak érvényben, de az se normális, hogy egy kombival mindenképpen rá kell seggelni a kerékpárútra, ha ki/beáll a garázsból.
Nyilván ha ráköltök 100e forintot, valamennyivel szebb lesz, akkor mondjuk nem 2M hanem 2,5, vagy kicsivel többért is elmegy, az nekem elég nagy részét fedezné a házfelújításnak. A lényeg, hogy akkor kap az akna egy vakolást, az alja padlopont, meg festést, a fal meg egy meszelést, plusz az ajtó új küszöböt. -
TaaT
nagyúr
válasz
runner 125 #103685 üzenetére
(apropó, ki a tköm szerel manapság már otthon egy mai autót?
Na ugye.)
A magyar autók átlagéletkora 14,4év, van mit szerelni, még.
A négyesgolfomon is megcsinálom az olajcserét itthon, ami nem mondható el a családi volvo XC60-ról, az már macerásabb. -
runner 125
nagyúr
válasz
AxBattler #103682 üzenetére
Mármint az anyag?
Munkadíjjal együtt sajnos jóval combosabb az. Más felől azért home made én biztosan nem állnék neki. Több rétegű terítést igényel, beton csiszolást, más felől bizonytalan betonalapra nem javasolt húzni, mert adott esetben ugyanúgy átreped a gyanta is, ha alatta mozog a beton.
Victoryus
Ha jól sejtem ez amolyan sorgarázs. Őszinte leszek, amíg a sor többi garázsán ugyanaz a 60 éves faajtó van és ugyanilyen belső állapotúak, addig szerintem nagy ft-okat indokolatlan a tiédre is költeni, pláne eladás előtt.
Felújításra 2 opció van. Tisztességesen megcsinálni - drága és tartós, vagy: így úgy megcsinálni - olcsó és hamar "elkopik".
A beton repedéseivel is az a baj, h azokat kb. betonvarrni kéne, h valamit érjen. Az meg horror összeg még ha magad is állsz neki. Minden más kétséges h mennyire lesz tartós.
Nyilván a betonfesték jó ötlet (egyébként felkopik elég hamar az is), de annak is jó volna egy normális, repedésmentes alap. Padloponnal lehet próbálkozni, de ugye ha alatta mozog a beton, átrepeszti ugyanúgy azt is.
Ami még alternatív megoldás repedt aljzat esetén, a feszültségmentesítő lemez beágyazása, de 18-20 m2-re az is 100k ft.
Más felől a méret. Ilyen garázsokba már a 120-as Skoda is centizve fért be, a mai középkategóriás autók meg talán sehogy. Tehát félre ne érts, de akinek mondjuk igénye lenne egy "szebb" garázsra a "szép" autójához, annak lehet be sem fog férni.
Aknával is az a baj, h kenhetsz arra bármilyen "vízgátló" vakolatot, amiből megrakták (tégla, pinceblokk?) ugyanúgy vizesedni fog alatta, aztán idő kérdése és kb egybe dobja majd le az egészet. Ez a megoldás csak a jelenlegi helyzet "eltakarása" a vevőjelölt elől.
Nyilván tisztességesen megcsinálni, vízszigetelni egy aknát utólag horror ezért le sem írom a folyamatát.
Tehát, összegezve, én biztosan nem költenék rá a meszelésen kívül 1 ft-ot sem. De ha mindenáron ki akarod pofozni, akkor Padlopon + betonfesték, az aknához meg biztosan nem nyúlnék (apropó, ki a tköm szerel manapság már otthon egy mai autót?Na ugye.)
-
Ez lenne a garázsom, amit fel kéne kicsit újítani eladásra. A bérlő néninek az a zseniális ötlete volt, hogy fellocsolja vízzel, ennyi lesz a takarítás, ezért vizes a képen. Egyébként száraz mindenhol.
Most találtam olyan megoldást is, amiben a betont festik. Ez működhet nálam is? Le lehet takarítani a sarat erről a festett felületről? Gumi nem fogja be?Elvileg nem kell, csak alapozó, hogy ne legyen poros, utána aljzatkiegyenlítő, és erre a betonfesték. Most ami van az sima beton, eléggé porzik, meg 1-2 helyen van benne kisebb repedés.
Körbe az alja volt valamikor házilag szerintem gipsszel vakolgatva... azt is le kéne verni, és újrafesteni? Körbe tenni akarok egy sor burkolólapot a falra, hogy ha vizes a kocsi, akkor se folyjon rá a falra soha többet a cucc.Az akna a másik gócpont, arról nem csináltam képet. Ott meg le kell szedni a máló vakolatot, és mehet rá az Aquabau vízzáró vakolat, ennyi?
Esetleg még egy ledes lámpát tennék be, a 40 éves foglalat helyett, az is sokat dobna a látványon.
A régi szekrények is ki lesznek dobva. Talán a falak is kapnak egy meszelést, mert a jobb oldali nagyon koszos, nem tudom mit csinált vele a néni... eleve balról száll ki.
A plafonhoz nem nyúlok szerintem... az valami nád+bármi, vályog szerűség lehet. Nem ázik be sehol, felette van még padlás+lemez tető. -
Met
Topikgazda
válasz
jackbacsi87 #103679 üzenetére
Az alsó a torlószelep, azzal tudod szabályozni hogy mennyi időt töltsön a víz a radiátorban, ha ott csöpög akkor cserélni kell.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Kb 2 hete amíg nem voltam otthon, a szobai radiátorom úgy döntött, elengedi a felső csatlakozásnál a vizet, eláztatva a szobát. Kiscsaládnak az lett gyanús, hogy a kazánban a nyomás leesett. Szerencsére elhárították a problémát. A biztonság kedvéért bekerült alá egy tál, amibe azóta lassan csöpög a víz, viszont most nem a felső csatlakozásnál hanem az alsónál. T-elágazónál szivárog a víz a csonkból. A belsejében amit látok imbuszt azzal állítható, vagy cserés az elágazó? -
FerNandor
őstag
Régi fa ajtókról mivel lehetne a legjobban/legkönnyebben leszedni a festéket? Valami zománcos fehér festék is van rajta, de összességében több réteg (különböző színben a fehér alatt, ha jól látom, zöld). Hőlégfúvóra gondoltam elsőre. És utána hogyan lehetne újra szépen lefesteni?
A keretet valószínűleg csak megcsinszolom és le lesz festve -
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Flowtation #103670 üzenetére
Nem csak az a hátránya, hogy hangos. Ott a kondenzáció is például, egy vékony fémlemezen azért elég erős páralecsapódás tud keletkezni a hőingadozástól.
-
Flowtation
őstag
válasz
Cheesy #103672 üzenetére
No igen, ettől tartok én is. A padlástér üres, de nagy, ezért is lenne födém szigetelés és nem tetőszigetelés. Ha ez lesz mindenképp valami márkás és rendszerben lévő anyag lenne, mondjuk mint a lindabé.
Egyelőre csak ötletelek, még senki szakember nem volt kint, hogy egyáltalán ránézzen. Inkább csak nekem kellene valamennyire képbe kerülni. -
Cheesy
őstag
válasz
Flowtation #103670 üzenetére
Gondolj bele, 0,5-0,6mm vastag fémlemez. Szerinted milyen hangja van az esőben?
Nem tudom milyen födémed van, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy ha ráterítesz bármit is jelent-e hangszigetelésben valamit... az alatta lévő szinten. A szomszédok meg ugye ittHUN le vannak sajnálva, az ő dobhártyájukat simogatja a hang. Vagy esőben az előtetős terasz alatt élvezni a hűvös szellőt és a friss levegőt... is nehéz ilyen hangorkánban. Magyarán nincs anyagvastagsága, nincs tömege a felületnek, olyan mint egy dob.
Jellemző a magyar építtetőkre, hogy ahol felmerül a cserepeslemez, elmennek a MetálShit irányába, ahol előszeretettel könnyítenek az anyagon (0,4mm) és a bevonat is csak pár évig makulátlan. De legalább ócsó!
Meg kell jegyezni: olcsó húsnak mindig híg a leve. -
pjen
félisten
válasz
Jaded #103463 üzenetére
Elég az a kábel bőven,húzhatod akár lépésálló gége csőben is.Felesleges a 80 centi a villanydrót nem fagy el.Egy ásonyomnál picit szokták mélyebre tenni.Ha bitosat akarsz tegyél a csőre 5 centi földez,majd kábel jelző szalagot és temesd be.Egyszerübb olcsóbb mint 80 centis árok.
-
Cheesy
őstag
A hozzászólás első felében csökkenő sorrendet adtam meg, az alátétszerkezeteknél meg növekvőt.
Vagy milyen sorrendre gondoltál?Flowtation
Lehet hullámpalát kapni persze, ha bejön a látványa, akkor hajrá.
A most fent lévő viszont feltehetleg régi aszbesztes pala, ami veszélyes hulladéknak minősül.
Design Kft. az egyik legnagyobb cég aki ennek a hivatalos elszállításával foglalkozik. -
vwpolopg
őstag
Sziasztok! Kutgyurus, nem tudom milyen mély fúrt kút betemetesenek/megszüntetésének van valamilyen ajánlott retegrendje, vagy van erre valamilyen szabályozás, törvény?
-
stickermajom
addikt
válasz
Flowtation #103662 üzenetére
Napelemet legegyszerűbben (legolcsóbban) cserépre raknak, zsindelynél más a tartószerkezet így annak van egy kis felára, a palát vagy el sem vállalják, vagy jelentősen drágábban. Ha napelem is cél, én az első kettőből választanék.
-
-
Flowtation
őstag
válasz
Cheesy #103661 üzenetére
Szia!
Az igény, semmi különleges (gondolom én). Szeretném ha tartós lenne, ne legyen káros (persze ez a mostani sem az jelenlegi állapotában, csak ha törik, porlik ha jól tudom), meg legyen esztétikailag vállalható. ITT van egy csomó féle, nem is tudtam, hogy még létezik. Későbbi igény, hogy mehessen rá lehetőség szerint napelem, de ez még nagyon messze van.
Elég nagy méretű tető, eltolt szintes ház, kb 6x8, illetve 8x8 m-es részekből áll. -
Cheesy
őstag
válasz
Attól tügg mi az igény.
Ha cserép, akkor jelenleg a piacon a Tondach Nativa (Plus) a maga 33-39 kg/m2 (tetőhajlásszögtől függ) egységsúlyával az egyik legkönnyebb.
Ha síkpala, akkor egy 40x40cm sarkított négyzetpala esetén a tetőfedő anyag súlya kb. 14 kg/m2
Ha zsindely, akkor 10-11 kg/m2De az alátétszerkezetek súlya meg pont az ellentkező sorrend:
Zsindelynél teljes deszkázás kell alá, síkpalánál OSB (min. 18mm), cserépnél ellenléc+cserépléc. A fóliák súlya elhanyagolható. -
pjen
félisten
válasz
Flowtation #103659 üzenetére
Mi a rémes emlékezetű csabai cserepet cseréltük kb 10 éve zsindelyre,eddig semmi gond vele.
-
Flowtation
őstag
válasz
macilaci78 #103658 üzenetére
Nekem a pala egyáltalán nem tűnik kopogósnak. Különösebb gond nincs vele, de mivel már öreg, meg még a régi azbesztes pala, szeretnénk lecserélni. Tervben van napelem is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
A palához képest nehezebb lesz kopogósabb tetőt találni. Nálunk (családi ház) szigetelés nélküli födém és cseréptető van. Hanggal nincs gond, a kapcsolt gerébtokos ablakon több zaj jön be vihar esetén, mint a tető felől.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Hamarosan belekezdünk CSOK-os felújításba, aminek egyik, egyben legnagyobb része a tető felújítás lesz. Első körben én úgy gondolom, hogy a szerkezet marad (persze majd a kivitelező megmondja pontosan), tehát inkább héjazat csere lenne. Most hullámpala van fent, ezt cserélnénk, kérdés, hogy mire? Ki mit ajánlana? Én cserepet gondoltam, de arra azt mondták, lehet nehezebb lesz mint a pala. Valaki cserepeslemezt ajánlott, attól meg tartok, hogy kopogni fog. Bár a felújításban benne lesz a födém szigetelés is.
Pro-kontra érveket tudtok mondani? Vagy akár más technológia is érdekel.
Előre is köszönöm! -
lemmy71
őstag
válasz
kunberci #103652 üzenetére
"... Azért álltam neki, mert a régebbi házaknál inkább homok, mész volt a malterban, és kevés cement, ami keveset fogott..."
A túl sok cementtől rideg lesz és törik
Anno a kőművesek az ilyen "boltíves" áthidalóknál, vízüveget adtak a malterhez,, kalapáccsal is dolog szétverni. -
lemmy71
őstag
válasz
Borisz76 #103644 üzenetére
Látszik hogy ékesen "boltívesen" van berakva az a téglasor, ha eddig nem repedezett a fal és az új tok magassága is stimmel akkor én nem bántanám, max malterral szépen síkba vakolnám esetleg raknák körbe vakolat erősítő hálót.
A szegeket húzd ki, az új toknak tokrögzítő csavar kell meg purhab -
kunberci
senior tag
válasz
Borisz76 #103646 üzenetére
Pedig az boltív, ahogy a többiek írják. Nálunk is ugyanígy volt kialakítva, mint nálad. Kisméretű téglából készült, csak nálunk a fal szélessége a kisméretű tégla szélessége volt. Nem állsz neki kőműves kalapáccsal ütni, verni, akkor nem fog leszakadni. Én is kibontottam az ajtó tokokat, és úgy döntöttem, hogy teszek be áthidalókat. Nálunk ilyen áthidaló lett beépítve. 230-as nagyflex szegmentált gyémánt vágótárcsa, kétoldalt bevágva, és finoman leütve a tégla. Én úgy voltam, ha most nem csináljuk meg, akkor már soha, úgyhogy nekiálltam, és tettem 4 ajtó fölé áthidalót. Azért álltam neki, mert a régebbi házaknál inkább homok, mész volt a malterban, és kevés cement, ami keveset fogott. Mai falazó anyagoknál már nem lenne probléma.
-
Borisz76
nagyúr
Köszönöm a válaszokat.
Én is úgy gondolom, hogy ha 40 évig nem dőlt össze , akkor ezután sem fog.pjen
Nem mértem meg de elképzelhető , hogy az "ív" teteje feljebb van 2-3 cm-el mint a széle....és akkor tényleg boltíves az áthidalás.
Amúgy nagyobb távolságokat is át lehet hidalni ezzel a módszerrel.justmemory
Lehet holnap le is flexelem mindet..... -
justmemory
senior tag
válasz
Borisz76 #103644 üzenetére
Szia,
amikor én cseréltem az ajtókat, a szögeket kiszedtem, semmi szükség rájuk (van, ahová én is tömörfa ajtót raktam).
Csatlakozom; ha össze akart volna omlani, már megtette volna. Viszont ha bizonytalan vagy, szedd ki a legszélén lévő téglát és ki fog derülni mi van mögötte/fölötte... a fotón mintha felfeküdnének a téglák ott valamire. -
-
Borisz76
nagyúr
Üdv.
Úgy döntöttünk, hogy belső ajtók cserélve lesznek , aminek több oka is volt..... A lényeg, hogy új tömör fenyő beltéri ajtók lesznek.
A régi ajtók pallótokosak és az újak is azok lesznek.
Kibontottam a régi ajtókat és volt ahol csak a malter fogta a keretet de volt olyan rész is ahol szegek álltak ki a téglafalból.
Ez utóbbival kapcsolatos a kérdésem :Maradjon a szeg vagy vágjam le őket ?
Kép :
Az tiszta sor, hogy a malter mellé kellett , hogy kicsit stabilabb legyen a tok de vajon a purhab mellé is kell ? Az viszont biztos, hogy az új tok beillesztését nehezíti.
Másik kérdés :
Tok kibontás :Itt a tok teteje és az "áthidaló" ( lásd lentebb ! ) között jó 5-6 cm hézag volt.
Ez a rés törmelékkel és homokkal volt tele.
Por száraz természetesen.....amit kisöpörtem.
Így született a fenti kép.Viszont az "áthidaló" érdekes.... :
Mint látható is : kisméretű tégla.
Nem tudom, hogy van e fölötte rendes áthidaló !
Az is lehet, hogy van és csak nagy volt a nyílás és ezzel "töltötték ki" a felesleget....Az biztos, hogy a tok és a téglák között 5-6 cm rés , homokkal, törmelékkel feltöltve nem tart szinte semmit. Tehát ha gond lenne, akkor már 40 év alatt előjött volna a hiba.
A szomszédom pont átjött és meglátta.
Azt mondja , hogy ilyet még nem látott !
Felhívta az édesapját akinek elmagyarázta a helyzetet.
Édesapja szerint azonnal alá kell gerendázni mert pár éve valahol hasonló "áthidaló" miatt valaki meghalt mert a fejére omlott az egész.De a fenti "réses" kép miatt én nem gondolom, hogy ez leomlana, hiszen évek óta így áll.....és sajnos röntgen szemem sincs, hogy van e felette rendes áthidaló vagy sem.
Szerintetek ? Valaki találkozott már hasonló megoldással ?
-
Atomgeszi
nagyúr
Milyen mozgásérzékelős LED reflektort ajánlanátok udvarba?
[link] V-TAC 30W mozgásérzékelő Samsung Chip3 lenne felszerelve, 3 féltető alá egymástól úgy 5 méterre kb.
-
FerNandor
őstag
Üdv,
nem találtam megfelelő topikot.
Vannak tapsztalataitok hintaágyakkal? Milyet, melyiket érdemes venni?
Jó lenne, ha dönthető háttámlás lenne, de nem létszükség. Normális ülőfelülettel és viszonylag vastagabb szivaccsal szeretnénk. Sok az olyan, amelyiknek valamilyen (talán poliészter) anyag az ülő és háttámláján lévő rész. Praktikerben láttunk olyat, ami fémhálós, de elég rossz véleményeket olvastam a praktikeresekről és 80 ezer Ft volt legalább.
Nem tudom, mennyire macera szétszedni, mindig bevinni télre, hogy szokták ezt egyáltalán csinálni. Vagy csak a textilt szedik le és a váz marad kint? Mert az az anyag ülőrész/háttámlás szerintem biztos elporladna így egy idő után. -
lemmy71
őstag
válasz
Veron #103623 üzenetére
Régen horganylemezből készültek a vízorrok vízvetők, örök élet meg egy nap
Amúgy az alu hajlamos a hőtágulásra, de a flexi ragasztóval rakott lapot nem töri fel. Az alu ereszcsatornák illesztése bizonytalan, ott láttam már olyat hogy ellengette a ragasztás a hőtágulás miatt.
Burkoló szegők is készülnek alumíniumból, azok sem nyomják fel a lapokatNem tudom hogy mennyi folyóméterre rakná be a burkoló a vízorrt de 60 ezer szerintem egy kicsit sok.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
justmemory #103638 üzenetére
Jaja. Meg nem jó, ha teljesen síkban van a kövekkel a led sem, mert nem világítja meg rendesen a köveket.
Még arra gondoltam, hogy vékony alumínium csíkot ragasztok be az UD profilba, hogy a gipszkartont rögzítő csavarokra üljön fel a profil.
Amúgy bent van a kőfal, nem kint. Szóval időjárás nem befolyásolja. -
justmemory
senior tag
válasz
Atomgeszi #103630 üzenetére
Gipszkarton alá mindenképpen javasolt valamit tenni, ami ad neki "vázat", igen. Leginkább fát, vagy gipszkartonozáshoz használt fém tartót (mivel ahogy látom kültér, lehet a fém jobb lenne mérettartás miatt).
A gipszkarton csiszoló pont arra van, hogy ne legyen púposNem nagy összeg de hasznos tud lenni ha fontos a pontosság
Az élvédő is megoldás, persze; ahhoz nyilván könnyebb is egyenesen/derékszögben glettelni. Ha sarkokról van szó, én mindig teszek élvédőt mert mondjuk annyira pontosan a gipszkartont sem tudod megcsiszolni...
-
Veron
addikt
Köszi a választ.
Nem kőműves hanem burkoló, de ettől lehet idióta. :)
Megéri berakatnom utólag 60e Ft ért? -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
macilaci78 #103616 üzenetére
Jaaa értem így már világos. Télen elvileg nem jön be idáig a Napnak a sugara, mert elég hosszan kimegy a féltető.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
justmemory #103609 üzenetére
Én is sniccerrel vágtam. Attól feélek csak, hogy túlcsiszolom és lesz neki egy hulláma. Eddig csak 3 helyiségben tettem gipszkarton álmennyezetet, de ott tudtam csalni a glettelésnél a sarkoknál, meg az illesztésnél.
Ha esetleg a gletteléshez hívok valakit, az nem megoldás, hogy a szélére tesz ilyen élvédőt és legletteli?
A másik gondom, hogy a sarokba az UD profilba, ha odafúrom a gipszkartont, akkor a csavar elállja majd a LED szalagot, hogy a profil belsejéhez tudjam rögzíteni.Tegyek inkább valami vékonyabb lécet, és ahhoz fúrjam? Egyáltalán közvetlen a fal mellett tudok majd behajtani gipszkartoncsavart a fába?
-
Fr3eWar
őstag
Nekem abszolút bevált az IKEA-s, próbáltam máshol vásároltakat is, de volt ami elcsúszott, volt ami nagyon csúnyán nézett ki pár hónap után. Most fél éve van az IKEA-s de mintha új lenne, és nem mozog el. Mérete épp elég nekem.
https://www.ikea.com/hu/hu/p/kolon-padlovedo-folia-44881100/ -
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Raktam le laminált padlót, a kérdésem az lenne hogy a forgószék alá kell-e székalátét? -
Veron
addikt
A foldszinti teraszon nincs vizorr, de burkolas mar kesz. azt mondtak beteszik utolag is, ha akarom (60ezer Ft).
A burkolo nem ajanlja a kulonbozo hotagulas miatt, szerinte az aluminium megrepeszti a fugat es befolyik a viz. viszont igy meg a labazaton folyik vegig. az emeleti teraszon van. Ajánlatos lenne betenni utolag?
Kosz! -
Morris
veterán
válasz
Szekaa #103619 üzenetére
Ilyen megoldás nem lesz.
A tető ugyanannyiba fog kerülni mint az újbóli járólapozás.
De amúgy ha nyitott terasz, akkor hiába a tető. Egy nagy vihar és ismét ázol.
Szóval vagy megcsináltatod rendesen viszonylag nagy pénzért vagy ázol tovább.
A vízszigetelés mindig drága. Jó minőségű anyagokat kell használni és precízen kell megcsinálni. Különben nem lesz jó. -
pjen
félisten
válasz
tothjozsi96 #103602 üzenetére
Kimentem megnézni.Van egy 40 méteres gyári hosszabbítom dobon.HA5 ,3x1négyzetmilis vezeték van rajta.Az adat tábláján a terhelhetőség:feltekerve:1000W.Letekerve 2400W.Tehát bőven sok egy 1000Wattos fűnyíróhoz.
-
Szekaa
tag
válasz
Morris #103577 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat. Megmondom őszintén, nem akarom felverni a járólapot. Se időm, se kedvem hozzá. És mivel a jövőben a terasz kb. fele beépítésre kerülne, jelenleg megfelelne az, hogy nem ázik és csúnya (fóliázás, stb kizárt). Ha ilyen megoldás létezik, az érdekelne leginkább.
-
Xantomas
őstag
válasz
macilaci78 #103590 üzenetére
Általány, és a hűtő után van lehetőség plusz költséget fizetni amit a KK állapít meg a hűtő után.
(#103588) Paul64
Van nulla, fázis, védőföld, és egy visszaág a lámpától. THX, ilyesmit is nézegettem, viszont alább a végső megoldás:Mint kiderült, az a falrész pont ytong, szóval nincs para azzal hogy csináljak egy újabb kötődobozt, és így duplát alakítjak ki.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Atomgeszi #103591 üzenetére
A kétszárnyú toló szúnyogháló ajtó meglepő módon kétszárnyú erkélyajtóra való. Egy keretben két sínpáron tolod egymás elé a két hálós téglalapot.
Ebből csináltathatsz olyat, ami a falnyílásméreted duplája és a falsíkra teszed. Tuti nincs útban a kilincs, sem a küszöb. Oldalra tolod a fal elé, amikor át akarsz menni. Télire meg leveszed a szúnyoghálót a sínről, hogy az UV ne egye feleslegesen. -
Paul64
tag
válasz
tothjozsi96 #103612 üzenetére
MT-kábel:Lakáshelyiségekben, konyhákban, hivatalokban; háztartási készülékekhez , beleértve a párás helyiségeket, közepes igénybevételre ( pl. mosógépekhez, hűtőgépekhez ) Főző- és fűtőkészülékekhez is használható azzal a feltétellel, hogy nem érintkezik forró részekkel és nincs hősugárzásnak kitéve. Nem alkalmazható szabadtéri használatra, ipari vagy mezőgazdasági épületekben, valamint nem háztartási hordozható szerszámokhoz.
Mondjuk régen ez nem így volt. -
Paul64
tag
válasz
csemberlen #103610 üzenetére
Ez nagyon tetszik. Ezek áfá-s árak?
-
tothjozsi96
addikt
válasz
mezis #103611 üzenetére
Szia!
Köszönöm.
Az az érdekes hogy nagyapám is ugyan így 20 éve vett egy ilyen narancssárga 20 méterest, semmi baja nincs. Én nem értem hogy lehet ez, de még egyszer nem akarok gyenge minőségűt venni. Nekünk MT-kábel van külön hozzá vettünk dugaljakat, az tönkre ment. De érdekes hogy mástól is hallottam már hogy panaszkodott így az otthon készített hosszabbítóra.
-
mezis
félisten
válasz
tothjozsi96 #103594 üzenetére
Üdv.!
Én már talán 20 éve használok egy multinál vásárolt, talán 30m-es narancssárga hosszabbítót. Semmi gond vele, hajlékony.
Kezdetben óvtam a napsütéstől, mindig feltekertem, tárolóba tettem.
Már több éve tavasztól késő őszig marad a fűben, a csatlakozóját úgy akasztom fel, hogy az eső ne tudjon bele esni. Fakul, de semmi gond vele. -
Paul64
tag
válasz
csemberlen #103604 üzenetére
Erre gondolsz?
-
Atomgeszi
nagyúr
Ide oldalról és fentről rejtett LED világítást szeretnénk.
Nem szeretnénk túl széleset, mondjuk pár centi széles valami mögül világítson a LED.Milyen lehetőségek vannak? Néztem ilyen kész polisztirolt, de egyrészt nagyon drágát találtam, 3k/m, másrészt azért mögötte kell mennie némi vezetéknek is a több helyen való betáplálás miatt.
Esetleg UD profilt fúrjak a falba és ahhoz rögzítsem a gipszkartont?
De akkor a gipszkartonnak a vágott éle elég csúnya lesz. Azt mivel lehetne szépen eldolgozni? Vagy milyen lehetőségek lennének? -
pjen
félisten
válasz
tothjozsi96 #103605 üzenetére
Elég a másfeles.Teljesen sosem értettem.Megvettem a fűnyìrót kettős szigetelésű.Viszont rá van írva csak földelt hosszabbítóval használhato.
-
-
pjen
félisten
válasz
tothjozsi96 #103602 üzenetére
Az majd 10 év múlva fog kiderülni.Itt a szomszédok mind azzal a narancs sárga Somogyi féle 30-40 méteres hosszabbítóval használják a gépet,amire rá van írva:csak beltéri használatra.Én is azt használom legalább 15 éve és semmi baja.Persze szavány szerint a 700 Voltos GT kell.
-
tothjozsi96
addikt
Azért nem szeretnék MT kábelt mert most is az van, és pár hete vágtam le belőle és megint elkezdett dagadni egy helyen úgy hogy valószínűleg ott is van valami szakadás, vagy nem sokára lesz valami gond vele. 10 éves kábel, már összehajtani se tudom, egyszerűen nem megy, semennyire se hajlékony már.
Gondolom ez a gumikábel nem 10 évet bír ki.
-
pjen
félisten
válasz
tothjozsi96 #103594 üzenetére
MT kábelt vegyél,a célnak megfelel és fele annyiba kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Jövedelem
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Projektor topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest