Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz Ryder62 #19752 üzenetére

Helló!

Amikor először csatlakoztatunk egy adott USB-eszközt a géphez, akkor a Windows telepíti hozzá első alkalommal az eszközillesztőt. Normál esetben ez sikeresen lefut és utána használatba vehető az eszköz.

Ha esetedben ez sikertelen, de az eszközkezelőben megjelenik valamilyen formában, akkor az eszközillesztő eltávolítása —► gép restart —► eszköz újracsatlakoztatása megoldást próbálnám meg első körben.

A hardver biztonságos eltávolítása nem mindig kivitelezhető, mivel előfordul, hogy az OS nem engedi leválasztani az USB-eszközt. Erről nemrég egy másik hozzászólásban volt szó. Arra is volt már több esetben példa, hogy hiába zártam be minden megnyitott programot és fájlt, még x perccel utána is akadályozták az eltávolítást a rendszer bizonyos folyamatai —► screenshot.
    Ilyenkor még az erőltetett leállítás sem minden esetben működött. Illetve, mivel nem akartam emiatt problémát, ezért rendszerint inkább leállítottam a gépet és csak azután húztam ki a külső merevlemezt.

Ha nem használjuk a biztonságos eltávolítást, akkor pl. az alábbiak történhetnek:

a.) Nem okoz semmilyen problémát.
    b.) Sérülhetnek bizonyos fájlok.
    c.) Sérülhet a fájlrendszer és a Windows javítást / formázást ajánl fel.

Ahogyan a pendrive-ok, úgy Windows alatt általában a külső merevlemezek is gyors eltávolításra vannak optimalizálva. Tehát elvileg akár leválasztás nélkül is kihúzhatók és van, hogy ez tényleg nem okoz semmilyen problémát. Viszont előfordulhatnak egyéb esetek is, amelyeknél már nem ússzuk meg következmények nélkül.

Egy 2,5" külső HDD ráadásul csak USB-ről kapja a tápot, amit ha hirtelen kirántanak alóla, akkor csinál egy vészleállást és kattan egy nagyot. Ezt elvileg x alkalommal ki kell bírnia egy mai merevlemeznek, de ha sűrűn ismétlődik, az hosszabb távon nem feltétlen egészséges. A b. esetnél jártam már úgy, hogy pl. nem tudtam egy archívumot kibontani, mert némelyik rar fájl hibás lett a nem megfelelő leválasztás miatt. Valamint a c. esetnél egy javítás nem feltétlen talál mindig hibát, de azért a CHKDSK-t eleve óvatosan kell használni. Továbbá az a legnagyobb szívás, amikor már formázni akarja az OS a külső meghajtót, mert pl. az NTFS-ből RAW fájlrendszer, illetve partíció lett.

Új hozzászólás Aktív témák