- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Vasinger! #5298 üzenetére
Hát,ha a tápod is haldoklik,lehet nem bírná az új vendéket kiszolgálni,ezért vmi külső megoldás kéne!
Hogy mennit zabál egy 5400-as ECO,nem olyan sokat,de ha nem teljesen ok-s már a táp,lehet beakaszthat neki.
Bár vehetsz még1 belső hdd-t,ha mégis bírja a táp,azt kész,az is jó megoldás,azt nem kell variálni.
Mobilrack+hdd v külső hdd,mind2 saját tappál,hűtés (ventillátor) nincs benne,passzív hűtésesek.Régebbi 3,5" külső vinyókba láttam ilyen ventiset,pl. Transcend,ill.5.25 AC-Ryan házba láttam még ventiset,de biztos akad másba is.
Letöltéshez,ha csak nem több 100 Mb/s v már Gb/s neted van,akkor elég nyilván az usb 2.0.de írtad először gépre töltesz és onnan tolnád át külsőre,na oda már elkél az esata v usb 3.0.
Mobilrack+hdd (bővithető ok.kiveszed a hdd-t,teszel bele másikat,de akkor is a regiről,ha kellenek a cuccok másolni kell),egyből külső hdd se rossz,tárhely-interface kérdésben kicsit "előre érdemes vásárolni" pl.biztos 1 TB elég,1,5T esetleg,usb2.0 helyett meg inkább 3.0-át - rendelkezésre állnak azonnal az adatok,csak rádugot a kábelt,főleg,ha az usb3-asat.(ha van,v majd lesz)
Rengeted alternativa,link van itt,más hasonló témájú topicokban is,azért csak lehet találni vmit,tessék valasztani!Akkor mostdokkoló,még egy belső hdd végleg kilőve?
-
Vasinger!
nagyúr
Így van. Én is afelé hajlok, de a nagy eszemmel elfelejtettem valamit, hogy a Corsair VX450 tápom így is haldoklik, magas frekvenciás hangot ad ki. Igaz ez működésében nem jelentkezett még negatívan, de ha még egy winyót rákötnék nem tudom, hogy hogyan bírná.
Kb. maximum mekkora a max teljesítményfelvétele egy 5400-as ECO-nak? Most ne a gyári adatokat nézzük, hanem a mérteket.
A külső winyósnak az az előnye. hogy külső tápja van.
-
Vasinger!
nagyúr
Elnézést, hogy így eltűntem, de nagyon sok dolgom volt és van is, de muszáj volt most kicsi időt szakítanom.
Szóval, megpróbálom összegezni a 3 alternatíva előnyét, hátrányát:
dokkoló+3.5"-ös winyó: nincs hűtése, rezonancia megmarad, hangot sem nyeli el semmi, kedvem szerint cserélgethetem a winyót benne, 23k-ból már megzúzható egy USB 3.0-ás egy EcoGreen winyóval, külön táp, kikapcsolható bármikor.
külső winyó: 25k-ból van egy USB 3.0-ás, hűtést kap, rezonanciát elnyeli, hangja kicsit nagyobb a hűtés miatt, statikus méret (nem bővíthető), adatmentő és biztonsági szoftverek, hordozható, bármikor kikapcsolható, külön táp.
belső winyó: olcsó 17k egy EcoGreen, gyors: sata 2, halk és hűvős viszonylag, nem lehet kikapcsolni -> ezáltal élettartam rövideb.
Jól látom a helyzetet? Szeretnék most végső döntésre jutni.
Csak is letöltésre kéne a winyó és adattárolásra. Ami azt jelenti, hogy amit letöltök/tem, azt később vissza is akarom nézni, bármikor elérhető legyen. Mivel erre töltenék is le, így eléggé sokat is menne, vagy lehetne azt is, hogy először a rendszer winyóra töltenék, aztán átmásolnám erre. Hordozni nem akarom, csak egy winyó kéne. Szerintetek melyik lenne a legjobb megoldás?
-
agemate
addikt
válasz
King Unique #5293 üzenetére
Köszönöm válaszod, WD MyBook mellett döntöttem, egész jó áron kapható. Jár hozzá USB3-as kábel, vagy csak 2.0-ás?
-
King Unique
titán
válasz
agemate #5289 üzenetére
Ha jól értem éetem,akkor nem mobilrackes megoldás,hanem külső hdd kell. 2,5" v 3,5" méretben,bár írtad kevésbé fontos a mobilitás?
Megbízhatóság...,hát mindenképp nagy,elite márkák közül érdemes választani,mint pl. WD,Samsung esetleg Iomega,Seagate,ill. külső adattárként amúgy is kevesebb nyúzást kapnak,mint belsők,elvileg tovább is bírják ezáltal.
Sebességre usb .3.0 (v ugye esata) szinte ua tudja,mintha belsőként SATA II-re lenne kötve,de a max sebesség azért függ nyilván gép konfigtól is,alaplap milyen stb. Korábban WD MyBook pl. itt és itt,egy erőssebb gépen gyorsabb lenne,de ez se rossz.
Ált külső 2,5" usb 3.0-án 2x-3x gyorsabb 2.0-nál (kb. 70-95 MB/s),3,5",akár 4x olyan gyorsak (kb.max 120-130 MB/s,ADATA-NH03 +turbo usb driverrel,akár 140 MB/s) - természetesen nagy fileok írásakor és "megfelelő" gép esetén.
Konkrét ajánlások 3,5"-ben,elmúlt 3-4-5 old. csomó link van betéve,de ált.pl WD MyBook,Samsung S3 (bár kevésbé gyors) v inkább az új M3,ADATA NH03 (belseje Hitachi),esetleg ,ha nem riasztó a márka,akkor Seagate Goflex Desktop,ami gyors és cserélhető interface-es.
-
agemate
addikt
Üdv!
20k-ig keresek 1TB-os külső merevlemezt, USB3-as csatolással. Megéri egyáltalán ilyet venni, érezhetően gyorsabb, mintha USB2.0-ra kötöm? Viszonylag nagy fájlokkal dolgoznék rajta videószerkesztővel, 500-4000MB méret között.
Azért nézegetek külső HDD-ket, mert szeretném, ha a fontos adatok bármikor leválaszthatóak lennének a gépről biztonsági okokból, egyébként gondolkozás nélkül vennék egy Samsung HD103SJ-t. Ennél a típusnál mennyivel lassabb egy USB3-as külső megoldás?
A hordozhatóság kevésbé fontos, mint a megbízhatóság és a sebesség. Az optimális szín fekete lenne, de természetesen ez sem létkérdés.Lehetőleg olyan kéne, amihez jár USB3 kábel is.
-
Symbio
senior tag
válasz
King Unique #5285 üzenetére
Nem tudtam, hogy van hozzá tok (
), az elég lenne. Ha cipelem, akkor úgy is a laptop táskában teszem azt, csak használaton kívül a fiókba kell valami huzat, hogy fél év múlva is valahogy kinézzen.
Köszi! -
King Unique
titán
Nem rossz az S2,bár pont most újult meg a kollekció M2,C2 portable,de ezzel is jól jártál!
C2 elég jól néz ki.
Tok alapból jár hozzá,ilyen puha-passzos bőrtok,ami ujjlenyomat,karcolás ellen véd max.Ha nem zavar a WD márkajelzés,akkor a gyári tokjába ezüstbe v kékbe,wd honlapján itt a választék (hard jobban véd,azt inkább,soft-puhába a 15 mm vastag passport fér bele,18 mm passport SE nem,csak a hardba (nekem is ilyen van ezüstbe) az S2 17 mm,de lehet bele lehet erőszakolni softba is
) is teheted,S2 szinte pont (majdnem) akkora,mint Passport SE.
Vagy egyébb hdd tokok, pl.Case Logic.
-
King Unique
titán
MyBook-ban Caviar Green van,az inteligens fordulatszám szabályzós (5400-7200),nem 7200-as Black van benne,legalábbis 1-1,5-2 TB-osba? 3 TB csak Greenbe van azt tudom,de az egész szériába Green lenne?
Ha az a belseje,lehet érinti MyBook-ot is,ALDIs Tevionba is Green van,bár talán az elektronikát,vezérlést jól beállították és nem lesz akkora gond,v max egy fw update,v a hivatalos közleményben említett megoldás - ha egetrengetően szükséges.
-
King Unique
titán
válasz
Yellow73 #5279 üzenetére
Jó, akkor neked neked szerencséd volt,ill. jó,korrekt helyről vásároltál (nen mint pl.MM
),ahol tényleg a vevő az első!
A 2 TB 30k,más kinézetű,milyen volt pontosan,az is Tevion gondolom? Ezt a minőségi termék dolgot - ok nem rosszak,de azért annyira nem is no1 - meg ne ragozzuk a kelleténél jobban túl...
Nem bántásból mondom
,csak azért...tudod....
-
Symbio
senior tag
Hetek óta vacilálok, hogy milyen 2,5"-est vegyek a laposhoz (USB 3.0). Ma pontot tettem az olvasgatás végére és rendeletem egy ezüst színű 640GB-os Samsung S2-t 17.325-ért házhoz szállítva.
Indultak még: WD Essential, Silicon Power A80.Létezik valamilyen puha tok ehhez az Samsunghoz? Nem találtam
-
vlevi
nagyúr
Szerintetek ez a dolog Kritikus hiba a Western Digital Caviar Green merevlemezeiben a külső vinyókat is érinti?
Agyalok a dolgon, és mintha tényleg így lenne, indőnként kattan egyet-egyet a vinyó (MyBook Essential 2TB), és lehet, hogy ez tényleg az, amit itt írnak, azaz leparkolja a fejet. Ami szerintem nagyon is jó dolog, főleg egy külső vinyónál, amikor nem lehet tudni, mikor szűnik meg a tápellátása (azaz húzzák le az USB-ről biztonságos eltávolítás nélkül) -
Yellow73
tag
válasz
frici69 #5276 üzenetére
Ld. előző hozzászólásomat. Ha lett volna, simán kicsréltettem volna, mert szerintem minőségi darab. Amennyire itthon felpörgött, nagyon csendes volt, és nem is rezonált.
Most 2 TB-os kapható, más egy picit a háza, de 30k-t nem szánok rá, így maradt a pénzvissza. Pedig már kéne egy nagy külső HDD, amióta karácsonyra megleptük magunkat egy Canon SX210IS 720p-s videot (is) készítő fényképezőgéppel, csak úgy röpködnek a gigabájtokEgy alkalom alatt simán megtöltök egy 16-os SDHC kártyát. De a 14 mpixel miatt a fényképek filemérete sem kicsi.
-
Yellow73
tag
válasz
King Unique #5273 üzenetére
Az ALDI és a LIDL is garancia terén nagyon korrekt, náluk tényleg mindig a vásárlónak van igaza, ezért bátran vásárolunk noname, ám minőségi termékeket, mert tudjuk, hogy vissza lehet vinni bármikor, és mindig visszadják az árát zokszó nélkül.
Ma visszavittem a vinyót, még én kértem a srácot, hogy ugyan nézzen már bele legalább a dobozba, hogy minden tartozéka megvan, szó nélkül állította ki a visszafizetési jegyzőkönyvet.
Egyből a pénzvisszafizetést mondta, és csak azután, hogy én mondtam, hogy pedig nekem tetszene a termék, ha jó lenne, szóval csak ezután mondta, hogy ha szeretném, ki is cserélhetik. Ki is cseréltettem volna, ha lett volna ilyen, most picit más kinézető, 2 TB-os van 29.9 eFt-ért. Megvárom, míg leárazzák 20-25 közé, majd akkor megveszem
Na ezért is szeretem ezeket a boltokat, mert egy idő után mindig mindent leáraznak, hogy pörögjön az árukészlet. A múltkor így vettem Canon MP250 multifunkciós tintaköpködőt 9.9 eFt-ért. Megvárom, míg a jelenlegi hp-mből kifogy a festék, oszt váltok a Canonra -
King Unique
titán
Na, jó ezt hallani,ilyen is van!?
Haveromnak Tescóban,nekem MM-ben voltak negatív tapasztalataim,mondogatták jó az,nem értik mi a gond - nagynehezen felfogták végül,pénzt meg alapból nem akarták visszaadni...
Alidi,akkor+pont! De külső hdd-t,Teviont azért nem veszek továbbra se ott...
Nembeszélve MM-ról, 1 TB Story Stationt vettem 2009-be 33-35k-ért azt hiszem,mondták "hogy hú leárazták és milyen olcsó" azt a sarki számtechboltban meg ua 28k-ért tudták volna azt hiszem,a pénzt persze nem akarták visszadni MM-ben,max jóváírják és levásárolhatom a pontokat,ha akarom...
Vagy egyik-másik árunál vmi oknál fogva "összekeveredtek" az árcédulák és pénztárnál jött a sokk,h "kicsit drágább",mondták álljak sorba a vevő.szolg.pultnál,pár 100-as árdiffinél még gálánsan eltekintettem tőle,de több k-nál már nagy hévvel mentem reklamálni...azóta MM felejtős,max "apróságokat" veszek. -
nfsu17
veterán
Gondolom nem nagy baj, hogy ha a gyári "usb <> micro usb kábel" mellett, egy nem hozzá adott ilyen jellegű kábelt használok.(?)
Egyik szobában a gyárit használom, a másikban (az egyszerűség miatt) egy nemgyárit. De kipróbáltam, működik. -
blaca83
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulnék hozzátok ami nagy fejtörést okozott számomra!
Van 2 db WD my book essential külső vinyóm az egyik Usb 2.0-ás 1 Tb-os a másik pedig Usb 3.0-ás és 2 Tb-os verzió.Raktam a gépembe egy plusz Pci-Express-es Usb 3.0-as foglalatot, hogy gyorsabban tudjak másolgatni az újabb vinyóval.
A problémám az, hogy szinte ugyan olyan sebességgel hajlandó csak menni mind a két vinyó. Nem tudom mitől lehet, az PCI-Express-es kártyának is a legfrissebb drivere van fennt és eszközkezelőben sem reklamál semmit.
Ha az Usb 2.-es foglalatba dugom át akkor a Win7 jelzi, hogy csatlakoztassam a másik foglalatba mert az gyorsabb!!!
Valamiért mégsem működik!
Van ötletetek???Előre is köszi.
üdv.
-
Symbio
senior tag
válasz
King Unique #5273 üzenetére
Aldisok (legalábbis nálam eddig) nagyon korrektek volta, ha cserélni kellett valamit. Pl a duplázott ajándékot (egy tejhabosító- melegítő) le sem kellett vásárolni, simán visszaadták a pénzem 4 héttel(!!!) a vásárlás után. Volt kerti gép, amivel gond volt, elnézést kértek és cserélték. Én vissza vinném.
-
King Unique
titán
válasz
Yellow73 #5272 üzenetére
Á ugyan,szívesen máskor is!
Hát,akkor itt vmi tényleg non nem stimmel!
Több gép,több OS és egyiken se...
Aldiba is kötelességük ilyenkor kicserélni,mert javítgatni,szerelni,ha jól tudom nem nagyon szokták már az ilyen cuccokat! Max lehet várni kell egy ideig,míg újat rendelnek,ha nem lenne készleten.
A zsetont meg gondolom már nem adják vissza.(vásárlástól számított 8 munkanapon belül esetleg,de az már eltelt gondolom). -
Yellow73
tag
válasz
King Unique #5271 üzenetére
Köszi a segítséget.
Ma kipróbáltuk két kollégám gépén is, egy Win7-es Toshibán, meg egy Win XP-s Toshibán, szintén zenész...
Megy vissza az Aldiba(pedig jó lenne, ha jó lenne; kinézetre masszív, minőségi darab, a vinyó csendes benne, állítólag WD Caviar, szóval 19 ezerért jó vétel lett volna. Sajnos szerintem már nem lesz belőle egy darab sem)
-
King Unique
titán
válasz
Yellow73 #5266 üzenetére
Gondolom a tápkábel be van dugva a hálózatba és kap elegendő áramot,így tpellátással nincs gond,ill. gyári kábelt használod hozzá.
Mondanám próbáld ki más gépen,pl. asztalin v más OS alatt pl.XP,mert,ha ott tökéletesen működik,akkor lehet szűkíteni és valszeg nem hdd-vel,hanem mással van a baj.
Esetleg usb3 kábele sz@r (tört meg vhol),de,ha ennyire nem megy és még nem másoltál rá semmit,én mindenképp visszavinném Aldiba
,van rá 3 év gari,gondolom ilyen esetben csak kicserélik!
Lehet is most találgatni,de lehet ezt kéne először megjátszani,ez lenne a legésszerűbb,mert előfordulhat vmi selejtes db-ot fogtál ki,de hát noname gyártóknál lehet nem meglepő annyira.
Vki korábban írta,h látta már,h pakolják ilyen Aldi és társai szintű helyeken targoncával az árut,többször leejtik stb,azt sz@rnak rá,lehet ez is kapott egyet előtte,ki tudja...
-
nfsu17
veterán
válasz
DonCosta #5268 üzenetére
Nekem ugyan ez volt tegnap.
Annyi különbséggel, hogy én egy PVR-es STB-hoz használok egy 2,5"-osat. A box hátulján van az USB, arra tettem egy 60cm-es hosszabbítót, majd erre rá a hdd-hez adott pici kábelt.
Ez így ment pár napig, fel is vettem, mindig működött is. Na tegnap egyszer aztán nem ismerte fel, azaz a hdd felpörgött, a led világított, majd pár sec után leállt, a box meg nem vette észre, hogy rá van valami dugva. Mondom, előtte nap működött. Lehúztam a hdd-t, rádugtam egy pendrive-ot és azt sem ismerte fel, előtte az is működött.
Röviden: hosszabbító kábelt kiiktattam, maradt a gyári pici, azzal szépen működik, mint korábban. A kábel amúgy nem rossz, mert pc-n meg felismeri a pendrive-ot. Nekem ez most egy rejtély. -
King Unique
titán
válasz
attika89 #5265 üzenetére
Hát igaz,h vannak olyan bővítőkártyák,amikhez elkelhet a táp,bocsi
,de olyan is van amihez nem kell,bár ez a +táp,azért nem olyan nagy probléma,ill.amit linkeltél,ahhoz nem adnak tápkábelt mondjuk 8lehet kell hozzá)...
Új M3-ból a sima 2.0-ás 2 TB volt 25,9 k,usb 3.0-val várhatóan max 1-2k-val lesz drágább,WD MyBook 2TB is 25-26k,így az M3 1 v 1,5 TB is szinte alig lesz drágább WD-nél.
Csak egy ajánlás volt,de maradhatsz MyBooknál. -
DonCosta
tag
válasz
King Unique #5264 üzenetére
Kösz a tippet, megpróbálom a PDA-m kábelével is, hátha megoldódik. Amúgy teljesen nem áll le a vinyó, a ledek világítanak, mintha menne (tányérokat leállítja), csak épp már nem látható a számítógép részéről.
Mindenképp teszek egy próbát másik kábellel is. Ha van fejlemény megírom. Köszi! -
Yellow73
tag
Egész pontosan így néz ki az enyém, csak nem Chili Green, hanem Tevion branddel (disztribútor ugyanaz az osztrák cég: Quanmax AG):
http://www.chiligreen.com/shop/datenblaetter/11400280%203,5%201,5%20TB%20USB3.0%20HDD.pdf -
Yellow73
tag
válasz
King Unique #5245 üzenetére
Köszi.
A kolléga egyelőre nem válaszol, típusszám szerint ugyanaz a vinyónk, de a képe nem ugyanolyan.Továbbra sem megy a Tevion 350211 típusszámú, külső tápos 1,5 TB 3,5" vinyóm.
Az eszköz nem indítható el (Kód: 10)
Hiába próbálom frissíteni a drivert, az elvileg a legfrisebb.
Továbbra sem látja sem a Windows, sem a lemezkezelő alkalmazás, semmi.
Egyedül az eszközkezelőben látszik, hogy hiba van az USB háttértár körül, de a hibaelhárító nem tud vele mit kezdeni.
http://kepfeltoltes.hu/view/110419/K_D10_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Akkor most mi van?
Kétségbeesetten várom segítségeteket -
attika89
senior tag
válasz
King Unique #5263 üzenetére
Express Cardhoz nem kell táp,csak bedugod és kész! De amúgy mért kéne?
Igazából nem tudom. Úgy rémlett, hogy van amelyik kártyának kellMost, ahogy nézem, van amelyikhez adnak egy plusz kábelt, amit egy usb aljzatba kell bedugni (vagy usb-s hálózati töltőbe), ha nem lenne elég az energia....[link]
A gépfüggő teljesítményen nem igazán lepődök meg....
Minden esetre, majd meglátjuk....előbb szerintem úgyis vinyót veszek.
Az új Samsungok jól néznek ki, de a 3.0-ások szerintem (még?) drágák...
A WD My Book Essential-ből még az 1,5TB-os is belefér egy 1TB-os új Samu árába....Meg most ez "A Samsung menekülne a merevlemezpiacról" dolog kicsit új nekem, bár vissza nem tart a márkától.... -
King Unique
titán
válasz
DonCosta #5262 üzenetére
Ez tényleg nem normális!
A vinyó x perc üresjárat után automatikusan lekapcsol (tányér forgást állítja le),de a gépről nem kéne teljesen leválasztania,kikapcsolnia,v mittom én,lehet ebbe az irányba kéne elindulni...
Vagy kábele sz@r,időnkénti érintkezési problémák lépnek fel és emiatt.Más,a célnak megfelelő "hasonló" kábellel próbáltad már?
Én,azért visszavinném gariba v megemlíteném az üzletbe,hátha adnak új kábelt v csinálnak vele vmit. Bár garinál szerelni/javítani nem nagyon szokták már ezeket,mert,ha gyári hiba van,akkor cserélik az egészet,de előtte a rajta lévő dolgokat,akkor le kéne menteni...
-
King Unique
titán
válasz
attika89 #5261 üzenetére
Express Cardhoz nem kell táp,csak bedugod és kész! De amúgy mért kéne?
Sebessége függ gép konfigtól is vmennyire pl. alaplap,ill azt mondták boltba,h a különböző márkájú kártyák közt nincsenek olyan releváns különbségek,de.... SP nem tudom milyen ilyenbe,azért annyira csak nem rossz gondolom. Illetve notiba picit lassabban muzsikál a 3.0,mint desktopnál,de ez reális,ill. 3,5"hdd-nél jön ki inkább ez a különbség.
Azért 2.0-nál mindenképp gyorsabb lesz
,de h 2x v 3x annyira stb.,az fentiektől függ.
WD MyBook 3,5"-be jó választás,de a teljesítmény gépfüggő is,ahogy itt itt is említették.
Vagy új samu M3 se rossz,v a korábbi szériák. -
DonCosta
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy kb egy hónapja kaptam egy Samsung Story G3 Station 1.5TB-os USB 2.0-ás külső HDD-t. Ez amúgy teljesen szépen működik, de időnként lecsatlakozik a gépről, azaz nem látom a meghajtók között. Néha indulásnál sincs ott, néha induláskor ott van és utána tűnik el.
Én úgy használnám, hogy hátsó USB-re dugva külső tápról üzemelve állandóan rá van dugva a gépemre. Így elég bosszantó ez a hébe-hóba látom dolog, mert mindig ki kell szedni az egészet az íróasztal mögül. Jelenleg teszten van egyik ismerősömnél, de az ő gépén (notebook) is hasonlók a tapasztalatok: néha látja néha nem. Ilyenkor egy kihúz-visszadug mozdulat általában segít, de azt gondolom, hogy nem ez lenne a normális működése.
Van valami ötletetek mit lehet tenni, vagy vigyem vissza garanciában (ha egyáltalán foglalkoznak garanciában ezzel, mert amúgy megy)?
Köszi előre is! -
vlevi
nagyúr
válasz
attika89 #5258 üzenetére
"Erősen gondolkozom az USB 3.0-án, de ahhoz kellene Expresscard bővítő kártya is..."
Nem kötelező. Tökéletesen elmegy USB2-n is. Aztán, majd ha lesz lé, akkor veszel USB3-as kártyát. Mostanság már annyira kicsit az árkülönbség az USB3 és USB2 cuccok között, hogy nem is szabad gondolkodni rajta, melyik legyen. Majd pár év múlva, amikor lecseréled a laptopodat, és alaplapon lesz rajta 4db USB3, akkor majd fogod szidni magad, hogy miért nem USB3-as vinyót vettél 2011-ben, most hiába az USB3-as alaplap, nem ér semmit... -
camalot
tag
válasz
King Unique #5257 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
attika89
senior tag
Helló!
Laptophoz szeretnék venni egy külső vinyót.
Erősen gondolkozom az USB 3.0-án, de ahhoz kellene Expresscard bővítő kártya is...
Néztem a Silicon Power-ét ami 5e pénz (+ 2,5e)
Ennek ugye kell/van külön táp is?Nem tudom mi a vélekedés ezekről a kártyákról, nekem más lehetőség nem lenne...
E mellé néznék max 20e-ig külső vinyót...
Ezt néztem eddigEsetleg valami más/ jobb megoldás?!
-
King Unique
titán
válasz
camalot #5256 üzenetére
Igazság szerint ez inkább külső hdd adattároló topic,multimedia hdd dolgokkal szerintem a itt érdemes kérdezni.
De továbbra is tartom,h Asus O!PLAY pl. HD2 v korábbiak jó választás!
Topicjai itt és itt.
Jó a WD TV Live is és olcsóViszont ezekben nincs hdd,Asus-nál lehet tán bele is tenni,de ált, "hozzáfűzni" kell/lehet vmi külsőt
Pl.egy WD TV Live össz kb 24k (22+1600 száll díj) + 1 TB külső hdd kb 18-20k,bár már WD MyBook 1,5 TB 21,3k,így kijössz 45k-ból.
Vannak beépített HDD-ek is,azok drágábbak (Verbatim MediaStation),de pl. WD Elements Play 2 TB-os hdd-vel jó áron van,bár kicsit puritán,de van több fajta is a listában.
Ennyit tudtam most!
Üdv.
-
camalot
tag
válasz
King Unique #5246 üzenetére
40 ezer, kicsit több nem gáz.
-
King Unique
titán
Kösz a linket!
Nem rosszak ezek, az M3 3.0-val ígéretes,mert a G3 (G2) csak sima 2.0-val kicsit már nevetséges volt,ez az új C2 meg mintha "átwdpassportosodott" volna, nem rossz,de azért sebességükre is kíváncsi lennék.
Áruk se vészes,pont most akartam WD mellé még egy 2,5"-t venni,jó,h nem kapkodtam el,igen tetszetős ez a C2.Ugye felreppent a hír,h "beolvad" a Samsung is,ügyesen kicsit átkozmetikázzák a termékpalettát és próbálnak majd minél többet eladni,mert ugye a megújult, dizájnosabb termék mindig vonzóbb vmennyivel a vásárlóknak...
-
King Unique
titán
Igen, miért ne lehetne usb-nél? Szal nyugodtam rádughatod bekapcsolt gép mellett,úgy,mint egy pendriveot!
A kihúzás előtt is úgy (hard.bizt.eltáv.) válaszd le.
De pl. eSATA-s külső vinyóknál fordulhat elő,h a gép bekapcsolása előtt ajánlottabb inkább rádugni,ill.lekapcsolás után lehúzni,de usb 2.0/3.0-nál,ahogy mondtam nyugodtan lehet közbe ki-be dugdosni.
-
nfsu17
veterán
Köszi.
Akkor így fogok tenni.
A pendrive-ot is mindig leválasztom. A boxon is van usb kiadás, szóval ott is le lehet választani szabályosan. De ott egyszerűbb ugye kikapcsolni a készüléket, mint egy szgépet, ezért is kérdeztem rá. Köszi, hogy nem hurrogtál le a primcsi kérdésem miatt. -
vlevi
nagyúr
"A kérdésem: rá lehet dugni bekapcsolt számítógépre usb-n keresztül? Mint egy pendrive-ot? Ezek bírják az ilyen fajta kiképzést?"
Természetesen. Erre lett kitalálva. Az USB is, és a külső vinyó is. Ez az USB lényege, hogy a gép kikapcsolása nélkül lehet bármit csatlakoztatni. És lehúzni is lehúzhatod bármikor. Bár a lehúzáshoz biztos-ami-biztos alapon inkább használd a "hardver biztonságos eltávolítása"-t.És egy kicsit más : Új samu külső vinyók : [link]
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Nagyon amatőr kérdés.
Vettem egy 2,5"-os külső hdd-t, amin van 1 db micro usb hely, hozzá a kábel, aminek a másik vége normál 2.0 usb alakú. Ennyi. Se gomb, se más csati semmi. De nem baj, nekem ilyen kellett, külső táp nélküli. A felvevős boxommal szépen működik is.
A kérdésem: rá lehet dugni bekapcsolt számítógépre usb-n keresztül? Mint egy pendrive-ot? Ezek bírják az ilyen fajta kiképzést?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Linux kezdőknek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Windows 11
- DOOM - The Dark Ages
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- További aktív témák...
- Samsung 980 PRO 2TB M.2 NVMe ssd eladó /Garanciás/
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- Eladó GARANCIÁLIS KINGSTON 1TB KC3000 M.2 PCIe M.2
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest