- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Apple MacBook
- Asztrofotózás
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
deva
tag
Sziasztok!
Mivel lassan teljesen betelik a jelenleg használt külső vinyóm, némi átszervezés után úgy döntöttem, hogy eljött az ideje egy új darab beszerzésének.
1. Mekkora méretű legyen fizikálisan (2,5" / 3,5") és tárhelyet (GB / TB) illetően ?
Fizikai méret igazából teljesen mindegy, ha minden igaz, ár/érték arányban a 3.5" jobban megéri, ezért gondolom ez az irány. Tárhely szempontból 4TB-ra gondoltam, ahogy nézegettem, egy kicsit jobban meg is éri ez, mint a 3TB.2. Egybeépített (kompakt) , vagy külön külső rack és HDD megoldást akarunk, esetleg tervezzük-e, a bele kerülő HDD-t cserélgetni, áttenni máshova ?
Mindkét irányra vevő vagyok, nézegettem is megoldásokat, erről később.3. Szükségünk van-e bónusz szoftverekre, kiegészítőkre (pl. tokok), egyéb extrákra (pl. fémház, extra dizájn, ütésállóság) hozzá ?
Szoftverre semmi, a legegyszerűbb tárhely megoldás elég. Kiegészítő szinten, ha nem kompakt megoldás lesz a befutó, nyilván egy ház fog kelleni, egy helyben lesz, esetleg évente 1-2x lesz hordozva, szóval ütésállóság sem kell. Ha dizájnos, az nem baj, de nem feltétel.Annyi kívánságom van, hogy maximum 1 LED legyen rajta látható, ami azt jelzi, hogy be van-e kapcsolva, ezen felül ne világítson/villogjon semmi, zavarna éjszaka.
4. Mire és milyen rendszeren lesz használva pontosan (backup PC / Mac, TV-n lejátszás, játékkonzol stb.) ?
Nvidia Shield TV-re lesz rákötve USB3.0-án keresztül, gyakorlatilag csak filmek tárolására lesz használva. A filmek vagy közvetlenül a TV-n lesznek lejátszva, vagy Plex-en keresztül bárhonnan, akár például külföldről is streamelve. Rendszeresség szempontjából ez változó, akár hetekig hozzá se nyúlok, de lehet hogy egész nap használva lenne.5. Mennyi a vásárláshoz rendelkezésre álló keret (ha Mac-hez használnánk, hajlandóak vagyunk-e megfizetni a felárat a külön ahhoz tervezett modellekért) ?
Amennyire látom, 4TB magasságában az 50-60k reálisnak számít, így ezt lőném be a célnak. Ha valami egy kicsit több ennél, de annyival jobban megéri, akkor hajlandó vagyok költeni rá.6. Garancia kérdése, kompakt kivitelben, vagy különálló alkatrészenként megvásárolva lenne-e előnyösebb?
Garancia nyilván minél több, annál jobb, ahogy láttam, 2 évtől indul, amit szoktak adni, ez mondjuk ok. Kompakt vs különálló, erről most.Kompakt esetben ezt néztem, ez nagyjából megfelelne mindennek, kivéve annak, hogy villogna ha jól látom. Viszont, valószínűleg sokkal jobban kijönnék, ha vennék egy különálló vinyót, azt beraknám egy USB3.0-ás házba, és örülnék.
Ezesetben vinyónak ezt néztem, háznak meg valami dizájnos, nem villogó darabot nézni hozzá, ez ha minden igaz 5-10k körül meglenne.
Vélemény, javaslat?
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Trollok komolyan
- Azonnali fotós kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Hobby elektronika
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Hikvision 512GB nvme ssd
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 4TB Seagate HDD / Kingston NV2 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest